Last news in Fakti

19 Март, 2021 17:44 4 104 72

Проф. Румен Гечев: ГЕРБ готвят драстично увеличение на данъците, няма да завършат АЕЦ „Белене”

  • бсп-
  • герб

Просто слугуването на чужди интереси беше крит зад уж добри намерения

 Проф. Румен Гечев: ГЕРБ готвят драстично увеличение на данъците, няма да завършат АЕЦ „Белене” - 1
Снимка: БСП

”ГЕРБ готвят драстично увеличение на данъците, а гласувайки за техните кандидати за народни представители в Плевенска област се слага кръст върху проекта за АЕЦ „Белене”. Това заяви днес на пресконференция в Плевен водачът на листата на „БСП за България“ за 15-ти МИР проф. Румен Гечев. Той направи критичен анализ на икономическия раздел на предизборната платформа на ГЕРБ.
Проф. Гечев изведе няколко основни акцента. На първо място обърна внимание, че всички разчети по основните макроикономически показатели се основават на нереалистичен икономически растеж за периода 2021-2025 г. Нарастването на БВП на 196 милиарда лева до 2025 г. (стр.9 от програмата) би било възможно, ако икономиката ни расте средногодишно с фантастичните 14 %. Затова и всички чудеса със средни и минимални заплати, пенсии и прочее, които пряко зависят от БВП са розови мечти, категоричен бе водачът на листата на БСП в Плевен.

"Няма никакви индикации, че лансираните икономически мечти в програмата на ГЕРБ са взели под внимание пандемията Ковид-19", подчерта проф. Румен Гечев. И добави, че нито последиците от провала в опитите за управление на кризата, в т.ч. на ваксинирането, нито някакви прогнози колко дълго и до каква степен тази криза ще влияе върху българската икономика са взети предвид.

Кандидатът за народен представител обърна внимание и на това, че по същество ГЕРБ признават, че ще увеличат значително данъците и таксите за физически лица и за фирмите. Това увеличение може да бъде двойно и тройно, защото на стр.30 от програмата се посочва, че ще се въведе „подоходен местен данък“, ще се проведе „реформа за таксуване на битовите отпадъци“ и ще се въведе „справедлива пазарна оценка на недвижимите имоти“. „Всичко това е ясна заявка за въвеждане на нови и увеличаване съществуващи данъци и такси. При това тук няма никакви числа, както се казва, предлага ни се да подпишем празен предизборен чек. ГЕРБ лъжат за данъчните си намерения. Те подготвят данъчна ескалация, която ще се стовари особено тежко върху стотици хиляди семейства с ниски доходи”, заяви проф. Гечев.

Според него в предизборната си програма ГЕРБ показват лицемерие при отричането на европейския модел на БСП за промени в данъчната система за доходите на физически лица. На стр.29, посочи водачът на листата за 15-ти МИР-Плевен, пише, че „ако се въведе необлагаем минимум, без да се променят ставките на средните доходи….ще се реализира огромна загуба за бюджета в порядъка на 1-1.5 милиарда“. Колко апокалиптично! Само че в платформата на БСП няма никакъв необлагаем минимум. 10%-ият данък остава за всички доходи до 3600 лева месечно. Пак да повторим, няма необлагаем доход, т.е. няма и загуби от 1.5 милиарда лева. Въпросът е, къде са чели спецовете на ГЕРБ? Толкова ли са закъсали, че прилагат гьобелсови трикове, за да плашат избирателите?

Проф. Румен Гечев коментира и бъдещето на проекта за АЕЦ „Белене” и неговото отсъствие в програмата на ГЕРБ. „Лъсна лицемерието на ГЕРБ за ядрената централа „Белене“. Лупингите на Борисов от „прекрасен и необходим проект“, през „гьол“ и „атрактивен проект за стратегически чужди инвеститори“ са приземени. В раздел „Енергетика“ (стр. 45) крещящо отсъства въобще думата „Белене“. Сякаш последно през 2018 г. ГЕРБ не внесе и не гласува в НС Решение за започване на преговори с потенциални инвеститори. Както и предупреждавахме, всичко това е било зле режисиран театър”, категоричен бе кандидатът за депутат. „Просто слугуването на чужди интереси беше крит зад уж добри намерения. За избирателите от Плевенска област, а и за цяла България, най-накрая става ясно, че докато са на власт, ГЕРБ никога няма да завършат този проект. За тях „началниците“ от Вашингтон и Брюксел, които ги държат на власт, са по-важни от интересите на българския народ”, заяви проф. Румен Гечев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да изметем БСП

    42 87 Отговор
    А вие не ни готвите... така ли?
    ха ха ха кого лъжеш бе Гечев??

    Коментиран от #20

  • 2 Емил

    96 26 Отговор
    Това което казва е вярно!

    Коментиран от #63

  • 3 Да изметем герп

    78 19 Отговор
    Вън крадци и мошеници от герп!
  • 4 Когато фактите говорят

    76 34 Отговор
    Проф Румен Гечев е лидер и водач и оратор който омайва с думите си без да чете написаното. Прекрасен преподавател и начетен човек. Ще гласувам за проф Румен Гечев.

    Коментиран от #10, #35, #45, #48

  • 5 xaxaxa

    74 15 Отговор
    Това си е пределно ясно. Тиквите ще се оправдават с "пандемията" и няма да пропуснат случая да пълнят чекмеджетата.
  • 6 МОЗГАЗ

    37 66 Отговор
    ТОЗИ ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА???
  • 7 чичо

    27 55 Отговор
    Гечев,това от руските шпиони ли го разбра?

    Коментиран от #17

  • 8 АНОНИМЕН

    36 44 Отговор
    Интересно все пак на чии интереси служи Гечев сега!? На тия същите заради които ни разката фамилиите през 1995-6 година ли!?
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    54 16 Отговор
    герб са олигарси капиталисти ко жодери
  • 10 чичо

    40 48 Отговор

    До коментар #4 от "Когато фактите говорят":

    Когато фактите говорят ти не трябва да пишеш.А фактите са,фалирали банки и държава по вина на Гечев.

    Коментиран от #56

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 6 Отговор
    и кевр мафията влиза и чси колкторските мутри влизат в действие

    Коментиран от #15

  • 12 Знайко

    48 4 Отговор
    Аз пък смятам, че независимо кой спечели изборите дали ГЕРБ, дали БСП. И независимо кой е следващия министър председател дали Борисов, дали Нинова. Ако продължават да расте много повече броя на чиновниците търтеии, певците, музикантите, актьорите, ТВ "журналистите", партиите редпективно партийните активисти спрямо броя на реано произвеждащите нещо работници. И да растат много повече заплатите на депутати, чиновници, милиционери, фатраци ... отколкото заплатите в частния сектор. То ще трябва са се вдигат санъците. Въпроса е ще останат ли будали да продължават са плащат тези огромни осигуровки. Защото данъка е нисък, някакви си 10%. Но не и осигуровките, те са допълнителните ужасяващо много още 32%. И ако в изминалите 14 години робите работници не разбираха, с колко несправедливо високи осигуровки ги дере държавата. Това едва ли ще продължи още дълго.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 8 Отговор
    кевр мафията убиха ГЕОРГИ ДИЧЕВ шеф на АЕЦ КОЗЛОДУЙ ПО ВРЕМТО НА НДСВ

    а БОЙКО какъв беше тогава мунра

    Коментиран от #43, #44

  • 14 Предизборно

    43 10 Отговор
    ГЕРБ винаги твърдят че няма да увеличават данъците, после ги увеличават.

    Коментиран от #37

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гласоподавател

    3 9 Отговор
    Аз съм академик
  • 17 Гласоподавател

    19 22 Отговор

    До коментар #7 от "чичо":

    Гечев е руски човек сто процента
  • 18 ПЕНКО

    12 20 Отговор
    ЗА КОГО Е ПРОФЕСОР -ЛГТБ РОУМЕН - СЪСИПИТЕЛЯТ ЕКСПРЕС !?
  • 19 мнение

    27 17 Отговор
    Гечев специализира икономика в Илинойския щатски универисет (1987 – 1988),
    Румене, на кой партията разрешаваше в соца да отиде да учи в чужбина, еле пък в Хамериката.
    Вие изкарахте хората на улицата 1997 г. със заплати по 5 долара.
    вместо да се покриете, отново ръсите бисери...
    Оставете младите да определят сами живота си.
    Икономисти като Румен Гечев и Мика Зайкова е добре да си гледат пенсията и старините.
    Защото тези които сме сега на 50+ нито пенсии ще видим нито старини...

    Коментиран от #46

  • 20 БГ МАФИЯ В МС

    28 16 Отговор

    До коментар #1 от "Да изметем БСП":

    Мaйкa и дъщeря ce caмoубихa зaeднo oт бeднocт в Cтaрa Зaгoрa. ТOВA ДA ТEЖИ НA CЪВECТТA НA РAЗБOЙКO И ШAЙКAТA, AКO ИМAТ CЪВECТ ИЗOБЩO.Бeднocттa и мизeриятa пoдтикнa мaйкa и дъщeря дa ce caмoубият в Cтaрa Зaгoрa.
    Двeтe cкoчихa oт ceдмия eтaж нa блoкa.
    Двeтe живeeли в крaйнa бeднocт. Мaйкa и дъщeря ce caмoубихa зaeднo, кaтo cкoчихa oт жилищeтo cи нa ceдмия eтaж в блoк нa улицa "Муcaлa" в Cтaрa Зaгoрa. Трaгeдиятa ce рaзигрaлa мaлкo cлeд 12:30 чaca в чeтвъртък. Двe oceмгoдишни дeцa, кoитo игрaeли нaoкoлo, рaзкaзвaт, чe първo пaднaлo тялoтo нa мaйкaтa, a миг cлeд тoвa върху нeя ce cтoвaрилa и дъщeрятa, пишe вecтник 24 чaca.Мaйкaтa и дъщeрятa живeeли в мизeрия. Двeтe cкoчили oт прoзoрeцa влявo, кoйтo и днec бeшe oтвoрeн.
    Двeтe жeни издъхнaли нaмяcтo. Пo cлучaя e oбрaзувaнo дocъдeбнo прoизвoдcтвo зa cклoнявaнe към caмoубийcтвo, нo нa тoзи eтaп рaзcлeдвaщитe нямaт улики зa извършeнo нacилиe нaд мъртвитe.
    ДА ТЕЖИ НА СЪВЕСТТА НА РАЗБОЙКО И ШАЙКА, АКО ИМАТ СЪВЕСТ. ТОВА СА ПОСЛЕДИЦИ ОТ ХУБАВИЯ ЖИВОТ ПРИ ГЕРБ.

    Коментиран от #31, #34

  • 21 ПЕНКО

    10 17 Отговор
    НЕ РЕШИ ЛИ БеСиПи ДА НЯМАТ ТРЕТИ МАНДАТ В "ПЛЯМПАМ МЕНТЯ "- КОЙ МАНДАТ МУ Е НА ГЕЧЕВ--- ВЪПРОС ЗА ПЪРВИ КЛАС !?!?!?!?
  • 22 Чочо

    16 24 Отговор
    Тоя провален некадърник ли е капацитета комунистите.....смях
  • 23 За разлика

    15 25 Отговор
    от БСП,ГЕРБ си спазват обещанията. А у червените е само популизъм и лъжи.
  • 24 Киро

    21 3 Отговор
    Зад всяко голямо богатство се крие престъпление.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Няма такъв заспал народ

    8 14 Отговор
    Може ли всички политици и новокандидатите които са били в някаква степен в управление местна или държавна, айде измитайте се и оставете на нас младите не политизираните с не промити мозъци, не обременвни от корупция и мисли как да оправя себе си родната си и никой друг. Айде стига с тази простотия, че видиш ли управляващ трябва да е вишист, бизнесмен милионер. Фараоните и царете преди 2000 години да не бяха вишисти и професори.
  • 27 Този “ професор”

    15 21 Отговор
    Ако знае какво е БВП и кога една инвестиция е рентабилна... Аз трамвай ще стана... Нинова ? Този пише глупости за БВП и не знае как се образува!
  • 28 Бг Батка

    19 22 Отговор
    Гечев , каква лисица си ти .....
    Кажи сега какъв пост заемаше при голямата инфлация и зашо окрадохте спестяванията на хората .
    Да не забравя , помниш ли ,че направи курса на долара 3 000 лева ?
  • 29 Цветко Христо

    11 23 Отговор
    100 на 100 съм сигурен, че този е станал професор при бкп, бсп. Виждам го за първи път, и от написаното от него НЕ МУ ВЯРВАМ ИЗОБЩО. ЧУХ, ЧЕ САМО КОМУНИСТИ И СОЦИАЛИСТИ ЛЪЖАТ И ТО МНОГО. ВЕРНО ЛИ Е ТОВА?

    Коментиран от #33

  • 30 КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ

    18 23 Отговор
    КАЖИ ГЕЧЕВ , КАТО СИ ТАКЪВ ГОЛЯМ ЕКСПЕРТ , КАК АДЖЕБА УСПЯ КОГАТО БЕШЕ МИНИСТЪР ДА НАПРАВИТЕ ПЕНСИИТЕ 3 ДОЛАРА .ТА ДА НЕ МОЖЕ СТАРЕЦ ДА СИ КУПИ МЛЯКО И ХЛЯБ ....ЗАЩОТО ПЪК И ВЪВ МАГАЗИНИТЕ НЯМАШЕ НИЩО АДЖЕБА ??? КАК ФАЛИРАХТЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И ВСИЧКИ БАНКИ И ОКРАДАХТЕ ПАРИТЕ НА НАРОДА , ЗА КОЕТО НЕ ПОЛУЧИХТЕ НИКАКВО НАКАЗАНИЕ ??? КЪСА ТИ Е ПАМЕТТА И ПАК ОБЕЩАВАШ ....ОГЛАДНЯХТЕ ЛИ , НО НИЕ НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ !!!!
  • 31 АМИ

    5 13 Отговор

    До коментар #20 от "БГ МАФИЯ В МС":

    Ти ставаш банална със този пример който пробутваш на всички форуми , спри се със ПРОСТАЩИНАТА си !!!
  • 32 !!!

    8 22 Отговор
    Другарки и другари 40 милиарда европейски пари са много пари. Помогнете на БСП да ги усвои другари. За благодарност ще ви направим милиардери. Показали сме го неведнъж че го можем. Питайте нашия финансов експерт румен гечев
  • 33 1324

    20 3 Отговор

    До коментар #29 от "Цветко Христо":

    вярвай тогава на горанов и менда
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 краси

    12 25 Отговор

    До коментар #4 от "Когато фактите говорят":

    При Гечев и Виденов държавата фалира!Заплатите бяха 10 долара,пенсии-3-5 долара!Изнесоха житото-нямаше хляб.И двамата са доносници на ДС!

    Коментиран от #36

  • 36 някой

    18 4 Отговор

    До коментар #35 от "краси":

    Чети първо, образовай се и тогава пиши за неща дето не си разбрал как са се случили.
  • 37 Прависимо

    19 2 Отговор

    До коментар #14 от "Предизборно":

    И в допълнение измислят нови такси ,глоби ,документи, хартийки ,лепенки и налози за всичко което се сетиш. И вечното оправдание с " Европейския съюз така каза " докато се обогатяват определени хора. Реалните общи данъци на всяка една работна заплата е около 70-75 % за да може човек с едно апартаментче и една обикновена колица да се чувства " Законен "и изряден данъкоплатец. Да има самочувствие ,че никой нве го търси за нищо ,но това вече няма как да стане. Превърнаха ни в " Неизрядни и вечни длъжници " . разделение на обществото във всякакъв аспект с цел налагане на диктаторски терор за задоволяване на АЛчността на шепа управляващи олигарси маскирани като политици във власт.
  • 38 Голем смях

    5 18 Отговор
    Какво Белене бълнуваш бе крадец?И какво зависи от плевенските депутати?Който иска да вади пари и да строи Белене.Всичката сме я втасали,че чак до Белене опряхме.
  • 39 Чики-Рики

    19 3 Отговор
    Естествено, че ще вдигат данъците!Дали сме се замисляли, колко точно милиарда трябва да връщаме от заемите, еврофондовете и дълговата спирала,в която ни вкара Бойко Борисов,а ?!
  • 40 ааааа

    3 16 Отговор
    Фалита пак ръси акъл,тия съсипват тия не създават.
  • 41 Стефан

    6 16 Отговор
    А изграждането на АЕЦ Белене НЕ Е ЛИ СЛУГУВАНЕ на чужди интереси, а този уж Балкански поток НЕ Е ЛИ СЛУГУВАНЕ, при това няма НИТО ЕДНО ОТКЛОНЕНИЕ за да ползваме от тази газ, и ДОКОГА ще давате трибуна на бивш икономически министър при който инфлацията достигна 3000 процента, ДОКАЗАНО ПРОПАДНАЛИ ПОЛИТИЦИ И ИКОНОМИСТИ, не съм гласувал НИКОГА за ГЕРБ, но вие и вашата шайка сте като марокански скакалци - след вас е пустиня, да ви припомня ли Лукановата зима и купоните за хляб и гориво, да ви припомня ли мутрите които създадохте , да ви припомня ли КОЛКО БАНКИ ФАЛИРИХА при Виденов и Гечев, хора не се подвеждайте, мястото на БСП е на бунището на историята, те предадоха българските интереси в Македония, този предател Георги Димитров който заповяда убийствата на регенти, политици, военни , учители, свещеници и всички неудобни, бяха избити без съд и присъда, а някой след като бяха убити им спретнаха съд .Всички други, но не и тези предатели.
  • 42 Златев

    7 15 Отговор
    Румен Гечев, ти кажи как докара държавата до фалит и как откраднахте пенсиите и спестяванията на хората. Остави ги сегашните
  • 43 Козлодуйски

    4 15 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Добре бе разбрахме ,де.Всеки ден ли това ще пишеш.я кажи колко заплата взимаше в лом при финансиста Гечев?
  • 44 питам те

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Питам те персонално - кой плати от нашите пари за специалния номер на автомобил АТОМ1 И АТОМ2
    цитат от форум от 2007 г.
    едни от първите коли с букви бяха двама от директорите на АЕЦ Козлодуй... номерата бяха АТОМ1 и АТОМ2, но след скандала, за какво се харчат пари, номерата бяха сменени тихомълком...
    тогава струваха 7к лв при мин.заплата 200 лв
    пиши пак за Козлодуй
  • 45 Бай Ламби

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Когато фактите говорят":

    нклб.м
  • 46 Bill Board

    17 5 Отговор

    До коментар #19 от "мнение":

    Ами, ако тогава през 1997 социалистите бяха теглили десeтки милиарди кредити, както настоящите крадци и престъпници, всички щяхте да сте доволни, може би. Но те не го направиха в името на нашето бъдеще. Затова сега са хулени, а трябва да им бъдем благодарни. С кредити се живее много сладко, докато не се наложи да ги връщаш! Целият западен свят живее на кредит, защото отдавна е фалирал, a ние вървим по техния порочен път, ръководени от неуки глупаци!!!

    Коментиран от #52

  • 47 123

    15 0 Отговор
    От 2007 със БВП 44,4 милярда до нарастване през 2019 на БНП от 68.58 милярда долара или 112.4 милярда лева за 2019г. , показва че средно нарастване на БНП за година е $2.015(1,692,637,277.50 евро)милярда долара на година.Като през най добрата година на нарастване на БНП е със 10 милярда долара на година.При 3 милярда евро финансиране на година само от ЕС, според мултипликатора и скороста на оборота в Икономиката на България на тези 3 милярда евро минимално увеличението на БНП на България би трябвало да е минимално 9 милярда евро(17 550 000 000 лв) на година до 18 милярда евро(35 100 000 000 лв) на година. Което значва че реално много малка част от евро фондовете който са дадени на България са реално влезнали в икономиката на България между 300 и 564 милиона евро на година, другите 1.5-2.5 миларда евро са влезнали в банковите сметки на мастити Българи. А парите инвестирани ит държавния бюдежет въобще не са влизали в икономиката на България.Само от данъчна държавна собственност са станичастна собственност на определени българи. България може да достигне тези показатели , увеличи стандарта на живот и доходите на хората, но има много кражба, измами, неспособни хора,престъпност на всички нива и много хора със връзки. Няма никой друг виновен за лощото състояние на България освен самите Българи и техните управници които си избират, заедно с цялата корумпирана,шуробаджанака система на управление и живот.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 123

    12 2 Отговор
    Слугуване на други интереси в България има само когато интереса за само забогатяване от държавните поръчки на този човек който има разрешително от Българската държава да подписва плащанията към доставчици,получи обратно част от парите от доставчика или се направи накаква друга схема с 5-6 пъти по висока цена от пазараната и пак му върнат поне половината пари от поръчката. Само тогава има продаване на държавните интереси, което явно е ненаказуемо в България.
  • 52 123

    8 8 Отговор

    До коментар #46 от "Bill Board":

    Никой не дава заеми, освен МВФ на фалирали и нереформирани държави като България до 1997 които не могат да си плащат дълговете.През 1997 под мъдрото ръководство на БКП, държавата България отново банкрутира даже по лошо от 1990г., но с една особенност Милионерите на БКП се увеличават и драстично се увеличават техните милиони, след като орграбват спестяванияат на целия български народ , и банкрутират 16 банки.

    Коментиран от #53

  • 53 Bill Board

    9 5 Отговор

    До коментар #52 от "123":

    Фалирала - друг път! Ако някога държавата е била фалирала то е в момента! И ако не са тежките кредитите, които прикриват грозната картинка, 97г ще ти се стори розов сън.
    И смешните калкулации за БВП си ги заври някъде. БВП отдавна е изкривен показател. Още откакто се включиха финансовите услуги в неговото изчисление, които са един огромен раздут балон, а не реална икономика, всичко е само фалш. От процъфтяваща икономика ние в момента сме на дъното и БСП имат най-малка вина за това!!!

    Коментиран от #54

  • 54 123

    7 2 Отговор

    До коментар #53 от "Bill Board":

    Калкулациите са направени оценки за България от Международния Валутен Фонд,може да си направиш препоръките към тях.
    През пролетта на 1996 г. България беше засегната от изключително тежка икономика криза. Кризата завърши през февруари 1997 г. с кратък период на хиперинфлация и недостиг на основни продукти като хляб и бензин. Това също доведе до падането на правителство коалиция на бивши комунисти, която се оказа неспособна да управлява страната.

    Коментиран от #71

  • 55 123

    8 1 Отговор
    В началото на 1996 г. май бяха закрити две големи банки ,Минерална банка и Първа частна банка.През септември Българската народна банка (БНБ) постави девет банки (представляващи a четвърти от българската банкова система) под попечителство. През ноември Самата Държавна спестовна каса (най-голямата банка в България с почти една трета от
    спествоените депозитите на гражданите ) е източена. Като цяло, от тридесет и петте банки в страната, четиринадесет са затворени преди края на кризата, включително пет държавни банки.
  • 56 1212

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "чичо":

    А ти какво искаш да кажеш, че по време на ГЕРБ няма фалирали банки и фалирала държава. Я се замисли малко преди да се правиш на голям умник гербаджия.

    Коментиран от #62

  • 57 123

    6 1 Отговор
    Банковата криза допълнително подкопа доверието във лева,като българите обменят приходите си и депозити в левове директно за долари. Значителни количества от американските долари и германските марки са били държани „под матрака“.
    На 7 март 1996 г. пресата съобщава: „Днес валутният пазар
    напълно излезе извън контрол ”. На 8 май левът поевтиня с 30 процента в рамките на двадесет и четири часа. Като цяло от началото на март до края на декември левът се обезцени
    с повече от 500 процента. Да се предпазят срещу ускоряващата се инфлация и задаващата се недостиг на храни, гориво и стоки, хората започнаха да купуват и трупат консерви и други стоки. Магазините постепенно отказват да приемат Българския Лев за плащане на стоки и услуги.
  • 58 123

    5 1 Отговор
    на 10 януари Българския вестник банкер съобщава този ден: „Хората се събраха, за да изразят протеста си срещу глада, срещу надменните управници, срещу абсурдните ценови механизми, въведени от кабинета Виденов. “ Стачки, блокажи на основни пътища и демонстрации, са през целия месец. В началото на февруари икономическата дейност почти сприра: магазините на дребно са затворени; повечето работници остават в къщи. правителстото на БСП ръководено от Жан Виденов са принудени да подадът оставка.
  • 59 123

    5 1 Отговор
    От 1 февруари до 7 февруари левът се обезцени с над 150 процента. Допълнително се обезценява през втората седмица на месеца, за да достигне 3000 лева за долар на 12 февруари(в сравнение с 74 лева за долар, само година преди).инфлацията достига почти хиперинфлационни нива: потребителските цени се увеличават с 44
    процента през януари и с над 240 процента само през февруари.
  • 60 123

    5 0 Отговор
    На 4 февруари президентът Стоянов свика Консултативната национална сигурност Съвет на заседание. Съветът отказа на Добрев правото да формира нов кабинет и реши назначаването на служебно правителство със Стефан Софиянски. Парламентарните избори трябва да се проведът през април 1997.Относителният успех на новото правителство помага на съюзниците на Софиянски, групирани в реформаторската антикомунистическа коалиция (
    Съюз на демократичнтеи сили) печелят ясно мнозинство на парламентарните избори през април 1997 г. През юли същата година България въвежда валутен борд, подкрепен от МВФ и Световната банка. Въвеждането на валутния борд слага край на финансовата криза в България.
  • 61 123

    4 0 Отговор
    Румен Гечев е роден на 4 октомври 1956 година в Червен бряг. През 1980 година завършва политическа икономия във Висшия икономически институт „Карл Маркс“, днес Университет за национално и световно стопанство (УНСС), в София, където след това започва да преподава в катедра „Политикономия и военна икономика“.Гечев специализира икономика в Илинойския щатски универисет (1987 – 1988), Университета „Теймс Вели“ (1993) и Аризонския университет (1993). През 1987 – 1991 година е секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност с псевдоним „Економов“. В периода 1995 – 1997 година е заместник-председател на Министерския съвет и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов. След това се оттегля от политическия живот и продължава да преподава в УНСС. През 2013 година отново е избран за народен представител от БСП.
  • 62 123

    5 0 Отговор

    До коментар #56 от "1212":

    След изборите през 2013 г. новото коалиционно правителство, съставено от Българската социалистическа партия (БСП) и Движението за права и свободи (ДПС) и ръководено от Пламен Орешарски, имаше половината места в Парламента Също така, кабинетът "Орешарски" беше изправен пред поредица от протести, започнали на 14 юни 2013 г., в отговор на избора на Делян Пеевски за ръководител на българската агенция за държавна сигурност Според официални данни на Българската народна банка (централната банка на България) в края на ноември 2013 г. KTB е четвъртата по големина банка в България по активи, трета по нетна печалба и първа по депозит растеж. След банковото источване през юни 2014 г., което според мнозина е изкуствено предизвикано,КТБ поискава специален надзор от Българската народна банка. Впоследствие лицензът на КТБ е отнет през ноември 2014 г.Деветдесет и първият кабинет на България встъпи в длъжност на 7 ноември 2014 г. Това е коалиционно правителство с председател Бойко Борисов. Правителството e сформирано, след като партията на Борисов, ГЕРБ, спечели парламентарните избори през 2014 г.
  • 63 АУУУУУ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Кое е вярно... Че трябва да бъдат наляти десетина милярда в елрктростанция която отдавна е морално остаряла и ненужна.... Че там ще продължават да потъват милиарди... Като е толкова изгодна ЗАЩО НИКОЙ ИНВРСТИТОР НЕ ИЗЯВИЛ ИНТЕРЕС 🤡🤡🤡🤡🤡🤡
  • 64 БОЙКОТ ЗА БСП

    10 2 Отговор
    ТОЗИ ИНДИВИД ДО СЕГА ТРЯВАШЕДА Е ИЗГНИЛ В ЗАТВОРИТЕ ,АКО ИМАХМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА И НАРОД...ДЪРЖАВА -НЕ,НАРОД МЪРША ..ЗА МЛАДИТЕ-ПРОЧЕТЕТЕ,УСВЕДУМЕТЕ СЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ,МИСЛИТЕ И ДЕЙСТВАТЕ..ЩЕ НАУЧИТЕ ЗА ТОЯ ЧУТОВИЩНИ НЕЩА ,КОИТО НЕ СА ЗА ВЯРВАНЕ..ТОЧНО ТОГАВА НИЕ ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ СЕ ЧУДИХМЕ КАК ДА ВИ УСУГУРИМ ЕЛЕМЕНТАРНА ХРАНА ЗА ДА ВИ ОТГЛЕДАМЕ..
    КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ТОЯ ,СИ СЛАГА ГОЛЯМ ГРЯХ. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БКП-БСП.В ТАЗИ ПАРТИЯ СА НАЙ-ВЪРЛИТЕ НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ,ГРАБИТЕЛИ ,НАРОДНИ ВРАГОВЕ.
  • 65 аууууу

    1 2 Отговор
    Гумен Речев,кой не е чувал за него ?
  • 66 6999

    0 0 Отговор
    ПИНОКИО.
  • 67 Точно

    5 1 Отговор
    Този да ми говори за финанси и икономически растеж, ми идва малко в повече.С пет долара заплата и три пенсия по негово време.

    Коментиран от #68

  • 68 50+

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Точно":

    А на мен ми идва много в повече.Кво ше кажеш?

    Коментиран от #69

  • 69 Точно

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "50+":

    Ще ти кажа да гласуваш за него,че да ти стане "малко в повече."
  • 70 ЛЪЖИ ЛЪЖИ И ПАК ЛЪЖИ

    1 2 Отговор
    И ПРОПАГАНДА ОТ РУСКИТЕ ПОМИЯРИ!
  • 71 Един Човек

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "123":

    Точно МВФ е механизмът за сваляне на правителства!!Знаеш ли колко беше външния дълг на България тогава ,и колко е сега!?Не ми обяснявай че ГЕРБ повече от 10 години теглят за да плащат чужди грехове!!!ТЕ и в Румъния плащат и в Унгария,Чехия и Полша няма да споменавам щото никога няма да ги стигнем!!Българинът е прост човек!Кюлчета му показаха!СРС-та му пуснаха,къщи и замъци в чужбина му показаха....СМС-и...и пак комунистите са му виновни!!!Г-да глупаци,комунизмът УМРЯ 89 година...преди повече от 30 години!!Тези,които ни управляват сега за 10 години с нищо не подобриха живота ни,напротив повечето семейства вече не смогват !!10 години са една трета от прехода!Никога след 89 ,България НЕ Е имала по престъпно правителство,окупирало всички институции в държавата!!Само идиот може да прави такова сравнение!
  • 72 Грую

    1 0 Отговор
    Че накъде повече? По време на тяхното управление ми направиха застраховката на колата по-скъпа отколкото бих могъл въобще да я продам и това не е единствената поразия.Местните данъци така ги изплющяха и сега с тези високи имам чувството, че живея в дворец, а не в скромен стар апартамент от етажна собственост. Даже започвам да си мисля дали не съм някой наистина богат човек, че ме облагат с толкоз данъци ама надали.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове