Last news in Fakti

9 Март, 2021 16:10 3 180 59

Борисов отново не се яви на делото с Манолова за клевета

  • мая манолова-
  • бойко борисов-
  • дело за клевета

Очаквам Борисов отново да грейне и да обяснява за ромски гласове и хора, впрегнали ундърграунда, каза Манолова

Борисов отново не се яви на делото с Манолова за клевета - 1
Снимка: Изправи се.БГ

Премиерът Бойко Борисов отново не се яви в съда на делото, заведено от Мая Манолова срещу него, за клевета. Днес беше последното заседание по делото. Очаква се решението на съда. Това стана ясно от видео на живо във фейсбук страницата на Мая Манолова след последното заседание по делото.

Припомняме, че Борисов не се яви и на заседанието на 23 февруари 2021 г., когато трябваше да стане ясно дали премиерът, или неговият организационен секретар лъже в своите показания и изявления.

"Това не е просто частен спор между Мая Манолова и Бойко Борисов. Това е спор, който трябва да върне в гражданите чувството за справедливост. Става дума за едно клеветническо изявление в национален ефир, ден преди балотажа на местните избори в София, лично на премиера Борисов", заяви Манолова.

"Върхът е, че националната телевизия, в която Борисов даде своето изявление, заяви, че не може да гарантира, че на записа е премиерът. Въпреки че, записът е на официалния сайт на телевизията. В тази държава няма демокрация и честни избори, но няма и свободни медии", каза още тя.

"Не говорим за политическите вреди, които нанесе и как повлия на гражданите преди втория тур. Става дума дали съдът ще застане зад буквата на закона и зад фактите по делото или ще се поддаде на други внушения, категорична е Манолова.

Борисов да дойде лично в съда и да каже казал ли е тези думи. Той се скри, нае голяма адвокатска кантора, главната редакторка на ПИК свидетелства в негова защита по това дело. Да се види как най-голямата партия провежда избори чрез информатори в щабовете на своите опоненти", каза още Манолова.

"Премиерът се включи в кметската кампания в София с една чудовищна лъжа. По-страшното е, че това ще продължи и на тези избори. Очаквам Борисов отново да грейне и да обяснява за ромски гласове и хора, впрегнали ундърграунда", заяви тя.

"Не е ясно как ще завърши делото и дали Борисов ще си понесе отговорността. Гневът ми е към тези нагли хора, които мачкат медиите дотам, че една телевизия се отказва от собствения си запис в свое предаване. Да се види какви хора ни управляват и как са смачкали всичко – изборите, съда, медиите, свободата и желанието на хората да се изправят и да изразят мнението си. Хора, гласувайте на следващите избори, за да не се гаврят повече", призова Манолова.

"Борисов не се яви в съда, за да защити думите си, с което доказва, че са клеветнически и неверни. Той предпочете за пореден път да наруши закона, както го наруши и на предишните местни избори. Вместо да се яви и да уважи съда и да даде обяснение дали е казал въпросните думи, се скри зад свидетелите си. Надявам се съдът да подходи обективно и да разобличи и накаже г-н Борисов за грубото и арогантно поведение, което имаше не само на местните избори, но продължава и днес", допълни адвокат Минчо Спасов, който защитава Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОКО Е ГЪРМЯН ЗАЕК

    74 20 Отговор
    На хората им писна от гадостите на ГЕРБ голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко... Герб ще доубие иономиката на държавата , заради алчното чекмедже . Увеличават заразените и ги намаляват , когато си искат . Абсолютна глупост . Не гласувайте за ГЕРБ , ВОЛЯ , НФСБ , И ВМРО . Гербарасите разчитат на много заразени , които да не гласуват от страх . Гласувайте и мислете за този , който ще може да обърне мутренската каруца . За да се свалят оковите , ще трябва сила , ум и силно желание за промяна . Рецепта няма , просто вот против тиквите .

    Коментиран от #6, #26, #40, #46

  • 2 хъхъ

    62 4 Отговор
    За медиите на Шиши, такова дело не съществува. Да не е луд Бойко да се явява.
  • 3 Си ган

    24 71 Отговор
    Кой го интересува тая п*а*ч*а*?

    Коментиран от #16, #42

  • 4 Достойна присъда

    55 28 Отговор
    Мая мачкай тиквите!

    Коментиран от #10, #13

  • 5 Баба казваше

    14 38 Отговор
    Присмял се Хърбелл на Щърбелл. Това че ББ е бок*лук не прави тази от снимката по-бяла. Политици, да им е.....
  • 6 Султан

    18 40 Отговор

    До коментар #1 от "БОКО Е ГЪРМЯН ЗАЕК":

    И според теб за кого да гласуваме тогава? БСП, Мая Пчеличката или направо за Васо Чаршафа?

    Коментиран от #24, #43

  • 7 Последния Софиянец

    38 14 Отговор
    Ще му направим граждански арест и ще го закараме в съда.
  • 8 Майна

    37 5 Отговор
    НАУЧАВАМ, ЧЕ ЗДРАВ. МИНИСТЪР АНГЕЛОВ Е РАЗРЕШИЛ НА ДИРЕ НА РЗИ ДА ЗАТВАРЯТ ВСИЧКО, КОЕТО ПРЕЦЕНЯТ, УЧИЛИЩА, РЕСТОРАНТИ, МОЛОВЕ...ВСИЧКО..,,АЗ СЪМ ЗАД АС ,, , КАЗАЛ, ЗАТОВА СЕ ОТТЕГЛИ, НОВА СЪРАТЕГИЯ, ТОЙ ЩЕ ВИ ЗАЪВОРИ ,,НЕПОЛИТИЧЕСКИ,, ,ДЕМЕК, БОРИСОВ НЕ СТОИ ЗАД НЕГО.......КАКВО ОЩЕ ЧАКАЪЕ , СЪНАРОДНИЦИ!!! ДОБИТЪК ЛИ СТЕ , ...

    Коментиран от #11, #44, #49

  • 9 Народе гласувай масово на 04.04

    10 24 Отговор
    За големите партии с реални кадри за управление на държавата. ГЕРБ, БСП, ДБ и ИТН

    Коментиран от #25

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 По голяма Офсъ

    23 4 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    От Ганю няма. Кеф му е да го Стрижат
  • 12 Кой

    18 11 Отговор
    Кой спонсорира малките партий?Като тази.

    Коментиран от #29

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Това на снимката

    12 16 Отговор
    Не е Мая Манолова, а Люба Кулезич на млади години
  • 15 НОВИНАР

    30 12 Отговор
    Кучетко Борисов ще влезе рано или късно в затвора. А всеки гладувал за ГРОБ ще баде БИИИИ.............Т. М..........А ВИ Д...........А Г............а.
  • 16 СЕВДАЛИНА

    22 9 Отговор

    До коментар #3 от "Си ган":

    нас ни интересува мръсният крацец БОКО. СЪД И ЗАТВОР. А ЗА СИ ГАН 200 ТОЙ СИ ДНАЕ КЪДЕ.
  • 17 гроб в кенeфа

    26 12 Отговор
    боко тиквата си мисли че всико му е бащиния и може да прави каквото си поиска
  • 18 ДОПУСТИНЯКА

    7 11 Отговор

    До коментар #13 от "Пустиняка":

    А ТИ ГО ПОМА(КАЙ НА ЧЕКМЕДЖАН КРАДЛИВИЯ. А ПОСЛЕ С 200 ТАЛИ УМНИК.
  • 19 koko

    10 20 Отговор
    нещастница

    Коментиран от #23

  • 20 Достойна присъда

    22 16 Отговор
    И дявола да заведе дело срещу Тиквата ще го подкрепя!

    Коментиран от #35

  • 21 ИВАН

    14 3 Отговор

    До коментар #10 от "галев":

    А ТЕБЕ БОКО С 200 НО ТИ ГО ИСКАШ НАЛИ?
  • 22 Стършел

    14 25 Отговор
    Майче, твойта любима партия питай как прави избори? А за Костинброд нещо да кажеш ...Ъ...Ъ..Ъ? За др. Пеевски......Ъ..Ъ...Ъ...Младите не знаят, но старите помним първите уж демократични избори. Така си постла бсп-дпс, сега плачете, ама забравихте кюфтетата га ядохте и какви ги правехте с др, станишеф и др. ..Ъ...Ъ..Ъ...Така че май само си правиш самореклама.

    Коментиран от #27

  • 23 БОКО

    2 13 Отговор

    До коментар #19 от "koko":

    КОКО БОЛИ ЛИ С 200. АМА ТИ ГО ИСКАШ ВАЛИ ЧОВЕК. ТИ ГО ИСКАШ ОТ БОКО

    Коментиран от #36

  • 24 Тря си мн прозд

    4 17 Отговор

    До коментар #6 от "Султан":

    Да си мислиш че гласувайки за Манолова гласуваш за Божков. Тези които гласуваха за Манолова на кметските избори, всъщност направиха услуга на Фандъкова и Тиквата, Факт.
  • 25 Българка

    21 10 Отговор

    До коментар #9 от "Народе гласувай масово на 04.04":

    Народе никога повече престъпници не трябва да управляват. ГЕРБ, ДПС доказаха, че с обръчите си от фирми и зависимосто оглозгаха икономиката, здравеопазването всичко. Никога повече на власт, а под строй в затвора!

    Коментиран от #55

  • 26 Рецепта има

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "БОКО Е ГЪРМЯН ЗАЕК":

    И е единствената действаща. Гласувайте за най вероятния победител измежду опозиционните партии. Дори ако го мразите. Ако не го направите, ще стисна ръката на Тиквата, който отново ще каже "Дойдох, видях, победих". Срещу такава малоумна опозиция, тоя ще дерибейства до смъртта си.
  • 27 Българка

    11 6 Отговор

    До коментар #22 от "Стършел":

    Защо подлогите на властта вярват на проверка, направена от еничари, зависими от същата престъпна шайка, която проверяват. Но дори и те не можаха да скрият наличието на стотици хиляди бюлетини! Не е сигурно, че не е имало Костинбродска афера!

    Коментиран от #32

  • 28 Диктаторът от Банкя

    8 5 Отговор
    Диктатура на герберастята, кой не е разбрал още ? Емиле, къде си мойто вярно момиче, обясни на тия хора, кой коли и беси в тая "държава" и ще получиш бонус ваучер за смяна на пола!
  • 29 Тая Луковица

    4 8 Отговор

    До коментар #12 от "Кой":

    Я спонсорира Тиквата. Факт. Благодарение на нея Фандъкова отново е кметица на София. Тиквата тогава изигра майсторски ДБ и БСП
  • 30 Българка

    17 7 Отговор
    Борисов , ако имаме независим съд трябва да бъде осъден за клевета. А от БНТ за възпрепястване на правосъдието!
  • 31 Достойна присъда

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Пустиняка":

    Най-много да ядеш бой, не си и в категорията!
  • 32 Реалист

    14 5 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    Другарко, хайде по полека с изцепките.
  • 33 Мюсюлманка

    1 3 Отговор
    Ако имаше съд, щях да седна да се изчака.
  • 34 Същата работа

    7 7 Отговор
    Като с оранжевите маски.... ГЕРБ подава сигнал, оранжевите маски гласуват, накрая ГЕРБ печели. И за кого са гласували тези с оранжевите маски? Къде е чувала с маските? Преброиха ли ги? Доволни ли останаха? Те такива наглеци нема.
  • 35 Терминатор

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Достойна присъда":

    ИдиотНЕДОКЛАТЕН
  • 36 koko

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "БОКО":

    do коментар 23 тапон
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Съвет от света

    5 4 Отговор
    ОПГ не се бори с избори. Няма да давам акъл как се бори тумор, но това, в което живеем, е просто рецидив. А както знаете, рецидивите, обикновено са фатални.
  • 39 По времето

    6 5 Отговор
    На Костинбродската афера Манолова беше в БСП. След това с Благословията на Тиквата Манолова стана Омбудсман. После Манолова благодари на Тиквата, като се кандидатира за кмет и помогна на Фандъкова и Тиквата да спечелят в София. Сега Манолова отново помага на Тиквата, в замяна ще получи партийна субсидия, която ще си харчи наволя до края на дните си. Народе осъзнай се.
  • 40 Перо

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "БОКО Е ГЪРМЯН ЗАЕК":

    Кой ти каза,че българския народ го е избрал,а той не се избрал сам,както стана с Фандъкова.
  • 41 пкп

    2 5 Отговор
    ей тиква българия не ти е бащиния ей боклук
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Брендилия

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Султан":

    Партиите са изчерпан вариант за България. Моделът на управление трябва да бъде сменен! Само един Човек-жената посочена от Ванга миже да изправи България. Тя не е в никоя партия..

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 пкп

    3 8 Отговор
    мая я излъгаха за кмет на софия тя беше спечелила но тиквата я излъга
  • 48 Брендилия

    9 1 Отговор

    До коментар #45 от "кака Мара":

    Не е Мая, нито аз. Манолова миже да има успех тогава когато потисне злобата! Злоба и хъс са несъвместими!!! Политически опонент се побеждава с по-добра програма-платформа, в която задължително трябва да има и външна политика - дипломация..
  • 49 Майка ти

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    комунистическа чакаме,и червената армия!!!
  • 50 SDEЧЕВ

    8 1 Отговор
    ТАЗИ МЪЛА ОТ БСП ДА ПАЛИ КЪМ ДУБАЙ ,ТУКА МЯСТО ЗА ПРЕБОЯДИСАНИ ПАРТИЗАНИ НЯМА.ТО НЕ БЕШЕ АБВ,21 ВЕК,СЕГА И ТАЗИ НАГРА ЛИСИЧА МУЦУНА. ГОЛЕМИ ХАМЕЛЕОНИ СА ТОВА ПАРТИЗАНИТЕ.
  • 51 АМИ

    8 3 Отговор
    ТО МНОГО СИ МУ НАВИТА БЕ МАЯ , НА ТОЯ БОЙКО ....ОСТАВИ ГО НАЛИ ВИЖДАШ , ЧЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТЕБ ИЗОБЩО ....
  • 52 chi

    2 4 Отговор
    Не се явява, щото не са положили асфалт до съдебната зала...
  • 53 Баце

    5 0 Отговор
    Майче не се напъвай,нищо нема да клъвнеш и ти си същия бо**клучак!
  • 54 Бай Курти

    5 1 Отговор
    Импексова и Галева дуднат постоянно ,гласувайте.И защо мислите,че като гласуват ще е за вас !?
  • 55 Тапата

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    Другарко Лозунгарска,много си убедителна, нямаш представа как ми преобърна нагласата за гласуване. Имах наметение да гласувам за любимата ти партия, но като си представих, че такива като теб ще управляват Държавата,изпаднах в дълбок размисъл и съмнение за правилността на намерението ми.
  • 56 kara

    2 1 Отговор
    Борисов си има достатъчно работа,че да се занимава с изкукали куковци!

    Коментиран от #59

  • 57 Българин

    1 1 Отговор
    Да сестро Галева,ще отидем да гласуваме,но ЗА г-н. Борисов,там ти е проблема и може би това са последните избори на които ще драпаш за властта,дай Боже.
  • 58 124

    1 0 Отговор
    Страхливецът се крие, краят му е в затвора.
  • 59 124

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "kara":

    Борисов е престъпник! Не вядя ли чекмеджетата, не чу ли за записите, че са истински?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове