Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 19:18 2 915 36

От утре: 10 дни карантина за влизащите в страната без отрицателен PCR тест

  • проф. костадин ангелов-
  • pcr тест-
  • карантина

Карантината се отменя в срок до 24 часа от предоставянето на документа, показващ отрицателен резултат от PCR-тест

От утре: 10 дни карантина за влизащите в страната без отрицателен PCR тест - 1
Снимка: БГНЕС

От утре до 30 април влизащите в страната български граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Р България и членовете на техните семейства, които не представят документ за отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането у нас PCR-тест, се поставят под карантина за срок от 10 дни, като карантината може да бъде отменена при отрицателен резултат от PCR-тест, извършен 24 часа след пристигането в България.

Карантината се отменя в срок до 24 часа от предоставянето на документа, показващ отрицателен резултат от PCR-тест.
Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов с издадена днес заповед.

В заповедта се казва още, че директорите на регионалните здравни инспекции могат да отменят карантината на съответната група лица, пристигнали у нас в периода 29 януари - 1 февруари. Условието е гражданите да представят документ, показващ отрицателен резултат от проведено в срок до 24 часа от влизането в сила на настоящата заповед PCR-изследване. В тези случаи карантината се отменя до 24 часа след предоставянето на документа.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Върви

    35 2 Отговор
    да се е , ти твоите МАФИОТИ , писна ни от вас, чезвайте мамуни.
  • 2 Помак към #1

    30 5 Отговор
    Министъра не е лош човек, просто слугува на мафията.
  • 3 swet

    22 1 Отговор
    кой ти е казал до 30 април мафиотиъвие сте до 3 април на власт ,а поле в пандиза вируст няма корупия има за -пс ар -тестое
  • 4 Обръщение

    30 2 Отговор
    До всички, дето имат 120 лв излишни. Ами като си платплатите в 8.00 ч. тест, не е ли възможно в 8.05 вече да сте заразени? А, тъпунгери и тъпунгерки? Какво плащате? Любопитство ли?
  • 5 Лост

    15 1 Отговор
    Като няма туристи от българите да искарат по някой лев.
  • 6 Как

    14 2 Отговор
    така от утре , бе ? Ти у ред ли си ? Хората , влизащи в страната , да не живеят на границата и да са я готовност за светкавичната ти информация ?

    Коментиран от #26

  • 7 Боо

    9 5 Отговор
    И кой ще следи тази карантина?? Ето Швейцария пуска само с отрицателен ПСР тест! Направете и за България така, а не карантина, която никой няма да спазва!
  • 8 Врачка

    11 4 Отговор
    А за доказано преболедувалите КОВИД как ще се третират? Те нямама как да се заразят защото имат антитела в организма а тези с отрицателен ПСР може да са гепили вируса в движение и да го сеят из навалицата.
  • 9 Д р Вирхов

    9 1 Отговор
    Това кюлхане що не иде да си направи една ректоскопия?
  • 10 Иван

    18 0 Отговор
    Днес депутата от БСП Александър Симов показа интервю на Борисов от 1998 година в което се заклева във вярност на БСП( Тогава управлява правителството на Костов ОДС) като казва че е против деполитизацията и винаги червената партия ще е на сърцето му. Само след 3 год(2001г.).Борисов в коалиционното правителство НДСВ-ДПС е избран за гл.секретар на МВР. Сакскобурготски обявява че ще прави правителство от експерти независимо от техните политически симпатии. Няколко човека от БСП като покойния бивш кмет на Русе Димитър Калчев се съгласяват за министри и са изключени от червената партия. При представянето на всеки се информира обществото за политическите му пристрастия . При представянето на Борисов се казва "Ляво ориентиран гражданин останал верен на БКП и след промените от 10 ноември 1989 г..Напуска структурите на МВР за да остане верен на политическата партия на която е член"...Борисов дори се включва и уверява че винаги ще остане верен на комунистическите идеи и ценности и се похвалва че е взел от офиса си на ИПОН портрета на Карл Маркс и го е закачил в кабинета си в МВР като главен секретар. Толкова за "Антикомуниста " Борисов

    Коментиран от #17, #24

  • 11 ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ

    8 4 Отговор
    ДА, БОЙКО Е КОМУНИСТ НО ИСТИНСКИ! ЗА РАЗЛИКА ОТ КОРНЕЛКА И СИЕ КОИТО НИКОГА НЕ СА БИЛИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП ! А БОЙКО Е ЧЛЕН НА БКП ОТ 18-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ! ЗАЩОТО ИСТИНСКИ ВЯРВАШЕ В СВЕТЛИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДЕИ! ЗАТОВА ОТКАЗА ДА СЕ ДЕПОЛИТИЗИРА 1990 ГОДИНА С ДУМИТЕ " ЗА МЕН ПАРТИЯТА МАЙКА КОЯТО ОБИЧАМ Е ПО ВАЖНА ОТ МОЯТА СЛУЖБА" И НАПУСНА ПОЖАРНАТА ЗА ДА ОСТАНЕ В БКП И СЛЕД ПРЕИМЕНУВАНЕТО Й В БСП! НА 1 МАЙ 1990 ГОДИНА ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ТРУДА БЯХА ОРГАНИЗИРАНИ 2 ПАРАЛЕЛНИ МИТИНГА - НА ПРЕИМЕНУВАТА В БСП БИВША КОМ.ПАРТИЯ СЪБРАЛА 50 ХИЛ.ДУШИ И НА КТ" ПОДКРЕПА" НА ЧИЙТО МИТИНГ ПРИСЪСТВАХА 200 ХИЛ.ЧОВЕКА! НА 2 МАЙ ОФИЦИОЗА НА БСП В- К "ДУМА" ИЗЛЕЗЕ НА 1-ВА СТРАНИЦА СЪС ЗАГЛАВИЕТО - " Седесарите оплюха празника на труда"! НА ПРИКАЧЕНИТЕ СНИМКИ СЕ ВИЖДАТ ГРУПА ХОРА С ЧЕРВЕНИ ЗНАМЕНА ОТ КОИТО ЕДИН ОТ НАЙ АКТИВНИТЕ Е 31-ГОДИШНИЯ ТОГАВА БОЙКО БОРИСОВ КОИТО ВЛИЗАТ В СХВАТКА С РАЗОТИВАЩИ СЕ ОТ МИТИНГА НА ПОДКРЕПА И СА БИТИ И ГОНЕНИ ПО УЛИЦИТЕ ОТ ПРЕВЪЗХОЖДАЩИТЕ ГИ ЧИСЛЕНО ПОДКРЕПАДЖИИ! ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКИ ВЯРВАЩ КОМУНИСТ! ПОКЛОН!! ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ!
  • 12 Стойко

    16 1 Отговор
    Вчера в 34 минутно интервю по БНР Васил Крумов Божков даде обширни и интересни факти. Божков информира за смразяващи кражби през 11-те години управление на ГЕРБ. От Еврофондове , от рекет на фирмите , от нагласени обществени поръчки , от данъците на гражданите , от глоби и милиарди от ДДС. Също така Божков информира как от 4 години е плащал рекет на ГЕРБ. Не "такса спокойствие" а рекет за да продължи да съществува . И когато накрая са му поискали половината бизнес и не се съгласил направо са му взели целия. Божков каза също така ако не са били тези милиарди кражби през тези години минималната заплата сега би била 1500 лв.а минималната пенсия 800. Също така обясни как е давал рекета на пиарката на Борисов , и как има смразяващи и неоспорими доказателства . И както каза "И аз ставам като политиците и ще ги покажа в подходящия момент". Става интересно и епилога предстои!

    Коментиран от #13

  • 13 Пешо

    15 0 Отговор

    До коментар #12 от "Стойко":

    Борисов не може да се противопостави срещу ДПС, Доган и Пeeвски и тяхната бухалка Гешев! Те му заповядаха от ясно по ясно е ! Да не мислите че много му се занимаваше да обявява война на Божков и да му изземват бизнеса Пeeвски и Доган! Но ако се противопоставеше те щяха да го смажат! Не че Божков след време няма да го приключи , но Борисов избра по малкото зло защото Божков ще направи това напред във времето а Доганя и Дебелия щяха да го смажат на момента! Да не мислите че искаше да се занимава и с Бобокови с международен бизнес с компаниите си МОНБАТ и ПРИСТА ОЙЛ. Те самите казаха че дебелия е сложил чатала на врата на Борисов и го принудил за атаката срещу тях. Да не мислите че преди 5-6 години много му се занимаваше и с Гриша Ганчев та държаха сина му Данаил 6 месеца в ареста а Ганчев старши обвиниха за заплахи срещу шефа на НАП и депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов. Чак когато прехвърли 220-те декара дюни на дебелия спряха да се занимават с него. Да не мислите че много му се занимаваше с Арабаджиеви които в собствения си хотел Маринела приеха гостите в Българското председателство на ЕС а после ги удариха. Няма да ми стигнат символите на коментара да изброя всички ...Но накрая Борисов ще опере пешкира и той вместо кукловодите си ще плати за всичко...
  • 14 О не

    5 0 Отговор
    Еи Дърводелец, как от летище или автогара ще си праввт тест, или от Кпп. Тоя си е луд за връзване.
  • 15 Да-да-да

    4 0 Отговор
    Да предположим: отивам до Румъния и се връщам в един и същ ден, пак ли влизам в карантина?1?
  • 16 След дъжд

    2 1 Отговор
    качулка. Вече влязоха 250 000.
  • 17 БАЩИЦАТА...... КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    БОРИСОВ Е НАЧАЛНИКА...СЛУШАЙТЕ И ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ....ЗА ПОКЛОН И ПРИМЕР Е...НЕ Е ПРЕДАЛ И ОБИЧА ПАРТИЯТА НА КОЯТО ДЪЛЖИ ВСИЧКО....БКП....ЦЕЛУНЕТЕ МУ РЪКА ДРУГАРЕ КОМУНИСТИ...И ПАК ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА НЕГО...
  • 18 Въпросче

    2 0 Отговор
    Що си мисля ,че любимите на синята власт турски шофьори на тирове няма да се правят тестове ?
  • 19 тва са изpoди

    5 0 Отговор
    фашизмът им се отпуши
  • 20 Майна

    5 1 Отговор
    130€ е теста, ще трябва да ги платим, ако си додем да гласувам, но не вярвам това да е проблема за тези ,които работим и живеем в чужбина.ТРЯБВА ДА ГИ СВАЛИМ!
  • 21 Цецо шлифера

    3 2 Отговор
    Никой от РЗИ не ми се обади,докато бях под карантина.ГЕРБ са провал,особено за ковит-кризата.
  • 22 Майна

    3 0 Отговор
    НА ТОЗИ НЯМА КАКВО ДА МУ СЕ СЪРДИМ,..СЛУГИНАЖ ВИНАГИ ЩЕ ИМА. ТРЯБВА ДА ДЪДАТ СВАЛЕНИ И СЪДЕНИ!
  • 23 УБИЕЦ

    4 0 Отговор
    ДОКТОР МЕНГЕЛЕ. ВАКСИНИРАТ СЕ ХОРА БЛИЗКИ ДО ВЛАСТТА НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С ФАДИТЕ. 41 000 ВАКСИНИРАНИ, А ЖЕЛАЕЩИТЕ ДОКТОРИ БЯХА 25 000....ОСТАНАЛИТЕ 15 000 СА ОТ ОПГ-ТО.ИМА БОГ И ВСИЧКИ ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ РАНО ИЛИ КЪСНО...НЯМА ОТКУПУВАНЕ ЗА ПРИЧИНЕНАТА СМЪРТ НА НЕВИННИ ХОРА.
  • 24 Четник

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Борисов е от слугите на комунистическата номенклатура какъвто е и неговият приближен Цветан Цветанов.Те създадоха ГЕРБ все от нишите слоеве на БКП,СДС и остатъците от царската гмеж.В ОПГ ГЕРБ единствено келепирът е на почит.
  • 25 120минути в главната роля Г.ЧАПКЪНОВ

    1 2 Отговор
    България е хубава страна но пълна с идиoти !!Е това тук писатели сте вие!

    Коментиран от #31

  • 26 Трай бе.

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Как":

    Трай бе, и спазвай законите бе.
  • 27 Фатмак

    1 3 Отговор
    Най новото от Факти ,Десислава гола на малдивите, Андрей не знам къде си, Кедира,Меси, Джокович и други много важни новини, нищо за фатмака със зелените чорапи и неговия любим съветник хванат в далавера. Да живеят борците против корупцията.
  • 28 Уса

    6 0 Отговор
    Предпочитам карантината.Мои познат си направи тест излезе фалшиво положителен после втори отрицателен и това 3 дни преди полета.Теста е готов до 2 дена той тича като луд и заради първия тест му пропадна самолетния билет и си скапа отпуската.Така или иначе го сложиха под карантина но далече от България.Аз не направих тест и на летището минах между капките и право на протестите.Разчитат на вашия страх и от него се хранят.Прекосих половината свят с 6 самолета и 3 държави за 3 месеца без да срещна болен дори да кашля
  • 29 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Има много тестове,бизнес ,аз ако съм ще отида 10 дена карантина ,няма да им купя теста,а това е само за Българи,май,
  • 30 mmm

    3 0 Отговор
    Кво правим с карантината ако се прибере човек и го е карал тоз вирус и има документ за антитела?????? И защо искат PSR пак като патувам
    и имам документ??? За 140 лв рекет ли става въпрос????
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пешо Вафлата

    2 0 Отговор
    омръзна ни вече , от вашите глупости ,, бъдете проклети

    Коментиран от #34

  • 33 Да да

    3 0 Отговор
    Народът от от утре издава заповед за карантиниране на всички депутати и нямат право да излизат от Парламентът за 2 месеца и ще ги пазим с камъни за да не ги нападнат онези дето имат фалшиви тестове
  • 34 диабетик

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Пешо Вафлата":

    новите фафли черноморец са много хубави
  • 35 Васил

    0 0 Отговор
    Това трябваше да стане още миналата година тотално закъсняхте след дъжд качулка всичките ви мерки са неточни или не на време толкова сте тъпи.
  • 36 Конник

    1 0 Отговор
    Въпрос: А който е ваксиниран и той ли трябва да престави отрицателен тест?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове