Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 22:29 2 993 18

Емил Коларов: Очевидно е, че проблемът с ресторантите не е медицински, а икономически

  • емил коларов-
  • заведения-
  • коронавирус-
  • локдаун

От Сдружението на заведенията предлагат награда, ако се докаже, че представители на здравните власти нарушават забраните

Емил Коларов: Очевидно е, че проблемът с ресторантите не е медицински, а икономически - 1
Снимка: БГНЕС

Нa 13 фeвруaри Cдружeниeтo нa зaвeдeниятa в Бългaрия oбяви нaгрaдa зa дoкaзaтeлcтвa cрeщу хора от властта и щаба за това, че нaрушaвaт coбcтвeнитe cи зaпoвeди и пoceщaвaт рecтoрaнти или друг тип зaвeдeния.

„Получихме доста сигнали от наши колеги, че членове на здравните власти, които де факто определят законите и заповедите в момента за отваряне и не отваряне, посещават заведения, които не би трябвало да посещават. Решихме да видим дали има някой, който издава заповеди и в същото време е на такова място“, поясни в „Лице в лице“ по бТВ Емил Коларов, който е председател на Сдружението на заведенията.

Наградата е 100 лв. и 900 лв. консумация в обектите за хранене, добави Коларов.

Той обаче побърза да подчертае, че към момента нито той, нито колегите му са получавали снимки, които да доказват на 100% подобни нарушения.

„Очевидно стана за всички, че проблемът с това, че нашите обекти не са отворени, не е медицински. Той е икономически и политически. Ако беше медицински, нямаше да бъдат отворени ресторантите на хотелите, които работят по абсолютно същия начин, по който работехме ние преди да ни затворят. Със същия капацитет, със същите ограничителни мерки, със същите дезинфекции на персонала. Единствената разлика е работното време – преди беше до 23:30, сега е до 22 ч.“, каза още той.

Браншът отговаря на Николай Василев

Коларов използва случая да отговори и на икономиста Николай Василев, който ден по-рано в същото студио коментира мерките за бизнеса.

„Помощта, която се дава, и компенсациите са по европейски програми – те не идват от бюджета на държавата. Това, че той (Николай Василев – бел. ред.) казва, че някой работи, за да може някой от нашия персонал да си седи вкъщи и да му дават пари, не е вярно“, подчерта председателят на Сдружението на заведенията.

Той опроверга Василев като заяви, че през ноември заетите в ресторантьорството са получили само 24 лв., а през декември 480 лв.

Коларов не се съгласи и с твърдението на бившия министър, че в тази ситуация ресторантите печелят добре и от доставки: „Процентът на доставките от оборота е между 10% и 15%, когато има работа. Говорим, ако са го правили и преди“.

По думите му собствениците, които след началото на кризата за първи път са започнали да предлагат храна за вкъщи, са се отказали, защото не е рентабилно.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аууу

    9 17 Отговор
    Не е медицински...верно... Икономически е!!!!Кога по медицински причини ти ограничават икономиката!!Абе що давате трибуна на всеки некадърник ????

    Коментиран от #15

  • 2 Hoho Boho

    35 4 Отговор
    Нека експерковците от щаба да направят анализ и да кажат къде, в коя държава по света,
    ОТ МЕРКИТЕ Е ИМАЛО ПОЛЗА!

    да посочат една държава и да кажат - ето там победиха вируса

    Коментиран от #17

  • 3 Добра вечер

    26 2 Отговор
    то не само за ресторантите това е икономическа сага на фона на биологическа война корона е само мотивът да има мерки ваксини маски мерки затваряне на бизнеси това е икономиката на някои безумници.....
  • 4 Хах

    24 3 Отговор
    Искахте пазарна икономика и капитализъм, на ви ги в действие.

    Едрия капитал винаги се спасява на всяка цена, тъй като финансира политиците и те си връщат дълговете, а дребния частен бизнес може да умира.
  • 5 окулус

    9 0 Отговор
    Не очевидно,а очевадно,кьорчо!
  • 6 Протест срещу безобразията в България

    18 1 Отговор
    "Очеизвадно е, че сме затворени поради икономически и политически причини, а не поради медицински съображения"
  • 7 щаб за честни избори в България

    24 0 Отговор
    Цяла зима спа хотелите работят на макс,за уикендите няма свободни стаи,ресторантите и басейните пълни.Може ли някой запознат да ми каже как в един ресторант в града е супер опасно,а в хотелски такъв със стотици хора вътре ковид няма?

    Коментиран от #8

  • 8 Киро Брейка

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "щаб за честни избори в България":

    Точно.Там явно няма вируси.Друсат кючеци 50човека и няма проблем...Пълна измишльотина са тия ненормални мерки.
  • 9 Големите, чужди вериги си работят, но бъ

    21 0 Отговор
    Големите, чужди вериги си работят, но българина да изнемогва и да е затворен.
  • 10 Емилия от Самоков

    14 1 Отговор
    Така е. Всичко е: " Шменти капели". Бедният, обеднява, най- богатият още повече богатее и злобее. Пълна политическа машинация по цял свят.
  • 11 Трътката на Бойко

    16 1 Отговор
    Да хората така ще си помислят, защото навсякъде са затворени заради трети щам а в България не медицински да казват , че трябва на 1 март да се отвори а децата на училище! Къде е логиката при трети щам най смъртоносен да отваряш всичко? Явно тогава защо бяхме затворени почти една година , а сега толкова бързо политик отваря всичко? Това показва че заради избори някой се страхува от големи протести и затова е това?
  • 12 Вярно е няма ТАМ вируси

    1 11 Отговор
    Те са високо в планините!!доказано е че при надморска височина от 1500м и нагоре вируса умира!!четете мало поне де преди да се изкзвате неподготвени !!9949
  • 13 ПРОФЕСОР ВИНЕТУ

    4 1 Отговор
    От 01.03. дали да отварям шкембеджийниците ?
  • 14 Ццц

    7 0 Отговор
    Добро утро бабо Пенке. Отдавна стана ясно, че проблемът не е медицински. Джъмбо и моловете също работят по еднакъв начин, но затвориха само едните. Мерките са да казват, че ги има. Нито се спазват, нито пък блестят с някаква оригиналност, както се твърди, че да имат здравен ефект. И именно това позволява на България да стои по-добре. Просто се омешихме
  • 15 Абе

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аууу":

    Донякъде си “прав “ ?
    Ето и тук пишат всякакви некадърници и злобари ?Трибуна да искаш ...
    Що не обясниш как вирусът “заобикаля “ ресторантите в хотелите ( на власта) и холемите вериги , а за трима човека в кварталното кафе тичат с ТВ и барети ?
    С какво е “некадърен “ човека ? Че казва истината ?

    Коментиран от #16

  • 16 гост 789

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Абе":

    Без да влизам в спора между двамата, не знам дали е некадърен, но определено не става за проводник на мненията на гилдията им. Изказа му е слаб,без съществени доводи,говори за някакви смешни награди които са абсолютна простотия, задава някакви въпроси на които му беше отговорено отдавна.
  • 17 ППП

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Hoho Boho":

    Китай
  • 18 Ццц

    1 1 Отговор
    Какво само наривате. Не сте спирали да работите. Все нещо ви пречи. Намалиха ви ДДС, а вие вдигнахте цените.