Last news in Fakti

17 Април, 2021 08:19 4 488 78

Каракачанов: Нека се наричат антични македонци, но да не фалшифицират историята

  • каракачанов-
  • македония-
  • българия-
  • позиция-
  • история

Сръбско-комунистическата лъжа не те прави свободен македонец

Каракачанов: Нека се наричат антични македонци, но да не фалшифицират историята - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

"Никой няма да си позволи лукса да предаде историческата истина за Македония. Няма как да изтриеш половината от българската история с фалшиви аргументи“. Това заяви в интервю за "Трибуна“ Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната в оставка. Лидерът на ВМРО не смята, че българската позиция спрямо Северна Македония ще се промени след парламентарните избори, каквито очаквания има сред част от политическия елит в Скопие. "Никой няма да си позволи лукса да предаде историческата истина за Македония. Ние не искаме много. Искаме едно нещо. Сегашните политици в Македония да спрат да тормозят онези хора, които имат българско национално самосъзнание, да спрат да насаждат омраза през образованието, медиите, през цялата си политика спрямо българите и България, да спрат да фалшифицират българската история. Ние не отричаме правото на всеки да се нарича както иска. Имаш право да се наричаш античен македонец, но нямаш право да фалшифицираш истинската история на Македония, защото Македония като географски район е направила много повече за България, отколкото Мизия, Тракия и Добруджа. Няма как да изтриеш половината от българската история с фалшиви аргументи. Няма да го позволим. Не вярвам, че има такъв български политик, който може да извърши такова национално предателство“, подчерта Каракачанов, цитиран от Actualno.

Той предупреди, че ако нещо подобно започне да се случва, протестите от лятото на 2020 ще им се видят като "сън в лятна нощ“. "Аз съм най-омразният човек за лъжемакедонските патриоти, които със сръбските методи на антибългаризма продължават да държат в тъмната дупка на изолацията Република Северна Македония", посочи Каракачанов. "Мразен за тези, които мразят българите. Аз не ги мразя, просто ги съжалявам. Защото както е казал големият македонец Паисий Хилендарски "О неразумни юроде, защо се срамиш да се наречеш българин“. Те не са виновни, че са неграмотни. Лошото е, че не полагат усилия да научат истината, а само истината те прави свободен човек“, каза лидерът на ВМРО.

"Сръбско-комунистическата лъжа не те прави свободен македонец. Тя те прави зависим от едни стари схеми и както виждате днес Македония е най-бедната държава в Европа“, добави Каракачанов. Той подчерта, че ВМРО не се предава и не се продава и това трябва да се осъзнае и разбере от политиците в Скопие.

"Езикът на омразата е една от причините хората в РС Македония да не желаят да обявят открито своя български произход. Омразата към тях се насажда от медии, учебниците по история, така наречените интелектуалци. В Северна Македония може дори да си марсианец, но не българин", посочи Каракачанов, коментирайки защо твърде малко хора в Македония са гласували на парламентарните избори в България на 4 април.

"Хората, които бяха поискали откриването на секции, за да гласуват, бяха привиквани в полицията. В един от градовете, където имаше избирателна секция, цивилни полицаи връщаха хората. Страхът е основната причина. А това, че тези хора, които се престрашиха да гласуват, гласуваха за ВМРО. Това е показателно какво би се случило, ако Македония беше относително свободна и демократична държава“, заяви Каракачанов. Той благодари на всички, които са го подкрепили от Македония: "Горе главата! Борбата за Македония продължава“.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 23ер

    47 35 Отговор
    от тук нататък само ще лаеш, а кервана ще си върви

    Коментиран от #58

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дедо Герчо

    39 19 Отговор
    КВО СТАА,ТУМБАК....ХЪХЪХЪ....

    Коментиран от #64

  • 4 патриот

    48 14 Отговор
    Държавна сигурност подари имотите на някогашното славно ВМРО на агент Иван и неговия фалшификат МВРО. Прибира хиляди левове месечно само от наеми. Не го мислете.
  • 5 Изедници и предатели

    46 24 Отговор
    Нито ти ни интересуваш, нито македонците ти. Не се натрапвай наново, а връщай откраднатите милиони от МО и от бюджета и изчезвай.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 8828

    45 18 Отговор
    Аре бегай вече и ти си само история
  • 8 Нека

    35 19 Отговор
    си стегнеж багажа у торба BILLA и се отправиш час по - скоро към ареста , агенте алчен , сътворил само золуми и злини в мизерния ти живот !
  • 9 Млъкни бе

    22 33 Отговор
    Разкарай се, руско мек*ере и фа*шист! И децата разбраха защо спирате СМакедония за ЕС и я бутате към Белград и Масква. Рубладжия не*щастен
  • 10 БЮРМ/FYROM

    38 14 Отговор
    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.

    Коментиран от #67, #72

  • 11 Тиквун

    23 16 Отговор
    Поредната сви....ня грухти. Иде свинекол свин...ъо. Ти си от първите!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 въпросче

    29 11 Отговор
    А българите "антични българи" ли да се наричат? Първа радост ще е за насъ!!!!!!!
  • 14 Каракачанов трябва да бъде разследван и!

    27 8 Отговор
    Съден за кражби и злоупотреби!! Никакво Бягай, Съден!!!
  • 15 нннн

    21 9 Отговор
    Мнооого е сладкодумна тази подлога на Шайката. Само че, като видяхме какво прави, вече не му вярваме и на половин дума.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПАТРИОТИТЕ....БАЛЪЦИТЕ НАБЪЛГАРИЯ

    10 10 Отговор
    ЩО ПОЗВОЛИХТЕ ЧАЛГАРИТЕ ДА ВИ....УПРАВЛЯВАТ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тия убийци, от ГЕРБ лъжци и манипулатори

    13 7 Отговор
    Тия убийци, от ГЕРБ лъжци и манипулатори са за затвора. Не е достатъчна само оставката!!! Трябва да върнат парите,които натрупаха играейки си с животите на всички нас цяла една година!!!! Изроди заслужаващи доживотен затвор заради геноцида и медицинския им фашизъм.!!!
  • 20 МВРО

    15 7 Отговор
    Както да се наричат, но Каракачанов отдавна работи срещу ВМРО, изгонвайки свястни хора от организацията, с идеи и идеалисти,и ги заменяше с утайки ,послушковци,амбициозни нагаждачи.....Сега бере плодовете на това.......

    Коментиран от #37

  • 21 Хахаха..

    20 8 Отговор
    Тоя голямо перде бе! Ти му викаш - дай отчет за имотите на МО,продажби,комисиони,кажи за бюро"Паспорти",то се прави на Божидар Димитров и ти изнася лекции по антична история! Шишко,нямаш го"имунитета" вече,и ти си от простосмъртните!

    Коментиран от #26

  • 22 Шумадийски северномарсианец

    20 8 Отговор
    Теб пък кой те е питал бе, Била воевода? Видях те, че не сте в парламента и се чудите сега какво да направите. Няма вече пашпорти на ишлеме, нема. Стига вече с тази югозападна губернийка, на хората им омръзна. Те не искат и да чуят за нас, а тоя постоянно се бута при тях. Оставят ни историята, спират с просенето на български паспорти и кой откъде е. Тези са всичко друго, но не и българи. Българи са когато им трябват паспорти за да пътуват из Европа, през останалото време са антични северномарсианци. Аре да си гледаме тук какво става, че тънем в корупция и мизерия и да престанем да гледаме назад. И ако може да си върнем онези 2 млн. българи, които са пръснати по целия свят.

    Коментиран от #32

  • 23 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    5 8 Отговор
    КОМУНДЕТАТА СА Е ТРАУР........
  • 24 Мимч

    16 9 Отговор
    Що се отнася до макетата,който и да е на власт,нито крачка назад.Те да си оправят историята каквато е без да насаждат омраза към нас.Да си отстранят грешните учебници и да ни зачитат,а не само да се подлагат на сърбите.Дано им дойде акъла,иначе там да ск хортуват....

    Коментиран от #78

  • 25 00401

    17 8 Отговор
    Каракачанов историята ви взе патериците на Борисов просто изгарят! Прасимире колко паспорта продаде и нямаше ли срам когато онзи с маркуча поливаше протестиращите и хвърляше бомбички по тях!
  • 26 Отиваш

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хахаха..":

    В МО, и ако знаеш да четеш, взимаш документите, нали си НП, имаш право, но си неграмотен! Защо Каракачанов да те консултира?!

    Коментиран от #38

  • 27 а марш бе

    14 6 Отговор
    Шкембо още ли води некакви негови си битки с некакви си антични македонци?
  • 28 Българин

    16 8 Отговор
    Този американо-турски натовски роб как има срам да се появява ?
    Най-подло всяваше раздори между българи, макета и сърби.
    Добре, че го изхвърлихме..
  • 29 шъ ви подкрепим

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "илийката":

    Ноо бурзо обеднехте бе , вчера ви спреа кражбата , а някъде и още не , а днес вече бедни.
  • 30 Хаха

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "илийката":

    Стъки ли ще ви поведе 15-те хаховци или ще си напазарувате за по 20 лв. плюс парче пица още 50,100 "интелигентни" нищоправци......
  • 31 Пречукани с камъни

    6 4 Отговор
    Всички от гроб
  • 32 Бай Йордан

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Шумадийски северномарсианец":

    Погледни по далече от носа си.Не Каракачанов е проблема. Той е аут.

    Коментиран от #41, #73

  • 33 Гост

    13 5 Отговор
    На това Шкембе що му давате думата да си прави реклама? Не разбрахте ли, че народа му даде оценка на изборите, а тя е - вън и край на лапачката!
  • 34 Иван Каракача

    9 2 Отговор
    Гласуваш, взимаш два безплатни пасоша
  • 35 Доволен от вота

    12 5 Отговор
    Малей, шкембето цъфна. Не може без власт. Тъжно му е да гледа отстрани.
  • 36 Иван Грозни

    11 3 Отговор
    Уважаеми никой вече не те слуша нито чува. Така е защото 4 години прави сметка как да закрепиш числото 121. Толкова много труд, а сега получи оценка слаб 3,75. Значи нищо не си научил в политиката. Незаслужаваш да си в нея.
  • 37 Иван Каракача

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "МВРО":

    На диета съм, пържоли, няма вече печено камилче от Дубай ... :(
  • 38 Хахаха..

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "Отиваш":

    Не му искам"консулта",искам да зная конкурентни ли са търговете или нагласени,и особено,нарушени ли са условията за получаване на БГ.паспорт от "северно-македонци",срещу какви суми и къде отиват сумите след това,нищо повече..
  • 39 Честито

    8 1 Отговор
    Интересно е сега този тулуп какво ще прави, като какъв ще го играе. Сума ти поразии извърши и дали някой ще му потърси сметка.
  • 40 Не съм

    9 2 Отговор
    и никога няма да гласувам за ВМРД - но не от страх, а от погнуса към паразитиращите върху българската история. Плужеци ...

    Коментиран от #43

  • 41 адв Хаджигено

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "Бай Йордан":

    Ама защо е аут Иван-Прасимир? Ами защото е определено поцинковано или емайлирано болнично изделие.
  • 42 Знайко

    8 2 Отговор
    Много сте наивен г-н Кара ако си мислите, че няма кой да изтъргува членството на Северняците в ЕС. ДБ, Славчо и Мутрите трябва да правят европоведение. Освен това трябва да се харесат и на Янките. Ето две причини да клекнат на момента. Хайде да видим до 6 месеца какво ще се случи.

    Коментиран от #46

  • 43 И аз

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Не съм":

    затова не мога да ги дишам.
  • 44 До каракачан

    10 3 Отговор
    Каракачанов не знам аз съм ходил до Струмица и до Струмица къщите с пъти и всичко е много повреден отколкото от Струмица до Петрич не знам кой е победен като влязох в България все едно влезнах в 19 век а в Македония си бяха къщите хубаво направени под всички чисто нови покриви с градинки затвори дворове нямаше свинарници и козарника и тем подобни не знам кой е по-богат те или ние

    Коментиран от #50, #65

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Иван Каракача

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "Знайко":

    Ти не ми давай акъл, аз си знам. Трябва повече пасоши да има и повече да въртят медиите клиповете на шурей ми Андрей слабаков и то без пари, а не да разчитат, че ще им даваме колкото пари си поискат. Ако тези две условия се изпълнят, печеното камилче от Дубай пак ще се появи на трапезата ми.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ВМРО калинки

    8 2 Отговор
    самолети - няма , продажба на имори и паспорти - има !
  • 49 Behemoth

    7 3 Отговор
    Дреме ми за Македония ....добре ,че тоя купувач на цигански гласове не влезе в парламента.... сигурно им е обещал срещу един глас две пребити бабички...

    Коментиран от #52

  • 50 Иван Каракача

    5 3 Отговор

    До коментар #44 от "До каракачан":

    Еми това е защото им даваме пасоши да ходят да работят и да пращат пари вкъщи, а вас ви мързи да работите, ето примерно шурей ми Слабаков и Джамбазки заминаха за Брюксел и имат пари. Аз не мога, защото имам по-важни задачи от патриотично естество. И с какво съм награден? С омирисани пържоли от Била, вместо с печено камилче и пилаф.
  • 51 ШКЕМ бак

    5 2 Отговор
    ТРИГУШИЯ ДА СЕ ГОТВИ ЗА "АДЕКВАТЕН" ОТГОВОР ЗА ....ХАРТИЕНАТА ЕСКАДРИЛка , И КОЛКО СКРИ В ....ТРЕТАТА ГУША !!!?
  • 52 Иван Каракача

    9 3 Отговор

    До коментар #49 от "Behemoth":

    Е, има си хас. Аз ако не мога да излъжа един циганин? Той бабичките ще ги пречука и без мене. Ето Контрера, излъгах го, че ще го направя някакъв и започна да си излива гнева върху бабички в подлеза на метрото.

    Коментиран от #75

  • 53 NEWМаке

    12 5 Отговор
    Е те тоя е много лаком крадец. Продаде България с далавери и рушвети. И той е за панделата! Ще има видов ден.
  • 54 София

    6 4 Отговор
    Какво става рамбо... Хахахахаха народа си каза тебе какво мисли тъй че по добре си мълчи като другар ти Бб и се скри в дупката!!!!
  • 55 Чичо Гошо

    4 4 Отговор
    Абе тоя кво ще работи след 1 месец
  • 56 Васил

    5 4 Отговор
    И това го казва печатаря на паспорти.
  • 57 Рамбо

    3 2 Отговор
    Бау Бау бау бау баууууу...хахахаххаха
  • 58 Перо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "23ер":

    Ти ли соросистчо си кервана на дългите носове?
  • 59 шарана

    4 4 Отговор
    Красьо бегай към Била , Ха НАЗДРАВЕ
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Перо

    7 5 Отговор
    Макетата нямат умствен капацитет и енергия да разберат истината,чрез минимален труд,усилия и четане. Техният манталитет и усилия се изчерпват с това,на техните управници: “Немам доказ,али тврдам”! Такива хора разбират само от набиване на обръчи. Отказ до изперкване!
  • 62 Перо

    8 6 Отговор
    Каракачанов,може да не е в Парламента,но е много прав по македонския въпрос.Ако Заев и другите македонисти си мислят,че “пречката” е паднала,много се лъжат!
  • 63 Колко е кух

    7 4 Отговор
    Каракачанката е видно това което казва " Македония като географски район е направила много повече за България, отколкото Мизия, Тракия и Добруджа" !!!! Абе аланколу, колкото е дала, два пъти повече е взела - заради тия ренегати загубихме Тракия с Одрин, Беломорието и т.н. Няма са ти припомням къде са Плиска, Преслав, Търново, отъде са Раковски, Левски, Ботев, Ст.Караджа, Филип Тотьо и т.н. кой е града на 100-те войводи и т.н. и т.н. Противопоставянето на региони, въздигането на едни за сметка на други показва колко му е културата на тоя " пишман" воевода! Иначе да Македония не трябва да влиза в ЕС докято не скъса с удбашкия великосръбски шовинизъм, докато не престане да фалшифицира историята, докато не признае и не спре преследването на хората с българско самосъзнание, докато не се декомунизира, докато не престйне да поставя пречки пред икономическото ти сътрудничевство и т.н. и т.н
  • 64 До дядо Герчо

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Герчо":

    Този ТУМБАК войвода истрезнал бря. След като има държава С Македония ЕМРО В България е ненужна партия на ТУМБАЦИ готованцу
  • 65 4354

    5 2 Отговор

    До коментар #44 от "До каракачан":

    Те там се крие дявола не са в ЕВРОПА ОЩЕ А СА СИ ДОБРЕ КОМШИЙТЕ
  • 66 Павел Пенев

    3 3 Отговор
    Днес т.нар.модератори/т.е.цензори/ са решили да премахват всички положителни коментари свързани с абсолютно точната преценка на Каракачанов за ситуацията в РСМ към този момент.Хвала на вас сръбски модератори.

    Коментиран от #70

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Стрелата

    1 2 Отговор
    Каракачанка за твое сведение България е най бедната страна в Европа много лъжеш еййй МаКедония 464 Евро мин. Заплата Главок.
  • 70 мариела

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Павел Пенев":

    Хвала и на вас заблудени от самонареклите се патриоти националисти.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "БЮРМ/FYROM":

    Caми cмe cи винoвни
    1. Миниcтърът нa прocвeщeниeтo в Бългaрия 1881 – 1882, историкът специалист по Българска история прoф. Ирeчeк, e aвcтoунгaрcки шпиoнин oт вoeннoтo рзузнaвaнe...
    2. прoф. Вacил Злaтaрcки, кoрифeят нa Бългaрcкaтa Иcтoрия, e рeктoр нa CУ и същевременно руcки aгeнт...Видeн "визaнтoлoг", въпрeки, чe тaкaвa държaвa Визaнтия никoгa нe e cъщecтвувaлa...
    3. Бeшeвлиeв, eдин oт cъздaтeлитe нa "ПРAБЪЛГAРCКAТA OРДA НA ХAН ACПAРУХ" e пък видeн гъркoфил...
    4. .....чeт нямaт прoдaжницитe!

    OФИЦИAЛНAТA бългaрcкa иcтoрия e пълнa фaнтacмaгoрия cътвoрeнa oт чужди aгeнти и бългaри-прoдaжници. Имeннo пo тaзи причинa ca възмoжни вcякaкви мaнипулaции c нeя, eдни вчeрa, други днec....
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Питанка

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Иван Каракача":

    Абе какъв е тоя мургав Карлос Мъпета Контрера, че го издигат в ДС-МВРо-то?! Да не е циг@нски незаконен син на Карлос Чакала Санчес, който под крилото на ДС си отдъхвал в НРБ между два терористични акции по Европата?!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Казан За Сапун

    1 0 Отговор
    Не-античният българеещ се албиносен влашки индо-професионален "българин" чекист-разведчикът ДС-Ванче караПрас завижда на македонците и, както е видно от снимката, търбуха му ще се пръсне от завист, злоба и възмущение, че македонците не му дават да ГЕПИ от тях "неговото" БЗНС+БКП+ДС-наследство!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове