Last news in Fakti

28 Април, 2021 09:49 1 556 20

Николова: Чуждите туристи ще могат да почиват у нас срещу удостоверение за ваксинация или отрицателен тест

  • марияна николова-
  • туризъм-
  • чуждестранни туристи-
  • туристи

Фирмите, които предлагат антигенни тестове и които ще бъдат признавани, ще бъдат обявени на сайта на Министерството на здравеопазването, допълни министърът на туризма в оставка

Николова: Чуждите туристи ще могат да почиват у нас срещу удостоверение за ваксинация или отрицателен тест - 1
Кадър: NOVA

Чуждестранните туристи ще могат да влязат в България и да почиват у нас, след като покажат удостоверение, че са им положени дозите от съответната ваксина. Ако нямат такова, те ще трябва да покажат отрицателен PCR тест или антигенен тест”. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова в ефира на "Нова телевизия".

„Фирмите, които предлагат антигенни тестове и които ще бъдат признавани, ще бъдат обявени на сайта на Министерството на здравеопазването”, каза още тя.

По думите ѝ правилата, които са определили в Гърция ще влязат в сила от 15 май. „Ние стартираме сезона по-рано, затова въвеждаме правилата от 1 май и то с тези изисквания”, посочи Николова.

„Добрата новина е, че руските туристи идват. Те ще влизат по същия режим от 1 май. Руснаците имат голяма заявка към нас като дестинация, включително и за посещения във вътрешността на страната. При тях има интерес и към поклонническия туризъм”, каза още тя.

Според нея румънските туристи също са готови да почиват у нас.

„Най-важно е да уверим чуждестранните туристи, че сме безопасна дестинация”, коментира още Николова.

Тя обсъди и възможността на границите ни да има коридори, с които да се разделя потокът от влизащи в страната на ваксинирани и неваксинирани с цел по-лесното и бързо преминаване през пунктове.

„Водят се разговори от страна на Министерството на вътрешните работи и Министерството на транспорта и по повод на такъв тип коридори. Уточняваме това в момента с румънците. Ще има възможност тези, които са ваксинирани да преминават по един ред, а тези, които представят други документи за влизане – по друг. По-бърз достъп ще имат ваксинираните и те ще бъдат пропускани приоритетно. Това може да стане на сухопътните граници, за летищата е ясно – там има и гранична проверка, която изисква проверка на документи”, посочи Николова.

„Обсъжда се възможност и за допълнителни гранични пунктов с оглед улесняване на притока, тъй като очакваме огромен брой туристи, които ще се придвижват с автомобили”, отбеляза още министърът на туризма в оставка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТЕСТ НА OQ

    17 1 Отговор
    КОРОНАЛЪЖАТА Е ИСТИНСКИ ТЕСТ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА ПЛЕМЕТО НАСЕЛЯВАЩО ЗАМЕНОТО КЪЛБО 90% НА УТИЛИЗАЦИЯ ЧРЕЗ РНК
  • 2 Анонимен

    14 1 Отговор
    Тази да не умува, ми багажа и за родният Правец.
  • 3 честен ционист

    9 1 Отговор
    То убаво, ама тестът трябва да е на всеки 72 часа, а не 1 за 2 седмици, калинко..
  • 4 Жорж

    17 0 Отговор
    С тази конфигурация на устните от снимката направи политическа кариера.
  • 5 Развира

    13 0 Отговор
    ти чутората от туризъм , няма що ! Не досаждай с некадърност и отблъскващ вид !
  • 6 Бункерните

    6 0 Отговор
    Чиновници най умни
  • 7 YUI

    6 0 Отговор
    Вземи си ги у вас, кака. Може и само с покана.
  • 8 байдъуей

    12 0 Отговор
    Много готина снимка сте и сложили, кадър по кадър ли я търсихте?
  • 9 попчето

    6 0 Отговор
    Стига пита за снимката че сега точно го точим по нея да не земат да я махнат преди да съм фърлил зара...
  • 10 Вени

    12 0 Отговор
    До кога ще показвате тази изумената мърла, хайде на село там ще говориш за туризъм на кокошките
  • 11 Яло

    10 0 Отговор
    на мушама и вестници , цял живот на народна хранилка , за туризъм ще ми говори ?! Яяяя , къш !
  • 12 Здк

    5 0 Отговор
    Онзи глупак Валери много първосигнален ще да е бил, но не го ли е срам да излага жената? При Борисов ясно, там само пкп-та.
  • 13 NikNay

    6 0 Отговор
    Това с разделяне и коридори да си го избият от главата защото е дискриминиращо и напимня на апартейда в Южна Африка да не намекна и заподобието с расовото разделение в нациска Германия !
  • 14 Блатен Асечки

    8 0 Отговор
    Божеее, къв и з р од
  • 15 NikNay

    8 1 Отговор
    И научете го най-после че ваксинираният е защитен от вируса но не му пречи да го разпространява защото ваксината не убива вируса !

    Коментиран от #18

  • 16 PrsnGuard

    5 0 Отговор
    Много е вероятно скоро някои избирани личности да си почиват задълго на топло. Ще има разходки по дълги коридори, не е задължително да са боядисани в зелено...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 много научихме

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "NikNay":

    Научихме го, че дори да се зарази го кара леко ваксинирания!
    Преболедувалия също, дори да няма антитела, организма му си създава защита на клетъчно ниво! Сега чакаме ответния удар на тези дето писаха и пуснаха вируса, явно не им се случват баш по план нещата...
  • 19 Бацо Гацов

    5 0 Отговор
    Хахахаха...обаче снимката кърти от всякъде. Хахахаха...как е отворила устичката в готовност да го поеме дълбоко. Че даже и примижала от кеф!!!
  • 20 ХАН КРУМ

    0 0 Отговор
    ТИ ЧУ ЛИ ДНЕС РУСКИЯ ПОСЛАНИК ИЛИ СИ ГЛУХА??КАКВИ РУСКИ ТУРИСТИ –ТЕ ВСИЧКИ СА ШПИОНИ, И ГИ ПРЕНАСОЧВАТ КЪМ ЕГИПЕТ НА ЧЕРВЕНО МОРЕ.ТОВА Е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ,ДА СИ ИЗБИРАТ ВСЕ Т... И ПО –Т...УПРАВНИЦИ.БЯКАЙ НА КОЗЯК ДА ДОКАРАТ 5–6МИЛИОНА КРАВАРИ ДА ПОЧИВАТ,АЛИ ИМ СЕ КЛАНЯТЕ В ЗАХЛАС....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове