Last news in Fakti

10 Април, 2021 10:20 2 141 28

Проф. Захариев: Нинова вкара БСП в идейна безпътица

  • корнелия нинова-
  • проф. захари захариев-
  • бсп

По този начин се ампутира възможността на БСП да участва в цивилизационните промени, каза той

Проф. Захариев: Нинова вкара БСП в идейна безпътица - 1
Снимка: БГНЕС

На изборите видяхме историята на БСП, която имаше предизвестен край. Още преди вота казах, че левицата ще има не повече от 40-50 депутати в следващия парламент. Дори леко съм я надценил. Това заяви проф. Захари Захариев пред телевизия "Европа".

"Още след конгреса миналата година констатирах, че сме присъствали на панихидата на БСП. След този конгрес и манипулациите, смело можем да твърдим, че столетницата беше приватизирана изключително успешно от Корнелия Нинова, както се случи в миналото с "Техноимпекс“. В момента не говорим за 130-годишна партия или за останките на БКП, а за формацията на Нинова“, продължи критикът на политиката, която води Корнелия Нинова.

"Това, което се задава, вещае тотален погром на БСП, ако не се каже "Баста, до тук“. Ако не се тръгне към настоящето, а само се върви към миналото, левицата няма бъдеще“, отсече той.

"Корнелия Нинова вкара БСП в тотална идейна безпътица. Тя ни вкара в този капан и беше целенасочено и осъзнато. Бяха отрязани и последните съпротивителни сили във формацията, за да се оттласне към бъдеще. С големи мъки успяхме да вкараме последна точка за промяна на страната. До този момент няма абсолютно нищо, което да е предприета на сегашното статукво. По този начин се ампутира възможността на БСП да участва в цивилизационните промени. На практика ние се превърнахме в много удобна и лесна жертва на онези, за които думата идеология е само шаблон за прикриване на политически и корпоративни интереси“, каза още бившият член на Националния съвет на БСП.

"През последните 70 г. партията не е имала толкова ниски резултати. Това дори не е най-важното, а липсата на ориентир. Най-удобно беше Изпълнителното бюро да подаде колективна оставка, следвайки заветите на другаря Тодор Живков. Той казваше: "Да разтресем чувала с мишките, защото, ако го оставим, ще го прегризат", припомни проф. Захариев.

"Корнелия Нинова следва добре познати балкански похвати. Хубаво, Изпълнителното бюро си е подало оставката. Георги Свиленски беше председател на предизборния щаб. Защо той не подаде оставка? Свиленски ни зарадва с такива резултати, че в 23-ти МИР от воле БСП печелеше шестима депутати, а на тези избори от там има само двама", отсече проф. Захариев.

"Корнелия Нинова можеше да се обърне към партията и да свика конгрес, за да се вземат кардинални решения. Например, да решим какво ще подкрепяме, ако се наложи, в този парламент. Тя обещаваше да направи допитване, нещо като референдум, за да видим как ще участваме в управлението. Конгресът час по-скоро трябва да се събере. Затова делегатите трябва да направят подписка и да се свика спешно", посочи още от грешките на Нинова той.

"Не трябва да се иска не толкова оставката на Изпълнителното бюро, а на псевдо бутафорния Национален съвет. Той не се е събирал нито веднъж, а чрез подписи взимаше кардинални решения за бъдещето на партията, за листите и за изключването на Георги Гергов. Това са хора, които не се познават и не са се виждали. Ние имаме партията на г-жа Нинова, която с пълно основание може да кръсти "БСП на Корнелия Нинова“. Трябва да има нов избор за Национален съвет“, категоричен е проф. Захариев.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 знаем го

    34 8 Отговор
    Този професор много харесва Станишев.

    Коментиран от #27

  • 2 факт

    15 9 Отговор
    Тя за това е поставена там за добро или лошо!
  • 3 Фен

    38 25 Отговор
    Нинова вкара БСП там, където и е мястото - в историята!
  • 4 КОТарАК

    25 25 Отговор
    не подценявайте много БСП-това е единствената партия в момента някаква в БГ .не съм им фен но другите всичките са лидерски движения. трябва да се откъснат от миналото си и да станат истинска европейска левица , но затова трябват млади хора , идейни а не дърти апаратчици от преди 89 та

    Коментиран от #28

  • 5 Некролог

    5 13 Отговор
    Само тя ли цялата България и отдавна
  • 6 Когато жена е на управленски пост

    7 13 Отговор
    То винаги се стига до безпътица природата им е отредила друга функция но женските не са съгласни с това и от това страда цяло човечество
  • 7 жждд

    11 24 Отговор
    БСП не бе никаква опозиция. БСП си играеше на нефелни вотчета и викане на ББ в НС. Нищо повече. Носеше се по течението.
    През лятото се оттегли от протеста, отдръпна се от Радев, дистанцира се от Йончева. Цялото поведение на БСП беше леко встрани, но на софрата. Докога така?!

    Коментиран от #12

  • 8 Проф. Захариев пропускате нещо

    14 22 Отговор
    Съзнателно!!! Част от Електората на БСП си отиде по Божиите закони, починаха!! Едно годишното насажда не на Страх от Ковид изплаши най много по възрастните хора, които са избиратели на БСП,!!! Никой нямаше да направи на нейно място, нещо по различно като резултат за БСП!!! Финансовия Ресурс на някой партии на практика беше Неограничен!! Медийното време също!!! Направи това Нинова, което беше възможно!!!
  • 9 Българка

    23 22 Отговор
    Този професор е взел от мутрите явно бая пари. Съветите Нинова да подава оставка , значи, че според вътрешните им правила трябва следващите 3 месеца те да имат избори за лидер на БСП и да продължат вътрешните разправии. Колко удобно за гробаджиите. Те няма да стоят безучастни. Напротив ще излеят милиони, за да застане начело на БСП техен безгръбначен човек. Така гробарите чрез БСП могат да подменят всеки вот в НС в своя полза. Нали видяхме отцепилите се "идеалисти" от парламентарната група на БСП как гласуваха заедно с гробарите. Нали помним колко наши милиони са подариха от ГЕРБ за дупката на Гергов

    Коментиран от #14

  • 10 Тъжи

    20 21 Отговор
    Захариев, подай си оставката и ти и отивай в другите, по-хубави партии. Очистването на БСП от апаратчоци минава и през такива като тебе, социалисти милионери.
  • 11 пройчо

    17 19 Отговор
    Вчера в "България он еър" , сега в тв. "европа"...бе що не идеш на "Позитано" да плещиш ве ?...
  • 12 pepy

    29 9 Отговор

    До коментар #7 от "жждд":

    "... Цялото поведение на БСП беше леко встрани, но на софрата. Докога така?!"

    Докато започне борба не за "софрата", а за преминавне на бариерата от 4%... сравнително скоро...
  • 13 АМОН

    14 10 Отговор
    ЩОМ ЦУКЕР ЦУКЕРМАН /Захари Захариев/ Е КАЗАЛ ТЕЗИ ДУМИ С КОРНИ НЩАТА СА ПРИКЛЮЧИЛИ.

    НЕ И ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА ОТИВА В МАНХАТЪН И ДА ДРАНДУЦА БЕБЕТАТА НА СИНЧЕТО РАФАЕЛ РАФАИЛОВ.
  • 14 жждд

    19 5 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Партийните правила сте си ги измислили вие сами. Никой друг не ви е писал правилата.
    Нинова можеше да си направи чистката преди 2 или 3, или 4 год. Защо не я направи с време?
    Това с К19 и страха на хората да гласуват е оправдание. Българите в чужбина при много по- строги мерки си издействаха излизане от дома, за да гласуват. Изминаха стотици километри, чакаха с часове на опашки и пак гласуваха.
    Вие тука си измисляте оправдания за сринатия процент.

    Коментиран от #17

  • 15 Шляхтиц

    17 6 Отговор
    На 9. Септември 1944 год. МОЕТО стана ОБЩО. На 10. Ноември 1989 год. ОБЩОТО стана ТЯХНО не МОЕ. Не може СОЦИАЛИСТКА, която милее за народа си, на 28 годишна възраст да приватизира Техноимпекс, да прати децата си в САЩ, непрекъснато да прави неистови усилия да се докопа до властта и да очаква, че някой ще и повярва на демагогиите, които непрекъснато сипе от трибуната на Народното Събрание. Къде са Сергей Станишев, Елена Йончева, Петър Корумбашев,......... Уредиха се на големи заплати в Евро и с това грижите им за народа се изчерпаха...........
  • 16 Centurion

    7 13 Отговор
    Глупости от разни Рептилии,чието поколение и другараЕ са виновни за краха на БСП.
  • 17 Българка

    14 11 Отговор

    До коментар #14 от "жждд":

    Ехо не съм гласоподавател на БСП. Гласувах за Христо Иванов!

    Коментиран от #20

  • 18 Професоро,

    12 8 Отговор
    Умееш да говориш... И колкото повече говориш, толкова по-малко ти вярвам! Нинова провали много планове за трупане на блага.
  • 19 ШиШиШиШи

    12 12 Отговор
    Поне прочисти партията частично от Олигархията
  • 20 ШиШиШиШи

    14 14 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Хахаха. Бих се срамувал на твое място да си призная, че съм гласувал за Прокопиев-Сорос-Америка за Шайката
  • 21 Павел Пенев

    9 11 Отговор
    Като този професор в София има хиляди. Той е олицетворение на демократа–ревизионист.
  • 22 Матей

    7 4 Отговор
    Късно е,това можеха да го направят преди изборите,сега ако почнат да се реорганизират,ще отпаднат от класациите за правителство и при нови избори също няма да са в кондиция.Сега ще оберат негативите от дългото си дрямане и БСП фактически ще трябва да се основава наново,и не като лидерска партия.
  • 23 питам

    13 1 Отговор
    Захариев, къде потънаха парите на БАНКА "СЛАВЯНИ", на СЛАВЯНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ? И ти изпълзя от дупката като Кирчо контрабандиста хиени ненаяли се!
  • 24 big

    7 4 Отговор
    "Идейна безпътица"? Дали коалиция с ГЕРБ е светлото бъдеще? Има само една истина: БСП влезе ли в договорки с ГЕРБ, изчезва от политическата сцена. Това Нинова и хората около нея го разбират, но Станишев и сие - не! Те не разбират, че постоянните атаки по медиите на ГЕРБ срещу нея, е причината за резултата на изборите! А може би такава е била целта, за да се върне Станишев, един провален от всякъде човек!
  • 25 Васил

    5 2 Отговор
    По скоро алчността за пари нали те си гласуваха първи повишението на субсидията после поискаха да стане 8 лева
  • 26 Ниновъ

    9 2 Отговор
    Пътят е правелен Всички пътища водят в гората Набивайте Шумата Там е вашия роден дом
  • 27 кнаус 485

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "знаем го":

    Не знам дали е фен на Станишев, ама са големи боклуци критикарите на Нинова, искат да я махат и с това сеят раздора , а тя на скоро спечели изборите за шеф-глупава ситуация и за това намаляват феновете на партията им, загубили изборите-но и други ги за губиха и какво ....Ако не беше Нинова партията да им се е свлякла още по надолу...наблюдавам политическия живот у нас и според мен ако махнат Ни4нова с БСП след 3-4-5 години е свършено , ще разочароват и малкото си симпатизанти и въобще няма как някой да им вярва...
  • 28 Az от партията

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    ВСП ЕООД на Нинова е провал. Само оставка на председателя ще даде глътка въздух и може би ще успеем да оживеем. Нинова махай се!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове