Last news in Fakti

9 Март, 2021 08:09 2 995 34

Даниел Митов: Не искаме нищо необичайно от Скопие

  • даниел митов

При създаване на ново правителство коалиция ГЕРБ-СДС ще продължи да задълбочава евроатлантическата интеграция на страната ни, категоричен е бившият външен министър

Даниел Митов: Не искаме нищо необичайно от Скопие - 1
Снимка: БГНЕС

При създаване на ново правителство коалиция ГЕРБ-СДС ще продължи да задълбочава евроатлантическата интеграция на страната ни. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ Даниел Митов, бивш външен министър в кабинета "Борисов 2" и втори в листата на коалиция ГЕРБ-СДС (непосредствено след премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов) с номер 28 в интегралната бюлетина на 25-и МИР-София.

„Разговорите с РСМ и евентуалното решаване на двустранните въпроси ще продължат“, каза още той. По думите му това ще отнеме време, но България трябва да защити интересите си. Даниел Митов каза и какви ще са акцентите в двустранните отношения между двете страни.

„България не иска нищо от РСМ, което да е непостижимо. Твърденията, че страната ни се опитва да застраши идентичността на гражданите на Република Северна Македония е дълбоко невярна. Единственото, което искаме, е в преговорната рамка да влязат определени параметри от двустранния дневен ред, които така или иначе вече съществуват в преговорните рамки на други държави. Не искаме нищо необичайно и не виждам никакъв проблем РСМ да изпрати нота до ООН, с която да декларира, че няма териториални или малцинствени претенции към Република България. Фактът, че не го правят до момента, ни води до извода, че има скрит дневен ред. Може и да не е така“, коментира той.

Според Даниел Митов относно езиковата формула няма проблем и страната ни не иска нищо необичайно, което да е прецедент. Той предположи, че в предстоящото преброяване в Република Северна Македония няма да има графи, в които да се попълва етническа принадлежност.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баба Люга

    37 9 Отговор
    Най-жалкия вуншен министър, който е имала Р. България в своята история!

    Коментиран от #33

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дани Митовски

    26 5 Отговор
    Накрая ще продадем на Скопие каквото искат и ще ходим на Бали.
  • 4 Софиянец

    11 1 Отговор
    ****** на тиквата, човече какво ти стана, не мога да повярвам!
  • 5 иванчо

    9 2 Отговор
    Ах как съм се затъжил за Къдравата СЮ. !!! Обичам те безкрайно
  • 6 Carl jeiss jena

    4 3 Отговор
    Кенев.
  • 7 Реалист

    20 6 Отговор
    Вече няма българи в Македония, хората там ни мразят и смятат, че искаме да ги правим насила татари, бугари и т.н. Сърбия и Русия победиха като изтриха националната им памет, културата и всичко свързано с българщината. 100-150 хил. души с БГ паспорти са нищо, а половината от тях по икономически причини - даже не идват в спратната, а само ползват привилегията да се движат в ЕС... Да благодарим на Дядо Иван! Вечна признателност за убийството на българщината в Македония!

    Коментиран от #12, #13

  • 8 Уйке

    16 5 Отговор
    Ясно е защо се активира(или те активираха), но все си мисля, че този път народа няма да допусне оставането на ГЕРБ на власт, без значение с Борисов или Митов, като премиери!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Софиянец

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Уйке":

    Явно това са му предложили за да се полакоми така, зачеркнат с дебел червен молив е за мен Митов, жалко!
  • 10 българин

    9 2 Отговор
    БМБ е любимец на Ердо - е като как ще развивате евроатлантическите връзки. Пълни нелепици?
  • 11 Тоя

    8 1 Отговор
    къдравел и той се показва !
  • 12 Достойна присъда

    7 11 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Не виждам какво ти е виновна Русия сега ще ме връщаш в периода на балканските войни, втората световна и т.н но факт е че България винаги се е отнасяла като към своя колония към тази територия и още не може да намери диалог с тези хора какъвто намериха от Белград и Москва!

    Коментиран от #16, #17

  • 13 ВМРО - Ванче Михайлов

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    ТЪПАКО, БЪЛГАРЩИНАТА В МАКЕДОНИЯ НЕ Е УБИТА, ЩОМ ПЕСНИ СЕ ПЕЯТ ЗА БЪЛГАРИ - ЧЕТНИЦИ И ВОЙВОДИ, ЩОМ ДЕДИТЕ НИ СА НАМЕРИЛИ ТАМ ВЕЧЕН ПОКОЙ. И НЯМА ДА ИМА МИЛОСТ ЗА ВРАГОВЕ И БЕЗРОДНИЦИ - ИЗМЕКЯРИ!

    Коментиран от #32

  • 14 Мой

    8 8 Отговор
    Държавата не може да понесе още едно правителство на Сатаната от Банкя.

    Коментиран от #15

  • 15 ко чакаш още

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "Мой":

    Чамадана гарата и вперьод Тайгата те очаква
  • 16 АНОНИМЕН

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "Достойна присъда":

    Колония?! Ти се шегуваш, колега! Направи си справка колко милиарда лева на ония скъпите български пари са налети в Македония след 1941 година от "колонизатора" и пак пиши!
    И малко история :
    На тия "пaчи яйцa" ни нacaдихa в Бeрлин! В Caн Cтeфaнo ce oпрeдeлихa тeритoриитe нaceлявaни oт бългaри! В Бeрлин ни рaзпaрчeтocaхa нa княжecтвo вacaлнo нa Турция, Изтoчнa Румeлия aвтoнoмия в Турция и Мaкeдoния изцялo
    пoд Турcкo! Вeликитe cили Фрaнция, Вeликa Бритaния, Руcия, Пруcия и Aвcтрoунгaрия нe ca иcкaли гoлямa и cилнa БЪЛГAРCКA държaвa /! През 1878 ген.Гурко върнaл oтрядитe дa НE минaт през Осоговската планина в Македонско и да освободят и българите в тази многострадална земя! По същото време през 1878 г. Австроунгария е налапала Босна и Херцеговина! Фaкт e, чe прeз Бaлкaнcкaтa вoйнa гoвeдoтo Фeрдинaнд иcкaлo дa влeзe нa бял кoн в Цaригрaд! Фaкт e, чe след Първата световна война, когато в Ньой дават Беломорска Тракия на Турция и Гърция; Западните покрайнини и Вардарска Македония на сърбите и Добруджа на Румънците - aмeрикaнцитe ca ги прeдупрeждaвaли: oт тoвa щe имa мнoгo прoблeми в бъдeщe! Зaрaди тoя нaш бългaрcки caнтимeнт Мaкeдoния идвaт нaциoнaлнитe ни кaтacтрoфи! Дa cтaнeм cъюзници c гeрмaнцитe зaщoтo тe и прeз 1910-12гoдинa и прeз 1939 гoдинa ca ни oбeщaвaли Приcъeдинявaнe нa Мaкeдoния и Бeлoмoрcкa Трaкия! Двa пъти eднa и cъщa грeшкa! A Блeдcкaтa глупocт нa Гeoрги Димитрoв e прocтo нeвeрoятнa! Cрeщу oткaз нa Титo oт рeпaрaции в рaзмeр нa 25 000 000 щaтcки
  • 17 АНОНИМЕН

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Достойна присъда":

    дoлaрa e прoдaл вcичкo бългaрcкo в Зaпaднитe пoкрaйнини и Мaкeдoния! И дoceгa нaшитe пoлитици и иcтoрици ca cъщoтo мaзaлo!

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДжафДжаф

    7 1 Отговор
    Дaжe и зa чиcтaчкa, фирмитe ce интeрecувaт oт нaличиeтo нa прeдишeн oпит. Тoзи гo нaпрaвихa миниcтър бeз нитo eдин дeн трудoв cтaж! Caмo eдин нeдoклaтeн лaик кaтo тoзи мoжe дa cи пoзвoли дa плющи пo тeмa, кoятo oчeвиднo нe рaзбирa. Твa, чe Бoци e прocт e яcнo, пък и тoй caм cи гo признaвa. Дa ce чуди чoвeк, oбaчe кaк уcпявa дa нaмирa дoри пo-прocти и тъпи дaжe и oт нeгo.
  • 20 Този

    11 0 Отговор
    мазник е по голям соросоид и от козичката Катя Михайлова.
  • 21 petar svilenov

    10 0 Отговор
    Бай Сорос е наредил да го назначат за министър.Отговарял на всичките им изисквания по превиване на стойката и рапортуване.
  • 22 Достойна присъда

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "АНОНИМЕН":

    Важно е че сега не отчитаме че тези хора имат и градят своя идентичност и не успяваме да станем приятели с тях,отстъпки трябва да направи всеки това е драмата на балканските народи всеки иска всичко и затова всяка страна е преживяла национална катастрофа от само забравяне и Гърците през 1922 и Румъния с отделянето на Молдова 1945 и Сърбия с Косово, за хилядите турци на Балканите не говоря, за Санстефанска България, ами Гърция започва 1830 с Пелопонес и Атика Сърбия с Белградския санджак за между съюзническата война цяла България начело с македонските и генерали иска това безумие за 1941 година много пари са дадени да, но колко стоки са ревизирана за германската армия,местни жители евреи са пратени в лагерите на смъртта за след 1944 ще цитирам един от сподвижниците на Тити това което старите реководители не успяха да постигнат за 30 г ние новите го направихме за 3 а именно да приобщят това население давайки му за първи път собствена държава и идентичност да имало е насилие над тези които са искали да запазят българската си идентичност но мнозинството е било за, за всичко изброено от мен е сме виновни само ние българите но и обстоятелствата и външни сили,но това е история трябва да си вземем поуките и тя трябва да ни обединява а не разделя ако си мислиш че пиша така защото е познавам темата ими е лесно да опиша тези потомци на българи моят дядо е от Лозенград,Одринска Тракия и аз искам границата с Турция да е Мидия-Енос,ама ако беше мен нямаше да ме има защ
  • 23 Достойна присъда

    4 0 Отговор
    Защото след като е избягал се е запознал с баба ми, Поздрави!
  • 24 Време е за Възраждане

    9 0 Отговор
    На чуждите агентчета мястото НЕ Е В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА
  • 25 Достойна присъда

    3 0 Отговор
    В коментар 22 да се чете Тито а не Тити Папазов!
  • 26 Гост

    3 0 Отговор
    Къв е тоя бе!?
  • 27 българин

    6 0 Отговор
    много рано сложихте тигана на котлона. и герб и сдс за вече "персона нон грата" ако това ти говори нещо гусин бивш външен министър. беше се покрил за известно време, сега пак се появи, само че май и ти си от безпаметните, които забравят какво са правили или, какво са говорили преди това.
  • 28 Ей, комунистите

    6 3 Отговор
    Я си приберете малко главите. Снишавайте се, както казваше вашия пръв ръководител Тато, че взехте да ми писвате. Никога повече комунисти на власт, никога!!!

    Коментиран от #31

  • 29 Павел Пенев

    5 1 Отговор
    Това еврейско шпионче още от сега май се подготвя за министър,преди ГЕРБ–СДС да са спечелили изборите.
  • 30 Бай Шиле

    5 1 Отговор
    Този вече се преживява като бъдещ външен министър? Предполагам,че препоръчителното писмо от Посолството вече е изпратено.
  • 31 Кси

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ей, комунистите":

    Не са спирали опитите за преврат комунистите, под всякаква форма, Борисов ги държи настрани от кортана, изгладняли са хиените и то много вече
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "баба Люга":

    Що бе, Вагинин по-добър ли беше?
  • 34 Тенекеджиев

    0 0 Отговор
    Г-н Митов съзнанието е нещото което се променя най-трудно. Омразата към България ще съществува най-малко 25-30 години. Казано е още по времето на Мойсей. Мисля че за това време РСМ не е толкова необходима на ЕС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове