Last news in Fakti

18 Март, 2021 08:26 9 484 29

Шефът на „Вътрешна сигурност“ бил подслушван (СНИМКИ)

  • вътрешна сигурност-
  • мвр-
  • стефчо банков

Водил се под псевдоним „Геа“

Шефът на „Вътрешна сигурност“ бил подслушван (СНИМКИ) - 1

Шефът на „Вътрешна сигурност“ към МВР Стефчо Банков, който минава за особено близък до главния прокурор Иван Гешев, е бил подслушван. Това сочи документ на Софийска градска прокуратура, с който Фрог нюз разполага. От него се вижда, че Банков по това разследване бил кръстен с псевдоним „Геа“. Не е ясно каква е причината оперативните работници да дадат подобно име.

Справката на прокуратурата за приложените СРС-та спрямо Стефчо Банков датира от август 2012 г. Източници от Съдебната палата си спомниха, че той е попаднал в полезрението на ченгетата покрай разследване срещу служители на ГДБОП в провинцията. От документа става ясно, че Стефчо Банков е бил подслушван, следен и наблюдаван. На въпрос към източниците ни какъв е резултата от СРС-та, те отговориха: „Виждате, че Стефчо стана шеф на „Вътрешна сигурност“.

Не е тайна, че много ченгета израстват в кариерата, след като срещу тях има събрани уличаващи факти. Така въпросните полицаи лесно играят по "свирката" на началниците си, само и само за да останат на работа. Няма доказателства, че случаят с Банков е точно такъв.

Шефът на „Вътрешна сигурност“ бил подслушван (СНИМКИ)

Преди време се заговори, че той е един от хората, близки до Иван Гешев. На редица пресконференции се вижда, че двамата сядат един до друг. Оказва се, че Банков писал сигнали до Гешев, насочени срещу опоненти на самия главен прокурор. Хора от системата приели това като вид "натягане". Кариерата на полицейския началник бележи възходи и падения, припомнят негови колеги, като твърдят, че е бил пращан да служи като районен инспектор в Пазарджик, а така също отстраняван и връщан от съда.

Frognews.bg многократно алармира за проблеми във „Вътрешна сигурност“, породени от различни причини. Една от тях е свързана със съмнения за обвързаности между служители на въпросното звено със столични наркоиграчи. Друга причина се сочи лошата атмосфера, породена от нетърпимост и лична вражда между служителите. Твърди се, че и сега във „Вътрешна сигурност“ работят по поръчка „отгоре“ кой да бъде ударен и кой пощаден.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    73 1 Отговор
    Да се чете " ГЕЯ" ...
  • 2 истина е

    72 1 Отговор
    Няма и един честен полицай на високо ниво !!!!Не се ли хване на хорото от където идват големите пари ,пада зад борда или в затвора !
  • 3 Липсват

    28 2 Отговор
    думи ! "Ползва:Български език".
  • 4 ишщ

    54 1 Отговор
    Подслушваните са удобни на власта с това ги държат да са послушни и затова си ги издигат да им играят по свирката. Така е при ГЕРБ от долу до горе.
  • 5 Мата Хара

    30 1 Отговор
    Остава да се разбере дали е пасивен като Кара-шкембето , Далавери Сюлейманов и Ива с Каскета :))
  • 6 Maf1ata BG

    42 1 Отговор
    Мутресите в ДАНС си правят какво си искат там е бухалката в държавата !

    Коментиран от #25

  • 7 препис

    30 0 Отговор
    Водил се под псевдоним „Гею“
  • 8 глоги

    17 3 Отговор
    Хора от системата приели това като вид "натягане". И ТИЯ В СЛУЖБИТЕ СЕ ЯДАТ ПОМЕЖДУ СИ. КАТО СИТУАЦИЯТА В БСП-ТО. КОЯ НА КОГО ДА Е ЛЮБОВНИЦА. НЕ МОГАТ ДА СИ ГИ РАЗДЕЛЯТ. ПАРИ И ЖЕНИ.БЪЛГАРСКА РАБОТА.
  • 9 антрашпиц

    38 2 Отговор
    Какъв швф на вътрешна сигурност си щом те подслушват?Или по-скоро шеф на вътрешна НЕсигурност...мале мале...некадърник до некадърника,смотаняк до смотаняка.Няма думи..
  • 10 бб57758696

    35 4 Отговор
    Най големия поръчков боклук в МВР. Затова е и шеф на вътрешна сигурност.И майка си е готов да натопи. Само гледайте поръчката срещу шефовете на отдел наркотици в ГДБОП. Затова навремето го пратиха квартален в Пазарджик.
  • 11 Цецо Апартамента

    22 2 Отговор
    Е по мое време всички съм ги подслушвал..И най вече чехмеджиев,че много пари скри дето заедно ги изкарахме...
  • 12 бе тоя

    11 3 Отговор
    не беше ли порно звезда от едни снимки, пратени на либовницата му? Малейииии, какъв специалист! Ще си лягам спокоен вечер. Такъз професионалист с топ не мож го разби! Бе малко странно гледа, ама косур няма да му връзваме са.
  • 13 Перо

    10 1 Отговор
    Заедно със пълната реорганизация на съдебната власт,трябва и пълно прочистване на МВР,където ОПГ и МВР са в коалиция!
  • 14 пкп

    13 2 Отговор
    гешев и гея с г все пудели и педали
  • 15 Наблюдател

    19 1 Отговор
    Перфектният човек за мафията- некадърен и много зависим.
  • 16 В кюпа

    7 2 Отговор
    В конкретния случай,а и по-принцип обстановката в МВР и държавата прилича досущ на обстанавката с обкръжението на Сталин през 1952-1954г. Никой на никого няма вяра,един-друг се дебнат кой кого как да елиминира. А невинни няма - всичките са в кюпа с убийствата и репресиите.
  • 17 Перо

    11 0 Отговор
    В мутренската кочина,няма и помен от държава и държавност. Властите се ръководят от ОПГ по вертикала. Нужно е много време да се изчисти 11-годишния боклук!
  • 18 Един там

    4 0 Отговор
    На световно ниво САЩ действат по този начин да поставят някои хора на ключови позиции, които са компрометирани и ги държат с нещо. Справка Винету, Меркел и много други. Няма къде да мърдат и изпълняват, защото ще им се случи нещо неприятно. На местно нво в България се ползват същите мафиотски похвати. Хваща се някой в крачка с нещо и започва да се издига, защото е удобен и е на конци, а конците ги дърпа задкулисието. Ето такива хора ни управляват в момента. Много е важно на тези избори всички да излязат и да покажат, че са граждани на тази държава и от всеки човек зависи съдбата на всеки, т.е. съдбата на държавата.
  • 19 Доктора

    7 0 Отговор
    Власт и стълби се метат отгоре надолу. Изключително необходимо е ОПГ Герб и патериците и да бъдат отстранени от властта, съдени и пратени в затвора. Няма как по друг начин да се оправим. Оставим ли още един мандат държавата в ръцете на мафията България загива.
  • 20 безпартиен

    5 0 Отговор
    Ами какви ако не "издънени" се издигат на ръководни постове!?Всеки който се опита да бъде честен,бива отстраняван,понякога "поръчван"!Та колко трябва да се "издъни" човек за да стане министър?А министър-председател?

    Коментиран от #24

  • 21 иу8ъитф

    1 1 Отговор
    Аз затова си ползвам Нокия1100.Когато нямам с кого да говоря,батерията е вън от телефона.Картата е регистрирана на клошар.Имам три номера.Когато с еподготвя финансова акция,без значение кой с какъв телефон е,в помещението няма телефони и интернет.По време на далаверата се ползват радиостанции.
  • 22 Нане

    1 0 Отговор
    тъпи фуражки! А бандюгите га?
  • 23 Разбрах.

    0 0 Отговор
    Знам.Сила и чест.
  • 24 😶😐😕

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "безпартиен":

    Държавата спря да съществува през 1989 година
  • 25 Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Maf1ata BG":

    ...и се правят на каквито си искат...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 сиси

    1 0 Отговор
    АЛЧНИ КОРУМПЕТА
  • 28 коко

    1 0 Отговор
    ОСТАВКА, МУТРИ ВЪН!
  • 29 българин

    1 0 Отговор
    Да изметем на 4.04.21г. БОКО и слугите му.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове