Last news in Fakti

13 Април, 2021 12:04 3 112 25

Димитър Делчев призова за нови избори

  • димитър делчев-
  • избори

Той е убеден, че „Изправи се.БГ“ са получили много ясен мандат от избирателите

Димитър Делчев призова за нови избори - 1
Снимка: БГНЕС

Неуспелият да стане депутат Димитър Делчев, който е лидер на Движение България на гражданите, зове за нови избори. Според него, ако такива има, Борисов щял да бъде занулен. Делчев е на противоположно мнение от колегите си в "Изправи се! Мутри вън!", които засега не искат предсрочен вот.

"Предложението на Борисов да даде 10 депутата, за да се сформира правителство, все едно от кого, е като сиренцето в капана на мишката. Сегашният парламент е с над 130 депутата от купен и контролиран вот и той трудно ще излъчи стабилно правителство, което да попилее корупционния модел. Очевидно е, че и ГЕРБ, и ДПС искат някой друг да поеме отговорност за кабинет, за да получат временен комфорт. Трябва да се прави точно обратното на това, което Борисов иска. Щом той желае кабинет на всяка цена, трябват бързи избори, организирани от служебно правителство", категоричен е Делчев.

Той е убеден, че „Изправи се.БГ“ са получили много ясен мандат от избирателите.

"След като са ни отредили 14 народни представители, задачата на парламентарната група е не да стават министри на първо място, а да гарантират ревизия на харчовете на Борисов през последните 4 години, промяна на Изборния кодекс срещу манипулации и отпускане на реална подкрепа за микро-малкия и среден бизнес, който едва оцелява", допълни лидерът на ДБГ.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Длслс

    23 1 Отговор
    Тати ли даде идеята:))
  • 2 НАБЛЮДАТЕЛ

    22 5 Отговор
    ВЛЕЗ В ПАРЛАМЕНТА ПЪК ТОГАВА ДАВАЙ АКЪЛ
  • 3 честен ционист

    10 10 Отговор
    Това е най-логичното. На стадото трябва да му се даде шанс за поправителен след меко казано фаталния избор, който направи подмамено от западната надница на берач на ягоди.
  • 4 прав е

    8 12 Отговор
    Никакъв кабинет на малцинството! Статуквото ще подкрепи, а на другия ден ще поиска вот на недоверие, че трудно се изпуска кокала. Никакво доверие на "подкрепящите", най-малкото на "подкрепата" на ГЕРБ.

    Коментиран от #7

  • 5 оня с коня

    13 9 Отговор
    Щенията за Нови избори неуспешния Кандидат-Депутат Делчев обслужват изключително ПРЕЗИДЕНТА,защото при такава ситуация той ще има възможност да назначи СВОИ ХОРА в Служ. Правителство.Тая Идея обаче изобщо не е по вкуса на Вмъкналите се вече Депутати от "Мутри вън" в НС,защото отлично съзнават че ВТОРА ТАКАВА МАНДРА да са в парламента е ИЗКЛЮЧЕНО да се повтори...поне в близките 100г!:)

    Коментиран от #15

  • 6 Последния Софиянец

    12 5 Отговор
    Елате в четвъртък в девет сутринта да посрещнем новите депутати пред Партийния дом.Да ги посъветваме малко , какво иска народа.
  • 7 Петьо Петров

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "прав е":

    Хайде помислете пак,защо му е на статуквото да подкрепя малцинството и да оттегли подкрепата си преди есента? Всичкият този цирк е да няма служебно правителство,но няма да ги огрее
  • 8 тралала

    5 2 Отговор
    НОВИ ИЗБОРИ,КОГА? ТИ,КЪДЕ?!!!
  • 9 Пенсионер

    6 3 Отговор
    Дано да има нови избори за да продължат да ни дават по 50 кита а и купени глас рипна на 150 кинта. ИЗБОРИ ДО ДУПКА
  • 10 Иван Грозни

    9 2 Отговор
    По тази логика да правим избори докато и аз стана депотат. Боко сега веднага неможе да бъде занулен. Пипалата на октопода са още живи.Но ти самия ще се занулиш. Най вероятно ще станеш патерица в коалиция. Това прозира от твоите предложения. Малко си приличат и имената на организациите ви. Граждани, граждани и къде бяха досега тези граждани?
  • 11 Морски

    9 4 Отговор
    Чалгаря не се ли наспа

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Остави човека

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Морски":

    Казват че е болен от множествена склероза. Дано се оправи
  • 13 Хехе

    9 2 Отговор
    Това червено парцалче сега му се прищяха отново избори! Не остана депутатско килимче за него и го удари на плач..Смешник!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 БАЦЕ БАЦИЛА

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Кобилкина,а ти да не се надяваше Президента да назначи ТВОИ хора в Служебното Правителство?

    Коментиран от #17

  • 16 кастроли

    5 4 Отговор
    Айде сега пък,множественна склероза...Нали беше паднал в банятя и си беше счупил крака. Уж се бил подхлъзнал. И жени съм къпал в банята,целите сме в пяна,никой не се подхлъзвал. С джапанки или бос е бил,чудна работа. Дано да не е множественна,защото наистина положението му е опасно.
  • 17 оня с коня

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    Тоя - Не,но Есенния - със сигурност

    Коментиран от #19

  • 18 666

    6 2 Отговор
    Поредния луд който иска избори. Не казва кой ще ги плаща. Да обясни как ще "занули" 900000 избиратели. По лесно е ние да занулим една шепа отрепки и жълти книжки😂😂😂😂😂😂
  • 19 БАЦЕ БАЦИЛА

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    Трай коньо за зелена трева....

    Коментиран от #22

  • 20 То хубоу

    0 2 Отговор
    Ама броячът Мишо треба да смените първо!
  • 21 Дали цитира Георги Марков?

    0 1 Отговор
    Избори, до дупка
  • 22 оня с коня

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    И както на Сегашните ,така и на Президентските Избори наесен ще Пищите че Вота е Манипулиран и че не е възможно Р.Радев да "падне в канала"/независимо кой го подкрепя/,но да си знаете отсега:Съжаление ЙОК!

    Коментиран от #23

  • 23 БАЦЕ БАЦИЛА

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Трай коньо за зелена трева!
  • 24 kakvo

    1 0 Отговор
    то само "битите задници " са недоволни - ама искате да властвате а?
    то не става все да е моноспектакъл я вземете да поработите заедно
    за един народ и една държава а не само за определени хора
  • 25 Хей

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Димитър Делчев призова за нови избори
    Той е убеден, че „Изправи се.БГ“ са получили много ясен мандат от избирателите.
    Ясен мандат, сега прескочиха, втори път няма да има.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове