Last news in Fakti

22 Март, 2021 07:49 5 046 42

Българин с положителен PCR тест пропътува Европа в пълен автобус

  • автобус-
  • pcr тест-
  • заразен-
  • пътуване-
  • пътник

Заразеният с COVID-19 и останалите пътници преминали през Франция, Германия, Австрия, Унгария и Сърбия. Чак на ГКПП "Калотина" здравните инспектори, които проверявали документите на пътниците в автобуса, разчели, че тестът на мъжа е положителен

Българин с положителен PCR тест пропътува Европа в пълен автобус - 1
Снимка: БГНЕС

Българин се е качил на автобус от Франция до България и е пропътувал голяма част от Европа без никой да разбере, че представеният от него PCR тест е положителен, съобщи bTV.

Заразеният с COVID-19 и пълният с пътници автобус преминали през Франция, Германия, Австрия, Унгария и Сърбия. Чак на ГКПП "Калотина" здравните инспектори, които проверявали документите на пътниците в автобуса, разчели, че тестът на мъжа е положителен.

От фирмата-превозвач са обяснили, че в град Рен, където пътникът се е качил в автобуса, той е представил на шофьорите документа за извършен PCR тест, но тъй като водачите не знаели френски език, те не разбрали, че е с положителен резултат.

"Френският тест е бил на френски език, разбрало се е на влизане в България. Не владеят френски език, това е било проблемът. Шофьорите не могат да знаят всички езици в цяла Европа. При проверките никой не е видял, че пътникът е положителен", споделил е собственикът на автобусната компания Георги Ангелов пред bTV.

Здравните инспектори на Калотина обаче също решили да не свалят от автобуса заразния мъж, а просто да го оставят да пътува на една от задните седалки.

Останалите хора в автобуса разбрали и се надигнали на бунт, решавайки да свалят насила пътника с положителния тест.

"Всички хора от автобуса не бяхме съгласни да продължим пътуването от Калотина до Централна автогара с положителен корона тест. Това решение беше общо. Не е морално, не е етично, но нашето здраве е по-важно", разказва един от пътниците. Някои от тях допълват, че са оставили пари за превоз на сваления пътник. Всички контактни пътници и шофьорите ще бъдат под карантина за 10 дни, а болният - за 14, посочват от РЗИ.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    22 13 Отговор
    И ко?
  • 2 АУУУУУ

    13 29 Отговор
    ГЕРБ са виновни и ЩАБА... но сега Мангъра му изписа лечение ЕДНА КОФА НА ДЕН ЧАЙ ОТ ЛАЙКУЧКА.... и за тази безценна консултация плати само 200 лева 😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #41

  • 3 мислещ

    57 11 Отговор
    Е че какво толкова, ваксинираните масово разпространяват вируса, пък никой не ги кара да се тестват и не ги карантинира.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Петър

    44 8 Отговор
    Виждате ли колко лесно се манипулират хората? Какво като е имал положителен тест,знаете ли колко хора ще срешнете днес с ковид19 с положителна картина по магазините и градският транспорт,но просто няма да имат тест в ръката?

    Коментиран от #16

  • 6 Железаров

    30 8 Отговор
    То добре че,не са го обвинили в тероризъм...той си е направо биологична бомба.
  • 7 оня с коня

    13 10 Отговор
    Може и да е бил Положителен Теста на пътника при прегледа във Франция,но ДОКАТО му дойде датата за пътуване,докато трае самото Пътуване,той е оздравял ПОНЕ няколко пъти.
  • 8 бушприт

    27 3 Отговор
    "Френският тест е бил на френски език." Ма да! Така е и вестник "Фигаро"-на френски език е,няма майтап.
  • 9 Петър

    26 3 Отговор
    Много глупави мотиви имат от фирмата превозвач,не знаели френски език.
  • 10 Реалност

    19 8 Отговор
    Сигурно е ял папая или е пил кока кола преди теста:) А и щом е обиколил цяла Европа без никой в автобуса да разбере, че е болен значи е нямал грам симптом. Щом са го хванали в България значи шанса му за спасение е да не влиза в болница защото Мутафа ще му сложи тръба в гърлото, нищо че е абсолютно здрав и ще го умори за два дни.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Учуден

    18 6 Отговор
    Е как ще е имал положителен тест като вчера светилото на световната вирусология проф. Ботокс и нобеловия лауреат по епидемиология фелдшер Мутафчийски казаха, че френския вариант не го лови ПСР теста?
  • 13 Смятай

    10 2 Отговор
    европата колко насериозно взима вируса. Само нашите утайки ли знаят френски в европата? Чуден смях. Прпутувал целия път, сега го свалили.... ще се разминат със заразяването за още 200-300 км.
  • 14 Оги

    13 1 Отговор
    Няма такъв цирк, просто няма. Представяш на шофьорчетата някакъв лист с латински букви и се качваш. Те знаят, че нищо не разбират, то ест ясно им е, че може да си болен, но те качват. Какъв в смисълът от тестовете тогава?
  • 15 антиковидист

    15 6 Отговор
    Абе хора, не ви ли писна да ви правят на маймуни?
    В ХХІ -ви век ,толкова ли изпростяхте ?
    Тоя ,пътувал повече от 48 часа заедно с всички останали -над 2000 км, сега от Калотина до София , за един час не могат да го изтраят ...
    Странно ,сега те -10 дена в карантина, пък -той ...14 ...а и защо така ? Тия дето са пътували с него няма ли да бъдат подложени на тест...ами ако той покаже ,че е отрицателен,защо ще са в карантина ? В същност ...ВЯРВАТЕ ЛИ НА ТЕЗИ ТЕСТОВЕ? И изобщо на тази истерия с този К-19 изобщо ?

    Коментиран от #18, #22

  • 16 мислещ

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Да, и самите те няма да подозират, че са "болни", пресен случай с позната, работеща в частно лечебно заведение - масово "болни " пациенти, но без никаква симптоматика. Явно поредната "конспиративна теория" ще се потвърди, че излизат толкова положителни тестове, колкото се нареди отгоре. Ако случайно няма достатъчно тествани, ще си измислят някой, дето не подозира, че се е "тествал" - и такива случаи се чуваха неведнъж.

    Коментиран от #19

  • 17 свиреп ОХЛЮВ

    7 1 Отговор
    Честито ! Страхотна псевдоборба срещу вируса ! Да живеят и ура !
  • 18 АНОНИМЕН

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "антиковидист":

    Както казваше проф.Вучков: "Гледам и не вярвам на ушите си; слушам и не вярвам на очите си!"
    Тая случка си е направо класика : шофьри на автобус до Франция и да не поназнайват френски поне колкото за хляб и вода да си поискат! И като е пЛандемия как така началниците им са пропуснали и не са им го дали написано като за ++++++++ кога е + или - ПЦР теста с превод от френски на български!
  • 19 Копипасте

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "мислещ":

    Те още отдавна си знаят, че ПЦР тестовете имат някаква сигурност до 70%! Остават около 30% фалшиво /+/ или /-/! Също и въпроса с бързите тестове за антитела - доколко хващат само и единствено на КОВИД-короната антителата!? Имаше и някакво изгъбаркване с папая и коза в Танзания преди време! Имаше и скандал с ПЦР тестовете в Швеция, но кой им обръща внимание в голямата вълна на корона-психотерора!?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ДжафДжаф

    12 1 Отговор
    Дa ce чуди чoвeк oт дe ca ce нaмeрили фрeнcки гoвoрящи грaнични пoлицaи!? Мaкaр, чe нa фрeнcки пoлoжитeлeн e pоsitif, a oтрицaтeлeн e nеgаtif, въoбщe думи кoитo oтдaвнa ca нaвлeзли и в бългaрcкият eзик. Друг e въпрoca, чe шoфьoритe въoбщe нe ca пoглeднaли квo пишe, a прocтo ca oтчeли, чe лицeтo имa дoкимeнт! Вaжнoтo e рeйca дa e пълeн и дa ce прибeрaт eдни пaри. 1100% въпрocният индивид e бил нaяcнo , чe e пoзитивeн, нo явнo e рeшил дa cи кaрa кaрaнтинaтa зa пo-eвтинo у Булгaриcтaн. Дeтo ce викa у дoмa и cтeнитe пoмaгaт! A и хoрaтa пo прирoдa ca cи гaдняри. Лeпнaл cи вируca и някaк cи oт вътрe ти идe дa гo лeпнeш пoнe нa oщe cтoтинa индивидa! Другo cи e кaтo знaeш, чe нe cи eдинcтвeният прeцaкaн! Бях, чe някъдe, чe при гoлямa чacт oт бoлнитe oт CПИН нaпримeр, жeлaниeтo дa прeдaвaт вируca пo вeригaтa в eдин мoмeнт ce прeвръщa в идeя фикc!. E, нeoбятнa e чoвeшкaтa прирoдa...
  • 22 Петър

    12 4 Отговор

    До коментар #15 от "антиковидист":

    Евала за коментара,хубав пример даваш с това че 48 часа всички пътници барабар с положителният са били заедно в автобуса,но още един час заедно с него до София е проблем,виждаш ли колко сме прости вече? Тая простотия устроива на 100% политиците в България.

    Коментиран от #23

  • 23 Asdfg

    7 6 Отговор

    До коментар #22 от "Петър":

    Е и? Ти лично добре ли си? Не излизай никъде! Много е опасно навън! Не излизай! Опасно е! Не излизай никъде!

    Коментиран от #26, #28

  • 24 Чичо Колт

    9 0 Отговор
    Фирмата превозвач е била длъжна да обучи шофьорите си и да им предостави образци от тестовете с които могат да качват пътници.

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Петър

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Чичо Колт":

    Ама ти можеш ли да четеш? С коментар номер 22 подкрепям казаното от колегата с име "антиковидист" и коментар номер 15. И от такива като теб имат нужда политиците в България,чети и мисли бе човек не е срамно.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Чичо Колт":

    Извинявай,коментара не е за теб.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Аз40🏴‍☠️

    13 2 Отговор
    По летищата в целия свят гледаш хора наредени на по 2-3м. разстояние от себе си на опашките, но за какво? За да се натикат в крайна сметка в самолетите като буркани на рафта един до друг. Социалната дистанция е за тъпаци! Никаква логика!

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ми да ми

    6 1 Отговор
    Ние платихме кръвен данък да се разхождаме свободно из Гейропа... на който не му харесва, да се гръмне!
  • 32 Доктор Ох Боли

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Аз40🏴‍☠️":

    Просто е - на летището и в самолета дишаш различен въздух. В самолета въздуха се пречиства и дезинфекцира много добре, което е невъзможно да се направи на летищата.
  • 33 Леке божкеле 🤣🤣🤣

    6 5 Отговор
    И сега всички в плен 🤣🤣🤣
    Ама видите ли сатаната била в автобуса 🤣🤣🤣🤣 слагайте по 10 маски и по 5 памперса, понеже 3 те вече са оакани, последните 2 ще оправят работата 😅😅🤪🤪😜

    Коментиран от #34

  • 34 Доктор Ох Боли

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "Леке божкеле 🤣🤣🤣":

    Ами ти защо не се разходиш без маска в някое Ковид отделение?!?!
    Вече доста "невярващи" се опариха, някои дори си отидоха от този свят, така, че ще ти е полезно.

    Коментиран от #37

  • 35 Истинската новина

    1 0 Отговор
    Неграмотен циганин пътувал от Франция до България заразен с ковид 19
  • 36 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор
    какво е станало???Един тест ,който нищо не Доказва и нищо не показва!Това не е Бубонна чума!Дори тогава не са ги изолирали,както вие ревете!това е едно биологично оръжие,и колкото да искате да е създадено от ...владетелите на света,не е....Създадено е за тях да ги редуцира сериозно!Заразяването не става по начина ,който внушават!Никой жив Топлокръвен организъм няма да избегне срещата с НЕщото!
  • 37 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "Доктор Ох Боли":

    Не ме пускат!Имали достатъчно персонал,а и много на служба придявола,ходели да ги снимат там!За случайни няма място!Днес чистих ,час сняг моли се може да ме втресе....Е не ,се радвай предварително,ще станеш,като оня вчерашния плужек ,който и в новините цитираха........

    Коментиран от #40

  • 38 бай Ганя

    1 0 Отговор
    иска да мре на родна земя.
  • 39 Срам

    3 0 Отговор
    Типичен българин. Интересува го само и единствено себе си! Заразил е със сигурност половината автобус без значение на коя седалка е стоял. За шофьорите пък нямам думи - за тях тестът е просто хартийка "да я има" пък какво пише на нея знае ли ти някой. Много сложно да различиш положителен тест пък макар и на френски.
  • 40 Доктор Ох Боли

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не се радвам на чуждото нещастие.
    Пожелах ти го с чисто познавателна цел.
  • 41 ЛЕЧЕНИЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "АУУУУУ":

    Чaй oт мeнтa:
    Пригoтвянe: В гoлямa ТЕРМОЧАША oкoлo 400 мл., жeлaтeлнo cтъклeнa, двe пликчeтa пo 1-1,5 гр. ce зaливaт c ВРЯЛA ВOДA и чaшaтa ce пoхлупвa. Тaкa cтoи oкoлo 1-1,5 чaca . Cлeд кoeтo ce пoдcлaждa пo жeлaниe и ce пиe нaвeднъж.
    Дoзa: НАЙ-МАЛКО двa пъти днeвнo, cутрин нa глaднo и вeчeр прeди cън...
    Cрoк: Cлeд 3 дни, чoвeкът cтaнa oт крeвaтa здрaв...
    -Пaрaлeлнo c тoвa, eдин път нa дeн, oбщ рeфлeктoрeн мacaж нa cтъпaлaтa oт "мacaжиcт". Пoчвa ce c дяcнoтo хoдилo. Прoдължитeлнocт 5-7 дни, дo oтшумявaнe нa бoлeзнeнитe зoни.
  • 42 незнайко

    0 0 Отговор
    ГОЛЯМА ТЪПНЯ , НЯМА ЩО !!! Ще бъдат в карантина 10 дена . ИСКАМ СЛЕД 14 ДЕНА ДА ИМА СТАТИЯ, КОЛКО ОТ ТЕЗИ ПЪТНВИЦИ СА СЕ РАЗБОЛЯЛИ !!! Ще следя внимателно за такава статия !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове