Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 10:09 2 519 26

Мажд Алгафари: Паркираш и те глобяват, а при убийство с ток - не

  • шахта-
  • мажд алгафари-
  • ток

Кому са нужни тези павилиончета по тротоарите в София и въобще в България?

Мажд Алгафари: Паркираш и те глобяват, а при убийство с ток - не - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар на Мажд Алгафари във "Фейсбук"

Ако си паркирам колата на тротоара на една оживена спирка в София, за нула време ще довтасат представители на различни инстанции и цял ден ще ми пишат актове и санкции.

А, когато няколко заведения три години са "паркирали" и работят незаконно, разположени на едно от доста оживените места в София, то това не е проблем и никой не го вижда.

Колко да са незаконни?!?! Имат прокаран ток - законно. Плащат си наема към общината - законно. Отнели са част от тротоара - законно.

Убеден съм, че кмета на общината и целия му екип, както и кметицата на София и целия ѝ екип, както и каруцаря са минавали покрай тези заведения стотици пъти. Никой от тях обаче не е забелязал, че има нещо незаконно.

Не на последно място. Кому са нужни тези павилиончета по тротоарите в София и въобще в България? При наличието на стотици и хиляди търговски обекта, които си търсят наематели, да поставиш тази грозотия на тротоарите. Тротоара е тротоар. Това не е място за постоянна търговска дейност. Дори разполагането на временни сергии за мартеници и коледни украси следва да е недопустимо.

Разполагането на такива сергии и павилиони беше необходимо, ако въобще е било необходимо, първите години след 1989 година, когато имаше недостиг на търговски обекти. Сега, а и вече 20 години, те са ненужни и грозни. Те нямат място на тротоарите. За какво са тогава построените търговски обекти?

Кой да ги ползва, като може да си хакне един павилион на тротоара баш на мястото, където хората чакат пристигането на градския транспорт? Е, ама построения търговски обект е на три метра по-далеч от мястото, където се събират хора.

Ти си тарикат и си две крачки пред оня глупак, който е отворил баничарница в търговски обект, построен за такъв с всичките му хигиенни изисквания и човешки условия за работа. Какво по-хубаво от това да си купиш мазна баничка от спирката? Ами, нали не е позволено да се яде в градския транспорт? А, не. Купуваш си мазна баничка и си я носиш в джоба до работното място.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 15 Отговор
    Айде арменците налазиха.
  • 2 Рошко

    31 2 Отговор
    По добре и аз не можах да го измосля, хеле пък ако имаш да даваш на държавата от гроба ще те извадят да си плащаш
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Алфа Вълкът

    3 29 Отговор
    А бе тоя инцидент го направихте опорка. До изборите ще го въртите!

    Коментиран от #6

  • 5 Чоле

    16 0 Отговор
    Ле ле, ако беше мт Иванчева!?!
  • 6 яяяяя

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    Чавето бере бакър бате! Крадат като Герб, после ги бие тока! Да ги бие !

    Коментиран от #16

  • 7 Дельо Хайдутин

    13 0 Отговор
    Нали знаете чии са всички павилиони в София?Жокер :Шиши и Доган.
  • 8 Кой

    16 0 Отговор
    Кой е свързал този кабел?
    Кой има право да отваря шахти на ЧЕЗ?
    Кой е разрешил и свързал кабела?
    Иванка Петрова може да иска кабел до Марс.
    Кой е свързал кабела?
    Ясно, кратко и точно, въпросното лице е пряко отговорно за инцидента.
    Ами огромните кабели по дърветата в цяла София, това нормално ли е? Цяла София с огромни дебели кабели, най-вероятно за трифазен по дърветата.

    Коментиран от #20

  • 9 Дори

    14 1 Отговор
    Дори разполагането на временни сергии за мартеници и коледни украси следва да е недопустимо.!!!
    Да не говорим за циганията покрай Александър Невски с плетива и дрънкулки, разположени и на тротоара и на тревните площи до катедралата!

    Коментиран от #11

  • 10 Българка

    26 1 Отговор
    Законността при управлението на ГЕРБ е беззаконието. Висша ценност са парите, а основният похват е корупцията.
    Фандъкова да си подава оставката незабавно! Да се премахнат всички тия циреи, наречени преместваеми обекти. Като начало да се проверят документи, разрешителни, издавани във всички общини от местните управи
    И искаме конкретна информация с имената подписали документите ( за партида за ел.енергия, вода....... и т.н.)

    Коментиран от #13

  • 11 на 20m

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дори":

    на 20метра от Столична община !
  • 12 Този е

    3 10 Отговор
    Специалист по всичко и всеки ден коментира.Та кому са нужни павилионите.На мен не са.Махаме ги, но после ще напишеш, че убиват дребния бизнес и хората гладуват.
  • 13 Що пък

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Фандъкова, кмета на Триадица.Или тези кметове са само за красота
  • 14 Тук пишат

    6 0 Отговор
    Следователи,прокурори и съдии в едно.Защо ли са ни тези служби.Направо групите в ФБ да разтрелват виновните на стадиона
  • 15 Перо

    7 1 Отговор
    Павилиончетата си плащат абонамент,такса спокойствие,а ти колко си платил за да не те санкционират за паркиране на неправилно място?
  • 16 един от многото

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "яяяяя":

    Добър повод за размисъл! Дали е стъпнало детето на шахтата или е дръпнало подаващото се крайче с надеждата да измъкне някой метър кабел. Въпреки това всичко си остава пълен батак и беззаконие със "законните" павилиончета!

    Коментиран от #17

  • 17 птрч

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "един от многото":

    А защо има подаващо се крайче на оживена улица?
  • 18 Даа!

    12 0 Отговор
    Добър ви е коментара.Но пропускаш важен фактор: Това е една от златните кокошки за всяка общинска администрация.Самото " стартиране" не е възможно,ако си обикновен гражданин.Това са т.н" петна" и вървежните са през свой човек в администрацията.Еднократно захлебване на X,Y,Z е едно на ръка.Такъв обект( минавам редовно точно там) продава тестени закуски.Опашка братче,опашка.Под двулевка, ,няма закуска.И това е най евтините . Няма касов апарат,няма нищо.Безалклхолни,кафе,пердаши спокойно.Такъв павилион не пада под хиляда,хиляда и петстотин лева дневно,чиста печалба.За собственика.Ето откъде се мажат човките на общинарите.Ежемесчно.Иначе,ще те накацат данъчни,РЗИ, пожарникари който и тока ще ти проверят,дали е безопасен.Преди две години,показаха пак един такъв баничар,също на тротоара,до спирка на ГТ. Разследващ журналист цяла седмица е бройкал придажбите. Установи,че същия тарикат има още две баничарници.Пак на спирки.Получи се фантастична сума.От трите обекта ,човеко е правил Един милион годишна печалба.Обектите функционирали от 6 години.
  • 19 АМОН

    12 0 Отговор
    Явно в София община не са наясно със закона и не правят разлика между ПУБЛИЧНА и ЧАСТНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ !!

    КАКВО ПРАВЯТ ТЕЗИ ПАВИЛИОНИ ВЪРХУ ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ?!!!
    КОЙ ИМ ИЗДАДЕ ЛЕГАЛИЗИРАЩИТЕ ГИ ДОКУМЕНТИ БИЛО ТО ВРЕМЕННИ ИЛИ ПОСТОЯННИ.

    ТОЗИ КОЙТО ИМ ГИ Е ИЗДАЛ Е ВЪРЗАН С КОРУПЦИОННА СХЕМА И НОСИ ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СМЪРТТА НА ДЕТЕТО.

    КОЙ ИЗДАДЕ ДОКУМЕНТИТЕ УЗАКОНЯВАЩИ ТЕЗИ БАРАКИ БЕ ФАНДЪКОВА?!
    КОЙ?!!
  • 20 АМОН

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кой":

    ВЪПРОСЪТ Е НЕ САМО КОЙ Е СВЪРЗАЛ КАБЕЛА , НО И С КОГО ГО Е СВЪРЗАЛ, защото от онова което се вижда тока от кутията на стълба идва от ТРОЛЕЙБУСНАТА мрежа Кутията явно е без предпазители и това е ПРИЧИНАТА ЗА ДА БЪДЕ УБИТО ДЕТЕТО.

    От другата страна също е вдно кои са ползвателите на това КРИМИНАЛНО ВЪРЗВАНЕ - Бараки които се знае отлично на кого са и КОЙ ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛ ИМ Е ПОДПИСАЛ УЗАКОНЯВАЩИТЕ ГИ ДОКУМЕНТИ.

    КРАЖБИ ИЗМАМА КОРУПЦИЯ И БЕЗЗАКОНИЕ - това е модела ГЕРБ който трябва да бъде демонтиран , ако не искаме да изпържват по спирките децата на БЪЛГАРИЯ!!
  • 21 Васил

    5 0 Отговор
    С две думи Made in Gerb

    Коментиран от #25

  • 22 Наблюдател

    6 0 Отговор
    Корупцията в България и в частност София достигна нови смъртоносни върхове Ясно е дори на кьоравия че има 2 виновника за смъртта на момчето ЧЕЗ и Софииска община Това са убииците ! Разбирасе единстевените които се правят че не го разбират са МВР и прокуратурата, като "козирката на Каскета" фатално е увредил "зрението" и!! До такава степен са увредени и двете институции че те на практика в много случаи правейки се на разсеяни са минали от "Другата страна на барикадата"!
  • 23 Павел Пенев

    10 0 Отговор
    Още щом си извадиш колата от гаража и си глобен за нещо.Нямаш подходящи гуми,винетка,застраховка,данък на колата,технически преглед,столче за детето,аптечка,камера в колата и каска за всеки случай.Няма да се храниш в колата и да пиеш вода,да говориш по телефона и т.н. А сега нямаш в себе си фазомер,не носиш ботуши,краката са ти мокри а тока си тече и вече не си между живите.
  • 24 Гошо

    6 0 Отговор
    Важното в случая е, че Данчето нищо не знае, не е чувала и нищо не е виждала! Някой да се замисля какво се случи с лицето Крусев.....? Тя винаги назначава проверки от експерти, които в най-добрия случай продължават по 10-15 години
  • 25 Кую

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Васил":

    ЕТ ГЕРБ
  • 26 111

    0 0 Отговор
    България е страната на бараките и павилионите по тротоарите!
    Те са върху тях в нарушение на Чл. 167, ал. от Закона за движението по пътищата!
    Който не вярва – да прочете текста от закона!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове