Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 19:17 5 216 45

Николай Василев: Изхарчиха се поне 4-5 млрд. излишни лева!

  • николай василев-
  • икономика-
  • криза

По неговите думи е пострадал най-вече бизнесът от някои сектори, където много хора са си загубили работата

Николай Василев: Изхарчиха се поне 4-5 млрд. излишни лева! - 1
Снимка: БГНЕС

"Всички, които са имали акции, особено в САЩ, тяхната стойност се е повишила. Човек независимо с какво се занимава, е добре да инвестира малко или много на финансовите пазари". Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Николай Василев, бивш министър на икономиката и настоящ собственик на инвестиционна компания.

"Фондове на Уолстрийт продават без да притежават акции – наричат се къси продажби. Като има рецесия всички губят. Правителствата изхарчиха безпрецендентни пари, за да покрият загубите. Всички хора, които получават помощи у нас, са от публичния сектор" сподели той.

По неговите думи е пострадал най-вече бизнесът от някои сектори, където много хора са си загубили работата. А авиокомпаниите, летищата, хотелите, курортите, част от ресторантите, също и част от търговията на дребно, имат трудности и може би няма да се възстановят. Коронакризата е ускорила един неизбежен процес.

Според него е реалистична цел през 2024 г. да се въведе еврото.

"Няма критерии, които да не можем да изпълним. Не е добре да се инвестира всичко само в депозити и имоти, само в собствената си държава и валута, най-доброто решение е диверсификация", коментира Василев.

"Всички мерки за бизнеса, я има 2 млрд., я няма. Подкрепял съм нехарченето на правителството. Изхарчиха се поне 4-5 млрд. излишни. Разходите трябваше да са с поне 5 млрд. по-ниски за тази година", обясни икономистът.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Протест срещу безобразията в България

    30 3 Отговор
    Повече
  • 2 дедо Герчо

    45 10 Отговор
    1500 ЛВ.МИНИМAЛНA Р.ЗAПЛAТA И 700 ЛВ.МИНИМAЛНA ПEНCИЯ,ПРEДИ ИЗБOРИТE.......И НИКAКВИ,ТAКИВA"КOЙ,ЩE ГИ ПЛAЩA"...КOЙТO,ИCКA ДA E НA ВЛACТ,ТOЙ!!!ИНAЧE,CЛУЖEБНO ПРAВИТEЛCТВO.......!....
  • 3 Христо Иванов

    51 6 Отговор
    Путин се изплю върху фалшивата пандемия: Отваряме всичко, трябва да живеем нормално!
  • 4 розово

    32 3 Отговор
    Световният икономически модел се сменя.Аман от световни капацитети било то и българи.

    Коментиран от #23

  • 5 Бацо

    52 6 Отговор
    Не са изхарчени, половината са в шкафа

    Коментиран от #10, #11

  • 6 Левски, Ботев

    51 1 Отговор
    Четете и мислете !
    Ако и те бяха страхливи като вас, сега щяхме да носим шалвари !

    Коментиран от #41

  • 7 Behemoth

    24 1 Отговор
    Идат избори!
  • 8 Да инвестирам?

    30 3 Отговор
    Та ти да правиш пачки с мойте пари? Особено на теб да дам пари? Аз ръка не бих ти подал,че ако не те гледам какво правиш,после ще ми липсват два - три пръста.

    Коментиран от #39

  • 9 хигенист

    36 9 Отговор
    Дребен гнусен плъх
  • 10 Баце

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бацо":

    Зе ми думите от устата. Първият плюс е от мене.
  • 11 Анонимен

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бацо":

    По скоро са в няколко шкафа
  • 12 Дъртият

    20 11 Отговор
    Ще гласувам за отровното трио на предстоящите парламентарни избори през април уважаеми дами и господа и народни представители .

    Коментиран от #17

  • 13 Цв Цв

    36 2 Отговор
    КРАДЛИВА ГНУСНА ЦАРСКА СЛИВА.
  • 14 Винкело

    31 1 Отговор
    Ех, Ники, ех Василев... С 1100 лева чисти/месец и 700 лева зимни сметки в Дау Джонстън и Джонстън ли да инвестирам, в брейди, или в суап?
  • 15 Дъртият

    28 2 Отговор
    40 милиарда лева външен дълг има да ги връщаме към близките 40 години тоест до 2060 година ще се тегли нов заем за да се рефинансира старият и кой ще връща заема към банката нашите внуци и правнуци и ЕС.
  • 16 Иван

    31 5 Отговор
    Преди дни депутата от БСП Александър Симов показа интервю на Борисов от 1998 година в което се заклева във вярност на БСП( Тогава управлява правителството на Костов ОДС) като казва че е против деполитизацията и винаги червената партия ще е на сърцето му. Само след 3 год(2001г.).Борисов в коалиционното правителство НДСВ-ДПС е избран за гл.секретар на МВР. Сакскобурготски обявява че ще прави правителство от експерти независимо от техните политически симпатии. Няколко човека от БСП като покойния бивш кмет на Русе Димитър Калчев се съгласяват за министри и са изключени от червената партия. При представянето на всеки се информира обществото за политическите му пристрастия . При представянето на Борисов се казва "Ляво ориентиран гражданин останал верен на БКП и след промените от 10 ноември 1989 г..Напуска структурите на МВР за да остане верен на политическата партия на която е член"...Борисов дори се включва и уверява че винаги ще остане верен на комунистическите идеи и ценности и се похвалва че е взел от офиса си на ИПОН портрета на Карл Маркс и го е закачил в кабинета си в МВР като главен секретар. Толкова за "Антикомуниста " Борисов

    Коментиран от #19

  • 17 Нали

    15 3 Отговор

    До коментар #12 от "Дъртият":

    Те обясняваха че не искат да стават депутати само щели да свалят тиквата.
  • 18 инвестиция

    21 0 Отговор
    И крадците от ГЕПИ са като теб Ники Маус, те обичат да "усвояват" народните пари. Помним те и теб с къщата за баба Яга и Логото. Бедата е че не влизате там където трябва в централния Софийски, а още давате интервюта.
  • 19 ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ

    1 25 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    ДА, БОЙКО Е КОМУНИСТ НО ИСТИНСКИ! ЗА РАЗЛИКА ОТ КОРНЕЛКА И СИЕ КОИТО НИКОГА НЕ СА БИЛИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП ! А БОЙКО Е ЧЛЕН НА БКП ОТ 18-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ! ЗАЩОТО ИСТИНСКИ ВЯРВАШЕ В СВЕТЛИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДЕИ! ЗАТОВА ОТКАЗА ДА СЕ ДЕПОЛИТИЗИРА 1990 ГОДИНА С ДУМИТЕ " ЗА МЕН ПАРТИЯТА МАЙКА КОЯТО ОБИЧАМ Е ПО ВАЖНА ОТ МОЯТА СЛУЖБА" И НАПУСНА ПОЖАРНАТА ЗА ДА ОСТАНЕ В БКП И СЛЕД ПРЕИМЕНУВАНЕТО Й В БСП! НА 1 МАЙ 1990 ГОДИНА ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ТРУДА БЯХА ОРГАНИЗИРАНИ 2 ПАРАЛЕЛНИ МИТИНГА - НА ПРЕИМЕНУВАТА В БСП БИВША КОМ.ПАРТИЯ СЪБРАЛА 50 ХИЛ.ДУШИ И НА КТ" ПОДКРЕПА" НА ЧИЙТО МИТИНГ ПРИСЪСТВАХА 200 ХИЛ.ЧОВЕКА! НА 2 МАЙ ОФИЦИОЗА НА БСП В- К "ДУМА" ИЗЛЕЗЕ НА 1-ВА СТРАНИЦА СЪС ЗАГЛАВИЕТО - " Седесарите оплюха празника на труда"! НА ПРИКАЧЕНИТЕ СНИМКИ СЕ ВИЖДАТ ГРУПА ХОРА С ЧЕРВЕНИ ЗНАМЕНА ОТ КОИТО ЕДИН ОТ НАЙ АКТИВНИТЕ Е 31-ГОДИШНИЯ ТОГАВА БОЙКО БОРИСОВ КОИТО ВЛИЗАТ В СХВАТКА С РАЗОТИВАЩИ СЕ ОТ МИТИНГА НА ПОДКРЕПА И СА БИТИ И ГОНЕНИ ПО УЛИЦИТЕ ОТ ПРЕВЪЗХОЖДАЩИТЕ ГИ ЧИСЛЕНО ПОДКРЕПАДЖИИ! ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКИ ВЯРВАЩ КОМУНИСТ! ПОКЛОН!! ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ!

    Коментиран от #25

  • 20 Лейка

    22 2 Отговор
    Кой намерил да се изказва? Нали вие започнахте със цар Мюмюн и ни таковахте за 800 дни и после дойде Бойко.
  • 21 Глас за ББ

    12 7 Отговор
    Ако бяхте вие на власт щеше да изхарчите поне 40-50 млрд. излишни лева, ако бяха налични.
  • 22 Шайка

    29 0 Отговор
    С Милен Велчев и компания, колко изхарчихте? Или самите Вие незнаете? Врътнахте външния дълг и сумати поразии за поне 6 милярда. Но и теб ще те потърсим. Мазен си и хубавец за бай Ставри. Той си мисли, че сме забравили какво сътвори и надига глава сега.
  • 23 Хайде кротко на завоя

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "розово":

    Николайчо Василев - слугата на т.н. - КАПАЦИТЕТ? Най-елементарен гешефтар. Мед не вкусихме, но усетихме жилото на управлението им. Цялата дандания бе в заменките и.... "царя" да се пробва да вземе това, което НЕ е негово. Имаме капацитети само далавераджии. Инак нямаше да сме в киреча.
  • 24 Критичен

    23 1 Отговор
    тоя е пълен идиот, същия като постния дянков, не му вярвайте .....
  • 25 Кулинарно

    8 4 Отговор

    До коментар #19 от "ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ":

    Как се вари глава на комунист-рецепта.Слагате в тенджера с вода главата на комуниста,затискате с камък,варите докато камъкът омекне,добър апетит!

    Коментиран от #27

  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    Ако имаш пък Лайткойни,или Догекойн със сигурност...А,за Биткойна прехвърли вече 40хиляди$Догекойн направи преди няма 2седмици скок от 15 сатошита на 214 и от 0,07цента под 1цент до близо 10....ето как се става...Е,Ако беше и всеки ден....Може би Етера е време да се продава,но пуста лакомия.....все си мисли човек ,че ще скочи до биткойна....
  • 27 Лейка

    13 0 Отговор

    До коментар #25 от "Кулинарно":

    Така се вари глава на Гробаджия - Герп. И после и кучетата няма да ги ядат.

    Коментиран от #29

  • 28 Стрелата

    5 1 Отговор
    Ииии честно ли ве откри топлата вода ама са повече отритнат Тиквоч.
  • 29 Стойко

    12 1 Отговор

    До коментар #27 от "Лейка":

    Борисов е комбинация от комунист и после мутра! Затова е известен като мутрокомунист! Най зловещата комбинация !!!!
  • 30 Аз ......

    9 1 Отговор
    Абе Хари Потър,гледай си татето о.з. червен генерал и си трай.Тапа...червена подл..а.
  • 31 Зайко Байко многознайко

    17 0 Отговор
    Миэерно джудженце, всички които сте били във власта и се оакате, след това ставате големи експерти, да се махаш веднага от ефир. Отварат!
  • 32 ИНТЕРВЕНТ

    7 1 Отговор
    КВИ 4/5 БЕ ИКОНОМИСТА?!ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ СА 500МИЛЯРДА!!!!500!!!
  • 33 пенчо

    4 0 Отговор
    Изхарчиха се но само на приказки!
  • 34 По така

    4 0 Отговор
    Не са изхарчени бе момчето ми , реших да сменям тапетите в нас и 500 ми хареса как изглежда и направих композиция и така че няколо милиарда не са ощетили никой
  • 35 Експерт

    7 0 Отговор
    Фондове на Уолстрийт продават без да притежават акции – наричат се къси продажби. Като има рецесия всички губят. Правителствата изхарчиха безпрецендентни пари, за да покрият загубите. Всички хора, които получават помощи у нас, са от публичния сектор"


    Несвързани дъра бъра без връзка. Лаф мохабет да става.
  • 36 а а а помним

    4 0 Отговор
    ЮПИ/комунистче,изучено на запад/ ,министър на икономиката при комарджията,докаран от мултигруп/симеончо/.сега ни чете морал,как да живеем!
  • 37 Милиарди

    7 1 Отговор
    Не няколко милиона, а десетки милиарди се изгарчиха за 11 години от крадливата пасмина.
  • 38 ИСТИНА

    4 0 Отговор
    Голям измамник и крадец !!!!
    Другарят на Прокопиев и сия
  • 39 Хаджи Хаджи Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да инвестирам?":

    Човек независимо с какво се занимава, е добре да инвестира малко или много на финансовите пазари".! А той самият има инвестиционна компания! Докато има балъци, ще има и тарикати!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Истината

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Левски, Ботев":

    Ганю и под турско българите не са носили шалвари !
  • 42 хахомян

    3 0 Отговор
    джуджето е българин колкото и аз от иранско потекло е
  • 43 Кси

    0 0 Отговор
    Може, но имаше и форсмажорни обстоятелства, струните, наводнения, замръзнали боклуци...
  • 44 Помни

    0 0 Отговор
    Избори се задават. И така цели 30, че вече и кусур годинки.Помним. След което "тахайду" от Ташунко Сапа-братовчед на Шака Зулу.
  • 45 Добре бе

    1 0 Отговор
    Само да попитам,заради един от опашката на женски пазар: Та човека питаше: Ако случайно,пак казвам: Случайно, се пръкне друг Народен съд, и напълни местата " за отдих и отмора" с такива,пак ли ще има някой да рони сълзи за погубен Елит на Нацията?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове