Last news in Fakti

24 Март, 2021 12:46 2 523 32

ДБ в СОС: Имат ли разрешение ДПС да ползват за паркинг тротоара пред централата си?

  • дпс-
  • централа-
  • паркинг

Частен паркинг на Движението на Сокола в центъра на София

ДБ в СОС: Имат ли разрешение ДПС да ползват за паркинг тротоара пред централата си? - 1
Снимка: БГНЕС

Защо ДПС използват като частен паркинг, без съответните обозначения, тротоара пред централата си? С такова питане се обърнаха към столичния кмет общинските съветници от Демократична България Яна Тодоранова и Методи Лалов.
Те поискаха да разберат имат ли от ДПС разрешение, плащат ли съответните такси и, ако да, защо липсват съответните обозначения.

Те отправиха въпросите си към Йорданка Фандъкова, след информация от граждани, опитали да паркират на съответното място, както в делнични, така и в почивни дни, и са били изгонени от охранители, излезли от главния вход на централата на ПП "ДПС". На гражданите е било обяснено, че това е частен паркинг само за коли на ПП "ДПС" и не е за обществено ползване.

Съгласно проучването на Тодоранова и Лалов паркоместата пред сградата на ПП "ДПС" попадат в обхвата на участък, който, според системата "СОФКАР", попада в терен публична общинска собственост, отреден за второстепенна улица, с идентификатор 68134.304.213.

"След историческа справка в наличното пътно заснемане в Google Maps се открива заснемане на ул. "Братя Миладинови" от месец април 2012 г., като е видно, че ситуацията е непроменена спрямо настоящия момент - няма никакво знаково стопанство, даже част от заснетите автомобили през 2012 г. са видимо същите като тези, които спират там и в момента.

Следователно, доказано организацията на движение е същата от минимум 9 (девет) години. Липсата на знаково стопанство, което да указва правото на ползване на този тротоар като паркинг и паркоместата да са отдадени в режим на "Служебен абонамент", води до извод, че гражданите са били ограничени неправомерно да паркират на посоченото място, а действията на охраната на ПП "ДПС" се явят противоправни." - се казва в питането.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    38 0 Отговор
    Питайте и кой ИМА ПРАВО да управлява автомобил на НСО ‼
  • 2 Прийетелю,

    39 0 Отговор
    Всичко е Де Пе Се, Боко е Де Пе Се !
  • 3 ТаУмВзе

    15 14 Отговор
    Абе ицко, когато беше гербераст, защо не лаеше Доган ефенди? Цял Народ се сеща.

    Коментиран от #26

  • 4 Турчин

    13 29 Отговор
    А на Радеф жина му има ли право да я карат нсо с мерца за рокли от по 3000лв? Миската Пиги има ли право да коленичи пред руския поп? А руския поп има ли право да шамари радеф пред целия народ?

    Коментиран от #7, #11, #17

  • 5 Абе те ползват

    19 1 Отговор
    цяла държава, вий до тротоара опряхте...
  • 6 Някой търси предизборни активи

    6 21 Отговор
    Че и аз не давам на други да паркират пред къщата ми, нищо, че не съм платил за паркомясто. Това всеки го прави. Не казвам, че е редно, но в случая си е просто търсене на заяждане.

    Коментиран от #13, #19

  • 7 БАЙ Х@Й‼

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Турчин":

    Справка ::: Националната служба за охрана (НСО) е юридическо лице на бюджетна издръжка и представлява специализиран военизиран държавен орган, подчинен на президента на Република България. Тя осигурява охрана, специализиран транспорт и пропускателен режим на граждани заемащи или заемали определени висши държавни постове, ЧЛЕНОВЕ НА СЕМЕЙСТВАТА ИМ*, чуждестранни гости с особена важност за страната и др.
  • 8 калоян

    7 5 Отговор
    ЖЛЪЧ ПРЮЕТЕ А ГЕРБЕРАСТИ ПОДЛОГИ, СМУЧЕТЕ РЕЗАНИЯ НА ДПС И ВИ Е ГОТИНО БОКЛУЦИ, В ЕДНА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ДПСВИНЕ НЯМАШЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА Е НАД ЗАКОНА, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЩЯХА ДА СА В ЗАТВОРА, НАЧЕЛО С ТУЛУПА,ДОГАН, МАРЕШКИ,СИМЕОНОВ И ОСТАНАЛАТА ПОЛИТ ПАСМИНА
  • 9 пешо

    4 4 Отговор
    възможно е и да няма. което е нарушение. за което би трябвало да има санкция...
    но това ли са проблемите на територията, бойкикев? всичката ви е такваз - плажове, паркинзи... това си ви е нивото.
    а нещо за икономиката, за енергетиката? или да не питаме?
  • 10 Ей, хора, вие не разбрахте ли, че

    8 1 Отговор
    ДПС е държавата, без значение кой формално управлява? Какво само питате на дребно, как това и защо онова? Те нагло и безочливо правят каквото си искат! И това с избори няма да се промени!
  • 11 ЦЕЛОФАНИО

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Турчин":

    МАРШ В АНАДОЛА БЕ НЕГРАМОТНА ШУНКА. ИДВА КРАЯ И НА ТУЛУПА И НА ДПСВИНЕ.

    Коментиран от #14

  • 12 Елтов

    6 3 Отговор
    ЦЯЛАТА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ НА МАДЖО ИВАНОВ Е БАЗИРАНА НА РОСЕНЕЦ И ПЛЮЕНЕ НА ДПС
  • 13 Емил Боев

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Някой търси предизборни активи":

    Ти явно не знаеш за тротоарното право ,защото и аз живея във къща .И понеже още по времето на соца общината задължаваше собствениците на имотите да се грижат за чистотата пред домове им и затова и даваше тротоарно право .И сега аз мета чистя белосвам бордюрите пред дома ми и да дойде някой от другият край на блока и да ми паркира пред дома това няма да допусна . А има и наглеци който ми спират даже и пред вратите вече на трима от тях изскарах глоби по 50 -сет лева за непаравилно домуване .И така ще правя и занапред ,защото във тази държава няма ред няма закони и няма справедливост .
  • 14 Турчин

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "ЦЕЛОФАНИО":

    Не всички български турци са от дпс брато. Ама ти знайш ли друг президент да са го излага ли така. Тоя поп може ли така да каже на Ердоган?
  • 15 ЧИБААА

    6 1 Отговор
    ДОГАН В ЗАТВОРА А ДПС В ДИАРБЕКИР !
  • 16 ДпС

    5 3 Отговор
    Фирмата на ДпС не се нуждае от разрешения. Те дават разрешения.
  • 17 А ти

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Турчин":

    имаш ли право да тролиш?
  • 18 Геро

    2 2 Отговор
    Тези почнаха да си ги изсмукват от пръстите :))) Хубаво, че му се вижда краят :)))
  • 19 Емил Боев

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Някой търси предизборни активи":

    До моята къща на тридесет метра има блок и до него асвалтирана пътека по която хората да се движат за да не пречат на колите .Тези от блока се научиха вечер да паркират на самата пътека и не знам кой няколко пъти през нощта им спадаше гумите и четирите .Е научиха си урока хорицата и вече не домуват на пътеката . А тези от блока са още по интересни ако някой спре на друг на мястото на сутринта си намира колата цялата залята със манджа това е новият вид отмъщение за неправилно паркиране .
  • 20 Отговора на Фъндъкова

    3 0 Отговор
    Ме интересува и да покаже платежни документи с 9 години назад! Опппаааа
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българка

    4 2 Отговор
    Върхушката на ДПС и обръчите им от фирми са ОПГ. Мутрите със сила и пари респектират. Те смятат, че са над закона, защото са превзели ДАНС, прокуратура, Спец. съд и прокуратура. Борисов е съдружник с Пеевски и слуга на Доган
    Йорданка Фандъкова отдавна трябваше да е подала оставка и да я разследват за далавери и, корупция, довели и до смъртта на 16-годишното момче.
    Защо Гешев, каскетурата още не са повдигнали обвинения за това убийство?
    Ако искаме съдебна реформа и законност, трябва да подкрепим ДБ!
  • 23 Гошо

    5 0 Отговор
    Ся ще излезе оня Карадая и ще се почне: пак искат да ни сменят имената, да ни вкарват в лагери, да забраняват шалвари и фесове, нарушаване на етническия мир, национализъм и фашизъм, искат да ни избият и да ни прогонят от България, да ни национализират имоти и фирми, да съборят джамиите, да ни зашият карабините,............
  • 24 Фак

    4 0 Отговор
    Бай Ганя в момента не го интересува дали може да се спира пред централата на ДПС и че Демократична България иска да промени нещо за Бай Ганя. Бай Ганя в момента можете да го намерите в статията "Можеш ли да си купиш мутренски джип за под 10 000 лв." Чао!
  • 25 djemmil

    4 0 Отговор
    за ДПС нема закони и забрани елате да видите в ТАРГОВИЩЕ АЛЕЯТА ДО КОКА КОЛА СЕКАТ СЕ БРЕЗИТЕ И БОРОВЕТЕ ИЗОРАНА Е ВЕЛОАЛЕАТА заради новите АВТОКЬЩИТЕ
  • 26 Мара

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Ами че то и сега е за пърлама до изборите.Трябва да се сплотява електората на ДПС .
  • 27 Вилка

    1 1 Отговор
    ДБ дай им да се заяждат, я за паркинг, я за тухла, я за световния мир.
  • 28 Калин

    1 0 Отговор
    Много дребнаво играят от ДБ и затова и хората не ги харесват!
  • 29 Добри

    0 0 Отговор
    Христо Иванов само се прави на интересен! Видяхме го колко струва, докато беше министър на правосъдието и то в кабинета на Бойко Борисов.
  • 30 Миро

    0 0 Отговор
    Поредното предизборно заяждане на ДеБъ
  • 31 Марта

    0 0 Отговор
    Някакви жалки напъни целящи медийно внимание
  • 32 Живка

    0 0 Отговор
    Тия вместо да измислят нещо полезно за града задават по цял ден тъпи въпроси. Това, че има паркирали коли там не означава, че ги няма на всякъде в столицата. Въпросът е какво да се направи, за да се реши този проблем, а не да се сочат с пръст виновниците. Колите няма да изчезнат по магически път.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове