Last news in Fakti

27 Април, 2021 07:52 2 060 24

Милен Керемедчиев: Източна Европа е сцената на конфликт между САЩ и Русия

  • милен керемедчиев-
  • сащ-
  • русия-
  • източна европа

България ще става все по-гореща точка на съприкосновение с руските интереси

Милен Керемедчиев: Източна Европа е сцената на конфликт между САЩ и Русия - 1
Снимка: БГНЕС

"Президентът на САЩ Джо Байдън следва линията на демократите за по-твърда политика към Русия. Втвърдяването на тона и търсенето на конфронтация между Вашингтон и Москва се премества като сцена на конфликт в Източна Европа". Това коментира пред БНР международният анализатор Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи.

Според него това, което се случва в Украйна, е наблюдавано преди години в Грузия:

"Близкото сътрудничество на САЩ с Грузия доведе до операция на Русия в Осетия и отцепване на части от Грузия и създаване на буферни зони".

По думите му Русия се опитва всячески да спре икономическото развитие на Украйна чрез заобикалящи я енергийните проекти:

"Освен това Москва се опитва всячески да ограничи достъпа на оръжие към украинската армия, тъй като 75% от въоръжението, с което разполага Украйна, е старо съветско производство. ... България, като държава, която продължава да произвежда такъв тип оръжия, е част от една мрежа за снабдяване на украинската армия с необходимите ѝ боеприпаси".

Керемедчиев прогнозира, че България ще става все по-гореща точка на съприкосновение с руските интереси, защото страната ни започва да има много по-сериозно влияние в Южното крило на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 11666

    19 1 Отговор
    Миленка,много Моабети правите ,вече десетилетия.Дайте нещо ново!
  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    37 1 Отговор
    ВСвВ свърши преди повече от 75 години, но окупационните войските на САЩ още са на немска територия‼
  • 4 Зона на Мира БГ

    29 0 Отговор
    Български организации призовават президента на РБългария да оглави инициативата "България - Зона на мира", имайки предвид засилващото се напрежение и конфронтация в геополитически план между страните от НАТО и Руската федерация, в частност в Черноморския регион,Родината ни да се обяви за „Зона на мира“ – това означава, че нашето Отечество се обявява за зона, от която при никакви обстоятелства няма да се предприемат враждебни действия от какъвто и да е характер, както и няма да се разрешава нейното сухопътно, морско и въздушно пространство да бъде източник на такива по отношение на вероятен конфликт.

    Имa пoдпиcкa, БГ дa нe пoзвoлявa дa ce прoвeждaт учeния oт нeйнa тeритoрия нa НAТO.
    Врeмe e бългaритe дa изрaзят нecъглacиeтo c рeшeния нa пoлитици oбcлужвaщи чужди интeрecи, зacягaщи прякo живoтa и cигурнocттa нa бългaритe.
    Рeфeрeндум зa НAТO нямaшe, вcички рeшeния бeз дoпитвaнe дo cувeрeнa-нaрoдът ca нeзaкoнни.

    Коментиран от #5

  • 5 Последния Софиянец

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "Зона на Мира БГ":

    Каква зона на мира с пет американски бази?
  • 6 БАЙ Х@Й ‼

    32 0 Отговор
    "По думите му Русия се опитва всячески да спре икономическото развитие на Украйна чрез заобикалящи я енергийните проекти"-и нито дума кога Русия тръгна да заобикаля Украйна 🤔

    Коментиран от #8

  • 7 ха-ха

    17 2 Отговор
    ''... защото страната ни започва да има много по-сериозно влияние в Южното крило на НАТО.'' След като не е с армия, остава да е с медийни изяви :-)
  • 8 Значи глей

    24 3 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й ‼":

    сега, ти не си разбрал:
    Когато Русия тръгва да заобикаля Украйна с газопровод, щото газопроводът е под американски контрол, това е икономическо задушаване на Украйна.
    А когато САЩ забраняват на Русия да се развива икономически, това е борба за демокрация.

    Коментиран от #12, #13

  • 9 Предсказание

    17 0 Отговор
    След въстанието на американските граждани ,
    пред Капитолия, възникна силна нужда ,
    от ново бойно поле на демокрацията,
    такова е много удобно за САЩ!
    Те предпочитат ,конфликтите да са далеч от САЩ ,
    защото последиците ги знаем!
    Разбира се ,бившите така наречени ,
    Източно- Европейски държави ,
    са удобен географски район ,
    за решаване на проблема на САЩ!
    Примера с "освобождаването" на Украйна
    ,доведе на " Бай"дън синчето да "опука",
    4 милиона Украински долара за гаджета и наркотици!
    Ние от България им превеждаме по 500,
    милиона лева годишно!
    Но не знаем на кой и за какво?
    Ние сме живели по-добре 500 години ,
    под Перссийско робство ,
    отколкото сега
    Русия не позволи , да я направят поле ,
    на поредната източно -европейска хегемония!
    Сега такива ново завладяни държави като нашата ,
    ще бъдат поле на различни конфликти!
    Това че сме в ЕО ,не трябва да ни успокоява, Кой е ЕО всъщност?
  • 10 СССРБарета

    20 1 Отговор
    Нормално Русия иска да заобиколи корупционните схеми на Байдъновият син в Украйна! Разбира се Русия не иска да плаща комисионни на демократите за транзита на газ през Украйна за цяла Европа!
  • 11 един от многото

    19 0 Отговор
    Някой да посочи някъде по света да няма Американски военни бази. Много е прав Керемедчиев , че Америка за пореден път се готви да участва във война която ще се води далеч от територията им и накрая те да се облагодетелстват от нея. Колкото по бързо го разберат господата от Европа , толкова по добре за тях , а и за целия свят. Защото сценарият хич не е добър , при евентуална война без участието на Китай , след като се поизтрепят участниците , Китай се намесва и света става КИТАЙ. Ако Китай участва на страната на Русия , след евентуалната война ще си поделят каквото е останало от света!
  • 12 Де бре

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Значи глей":

    Де бре, утре требе ли да ти плащам наем, че си се самонастанил в дома ми?
    Или ако ме крадеш, както Украйна газ, требе те черпим със стогодишен малц.
    Или ако ми трепеш децата в ДНР и ЛНР-требе те черпим с чоколадови бонбони.
    Още малко ще ме задължиш да ти плащам данък "триене на зъби", че ядеш безплатни ябълки от мен,а?!
  • 13 Де бре

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Значи глей":

    извинявай, сбърках "адресата" не е за теб коментарът ми.
  • 14 Лошото

    8 1 Отговор
    Е че след изказването на Байдън за арменски геноцид имаме нова ситуация Русия и Турция имат съвпадение на интереси вече у нас, а именно да спрат американците, превръщат ни в следващата зима на ескалация , дано не съм прав
  • 15 Хахаха

    18 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето. Всички западни страни са помагали на Хитлер, ако не е в коалиция, то с индустрията си.
    Русия сама се справи. През 2006 година Русия се е разплатила окончателно с Америка за продуктовата помощ в края на войната. Нищо не е било безплатно. Сега пак Русия е сама срещу световното зло. Зависимите и несвободните държави в лицето на своите продажни елити избрали охолен живот въпреки интересите на своите народи. Ситуацията с ваксините ясно го показа. Готови да предлагаг най лошите, но само да не е най доброта в света- руската СпутникV.
  • 16 Дмитрий Менделеев

    4 2 Отговор
    Русия свято пази Таблицата ми! Путин Forever!
  • 17 гост

    0 10 Отговор
    Явно тук е възникнала нова секта,за поклонничество към "Света Русия",като се занимават с обожествяването и, чрез изкривяване на исторически факти и противопоставяне на целия останал свят,който не я вижда с ореол.

    Коментиран от #19

  • 18 Душепродавец

    9 0 Отговор
    Няма канфликт между САЩ и Русия.
    Има несполучливи опити на САЩ, ЕС и някои техни сателити като Украина да се пречи на развитиета на Руусия и да диктуват на останалия свят кое е правилно и кое не. Резултатите са трагични и това е очевидно.
  • 19 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    С какви размери е ,, останалиют свят", моля? И териториални , и като брой население? До къга товя висъкомерие на Запада ще се разхросхира на ,,целия свят". Запад т товя е една по малката чясх ня света във всяко едно отнашение. Там само лицемерието на власт имащите е най голямото. Но населението в тия схрани не са глупаци, виждат какво правят и почнат да се възмущават. Някой отрази ли протестите на 21 аплил в Германия и това , как се отнасеха там с протестиращите? Нее. Защо ли?
  • 20 Хахаха

    5 0 Отговор
    коментар #17 от "гост":

    С какви размери е ,, останалият свят", моля? И териториални , и като брой население? До кога това високомерие на Запада ще се разпростира на ,,целия свят". Западът това е една по малката чяст на света във всяко едно отношение. Там само лицемерието на властимащите е най голямото. Но населението в тия страни не са глупаци, виждат какво правят и почват да се възмущават. Някой отрази ли протестите на 21 април в Германия и това , как се отнасоха там с протестиращите? Нее. Защо ли?
  • 21 Един от народа

    3 3 Отговор
    Не ме интересува нито Америка нито Русия а само България и ЕС. Но факт е, че американците надиграха руснаците като им спретнаха разоряваща ги война със самите себе си и за капак ги и разделят вътрешно посредством Навални. Икономически Русия е унищожена и разчита само на газ и петрол. Това е жалко, защото дебалансира световният мир и се надявам Русия да успее да нормализира този превес погубващ човечеството

    Коментиран от #22

  • 22 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Един от народа":

    Смешно е. Особено за разделението на Русия заради берлинския пациент. Ето примерът на опростачен мозък. Могат да внушават какво то искат, и всичко тоя мозък ще изяде без грам критичност, стига да звучи русофобски.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове