Last news in Fakti

7 Март, 2021 13:40 2 242 23

Проф. Доброслав Кюркчиев: Няма ваксиниран срещу COVID-19, който е развил тежко заболяване

  • проф. доброслав кюркчиев-
  • коронавирус-
  • инжекция

Имунологът изказа категорично несъгласие със спирането на плановия прием в болниците

Проф. Доброслав Кюркчиев: Няма ваксиниран срещу COVID-19, който е развил тежко заболяване - 1
Снимка: БГНЕС

Не съм чул от милионите ваксинирани хора срещу COVID-19 да има някой, който да е развил тежко заболяването. Това каза пред БНР имунологът проф. Доброслав Кюркчиев, който е ръководител на лабораторията за клинични изследвания на УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Той подчерта, че и трите ваксини, одобрени и прилагани в България имат много добра ефективност по отношение на основното - да предпазват от тежко изкарване на заболяването.

По думите му е напълно възможно голяма част от обществото да е преминало през заболяването безсимптомно и по много лек начин.

Проф. Кюркчиев определи като правилно решението да бъдат отворени заведенията, защото те били места за социално общуване, а не за неморално забавление и били изключително важни за функционирането на всяко едно общество.

Той заяви, че никога не е бил съгласен със затварянето на хората в домовете им.

Имунологът изказа категорично несъгласие със спирането на плановия прием в болниците, тъй като има много други заболявания, които не могат да бъдат игнорирани, а "противопоставянето на едното с другото е некоректно като подход".

Разработването на ваксините в такъв кратък период и с такава висока ефективност ще остане в историята, смята професорът по имунология.

Той определи като част от хибридната война твърденията, че руската ваксина "Спутник V" е със 100% ефикасност срещу всички познати мутации на Covid-19.

Според проф. Доброслав Кюркчиев след ваксиниране хората могат да свалят маските.

"Подкрепям решението за "зелени коридори" за ваксиниране. Организацията не беше добра, но трябваше да се даде шанс на хората, които желаят, да се ваксинират", заяви имунологът и изказа мнение, че няма обосновани аргументи на твърдението, че на опашките пред ваксинационните центрове хората се заразяват.

Вирусът ще отстъпи през лятото, категорично прогнозира професорът.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xaxaxaxaxa

    13 4 Отговор
    Ами обяснението е съвсем просто. Само се завърти по форумите на кухите бантускотове и им чети простотиите. Какво ли няма да чуеш там...
    Не случайно Тиквун Тъпун им е вожд.
  • 2 Българка

    31 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Проф. Доброслав Кюркчиев: Няма ваксиниран срещу COVID-19, който е развил тежко заболяване"
    Има само починали такива

    Коментиран от #8

  • 3 😷😷😷

    26 3 Отговор
    Венци Митов друго разправя от болницата, сигурно двустранна бронхопневмония е леко заболяване !?!? Ако е така тогава за какво е тази ковид драма ?
  • 4 Венци мицов

    16 3 Отговор
    Аз развих
  • 5 Васил

    10 9 Отговор
    Целта на ваксината е да не се заразяваш а не да се заразиш и да се лекуваш иначе каква е ползата от тях? А това че вкарвате боклука Астра Зенека е отделен въпрос която е със съмнително действие
  • 6 Хахаха..

    13 3 Отговор
    Не думи,искам сравнителни месечни статистики от март 2018,летални изходи за всеки месец - заболяване,възраст и пол на починалия.Освен паника нищо друго не генерирате,това е некреативно!
  • 7 Гост

    17 4 Отговор
    "Неморални забавления".... Пандемията ражда безумия! Кога ще ни слагат пионерските връзки и подстригват под 2 см.? Казва "няма" ваксинирани и тежко каращи Ковид!? Да пита Венци Мицов!? А за протокола - къде се скри гологлавия генерал?
  • 8 Д-р Хаус

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Още един " професор" произведен " на килограм" и ръсещ тъпизми!! Ало, Кюркчиев!! Щом са ваксинирани защо изобщо са заболели?? А някои от тях след ваксинацията са умрели!! Хайде отговори по същество!!
  • 9 Taka e

    17 4 Отговор
    Ваксинираните няма да боледуват тежко от ковид-19, а от заболявания, които ще се проявят в резултат от инжекциите с одобрените експериментални ваксини - рак, МС, алергии, деменции, алцхаймер, аутизъм...

    Тяхното лечение ще налее допълнителни трилиони долари в сметките на транснационалните фармацефтични, информационни и др. свързани с тях финансово-корпоративни компании...

    Който си избере синьото хапче, той няма да разбере, че е просто една от многото биологични батерии за вечен и безметежен живот на световната сатанинска МАТРИЦА на дявола.

    Пътят към ада минава през ваксинациите, 5 и 6G и избора на синьото хапче.

    Вервайте на сатанинската мафия!! Тя мисли за вас как да ви пороби и да ви направи трансхуманни био-маси от покорни биороботи!
  • 10 мислещ

    20 3 Отговор
    Е то според ковидиотите и според медицинските фашисти, ако се разболееш или умреш, или е прекалено скоро след ваксинацията и няма как да е от нея, или е минало прекалено много време и пак няма как да е от нея. Изобщо, каквото и да става, не е от ваксинацията; нищо, че дори самата листовка предупреждава за много неща, ама то сигурно и фармафията са "конспиратори"

    Коментиран от #16

  • 11 big

    10 3 Отговор
    А защо мислите, че това е резултат от ваксините? Болните според всички писаници са няколко групи: безсимптомни - изкарват вируса и дори не разбират; леко изкарване на болестта; по-тежко изкарване; много тежко и дори летален изход. Последните в сравнение с всички останали са много малък процент и засягат основно хора на пределна възраст и с тежки съпътстващи заболявания, някои от тях дори не диагностицирани. Така, че е все още твърде рано да се говори, че ваксината помага или доколко помага.
  • 12 Ели Оригинал

    9 3 Отговор
    Като ви казвам, че Ваксината леува ишиас, ломбаго, напукани пети, кокоши трън, ваксините са Граалът, Философският камък, Светото копие на фармацевтиката, дори след ваксинация преодолявате гравитацията. Направо един световен Нобел им присъдете, пък след 5 г. ще видим.
  • 13 Биг, ама много Биг Фарма

    2 3 Отговор
    При вече задействан механизъм, не ни остава нищо друго, освен да се надяваме, че професорът знае какво говори!
    На Венци Мицов-бързо оздравяване!
  • 14 Глупости

    5 2 Отговор
    Не, няма. Те направо си умират!!!
  • 15 Луноход

    7 4 Отговор
    Македонците регистрираха руската ваксина , нашите блеят.
  • 16 Фармафията

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "мислещ":

    Наистина са от конспираторите. Пт явните. От разрешените. От печелившите. Част от чергата на сатанистите. Част от общия сатанински явен, арогантен, агресивен и фашистки заговор срещу човечеството.

    Фармафията е новото оръжие за масово поразяване, наред с джендър идеологията, международната военно-политико-търговска корпорация за избиване и контрол над народите - нАТО, интернет и информационните технологии, измислените електронни валути без никакво покритие, от рода на биткойн, порното, безкрайната алчност за печалби, лъжите за изпращане на хора на Луната и на Марс и т.н. и т.н.... все б;лагинки на капитализма в прехода му назад към Новото робовладелство.

    Всеки анти-комунистически идиот си въобразява, че не служи на сатанинския капитализъм, който го поробва и се надява да стане богат като тези, които го контролират, обричат на нищета и го водят за носа, докато умре.

    Христо Ботев:
    "Кажи ми, кажи, бедний народе,
    койте в таз робска люлка люлее?"
  • 17 1917

    7 1 Отговор
    То и след Хирошима нямаше много загинали, но в следващите 50 години се видяха резултатите от Хамериканската бомба, хвърлена ей така върху мирни граждани. Ваксината проявява странични ефекти след годни..... , а не веднага. Ракът не расте за дни а за месеци и години и хоп ....
  • 18 Проф Кюркчиев Никой НЕЕ твърдял никъде

    2 3 Отговор
    Че Руската ваксина има ефективност 100%Никой Никъде!!! Просто и ти си Поредния Лъжец! Дават статистики за около 85-86%ефективност!!професори - лъжци!!! От къде непрекъснато излизате??
  • 19 Аз40🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    Абсолютни лъжи и подла измама. Тези не се спират, защото от индустрията на "пандемията" им наливат едни финанси. Има база данни в сайта на VAERS, има и множество видео материал в сайтове като bitchute, в канали като telegram. Масово хора умират след ваксинацията, всичко се покрива под претекста ковид-19.
  • 20 ЖОРО

    3 0 Отговор
    НЯМА ЗАЩОТО УМИРАТ..
  • 21 Циганка

    4 0 Отговор
    Не развиват, а просто си yмират.
  • 22 Мнение

    1 0 Отговор
    Да и всеки разболял се ще се обади точно на този доктор и да го извести за състоянието си.
  • 23 незнайко

    0 0 Отговор
    А откъде може да чуе това което ВСИЧКИ ЧУВАМЕ ??? Да не би да има някакъв таен МЕДИЦИНСКИ КАНАЛ ??? Кой ще е този ГЛУПАК, който ще се изправи срещу ваксинопроизводителите, които управляват в момента СВЕТА ??? Да беше казал поне откъде дойде тази зараза ???