Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 10:46 1 937 36

Първан Симеонов: Без подкрепата на БСП втори мандат на Радев е невъзможен

  • първан симеонов-
  • румен радев-
  • кандидатура-
  • мандат-
  • избори

Смел ход. Той поделя света на две, т.е. той казва има две алтернативи: Борисов/ Радев, статукво/ промяна, смята политологът

Първан Симеонов: Без подкрепата на БСП втори мандат на Радев е невъзможен - 1
Снимка: БГНЕС

Смел ход. Той поделя света на две, т.е. той казва има две алтернативи: Борисов/ Радев, статукво/ промяна. Радев внесе и известна определеност като каза, че се кандидатира. Така коментира политологът Първан Симеонов обявяването на кандидатурата на Румен Радев за втори мандат в сутрешния блок на БНТ.

Политологът Димитър Ганев заяви, че отношенията между президента и БСП са ключови: „Радев със сигурност предизвика Корнелия Нинова, защото там имаше напрежение. Нинова си даде сметка, че няма нужда да отваря нов фронт срещу Радев. За сметка на това Радев направи тактически ход, защото с него той притиска БСП да вземе отношение по неговата кандидатура. Радев постави Позитано под натиск. Без подкрепа на БСП постигането на втори мандат за Радев би бил трудно постижим.“

Първан Симеонов допълни, че без ясна партийна подкрепа е трудно достигането на балотаж. Той изрази мнение, че обявяването на кандидатурата вчера на Радев може да е съгласувано с БСП, за да може да се постигне образ на надпартийност.

И двамата политолози бяха категорични, че Корнелия Нинова не би могла да си позволи да не подкрепи кандидатурата на Радев, защото е натрупала сериозно напрежение срещу себе си.

По темата за евентуална кандидатура на ГЕРБ Ганев каза, че това е трудно предвидимо към този момент. Според него Борисов ще реши кой да бъде опонент на Радев след като прецени каква е ситуацията в средата на септември. Той прогнозира, че ще се действа конюнктурно спрямо политическата ситуация.

Първан Симеонов изтъкна, че Радев все още не е загубил рейтинга си, което е най-важният атрибут на един президент.

Димитър Ганев напомни, че парламентарните избори ще съставят нова политическа ситуация. Изборите ще оформят пасианс, в който президентската кампания ще се наглася. Симеонов припомни, че две позиции са важни: тази на БСП и на ДПС: „Ако ДПС е срещу теб, това е политическа реклама.“

Ганев заяви, че коронавирусът ще окаже влияние върху избирателната активност: „Няма нито едни избори в държава от Европа, в които активността да е равна или по-висока от традиционната.“

Симеонов допълни, че това ще се отрази най-вече на електората на БСП, защото той е съставен от по-възрастни хора, които се притесняват повече.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Село

    22 6 Отговор
    Дали е така.

    Коментиран от #19, #20

  • 2 Бутача

    20 8 Отговор
    А ЧЕСТИТ ИМ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И ТЕСНИ СОЦИАЛИСТИ
  • 3 Гост

    17 4 Отговор
    Нищо с подкрепата на ГЕРБ ще изберат Бойко там да се пенсионира само дето там няма за крадене.
  • 4 Българин

    29 9 Отговор
    Тоя сопол от Дека го изкопаха?
  • 5 БКП

    34 4 Отговор
    С нашата подкрепа всички ще сте в Белене ще видите едно шкафове с пари и злато.
  • 6 Оставка

    30 7 Отговор
    Най долнопробното племе са Герберастите начело с вожда им БМБ- Хвалипръцко.
  • 7 щщд

    8 17 Отговор
    Нека не забравяме и ключовата роля на ДПС на втория тур в подкрепа на Радев!

    Коментиран от #21

  • 8 ТаУмВзе

    20 7 Отговор
    Талибана от чекмеджето се изрезва Пак! Чиба бе. Ходи метай боб, карти, леща и шикалки.
  • 9 ъъъъъ

    7 8 Отговор
    сега жу жето генерал и ицо мад жото ще подкрепят радев отново...
  • 10 глупак

    8 20 Отговор
    Вторият мандат на Радев се удави в трите морета ! Край , няма го,приключи. Едно море му е малко, а на народа три морета и три небета над тях му е много.

    Коментиран от #24

  • 11 Павел Пенев

    16 9 Отговор
    Както винаги си в грешка. Радев ще бъде подкрепен от българския народ .Няма кой да подкрепи БСП и не заради Корнелия Нинова, а заради такива като Кирил Добрев,които още от сега се подготвят за министри.
  • 12 увредени са

    8 4 Отговор
    тъпи генерали са нападнали родината ни. От където се обърнеш, генерал дебне майка България. На подобни индивиди следва със закон да се забрани политическа дейност преди и след пенсия.
  • 13 пешо

    6 4 Отговор
    така ли те наредиха да кажеш ,
  • 14 Сърп и чук

    7 9 Отговор
    Радев има грях! Започна решителни действия против тикватурата и простокрацията, едва когато Гешефтурника нападна президентството, наивно считайки, че срещу него има нормални опоненти, а не мафия, създадена от слуги на бившата номенклатура! Чест му прави, че не бяга като Кубрат на оня злополучен мач с Джо, а води битката до какъвто и да е край!

    Коментиран от #23

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 джаба

    7 1 Отговор
    ЛАПКАЙ И ЗАСПИВАЙ
  • 17 Антиболшевик

    8 9 Отговор
    Първанчо , пак си сбъркал или така са ти наредили да бръщолевищ . Не без БСП , а без ДПС не е възможен втори мандат на превратаджийчето ялово , защото той винаги е бил Фигурант на БСПарско -ДЕПСарската мафия ......
  • 18 !!!?

    8 6 Отговор
    Фигуранта ще обяви, че е постигната "промяна" ако се състави правителство без ГЕРБ, нищо че ще е с подкрепата на ДПС...т.е. с Шиши. Така Шиши и Черепа на другия ден ще са "почтени" !!!?
  • 19 Коректора

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Село":

    Какво значение има ,когато този Симеон Първанов ,
    е корумпиран до ушите?
    Той не прави политически анализи а настройва хората ,
    едни срещу други!Това е грозно ,платено плюене!
    Не е въпроса ,дали БСП ще го подкрепи,
    защото това са Президентски избори,
    всеки гласува , според личното си мнение, само ДПС ,
    гласуват като стадо шилета, подкарани с" камшика" на Доган!
    Видяхме на предните избори , за Президент на България,
    колко много симпатизанти от различни партии , гласуваха за Радев!,
    Аз бях един от тях, гласувах за личноста Румен Радев ,а не за БСП!
  • 20 Бачо Киро

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Село":

    Не е естествено. Радев и така има достатъчно шанс. Особено ако насреща му изпратят недоразумение като майката на нацията или Банов прогнозата с ладата и скъсаните дънки... Кой от герб ще излезе и ще има шанс? Да пробват с Гърневски, пред него Цачева е цвете.
  • 21 Бачо Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "щщд":

    Само ако са нещо скарани с приятелите си герб. За Цачева ги разбирам напълно, кой да си даде подкрепата за нея...
  • 22 ХайлАдолф

    4 3 Отговор
    Ха ха , накрая ако бащицата на нацията Баце Боко реши , пак ще му подари едно мндатче , за да продължи да се излага като пдсмърчащо кифладжийче и да си злобейка на воля на поледното неудачно недоразуменийце .
  • 23 Антимафия

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Сърп и чук":

    Не мога, да нареча "грях",
    борбата на Президента ,
    Румен Радев , срещу организираната престъпност и Корупцията?
    Това качество , трябва да ти е заложено в гените !
    То не е, отредено за всеки!
    И не се добива, чрез дарения!
  • 24 Виждащ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "глупак":

    Прибра ли мисирките?
  • 25 Мъдрият

    7 5 Отговор
    Това, че Радев не е загубил рейтинга си - не е вярно!

    Аз самият и почти всички мои познати, които са гласували преди за него - след неговите изцепки сме отвратени от него и няма да го подкрепим втори път!

    Така че, не говори наизуст!
  • 26 Хан Крум

    3 3 Отговор
    Ами Мунчо - се е договорил със Курна да го подкрепят негласно щото Решетников така заповядва. Иначе нямаше да се явява заедно със надзирателя си - Йотова. А това, че Лупи го номинира е за заблуда и когато загуби президентските изборите, Курна няма да е виновна и да я принуждават да си подава оставката. Пък ако не дай си Боже спечели - което разбира се няма да стане - , Курна ще се провикне като Боримечката, че ТЯ, ТЯ и само ТЯ е спечелила президенските избори. Ама толкова е прозрачно, че чак е смешно. Тук обаче е заложена главата на Курна. Тя ще изгуби за пореден път парламентарните избори- и го знае със сигурност - и за нея е много важно да спечели поне президентските - иначе загива. Старите хиени дето ги натири от копанката за да плюска сама от помийката ще и изядат главата. А тя има много да губи.
  • 27 Хан Крум

    4 3 Отговор
    Ще цитирам думите на ген. Решетников пред "Московски комсомолец" по повод кандидатурата на Радев за втори мандат и дали Русия ще го подкрепи отново: .....Ние загубихме 4 години време, огромен човешки ресурс за да поддържаме един неспасяем имидж на държавник и милиони евро за да бъдат прекратени проекти враждебни за Русия и политиката на България да бъде насочена в правилната за нас посока. За съжаление се оказа, че сме заложили на куц /губещ/кон. Това бяха поети обещания които той /Радев/не бе в състояние да изпълни въпреки, че опита многократно миналата година включвайки в миналогодишните протести футболните ултраси и криминални елементи.... Това са думите на ген. Решетников - не съм ги измислил аз. Всеки може да види интервюто във Ю Тюб Надявам се да съм превел разговора достатъчно точно въпреки, че руският не ми е от най силните страни.
  • 28 Хан Крум

    5 3 Отговор
    Абе да попитам, че един приятел не е на ясно - Йотова даде ли някаво смислено обяснение от къде извади половин милион лева за да направи сватбта на синът си? Това дали са от вицепрезиденската закуска спестени пари? Като и гледам "яката дупара" май май не е от това.
  • 29 шопендар

    6 3 Отговор
    и с подкрепата на комунистите/нали си е техен кадър/ радеф няма шанс.това което сам си направи,никой не можеше да му го направи.радеф вече не е моят президент.
  • 30 пфууу

    3 3 Отговор
    ще ти се да е така тиняк - тук избира народа, и той си казва думата. Не тиквата или такива плазмодии като теб - противняк мазен
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Знайко

    2 1 Отговор
    Много зле говори за народа ни това, че президента го назначава едната от 2-те най-големи партии у нас. И такива назначени посредствени манипулатори като този всезнайко калинка Първан Симеонов.
  • 33 маргинал

    1 2 Отговор
    Ай стига сте качвали тоя талибан симеонов бре...
    С тоя фейс ,само чалмата му липсва на главата.
  • 34 Centurion

    2 2 Отговор
    Няма основание да не го подкрепят.БСП не може да извади по избираем кандидат.Радев има широка подкрепа,която излиза далеч над възможностите на БСП.Реални са шансовете за втори мандат.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Цирк

    1 0 Отговор
    Ако трябва да сме честни за всичко се спазват указанията от ул. "Козяк".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове