Last news in Fakti

19 Март, 2021 21:28 3 753 71

Д-р Симидчиев: Ограничаване на вируса се постига с ваксинация

  • коронавирус-
  • д-р александър симидчиев-
  • александър симидчиев-
  • ваксина

"За мен ваксинацията е решението, а не проблемът", категоричен е пулмологът

Д-р Симидчиев: Ограничаване на вируса се постига с ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС

"Вирусът на COVID-19 се разпространява от малки капчици, които издишаме. Големият брой заразени у нас се дължи или на това, че имахме мерки, които не бяха толкова стриктни или имаше много хора, които не спазваха мерките. Трябва да се стремим да намаляваме броя на заболелите. Трябва да се учим от миналия си опит". Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

"Намаляване на скоростта на разпространение на вируса се достига с носене на маски, спазване на дистанция и добра лична хигиена, а ограничаване на вируса се постига с ваксинация", подчерта той.

По думите му децата боледуват симптоматично и разпространяват заболяването, но при тях то не протича тежко.

„Мутациите на вируса става толкова по-лесно, колкото по-бързо вирусът се разпространява. Ваксинацията довежда до това да се ограничава разпространението и следователно да мутира по-малко. Друго скоростта, с която може да се произвеждат ваксини, че да можем да спираме новите вируси още в началото. За мен ваксинацията е решението, а не проблемът“, категоричен е д-р Симидчиев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижда се

    77 7 Отговор
    Чвстно да си кажа ,и този е гола вода !!!

    Коментиран от #16

  • 2 Бай Събин

    20 11 Отговор
    Да ама без ваксини как ще стане тази работа момче ?
  • 3 Да ама

    55 9 Отговор
    с истински ваксини, ане с експериментални.
  • 4 Славия85

    47 8 Отговор
    Защо френският вариант на вируса не излиза на PCR?
    PCR тестовете са за идентифициране на ДНК или РНК, използват се дори и за доказване на родствени връзки.
    Как така РНК-вирус не излиза на PCR? Или просто няма такъв вирус?!
    Няма такова животно!

    Коментиран от #64

  • 5 xaxaxaxaxaxa

    24 5 Отговор
    Абе вие сте толкова кухи, че даже един календар/график за ваксиниране не можете да направите.

    От избирателните комисии още не са ваксинирани а? А колко време след ваксиниране се постигаше оптимална защита?
    ХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
    "ама тооо...щото пари няма ...ваксини няма...доставки няма..."

    За графика хартия нямате а?
  • 6 РЪМПЕЗИ

    33 3 Отговор
    Г-Н СИМИДЧИЕВ, ТИ НЕ МОЖЕШ ДА КАЗВАШ НА БОГ ЗА ГОЛЕМИНАТА НА КАПЧИЦИТЕ...ТОЙ КАЗВА, НИЕ ИЗПЪЛНЯВАМЕ...
  • 7 бялата ви мафия

    47 9 Отговор
    Аз с грипни ваксини не съм се бол и съм още жив, и с тези няма да се боцкам. Ясно!
  • 8 Спирането на Вируса става само с едно.

    38 8 Отговор
    Спиране на всякакви отношения с Еврея-САЩ.

    Коментиран от #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 DAPRA CIA

    4 16 Отговор
    DARPA иска да повиши защитните сили на тялото си - чрез „настройка“ на вашите гени Това може да звучи пресилено, но нова програма, създадена от Агенцията за модерни изследователски проекти в областта на отбраната (DARPA), има за цел да направи точно това. (DARPA е американската агенция, натоварена с разработването на нови технологии за военните.) Програмата ще проучи начини за по-добра защита на хората срещу биологични и химически заплахи чрез временно „настройване“ на генната експресия - с други думи, включване или изключване на гените "- за укрепване на защитата на организма срещу заплахи за здравето.
  • 11 ХАХАХАХАХАХА

    32 9 Отговор
    А спасението на човешки животи ще стане с масовото вкарване в затвора на всички лакеи на властта, които всяват паника с пропаганда за НЕСЪЩЕСТВУВАЩА ПАНДЕМИЯ :)))))
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 бИО Инжинер

    3 3 Отговор
    Човешкото тяло е невероятно издръжливо. Всяка от нашите клетки вече съдържа гени, които кодират за някакво ниво на устойчивост на конкретни заплахи за здравето, но тези вградени защитни сили не винаги могат да се изразят бързо или достатъчно стабилно, за да бъдат ефективни", Рене Вегжин , мениджър на програмата DARPA, наречена „ПРИГОТВЯНЕ“ (което означава „Превантивно изразяване на защитни алели и елементи на отговор“), се казва в изявлението. „PREPARE ще проучи как да подкрепи тази вродена съпротива, като й даде временен тласък, преди или след излагане [на заплахи], без никакви постоянни редакции на генома.“
  • 14 ТаУмВзе

    12 6 Отговор
    Защо няма Ваксиниран гербераст? Само без имена Българи гинат, от какво? Ако Бъркам, ще се радвам.
  • 15 РАДИО ЕЛТО

    22 2 Отговор
    БОРИСОВ гешев МЯСТОТО ВИ Е В цсз
  • 16 Глупости

    31 6 Отговор

    До коментар #1 от "вижда се":

    Доктора Симидчиев и него подобните му премълчават факта, че според учебниците по медицина, ваксинации не се правят и ваксини не се поставят по време на епидемиологичена обстановка. Премълчават и факта, че това, което наричат ваксини са разрешени за временна 10 месечна употреба под условие тъй като не са преминали цикълът на клинични изпитвания и в момента се намират в 3ти етап на такова изпитване. Освен това иРНК продуктите никога до сега не са прилагани за имунизация на животни или хора и никой не даже не знае какво да очаква в дългосрочен план 3-5-10 години.
    Добре е нещата да се наричат с истинските им имена и да не се говорят полуистини.
  • 17 нннн

    30 4 Отговор

    До коментар #8 от "Спирането на Вируса става само с едно.":

    Ама наистина ! В Китай, и въобще на изток, вирусът почти го няма... Уж бил китайски, защото там се появил. Тя и първата атомна бомба избухна в Япония, ама не е японска...
  • 18 Технолог

    2 7 Отговор
    GE Research и сътрудници наградиха проект DARPA за подобряване на скоростта на производство и разпространение на ваксини на основата на нуклеинова киселина NISKAYUNA, NY - 2 март 2021 г. - С цел да се даде възможност за производство на ваксини навсякъде по света само за дни, GE Research и мултидисциплинарен екип, който включва Broad Institute, DNA Script, MEDInstill, Molecular Assemblies и Университета във Вашингтон получи петгодишен проект до 41 милиона долара чрез нова програма на Агенцията за модерни изследователски проекти в областта на отбраната (DARPA), наречена NOW (Nucleic Acids On-Demand Worldwide). Такъв бързо мащабируем и внедряем производствен процес може драстично да увеличи скоростта, с която нови ваксини, като наскоро одобрените ваксини COVID-19, могат да бъдат внедрени при нуждаещи се хора.

    Програмата на DARPA NOW, управлявана от д-р Ейми Дженкинс от Службата за биологични технологии, е създадена за разработване на бърза, мобилна медицинска производствена платформа за производство, формулиране и опаковане на ДНК и / или РНК-базирани ваксини и терапевтични средства за използване в стабилизация и хуманитарна дейност операции и да се подготви по-добре разгърнатите сили, насочени към полето, срещу атаки с биозаплахи и възникващи инфекциозни заболявания. Разработването на този тип платформа би позволило разполагането на ваксини и терапевтични средства само за дни срещу седмици.
  • 19 абе

    12 7 Отговор

    До коментар #12 от "хахахахахаха":

    ти нормален ли си бе? много добре знаеш че няма вирус? какво се правиш па и ти на ненормален.? явно си от герберастките подлоги.

    Коментиран от #22

  • 20 5 G конспирация

    5 5 Отговор
    Антиправителствени конспирации: една от най-известните теории в този клъстер е идеята, че пускането на 5G в Китай е източникът на коронавируса. Теорията на конспирацията е, че 5G е 60-гигагерцова вълна, която, според един пост в Telegram, „предотвратява преноса на кислород от белите ви дробове до червените кръвни клетки, създавайки„ грипоподобни симптоми “. 5G кулите предизвикват радиационно отравяне или електромагнитна свръхчувствителност ”. Според Full Fact първоначалните слухове твърдят, че Ухан е първият китайски град, който пусна 5G през август 2019 г. като бета тест, а 5G стартира на 1 ноември в Китай. Тъй като стартирането на 5G в Китай съвпадна с появата на COVID-19, връзката между двете допринесе за по-широки разкази срещу установяването и антиправителството.

    Коментиран от #31

  • 21 Имащ знания

    8 13 Отговор

    До коментар #9 от "абе":

    ПОЗНАВАМ И ДРУГИ ХОРА КАЗВАЩИ, ЧЕ НЯМА ВИРУС, НО СИ ПРОМЕНИХА МНЕНИЕТО...

    Коментиран от #28, #53

  • 22 хахахахааха

    7 5 Отговор

    До коментар #19 от "абе":

    Бантускот имбецилен и необразован... всички в онова блато сте герберасти. Тиквата на вас ви е министър-председател. И на всичките ви е толкова акъла, колкото на Тиквата.

    Това че си избутал някак си килийното училище и тракаш по клавиатурата не те прави "интелигентен"...че да даваш акъл на другите.
    ГЕПерастка мас*ия.

    Коментиран от #27

  • 23 Ето ме пак тук

    12 3 Отговор
    Вирусът е самата Медия. По кратко и ясно няма как да бъде обяснено.
  • 24 оня

    14 4 Отговор
    Ами ваксинирай се бре, като толкова много рекламираш ваксините:)) Па дано са ти приятни сънищата:))
  • 25 И ощеееее

    3 5 Отговор
    Конспирации за социален контрол: не е изненадващо, че този набор от теории е изтъкнат в конспиративните кръгове. Този набор от конспирации отбелязва, че Пентагонът и DARPA са свързани с лаборатория в Ухан, която прави изследвания върху щамове на прилепи на коронавируса с цел зародишна война и те са източникът на огнището на COVID-19. Избухването може да бъде умишлено или случайно, но това, което е последователно сред теориите, е, че крайната цел е да се наложат обществени ограничения и да се наложат ваксинации на американското население. Съответно други теории също отбелязват, че правителството планира милитаризирани отряди за ваксинация, които ще присъстват в лагерите „FEMA“, които правителството очевидно създава, или в съоръжения за прокарване, обявени от администрацията на Тръмп. Според това мнение американците ще бъдат проследявани за тестване и ваксинация с гривни, микрочипове или, както някои потребители заявиха, „те ще ни татуират, както направихме евреите“.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 абе

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "хахахахааха":

    ти си гербераст аз съм комунист. И като дойдат комунистите ще ти разкажат играта и ще виждаш вируси постоянно.

    Коментиран от #30

  • 28 айде

    6 7 Отговор

    До коментар #21 от "Имащ знания":

    още един заблуден работя на такова място където придобивам представа за какво става дума. И като т иказвам че вирус няма значи няма.

    Коментиран от #32

  • 29 киро

    6 1 Отговор
    Още един платен нещастник!
  • 30 хахахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "абе":

    ...каза необразованият имбецил с Тиква за министър-председател.
    Ерго ти си гербераст. Или за да сме точни бантус-гербераст.
    Нали така игнорамус?

    Хахахаахахаха
    Ютюб бантускотски професор, рептилолог, флатъртър, кемтрейл специалист ...
    Допълвай си бантускот.

    Коментиран от #33

  • 31 не е

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "5 G конспирация":

    свързано с 5G знам , но не мога да ти кажа какво е станало, защото е поверителна информация.
  • 32 хахахахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "айде":

    Кой си ти да казваш каквото и да било бе бантускот?
    Хахахахаахаха

    Тръгнал необразован тиквопитек да плещи, че "той бил казвал".

    Ютюб не се брои за образУвание и "вишУ", бантускот!
  • 33 абе

    11 1 Отговор

    До коментар #30 от "хахахаха":

    човек защо се заяждаш работя на такова място и виждам какво става първо болниците въобще не са препълнени второ лекарите въобще не са натоварени и трето няма толкова пациенти колкото ги изкарват при все че не са болни от корона вирус защото няма такъв вирус в момента.

    Коментиран от #56

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Пацо

    1 1 Отговор
    Не съм фен на британците но те направиха нещо много простичко и работещо. Направиха една таблица и в нея има при какъв брой заразени влизат определени мерки. Толкова заразени влизат тези мерки,повече заразени влизат други ограничения и т н и не се налага да обясняват като малоумни всеки път кое как и защо. Не съм срещал някой да обясни как Китай, Виетнам,Южна Корея,Австралия, Нова Зеландия и други страни без ваксини се справят. Защо там вируса не заразява толкова хора? Обяснението че Китай е диктатура и Бла Бла не се връзва с останалите страни в далечния Изток. Въздух ли е, храна ли е какво е това което е различно?
  • 36 47301

    9 0 Отговор
    Работете и лекувайте хората, а стига празни приказки и цял ден да страхувате хората! Явно не сте лекари, а вие имате нужда от лекуване от психиатри!
  • 37 Demonaz

    2 0 Отговор
    И в крайна сметка, пичагата кво каза ? Май-май нищо.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 извод

    3 0 Отговор
    а изчистване на такива лакеи като симидчиев ,се постига с лустрация!
  • 40 3 Te XXX

    5 1 Отговор
    Компанията на Бил Гейтс получи патент с интересното име WO/2020/060606, отнасящ се до блокчейн технология, която обвързва „изкопаните“ пари с конкретни реакции на мозъчните ви вълни и други биологични показатели
    Казано още по-конкретно, Microsoft си представят бъдеще, в което хората ще заработват пари, докато гледат определени реклами, посещават определени информационни канали в интернет или гледат определени телевизии. Да речем, ще изкарвате пари, като гледате новините на CNN и FOX. Но и реакциите ви към тези новини трябва да са такива, че системата да остане „задоволена“ и да ви „възнагради“ с криптовалута.

    Тук няма да се отклонявам с подробни размишления за това, че вече съществуват технологии, четящи човешките мисли. И да не се използва пълно четене на мислите, ще може да се разпознават реакциите на тялото — дали са положително или отрицателно реагиращи на рекламите и одобрените вести. Едва ли ще бъдат възнаграждавани и двете форми на реакции.
    Външно устройство или имплант?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 БИЗНЕС

    1 2 Отговор
    КОЛКО ЖУРНАЛИСТИ ВКАРА АТАКА В ПОЛИТИКАТА? СИДЕРОВ, КАЛИНКА, ЕНЧЕВ, КАСАБОВ, СЕГА БУТАТ ДУЛЕВА? ТИЯ ЛИ ЩЕ КОВЯТ ЗАКОНИ ИЛИ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА?

    Коментиран от #45

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Баце Държави

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "БИЗНЕС":

    Вече няма а има Световно Правителство в сянка и има и Извънземни и внимание с Инзвънземните че са вируси и отговарят на ударът защото ако са долетяли до Земята значи са по Умни от Земляните
  • 46 Байдена е Убиец, бял мъж в Еврея-САЩ.

    4 1 Отговор
    Всички Евреи Амери са Убийци на коренното население на С. Америка индиянците - маори, инки, маи.... Байдена е техен наследник. Днес се спъна 3 пъти от 5 стъпала качвайки се в самолета, след обидата към Путин. Господ има и гледа. Видов ден е скоро за всички, които му се подчиняват, независимо по какви причини, зависимости и страх от него.

    Коментиран от #50

  • 47 666

    2 0 Отговор
    Вие троловете на политиците, сте много гнусни и долни хора, в статии за човешки трагегедии се надписвате коя партия е по-по-най, всички сте за сметиштето, дали тик или горе все там ще отидете, обещано ви е!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 1111111112222/

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Просветен илюминат":

    Обясни го на близначетата!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 МНОГО ЗНАЕШ

    2 0 Отговор
    ПУЛМОЛОГ, НА КАКВО ОСНОВАНИЕ СЕ ИЗКАЗВАШ ПОКАЖИ ИЗСЛЕДВАНИЯ. ДАННИ ИМАШ ЛИ ДАННИ?
  • 55 Ушанка

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "СССР И НРБ":

    Ну БЛ ЯД ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ ,ВЧЕРА БИЛИ СПУТНИК V НА ЛЕНИН И УТРЕ ГО ЧАКАТ ДА ДАВА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ
  • 56 8845578

    1 6 Отговор

    До коментар #33 от "абе":

    Болниците са препълнени в ковид птделенията, даже и тези дето искат дарение за да лежиш там, стига сте лъгали!
  • 57 Гост

    1 1 Отговор
    Внесете Спутник, защо тормозите народа?

    Коментиран от #59

  • 58 Неразбрал

    3 0 Отговор
    Ангел Кратунчев каза, че ваксините не са ефективни за английската мутация на короната. И аз, нали съм прост, се питам - за какво тогава да се ваксинирам? А, да - да да вземе джипито едни 10 кинта, или Тиквата и нощниците да се бият в гърдите?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ХаХиХоХеХу

    3 1 Отговор
    Бейдена се спъна 3 пъти в стъпалата на самальота. ХиХаХуХаЙе
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 джи пи

    3 0 Отговор
    аиде още един се готви за депутат и отсега нататьк за всеки вирус ще се ваксинираме Е тогава ще умрем от глад като се има на предвид колко болестотворни вируси има тази игра края и не се вижда
  • 63 Аззззз

    1 0 Отговор
    Само като му видиш името на тоя и е ясно от кои е .
  • 64 Алфа Ромео

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Славия85":

    Ами няма, прекръстиха старите грипове, Бойко-чекмеджето един път се изтърва че пандемията не е това за което я мислим също и комика Кантарджиев каза веднъж на който му действа зле на психиката да не гледа новините защото се преувеличава много всичко, но няма кой да слуша и да чете между редовете!
  • 65 нищо

    4 0 Отговор
    след астра зеника 15 ден съм със симптомите на страничните действия вкл температура37-38 и хрипове,не смея дасе обадя на лекар защото съседа така напарви и го умориха за седмица след ваксинацията също на 60 години здрав мъж като мен-умря в болницата от тромбоза щото лекарите са неграмотни .Пия си антибиотици,аспирин парацетамор,аналгин -по 4 хапчета и паратрамол по 8 -дрогирам се зада мога да ходя.вече 15 ден имам треска ,все пак личния лекар ми каза даси продалжавам с антибиотика,другата седмица ако хриповете продалжават ще хода да ме преслуша.,най много даси сменя антибиотика.всички странични действия са описани в листовката на астра зеника -ваксината е 10 пъти по тежка от ковида. дано за месец ми отшумят страничните действоя ,втора доза няма даси правя ,не препоръчвам на никой -по добре се заразете с ковид и си изкарайте отколкото да се ваксинирате -убийствено е .Ваксините са за хора над 70 години дето на работят ,те карат леко.Ако сте на работа направо ще ви изхвърлят то месец ще сте парцал.
  • 66 Фаро

    1 0 Отговор
    Хванах му цаката на вируса просто се пазя от настинките до колкото е възможно и заразените могат да ми дишат в лицето все тая нищо ми няма
  • 67 Санитар

    1 0 Отговор
    Давате ли си сметка,че без вирусите нашата имунна система отива по дяволите,просто заспива и става безполезна?Учудвам се,че нито един доктор не засегна темата,защо съществуват вирусите и с какво са полезни за хората?Ако един ден преборим всички вируси,какво правим нататък?Докато сме на тая планета ще живеем в инкубатори или постоянно ще си праскаме ваксини и всякакви други,за да не умрем за минути.В това ли искат да ни превърнат в някакви контролируеми същества,които ще умрат на момента,ако не си получат дозата за деня под някаква форма.Тогава защо ще живеем в такъв враждебен свят и как този свят,който до вчера беше рай стана враждебен за нас и защо?Помислете
  • 68 Гражданин

    1 0 Отговор
    Има ме ли ваксинационен план или не?!Какво стана,че пренебрегнахте най-уязвимата група от фаза 4/четири/?!Защо няма ваксини за личните лекари,които ваксинират основно хората над 65 години?!Така не може повече да продължава и не можем повече да ви търпим.Сега трябва цялото новопристигнало количество на ваксина "Модерна" да се разпредели на личните лекари,тъй като тя лесно се съхранява при температури в обикновен хладилник до 30 дни,а при температура от -20 до -15 градуса до 6 месеца.
  • 69 Васил

    0 0 Отговор
    Ти да видиш а как Азия и Австралия се справиха без ваксинация друг е въпроса че сте тъпи и не прилагате адекватни мерки
  • 70 факт

    1 0 Отговор
    до като ваксинирате хората преболедуваха!
  • 71 Симидчиева

    1 0 Отговор
    Този колкото по-бързо гушне букета , толкова по-добре.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове