Last news in Fakti

29 Март, 2021 13:44 1 488 21

ДБ: ЦИК бави жалбата за видеоизлъчването и мишкува в интерес на поръчителите си

  • цик-
  • дб-
  • видеонаблюдение

Решението за видеоизлъчването е подкрепено от гражданите, решение, което осигурява публичност и прозрачност на процеса и доверие в изборите, се казва в позицията

ДБ: ЦИК бави жалбата за видеоизлъчването и мишкува в интерес на поръчителите си - 1
Снимка: БГНЕС

След 13 дни на протакане и четири опита, преди окончателно да реши с какви мотиви да обжалва решението за видеоизлъчването от броенето на бюлетините, ЦИК все още не е внесла жалбата си в съда.

В събота следобед комисията най-накрая събра мнозинство да атакува решението, с което бе позволено заснемането при обработването на гласовете в секционните комисии. Повече от денонощие след това обаче жалбата на ЦИК не може да измине 200 метра до Административния съд - София-град. Срокът за депозиране на жалбата на ЦИК изтича на 30 март.

“Демократична България изразява своето остро несъгласие с подхода на ЦИК и Комисията за защита на личните данни (КЗлД), който по същество представлява тупане на топката и опит върховната инстанция да не може да се произнесе преди деня на изборите”, се казва в позиция на обединението.

“Отбелязваме, че ЦИК не е оповестила мотивите си публично, крие се от гражданите и мишкува, очевидно в интерес на тези, които си поръчаха обжалването, а именно - ГЕРБ и ДПС. Най-сигурният начин ЦИК да срине окончателно авторитета си е именно
този подход на ЦИК - да нямаш лице да излезеш пред хората, за да обясниш мотивите си и да правиш всичко, за да пречиш решението да влезе окончателно в сила.

Решението за видеоизлъчването е подкрепено от гражданите, решение, което осигурява публичност и прозрачност на процеса и доверие в изборите”, се казва в позицията.

По-рано днес “Демократична България” внесе в Софийския административен съд молба бързо да придвижи жалбите срещу решението, за да може в срок до изборите на 4 април да има окончателно решение.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦИК

    32 3 Отговор
    Централна Ибрикчийска Комисия.
  • 2 ТаУмВзе

    22 4 Отговор
    Много ясно, че герберастията и Доган ефенди, вече са си купили изборите! До кога бре Робе? Вече и Кога няма. Вчера беше късно.
  • 3 Само

    25 3 Отговор
    Ги виж тия двамцата от снимката....... Мазни филии готови на всичко за службица
  • 4 др Гей Билтс

    19 3 Отговор
    Тия двамцата само като им погледна канцеларските физиономии послушни и ми е ясно, че ще пишат, каквото им нареди Първият.
  • 5 сик

    18 4 Отговор
    цик са наши хора,вие какво си въобразявате за честност и принципност,тук е територията на нас мутрите!
  • 6 Благодаря

    7 10 Отговор
    На Христо Иванов за поничките който ни раздаваха вчера. Г-н Иванов децата останаха доволни. Питаме ще има ли още от тези безплатни предизборни понички. Благодаря ви от името на децата от гр Варна
  • 7 Гост

    12 3 Отговор
    Митьо дъртия иб*ик, от снимката, нъл каза че изборите ще са честни. Той гарантирал!
  • 8 синьо жури

    17 3 Отговор
    ЦИК И БАНКЯНСКИЯТ МУТРОПИТЕК С ЧЕКМЕДЖЕТО ПЪЛНО С МАЗНИ ПАЧКИ СА ЗА ЗАТВОРА И ТОВА Е ЖЕЛАНИЕТО НА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ОТ МЕСЕЦИ НАСАМ!
  • 9 Няма да има видео

    17 3 Отговор
    Готви се фалшификация на изборите, но Бойко да не си мисли, че полицията ще го спаси тоя път. Народа не му иска кражбите и упадъка на България с най-бързите темпове в историята.

    Коментиран от #11

  • 10 ссссс

    10 3 Отговор
    След изборите да се направи експертно правителство без герб, за няколко месеца да се промени изборният закон и да се изчистят всички тези продажници и да се проведат нови избори!
  • 11 Хихи

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Няма да има видео":

    😄😄😄😄От Карлуково ли излезе?
  • 12 Идват дни

    5 2 Отговор
    Ще им се търси сметката.
  • 13 ПЕНКО

    1 5 Отговор
    ТАЗИ ПАРТИЙКА Е НАПЪЛНО ПЕРНИШКА : " ДеБе - Дай- Бе -Де Бе"!!!
  • 14 Петър

    1 1 Отговор
    Демократична България именно заради тези си мишкувания няма да бъдат в парламента!
  • 15 Гого

    0 1 Отговор
    ДеБъ виждат конспирации навсякъде. Самото им искане за излъчване на изборите на живо е нелепо.
  • 16 Борил

    0 0 Отговор
    ДБ са тези, които изпълняват поръчки от Маджо и Иво Прокопиев.
  • 17 Силвия

    1 0 Отговор
    ДБ ли ще говорят пък точно за мишкуване...Най-големите мишки са именно те.
  • 18 Бамби

    0 0 Отговор
    А поръчителите на ДБ не харесват това, нали?
  • 19 Катя

    0 0 Отговор
    Много интересно как говорите и сочите други за поръчители, а на вас като ви зададат въпроса, се чудите кво да кажете и се червите. Срам сте
  • 20 Ася

    0 0 Отговор
    Поредната измислица на ДеБъ
  • 21 Ломски

    0 0 Отговор
    ДБ прокламират прозрачност на изборите и честност, а всъщност изпълняват поръчки на Маджо и Иво Прокопиев.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове