Last news in Fakti

8 Април, 2021 11:29 2 940 28

Д-р Аспарух Илиев каза каква е възможността за тромбоза след ваксинация

  • д-р аспарух илиев-
  • тромбоза-
  • ваксинация

Според него не е правилно след първа доза от AstraZeneca, втората доза да е от друг препарат.

Д-р Аспарух Илиев каза каква е възможността за тромбоза след ваксинация - 1

„Рискът от COVID е по-голям, отколкото от страничните ефекти от ваксинацията. При AstraZeneca вече има данни, макар и много малко. Ако 200 хиляди души се ваксинират, вероятността да настъпят тромбози е при един от тях”, заяви д-р Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн, в ефира на NOVA.

Неговият съвет е всеки да се ваксинира по възможно най-бързия начин, независимо с коя ваксина. Д-р Илиев сподели за четири случаи на хора, които са чакали по-добра ваксина, а в момента са в тежко състояние в болница.

„За сега имаме информация, че подмяна на ваксини е възможна, но още се извършват проучвания. ЕМА препоръчва да няма ограничения на ваксинирането с този препарат. Големият въпрос е дали имаме алтернатива на този продукт или не? Факт е, че в Европа нямаме достатъчно ваксини, AstraZeneca е един от основните стълбове на имунизацията. При риск 1 към 100 от смъртност при COVID, честота 1 към 100 хиляди е много ниска”, смята специалистът.

Според него не е правилно след първа доза от AstraZeneca, втората доза да е от друг препарат. Д-р Илиев подчерта, че ако след първа доза от ваксината на „Оксфорд” не са се проявили странични ефекти, вероятността това да се случи при втората доза е минимална. Той обясни, че няма нито необходимост, нито доказателства, че трябва да се пият лекарства за разреждане на кръвта след имунизация.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Гошо

    26 6 Отговор
    И този е на хранилка в Астра-та!

    Коментиран от #3, #22

  • 2 тарикату

    10 3 Отговор
    аз от кога ви разправям, че ще ваксинирам кофата, а печатче в паспорта ще сложа. само да дойдат при личния.
  • 3 хаха

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Чичо Гошо":

    Не е. Просто може да смята, чиче гоше

    Коментиран от #5

  • 4 Док Док

    12 3 Отговор
    Много зле подготвени са нашите "медици".
    Не лекари, а "медици" и то в кавички.
    Как може такива бездарни глупости да се говорят.
    Разбирам, че жирналистите са лаици в сферата и публикуват каквото им падне.
    Но човек с диплома по хуманна медицина да дрънка глупости като този шнорхел...е, те това не го разбирам.
    Не ги е срам, защото не знаят колко не знаят.
  • 5 Док Док

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "хаха":

    Сбъркал е професията тогава. Трябвало е да стане счетоводител.
  • 6 Name

    15 3 Отговор
    Пропагандата продължава само и само да се похарчи Астрата, зер пари са давани
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДИМ

    7 4 Отговор
    Може, но да си я слагат тези, които я измислиха и я хвалят. Аз не искам АЗ.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор
    При този интернет,при тази информация...Да сложиш една бяла престилка и да се представиш за Господ-не става,трябва и да си Господ за да ти повярват....Колкото и да се напиняте да доказвате,няма да се получи!Вероятноста като прекараш нещото е 0.00005% да те повтори,а вероятноста след ваксина да хванеш и изкараш нещото е ,около 90%!Не се излагайте и за ваксините и за медицина има хора,които ежедневно се готвят и знаят повече от вас белодрешковци!
  • 10 гост

    4 2 Отговор
    И какво става ако аз съм изтеглил късата клечка, пък и ме карате да подпиша информирано съгласие. Това ако не е цинизъм и геноцит не зная кое е.
  • 11 SleepingBeauty

    6 3 Отговор
    Досега нямах познат починал от ваксината на Астра-Зенека, но от днес вече имам - 60-годишна съседка, тромбозата я прави 10 дни след ваксината, умира в болница. Преди това колежка ми каза за нейна колежка от старата работа - 37-годишна, в добра физическа форма, майка на 2 деца, тромбозата я прави 3 дни след ваксината. И за двата случая не съм попаднала на информация в медиите, затова си позволявам да напиша този коментар. Имам и познат, на 80 гг., който си отиде от ковид-19 в Пирогов. Лека им пръст и на тримата! Т. е. вирус явно има, но не можеш да задължаваш някого, било то и чрез лишаване от права, да си поставя ваксини, в чиито официални листовки пише, че са разрешени за употреба под условие. Бъдете здрави и свободни да взимате сами своите информирани решения!
  • 12 Д-р Ох Боли

    6 1 Отговор
    Прочетох само заглавието, но той от къде знае този доктор, че да казва?
  • 13 Колега

    4 3 Отговор
    не всеки човек ще се зарази, ерго разболее от Ковид, но всеки ваксиниран може да направи усложнение и да почине. Когато съдбата търкаля заровете, говорим за случайност. Когато дърпаш дяволът за опашката, става въпрос за глупаво поведение.
  • 14 трясъ

    7 2 Отговор
    „Рискът от COVID е по-голям, отколкото от страничните ефекти от ваксинацията." ЩОТО ОТ ТРОМБОЗА МОЖЕ И ДА СИ ФРЪЛИШ ТОПА,АПА ОТ ВИРУСА ДА СИ КАШЛЮКАШ В ШЕПИТЕ.
  • 15 Бачо

    6 2 Отговор
    Ако ще и едно на милион да е, има ваксини, които нямат този проблем.
    Както ни казваха, че се чувстваме безсмъртни, че не носим маски, сега да питам:
    Чувствате ли се безсмъртни, да се ваксинирате с Астра-та?
  • 16 Аспарух Илиев!!! Стой си в Берн и давай

    4 1 Отговор
    Акъл на тези около теб!! Писна ни от" Умници" и Крадци!!!
  • 17 Кирил

    4 2 Отговор
    Хора, вярвайте на лекарите, а не на анонимни тролове и дилетанти в интернет... конспирации много, но науката и прогреса са само едни!
  • 18 Centurion

    3 0 Отговор
    1 към 100000 е оптимистична хипотеза, практиката показва друго.Колко са ваксинирани с А.З. и колко умряха от тромбоза???Май числото е различно.Моят съвет е да не се ваксинирате.Вземайте мерки при първи симптоми,и няма нищо страшно.Чай, аспирин, задължително,инхалации със Сода бикарбона също,по няколко на ден,и ще преминете по леко през болестта.Проблема е после,в последствията.Може да предизвика или обостри някой болест.Да предизвика някой възпаление,но с Фиброзим за месец всичко ще отшуми.
  • 19 кочо

    3 0 Отговор
    ощефедшн платен убиец на астра-зеника.
  • 20 Абе

    1 0 Отговор
    Тези,който ми размахват Науката като хоругва,а другите-" неуките и неграмотни" единствено затова,че не искат на този етап да се бодат,ще им предложа следното.Праскайте смело,без значение от кой модел.След това посетете задтраховател.Без значение,коя фирма.Помолете за оферта- застраховка" Живот" с най дълъг срок.И в края на разговора ,между другото,запитайте: Има ли проблем,ако вече съм се ваксинирал? Няма да ви питат нито за фирма,нито за производител.Елегантно ще ви покажат изхода.Дори да им представите нетен доход двайсет бона,плюс пълни изследвания че сте здрав,като бик.И по своему са напълно прави.
  • 21 СусБе

    2 0 Отговор
    Отровата на Чърчил да си я завират отзад инглишите!
  • 22 Плешивия

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чичо Гошо":

    Този е най обикновен лаборант фармацевт. Мангъров министър на здравеопазването.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 НЮРБЕРГ

    2 0 Отговор
    ЗА БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ САМО НЮРБЕРГСКИ ПРОЦЕС.
  • 25 Мда

    0 0 Отговор
    Едно към сто била смъртността от ковид!?! Как може да лъже толкова елементарно? После иди ми вярвай. Всеки доктор по всичкология тръгнал да дава съвети, касаещи живота и здравето на хората.
  • 26 Бай Онзи

    1 0 Отговор
    И каква ви е целта мамам ви мръсна с тези ваксини хората умират от тях те ще ми развиват теорий че ако не се ваксинираме е по зле.Не благодаря астра зенека да си я бият те по добре друга ваксина но не и астра зенека.
  • 27 Гост 82

    1 0 Отговор
    Спри се бе ДОКТОРЕ!
  • 28 парамедик

    0 0 Отговор
    и Коритаров се имунизира и след около 10 дни тромбът го удари в главата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове