Last news in Fakti

30 Април, 2021 09:32 4 090 215

Сънародниците ни в чужбина: Гарантирайте правото на глас на всеки български гражданин!

  • гласуване в чужбина-
  • българи в чужбина-
  • гласуване-
  • гласуване по пощата-
  • електронно гласуване-
  • машинно гласуване

Българи в чужбина настояват за гласуване по пощата, електронно гласуване и машинно гласуване

Сънародниците ни в чужбина: Гарантирайте правото на глас на всеки български гражданин! - 1
Снимка: БГНЕС

Българите, живеещи в чужбина, обединени в инициативата "Заедно будни", твърдо стоят зад исканията си да се въведе гласуване по пощата, електронно гласуване и машинно гласуване.

По време на вчерашното дълго извънредно заседание на Народното събрание бяха приети редица промени в Изборния кодекс, включително за машинното гласуване, но то беше ограничено само за територията на България. Най-голямата промяна обаче е промяната на пропорционалната система – тя ще влезе в сила при редовни парламентарни избори, а не а следващите предсрочни, които е твърде възможно да са съвсем скоро. По отношение на гласуването по пощата, имаше предложение на "Има такъв народ" да се направи, "ако е възможно", но засега народните представители не считат, че е възможно.

Ето какво пише в писмото на "Заедно будни":

Вие сте избраниците на народа в 45 Народно Събрание и имате привилегията да ни представлявате. От Вас очакваме да защитите конституционното право на глас на всички български граждани в България и по света. Ваш дълг е да гарантирате изконното право на глас на всеки пълнолетен българин.

Това, което научихме от отминалите парламентарни избори в извънредните условия на пандемия, е, че организацията на изборните секции по света бива изнасяна на плещите на хиляди доброволци, които полагат неимоверни усилия да изпълнят задълженията си по сложен, дискриминиращ срещу сънародниците ни по света и отнемащ много време аналогов процес, изискващ многобройни подписи, печати и заверки, които са електронизирани в 21-ви век и което излишно усложнява правилата и практиките на процеса за гласуване. Ние, участниците в този процес, искаме да направим всичко възможно този абсурд да не се повтаря - нито в близко, нито в далечно бъдеще. Снимките на километричните опашки пред много от секциите по света трогнаха всички. Дами и господа, нека не допуснем отново това.

Да се организират избори в чужбина е неимоверно сложно. Извън България не са предвидени постоянни списъци на гласуващите. Всеки избирател трябва да се регистрира наново при провеждането на избори. Прогнозите за броя на гласоподавателите по места са трудни, инфарктните ситуации в деня на изборите - неизбежни.

И все пак ние, гласувалите в тези екстремни условия, бяхме по-привилегировани от хилядите други българи по света, за които разстоянията до най-близката секция се оказаха непосилни.

Дистанционно гласуване по пощата - електронно и машинно гласуване има от десетилетия в повечето от страните, в които живеем. Изтъкване на аргумента, че някога, някъде този процес не е успял, е несъстоятелно. Опитът ни досега показва, че сегашната система не работи, стотици хиляди желаещи не успяха да гласуват.

Настояваме за промяна на Изборния кодекс и приемане на поправки гарантиращи изконното правото на българските граждани да гласуват. За много от българите в България и по света, живеещи на отдалечени места, дистанционното гласуване е единствената възможност да участват в демократичния процес.

Всички технически проблеми на дистанционно гласуване по пощата, електронно или машинно гласуване, както и организацията на самия процес имат вече добре изпитани решения в други страни.

Българите по света настояват да бъдат участници в демократичния процес у нас и смятат, че това е печеливша политика за страната ни.

Призоваваме всички народни представители към далновидност, мъдрост и надпартийност, като държавници - гарантирайте правото на глас на всеки български гражданин, както е предвидено в Конституцията на Република България.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕЛО ТАНГАНАЙКА

    92 71 Отговор
    Айде, претенции. Да гласуват само българите в България! Не искам тези отвън, които не теглят нашето тегло, да ми определят кой да ме управлява. Гласуват масово за психодесни костовисти и чалгари. Рухна мита че "най-качествените" българи напуснали България.

    Коментиран от #5, #7, #119, #129

  • 2 Гълабар

    53 25 Отговор
    Аз, настоявам за гласуване с пощенски гълъби!:) Много е сигурно!:) И не разкрива тайната на вота!:)

    Коментиран от #80

  • 3 Кви

    59 44 Отговор
    Сте вие бе, ходете да ревете на Борис Джонсън! Ясно е - ако тук стане хубаво ще дойдете, ако стане по-зле си оставате там, затова сте много смели, ние тука оставаме до последно за това сме по предпазливи.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Песимист

    45 52 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЛО ТАНГАНАЙКА":

    Те, ако са качествени ще се реализират в родината си! Нямаше да хванат пътя!:)
  • 6 Българин

    63 38 Отговор
    Отдавна у нас трябваше да се въведе принципа на уседналост и за парламент и президент да гласуват само тези български граждани, които живеят най-малко 6 месеца в България. Но всички парламенти досега правеха реверанси на Ахмед Доган и такава поправка не се прие. Не може хора, които не живеят в България да определят кой ще управлява.

    Коментиран от #143, #168

  • 7 верно е

    53 42 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЛО ТАНГАНАЙКА":

    Прав си.Тия не плащат данъци в България,подпомагат чужди икономики.Нямат думата.

    Коментиран от #32, #38

  • 8 БАЙ Х@Й ‼

    58 21 Отговор
    Право на глас само за ГРАМОТНИ, С ИМОТ В СТРАНАТА И ПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ ‼

    Коментиран от #85

  • 9 1618

    38 25 Отговор
    Управлението на Борисов подкопа институциите, отхвърли демократичните правила и подкрепи алтернативни механизми за авторитарно управление. Оставя България последна по всички показатели, и на челно място по смъртност. Валят критики от ЕС и от Америка, но Борисов уверява българските граждани , че „дъжд вали”БСП ще се срине още по-надолу , заради непоследователната си лъжлива и угодническа политика. Те са въртиопашки ту към ГЕРБ ,ту към ДПС. Гледат единствено своите политически интереси. И те като Борисов искат силно на всяка цена да се задържат на власт.Те въведоха плоския данък, който ощетява минималните и ниски заплати и работи в полза на богатите. Пак те издигнаха Пеевски . Пак те заедно с ГЕРБ и ДПС бойкотираха новия изборен кодекс, защото знаят, че се сриват надолу и времето им изтича.Да не говорим , че заедно с ГЕРБ гласуваха против увеличаването на секциите в чужбина под предлог,че са срещу Турция. А, хилядите българи в Европа и Америка? Те ги игнорират , защото знаят , че никой няма да гласува за тях! Те разчитат единствено и само на бабичките в България!
  • 10 Бойко шкафа

    28 12 Отговор
    Стига сте гласували срещу мен негодници такива

    Коментиран от #26

  • 11 Абе

    25 9 Отговор
    разбира се ! Това си е основно право на гражданите !!!

    Коментиран от #19

  • 12 Да но....

    40 26 Отговор
    Първо трябва да се дефинира кой е български гражданин и при какви условия може да има право да гласува......само българите, осигуряващи се в България би следвало да имат право да гласуват. Всички останали не са български граждани или са бивши български граждани. Всичко ще си дойде на мястото, и избягалите българи ще се върнат, защото няма да има изкривен вот.
  • 13 ПРЕДЛОЖЕНИЕ

    41 25 Отговор
    Предлагам като гласуват българите в чужбина, да им се взима такса от 20 евра. С парите да се покрият разходите за отваряне на секции в чужбина, а остатъка да бъде налят във фонда за лечение на деца.

    Нека видим какви патриоти са.
  • 14 Българка

    26 20 Отговор
    Не знам защо не се прие явно дистанционно гласуване с електронен подпис за желаещите българи от чужбина. Да веднага гробаджии и партии от статуквото ще наскачат, че е противоконституционно, защото имало тайна на вота. Така е, но тая тайна предпазва конкретния гласоподавател от политическо преследване. И защо всеки, който пожелае да гласува явно, няма такава възможност? Ако аз оглася как съм гласувала, това противоконституционно ли е?
  • 15 Бай той

    40 22 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Сънародниците ни в чужбина: Гарантирайте правото на глас на всеки български гражданин!
    И от къде на къде, да харчим пари за един глас в пъти повече, отколкото на гласуващ ТУК? До сега единственото, което виждам от българите в чужбина са проблеми. По време на идването си в БГ препълват денталните кабинети и пилят гуми на десняшките си лимузини. А това че идват със или пращат пари отвън само вдигат инфлацията, поскъпнаха имоти, вдигнаха се цените и по селските магазини. Между другото на какво основание ги има в списъците в БГ, а в същото време подават молби и правят секции в чужбина?
  • 16 БАЙ Х@Й ‼

    25 15 Отговор
    Щом мога електронно да банкирам защо да не мога и да гласувам така ‼

    Коментиран от #24

  • 17 Избирател

    38 24 Отговор
    1. Отдавна бежанците не сте българи. Малко от вас изобщо възпитават и децата си като българи.

    - Хората които се назначават на избори няма да управляват Вас, а Нас в България. Защо вие да ни ги назначавате.

    - Ние, а не вие търпим политиката на избраните щатско-турски подлоги и ги хрантутим с данъците ни.
  • 18 Българин от Чикаго

    28 9 Отговор
    Защо пишете декларации от името на всички българи в чужбина бе , мисирки ? Не познавам някой да са го питали ! Аман от наглеци които говорят от името на народа !

    Коментиран от #146, #199

  • 19 БАЙ Х@Й ‼

    18 5 Отговор

    До коментар #11 от "Абе":

    Трябва да спазваш задълженията си за да ползваш правата си !
  • 20 По списъците на гласувалите от чужбина

    34 14 Отговор
    Може да се провери, колко от тях са българи. Всичко е лесно, стига да има воля за доброто на българите. Проверете колко от тях са платили данъци и здравни осигуровки. Ако не са, защо да имат право да гласуват? ИТН само вдигат пушек, нищо не правят съществено.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Алфа Чакал

    37 24 Отговор
    С цялото ми уважение към берачите на ягоди и т.н.Само заради това ,че избрахте Слави и Африкански не заслужавате 5 год да си идвате в България.Предатели.Отишли на другия край на Европа ,ама искат право на глас.Слави ли ще ви оправи, бе.Концерти може да прави и е номер 1 в това.Но ,това е политика.Бойко може да е за затвора ,но направи заплатите на държавните служители с 50 процента по -високи за последните 4 години.А това са огромен процент хора.Учители,лекари и мед персонал,полицай,военни,охрана в затвора.По-този начин колкото и да сме зле не сме като 2010 година когато взимах 365лв ,а цените си бяха същите.Само храната е поскъпнала и тока.Така ,че българите в чужбина да си стоят там.

    Коментиран от #51, #211

  • 23 Настопроценти

    23 2 Отговор
    Когато България стане 100 000 човека,българите само от чужбина ще гласуват. Ще има разкрити 36 000 секции там. А народното събрание ще е от 10 души плюс 2-ма за правителство-минпредс плюс секретарка.
  • 24 Въпрос

    20 5 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Хайде кажи, как ще се реагира в следната ситуация/и/. Гласувам електронно вместо баба си електронно в 8 часа сутринта, защото знам нейното ЕГН, ПИН, КОД ...., тя пристига в 11 часа в секцията и иска да гласува.

    Коментиран от #41, #43, #68

  • 25 Простичко е

    14 5 Отговор
    Ако бяха гербери тиквата щеше да хвръкне със жипката да се ръкува с тях и да ги замята със сакото си,но те са ИТН..
  • 26 Математик

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Бойко шкафа":

    На изборите гласуваха 50% от имащите право на глас. От тях Бат Боби прибра 28%!:) В задачата се пита, ако гласуват 90% колко от тях ще приберe Бобито!:) Не е трудна! Пробвай се!:)

    Коментиран от #33, #123

  • 27 БАЙ Х@Й ‼

    16 2 Отговор
    Утре шести "б" клас , ако пуснат декларация защо не могат да гласуват за бъдещето си, какво ще решите 🤔🤔🤔
  • 28 Обективно

    36 11 Отговор
    Уважаеми сънародници, никой не ви забранява да гласувате, а и никой не ви пречи да си организирате нещата така, че заради едни избори, да си дойдете още веднъж в България, да си видите роднините, да изхарчите някой друг лев тук в България, за да подпомогнете икономиката. Отделно от това, ще имате възможност, връщайки се тук да виждате какво се случва в България нагледно, а не само от социалните мрежи.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    25 13 Отговор
    Аз,също живея в чужбина ,но не гласувах по мои си виждания,припокриват се донякъде с някой от коментарите,но такава злоба към нас,не мога да си обясня ,то бива плюене ама чак пък толкова.

    Коментиран от #37

  • 31 Българите в Чужбина помагат на родители

    19 11 Отговор
    И деца да оцеляват в Изтърбушената Окрадена ни Родина България!!! Ако не са те, ще има поход на Гладните,!!! Това ЩЕЕ много по различно от протестите през лятото!!!

    Коментиран от #67

  • 32 Всъщност

    27 18 Отговор

    До коментар #7 от "верно е":

    Повечето от тях не плащат данъци никаде , голямата част работят нелегално , а други живеят от социалните помощи на съответната държава .

    Коментиран от #34

  • 33 Бай той

    5 5 Отговор

    До коментар #26 от "Математик":

    Според мен ще гласуват за ИТН, БСП, ДПС, ДБ и мутрите, и то по 40% отгоре за всеки, нищо че преминава 100%, важно е да ти хареса.

    Коментиран от #64

  • 34 Хей

    20 8 Отговор

    До коментар #32 от "Всъщност":

    Ама като дойдат тук какви са баровци!
  • 35 гоям кеф

    17 8 Отговор
    първа точка в народното събрание ,увеличение на заплатите на депутатитена 10000лв..втора точка да се вземат 50 лв. от песионерите за заплатите ни.Е това беше.
  • 36 И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO

    11 38 Отговор
    Стотици хиляди българи в Америка ще
    гласуваме за партията на г-н Трифонов.
    Единствено те мислят за нас , които сме
    в чужбина.Същото се отнася и за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Успех.

    Коментиран от #44

  • 37 един друг

    9 3 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Респект към теб, няма за какво да си обиден!
  • 38 дддд

    19 20 Отговор

    До коментар #7 от "верно е":

    Парите които влизат в държавата от хората в чужбина са повече от инвестициите в България. За какви данъци ми говориш? Вземете прочетете малко преди да се излагате.

    Коментиран от #49, #66

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 JEFF

    21 18 Отговор
    Боже , прости им омразата към сънародниците . Тук някои си мислят , че хрантутели другите. Друг предлага такса от 20 евро за гласуващите в чужбина и си мисли горкият, че това ще спре българите да гласуват. Заради 20 евро ? Жалки и грозни мисли са нападнали българите в България. Ние , българите в чужбина ще гласуваме, колкото и да ни мразите !

    Коментиран от #100

  • 41 Electron

    16 0 Отговор

    До коментар #24 от "Въпрос":

    Нямаш никаква представа как се организират избори, където има електронно гласуване по Интернет. Даже и смесени - по пощата и на хартия. В България няма електронен регистър за гласуване, който да удостоверява дали човек е гласувал. Засега герб, бсп и дпс са на твърда, хартиена позиция и на хартиено отчитане на протоколите.

    Коментиран от #47, #149

  • 42 Цанков

    8 9 Отговор
    Главният прокурор Иван Гешев съгласувал „спонтанния протест“ на обвинители, следователи и хора от техническия персонал срещу предлаганото закриване на Специализираните съд и прокуратура. Премиерът в оставка настоявал за изявата, за да се вдигне напрежението в обществото и в парламента, където се гласуват важните поправки. Това съобщиха за Фрог нюз двама високопоставени магистрати, пожелали анонимност.


    Не се ангажираме с тяхното твърдение, но приятелските отношения и зависимостите между Гешев и Борисов са косвено доказателство, че подобно консултиране е съвсем логично. По конституция прокуратурта е независима, но в действителност главният прокурор и изпълнителната власт са адски зависими. Като се започне с избора на главния прокурор и се стигне до преследването на неудобните на властта и пълна защита на удобните. Без тази зависимост Борисов, Гешев, Доган, Пеевски, Цацаров и хора от кръга им остават "незащитени" от закона.



    Самият Гешев заяви, че е на протеста като обикновен магистрат, а не като главен прокурор. Публичните палячовщини понякога надминават дори въображението на Бекет… Личните му „калинки“ пърхаха край него, изживявайки се като самодивите, грижили се за раните на Хаджи Димитър. Оставаше в уста да го целунат бърже, ако перефразираме поета.

    Още по-забавна бе реакцията на прокурорите от ВСС, които подкрепили – и те спонтанно – „протеста“ пред Съдебната палата. Нали не сте забравили, че същите са избрани като партийни квоти на парти
  • 43 БАЙ Х@Й ‼

    19 2 Отговор

    До коментар #24 от "Въпрос":

    Ако имаш електронно банкиране , мисля че няма да ме питаш! Но защо стотина максудианци НЕплащащи ток и вода, НЕплащащи здравни осигуровки и данъци, живеещи в местещия се техен катун с техния глас ЩЕ РЕШАВАТ кой да ни е кмет, какви данъци да плащаме и пр. 😡😡😡😡
  • 44 Учин дол

    17 11 Отговор

    До коментар #36 от "И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO":

    И кога се строихте и преброихте бе ,"американци" от село ?
  • 45 Emigrant song/ Led zeppelin

    13 22 Отговор
    Най кадърните българи са на Запад.
    В България останаха гербави мошеници
    Но вече няма да е така. Свиквайте.

    Коментиран от #91

  • 46 Питам

    20 13 Отговор
    Ако толкова им мила България, защо не се върна тук и тогава да теглят нашето тегло, и да гласуват в България?А стига крокодили сълзи за гласуването.

    Коментиран от #54

  • 47 Въпрос

    6 8 Отговор

    До коментар #41 от "Electron":

    Много добре знам, че електронното гласуване се отразява на секундата и второ гласуване ще е блокирано, ти ми кажи какво ще каже СИК-а на БКП баба ми. Аз знам- Бойко и е откраднал гласа....

    Коментиран от #63

  • 48 Върнете се бе

    24 14 Отговор
    Сънародниците ни в чужбина да се върнат в България, да живеят работят и плащат данъци тук, и тогава да предявяват претенции за каквото и да е.

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Бай той

    12 12 Отговор

    До коментар #48 от "Върнете се бе":

    Освен това, някои са придобили права и гласуват и за новата си държава, двойни изборни права- направо свръхчовеци.
  • 51 Смешно човече

    10 10 Отговор

    До коментар #22 от "Алфа Чакал":

    Явно си безполезен държавен служител,който се радва на дребни стотинки,защото не е виждал никога нормален живот.А Бойко е обикновенна подлога.

    Коментиран от #65, #208

  • 52 Пимпарев

    19 15 Отговор
    От 31 години не съм в България и въпреки това не смятам че тези зад граница трябва да гласуват.

    Коментиран от #62, #71, #139

  • 53 а чий

    18 11 Отговор
    го дирят в чужбина? Като искат някаква промяна тук, да се върнат и да се борят за нея...ако ще ми променят моя живот от дистанция - не, благодаря...
  • 54 Ето видя ли

    16 6 Отговор

    До коментар #46 от "Питам":

    Някои там теглят и по-голямо тегло от нашето. Нека да кажат за спалните контейнери по 10-15 човека. Ток и тв с жетони, ама иначе "БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА", нова раса, прослойка или класа....
  • 55 JEFF до 43

    13 4 Отговор
    Много умници са се натрупали тук, а не знаят че българите в чужбина не гласуват на местни избори и не избират кмета .

    Коментиран от #109

  • 56 КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ

    19 10 Отговор
    АЙДЕ ГОЛЕМИ ПРЕТЕНЦИИ ,ИСКАЛИ ДА ГЛАСУВАТ !!! АМА СИ ВИРЯТ Х...Я ТАМ И СА НА ГОЛЯМО КАТО ДОЙДАТ ТУК !!! ДЕЖЕ СИ БЛЪСКАТ ЕЗИКА ,ДА ПОКАЖАТ КОЛКО СА ЗАБРАВИЛИ БЪЛГАРИЯ ! ДА СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА ТАМ , АЗ НЕ ИСКАМ ТЕ ДА ОПРЕДЕЛЯТ КАК ЩЕ ЖИВЕЯ АЗ !!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Край

    17 10 Отговор
    То децата им български не знаят. Данъците си и осигуравките не си плащат тук. Пенсиите на родителите им ние изкарваме ама те да кажели кой да ни управлява. Ми то като не смяташ да живееш тук що да не изгавриш да гласуваш за Трифоновото шоу или митьо Пищова
    С двойно граждансто - да не гласуват в България. Не си плаща данъци тук от 5г. - да не гласува.
  • 59 Диверсант

    13 10 Отговор
    Абе ЧАЛГАРИ застреляни, колко пъти да ви пиша че с тоя вот от чужбина ви правят най голямата измама.. Ако някой гласува отвън, то са гласове на ДПС, останалите отдавна сме разбрали как функционира политиката в една окупирана територия...Сега умишлено настройват българи срещу българи.. После когато задокеанските окупатори изкарат победител чалгарите ще си изкарвате гневът на българите отвън. Българи които след пандемията са останали навън си имаме работа, имоти, децата са се интегрирали и на българската политика гледаме с насмешка. Много малко ще тръгнат да си губят времето с разстоянията които са тук. Може би децата на учещите навън ще вземат позиция спореха позицията на мама и тати в България и спонсора за обучението
  • 60 Избирател

    19 11 Отговор
    Тия са нагли. Те са емигранти, не са българи. Виновни са нашите управници клекнали пред тези нахалници. Какво да иска човек от шоумени разни, слугували в миналото на мутрите.
  • 61 Българин от LIVERPOOL, England

    13 16 Отговор
    Ние сме по българи от вас,бе, главанаци гербави.
    Неуки нискочели,нищо не прочели.

    Коментиран от #69

  • 62 Отговор

    18 11 Отговор

    До коментар #52 от "Пимпарев":

    Когато в семейство се взема важно решение, комшията ли взема участие в решаването. Тези в чужбина нямат право да ни се бъркат.
  • 63 Electron

    8 3 Отговор

    До коментар #47 от "Въпрос":

    Не разбрах почти нищо от коментара. Изборите, когато има дистанционно гласуване трябва да бъдат със система, подобна на тази за електронно банкиране. Когато правиш транзакция по електронен път - тя се отчита и не е възможно да бъде повторена.
  • 64 Политолог

    8 5 Отговор

    До коментар #33 от "Бай той":

    Чакай!:) Ако, активността се увеличи ще станем свидетели на много интересни резултати! Боби ще увеличи сериозно процента, пчеличката Мая ще бръмчи от вън!:) ДПС също ще вдигне резултата. Ще се намърдат разни патриоти!:) БСП хептем ще се спихне!:) А, тия дето се правят на модерна десница, я влязът, я не!:)
  • 65 и още двама

    10 6 Отговор

    До коментар #51 от "Смешно човече":

    Държавния служител, избран от твоя ИТН ще по-полезен ли, или ти ще се върнеш да вдигнеш капацитета на българската администрация. За 800 лв /400 евро/, МЕСЕЧНО- НЕ ВЯРВАМ.
  • 66 Поредният мит

    13 12 Отговор

    До коментар #38 от "дддд":

    Ако разделиш 1 млрд евро/долара на 1млн българи в чужбина( а те са повече) , се получава 1000. Като го разделиш на 12 месеца, се получава 80. Това е “огромният принос” Така че нека не се лъжем, поредната партенка
  • 67 Леко си в грешка

    18 10 Отговор

    До коментар #31 от "Българите в Чужбина помагат на родители":

    Пенсиите на родителите ви се плащат от осигуровките на останалите в България. А всички други разходи по тях - от данъците им.
  • 68 123

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Въпрос":

    Прави се електронен регистър и всички желаещи да гласуват електронно се регистрират там.
    Онлайн гласуването на Scytl дава възможност на гласоподавателите да гласуват тайно и лесно от всяко място във света и на всяко устройство с достъп до Интернет (компютър, таблет, смартфон и др.), Осигурявайки максимална ангажираност на избирателите при изборите, като дава възможност на отдалечени и инвалидите избиратели да участват при равни условия.Поверителността и тайната на гласоподавателите, целостта на изборите, сигурноста срещу измами, коректността на гласуването и пълната проверимост на изборите (индивидуална и универсална) се гарантират чрез усъвършенствани криптографски протоколи. Това дава възможност на изборните служители да гарантират на гражданите, че техните изборни гласове се приемат и остават гласувани по предназначение, записани като са подадени и преброени като са записани. В допълнение към добавената достъпност и сигурност, оперативната ефективност се дължи на значително намалени разходи за организиране на гласуването и предоставянето на по-навременни и точни резултати.

    Коментиран от #73

  • 69 А кажи

    9 6 Отговор

    До коментар #61 от "Българин от LIVERPOOL, England":

    Черпи един билет за Ливърпул- Ман.сити, че ми писна да ви гледам селфитата от стадионите, преди ковид, пък после пак си ставате българи.
  • 70 ЩЕ. ГЛАСУВАМЕ.

    9 10 Отговор
    И И Т Н ще бъде номер едно !!!
    Ха, ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха !!!
    А БИБИТКО ще е на плитко !!!
  • 71 Ти си тъпаКККкК

    15 2 Отговор

    До коментар #52 от "Пимпарев":

    От 101 да живееш си имаш права....що да не гласуваш.Аз не съм с двойно гражданство.Имам собственост в БГ. Имам близки.Връщам се периодично и може би ще се върна трайно.Омръзна ми да сме за посмешище....Той не бил искал.....ми не гласувай като не искаш.Аз съм на 61 .
  • 72 Мед ми капе на сърцето

    7 7 Отговор
    Бой на ГРОБ по дупето....

    Коментиран от #78

  • 73 Въпрос

    5 5 Отговор

    До коментар #68 от "123":

    Това, което си написал не могат да го прочетат, камо ли осмислят или приложат. Според мен непрекъсната промяна в изборните правила и закони връща държавата назад. Ето Слави не предлага мажоритарен вот, че облагодетелства Борисов. Утре ще спрат гласуването от чужбина, че пречи на БСП.

    Коментиран от #102

  • 74 Край

    12 10 Отговор
    Гласуване от чужбина - само с декларация, че ако спечели тоя за когото си гласувал - до 3м. ще се върнеш в България и ще заживееш тук. Ако не го направиш - дължиш на България 4годишната средна заплата.
    Откъде накъде ще определяш с гласа си как да се харчи бюджет в който не внасяш и лев.
  • 75 ЕХАА

    11 6 Отговор
    Честито на ВАС ,че ПРЕДАГЕЛИТЕ ЧАЛГАРИ , се прегърнаха и целунаха ДПС по жезъла!!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Страх,мале,страх тресе ГРОБ !

    8 10 Отговор
    Че,като се върнем ! Яко ще ги катурнем !

    Коментиран от #98

  • 78 БОЖЕ

    12 5 Отговор

    До коментар #72 от "Мед ми капе на сърцето":

    Слез си прибери вересиите ! Ти си много зле , какъв бой по ГЕРБ ? КАТО ЧАЛГАТА подарява на ДПС много депутатски места ?? Това ли ни ОБЕЩАХА ????
  • 79 А кажи

    11 8 Отговор

    До коментар #76 от "Какво общо имат":

    Не заблуждавай хората, че с "ВАШИ" пари се помага на по-бедните страни. Я виж концесиите, веригите магазини, банките. Всичко е танто за кугуригу. Ти ме храниш от чужбина, помня вълната от некадърни и мързеливци потеглили навънка, кой коли да прекарва, кой други гешефти.

    Коментиран от #108

  • 80 😁😁😁😁

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гълабар":

    ...😁...наливам ти чаша "Масандра"...😁...
  • 81 Край

    14 8 Отговор

    До коментар #76 от "Какво общо имат":

    Пенсиите на твойте родители се плащат от работщите в България.
    Защо живеещите в Турция и в Сащ гласуват за това кой да управлява България можеш ли да ми обясниш

    Коментиран от #112

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 FOREIGNER

    6 10 Отговор
    От цял свят се връщаме....
    И ГЕРБАВИТЕ привършваме...

    Коментиран от #86

  • 84 Край

    7 6 Отговор
    Предлагам от чужбина да се гласува с гълъби или с бюлетина пусната в морето с бутилка. Запазва се тайната на вота и е много родолюбиво.
  • 85 Кую

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Да владеят български писмено и говоримо.
  • 86 А кажи

    12 6 Отговор

    До коментар #83 от "FOREIGNER":

    Добре дошъл, само че още на границата си плащаш здравните осигуровки и тогава влизаш, гостенино.
  • 87 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 5 Отговор
    Гласуване по пощата може да има само в България, чрез българските държавни пощи. От чужбина гласуването по пощата крие много рискове. Включително за фалшификации и умишлено изгубване на гласовете. Все пак сме 21 век. От чужбина трябва да се въведе електронно гласуване. Щом може да БАНКИРАМЕ и да подаваме данъчни декларации електронно с ПИК. Значи може и да гласуваме с ПИК.

    Коментиран от #96

  • 88 ЕХАА

    4 2 Отговор

    До коментар #76 от "Какво общо имат":

    ТИ СИ МНОГО ЗЛЕ , ТО КАКА НЕ ДАВА НА БАТИ БЕЗ ПАРИ !!!! А ТИ МИ КАЗВАЩ ,ЧЕ ЖИВЕЕМ НА ВЕРЕСИЯ НА ТВОЙ ГРЪБ ??? МАЙ МНОГО НЕЩА НЕ СА ТИ СЪВСЕМ ЯСНИ А ДРАСКАШ ТУК ,ЧЕ И ЧАК ПОДСКАЧАШ !!!! СИГУРЕН СЪМ ,ЧЕ НЕ ЗНАЕШ СТАРАТА И МЪДРА ПОГОВОРКА : АКО ИСКАШ ,ДА ПОЛУЧИШ !! ТРЯБВА ДА ДАДЕШ !!! САМ СИ ВАДИ ЗАКЛЮЧЕНИЯТА , ТЕЗИ НЕЩА СА ИЗМИСЛЕНИ ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ !!!!

    Коментиран от #90, #132

  • 89 💀 Божков 💀

    6 7 Отговор
    Герберастите ги е страх от мен,че като се
    върна, всичко ще преобърна....
  • 90 Какво става

    12 4 Отговор

    До коментар #88 от "ЕХАА":

    Тези в чужбина са загубили представа от България. За подготвени и образовани хора заплати от 3-6-7к.лева са нещо нормално. Това е бъдещето на Родината, не дезертьорите....
  • 91 Кую

    7 7 Отговор

    До коментар #45 от "Emigrant song/ Led zeppelin":

    Като сте толкова кадърни, защо абдикирахте?
  • 92 Дебилчев

    5 4 Отговор
    Тъй, тъй, вие да избирате не вас кой да ви управлява, а другите
  • 93 Oksford student

    3 1 Отговор
    Срещу Барни Ръбъл ! Смех,смех,...
  • 94 Кресна

    11 7 Отговор
    Виждам доста писания против българите в чужбина,но ще дам два примера на хората които тук пишат.Пърео господа хората по чужбина са избягали от немотията и лошото управление на държавата,но същите тези хора по чужбина наливат около 2 милиарда евро в българската икономика,ако не знаете това попитайте някой икономист той би ви го обяснил.Второ господа аз също бих се радвал хората по чужбина да се завърнат в България по простата причина,че се научиха да работят за други пари и ако се завърнат ще им се стъжни на днешните политици с този вид управление.Задавате ли си въпроса защо българите в чужбина наказаха статуквото в България и гласуваха за чалгата?,май не,толкова по зле за вас.

    Коментиран от #99, #106, #107

  • 95 Българите в Чужбина се отнесоха, много

    9 5 Отговор
    По отговорно към садбата на България, отколкото някой хора тука в Държавата!!! Чиновниците в Посолството по всякакъв начин съботираха изборите в секции зад граница!!! Тези Чиновници и посланици, трябва да бъдат отзован!! ТЕ РАБОТИ ХА В Интерес на управляващата партия в момента в България,!!! ЛОНДОН, АНГЛИЯ Марин Райков!!! Гербаджия!!!!
  • 96 Electron

    7 3 Отговор

    До коментар #87 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Прав си, защото на герб/сдс, бсп и дпс не им изнася. Заради възможностите за подправяне на изборните протоколи. Само в София преправените протоколи са 90%. През последните 11 години в България управляващите не направиха поне един опит за въвеждане на електронен регистър за гласуване и електронни протоколи.
  • 97 Съдбата на България

    8 2 Отговор
    Поклон Сънародници зад граница!!!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 NeXu s

    4 11 Отговор

    До коментар #94 от "Кресна":

    И как ги наливат? За някое Бмв на 500 000 км за дебилчетата си, да правят катастрофи, като си избиват комплексите и им пращат пари, за да плюскат и лежат! Това се нарича паразитиране, а не правене на БВП!
    Това са пари, които някой прибира и не се ползват за производство в чисрия смисъл на думата!
    Отделно, ако бяха читави и с висока квалификация, щяха да се реализират тук, както съм направил примерно аз!

    Коментиран от #104, #116

  • 100 антитарикат

    1 7 Отговор

    До коментар #40 от "JEFF":

    Е да де. Това ви е цялата логика. Веднъж ни показахте среден пръст на качване в самолета, сега искате още веднъж.
  • 101 THE ROLLING STONES 👅

    6 2 Отговор
    Търкалящите се камъни не хващат мъх
    Ама гербавите тикви ?!.....
  • 102 123

    4 4 Отговор

    До коментар #73 от "Въпрос":

    Не искат да въведът интърнет гласуване, защото ще осугури много голяма участие в изборите на хората,на които чрез сегашните правила не им дават възможност и ги принуждават да не гласуват.Предлагат плурална избирателна -това е системата с двата тура в Англия,Канада и САЩ.
    Единичният прехвърлим глас (STV) е система за гласуване, предназначена за постигне на пропорционално представителство или да се доближи до него пропорционално чрез използване на многомандатни избирателни райони и всеки избирател, с едно гласуване, на което се класират кандидатите. Преференциалното (класирано) гласуване позволява прехвърляне на гласове, за да се получи пропорционалност, да се постигне консенсус зад избраните кандидати и да се избегне загубата на гласове, преобладаващи при други системи за гласуване.Друго име на STV е гласуването с класиран избор с много победители.

    Съгласно STV, всеки избирател (избирател) дава един глас на районни избори, които избират множество победители. Всеки избирател отбелязва своя бюлетин за най-предпочитания кандидат и също така отбелязва резервни предпочитания. Гласуването преминава към първото предпочитание на избирателя, ако е възможно, но ако първото предпочитание бъде премахнато, вместо да бъде изхвърлено, гласът се прехвърля в резервно предпочитание, като гласът се присвоява на втория, третия или по-нисък избирател избор, ако е възможно (или при някои системи, разпределени частично между различни кандидати).

    Коментиран от #114

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Кресна

    6 1 Отговор

    До коментар #99 от "NeXu s":

    В куха и пробита лейка вода не се налива,и твоята така.Като виждам какви глупости пишеш,доста си реализиран.
  • 105 Патриот

    7 6 Отговор
    Тия са емигранти, не са българи. Те не плащат данъци в РБ. Виновни са нашите управници клекнали пред тези нахалници. Какво да иска човек от шоумени разни, слугували в миналото на мутрите.
  • 106 Де бре

    4 8 Отговор

    До коментар #94 от "Кресна":

    Какво сте наказали бе, комплексари?
    180 хил. гласа от чужбина при 2 млн. навън. Нямате и 10 %. А като се махнат и турските...

    Коментиран от #138

  • 107 Бай той

    6 8 Отговор

    До коментар #94 от "Кресна":

    От немотия се емигрираше през цоциалистическите управления, сега се ходи за по-добри доходи, за туризъм. То отишло да учи в Йейл и Харвард и лятото нарува "Бойко-мутро, защо ме изгони".
  • 108 Ами то ти сам се

    11 1 Отговор

    До коментар #79 от "А кажи":

    заблуждаваш - не ти обяснявам, че те храня. Обяснявам ти, че, въпреки че живея от 20 г. в чужбина, все още плащам директно И индиректно данъци в България. От България не получавам нищо. Освен, че като кажеш на местните, че си от България, всеки те пита "и, ама като си българин, защо не си циганин/мургав" или "защо моите данъци отиват в държавата на корупцията". По отношение на магазините, концесиите и прочие - Ами изберете най-накрая хора, които да направят така, че законите да защитават интересите на България. Гледам Черноморието - освен че е бетонирано, каква част от имотите се купуват от чужденци? Последния път като бях на морето, рекламите за продажба на имоти бяха все на руски?! В Австрия такова нещо например не можеш да видиш. Има региони, в които не само, че чужденец не може да купи имот, ами дори и австриец, който идва от друга провинция, т.е. не е местен, също не може да стане собственик на имот. Ама нашите политици, видят ли далавера, и родната си майка ще продадат. Същото и със златото. В Австрия намериш ли злато, то автоматично е собственост на държавата. В България, обаче, видиш ли златото е собственост на Канада?! Пълни простотии. Тъжно е да го виждаш това, още по-тъжно е, когато виждаш, че може да е другояче.

    Коментиран от #135

  • 109 БАЙ Х@Й ‼

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "JEFF до 43":

    Явно , можеш да четеш , но някой трябва да ти разяснява всеки път ‼ Прочети бавно , седнал, още веднъж ‼
  • 110 Попитахме БИБИТКО !

    5 1 Отговор
    Do you speak English ?
    А той : Грачулейшънс ! Попиках се от смях !
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Виж какво,

    10 1 Отговор

    До коментар #81 от "Край":

    моите родителите са си внасяли цял живот данъци и осигуровки. Така че, те на теб нищо не дължат. Не се бий в гърдите, че висшисти с над 40 г. трудов стаж получават по 250-300 лв. пенсия.

    Коментиран от #115

  • 113 Антимафия

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Светослав":

    Радвай се на субсидийте,
    които пращаме в България?
    Нали разбираш ,че тези пари,
    като данъци, някой трябва да плати,
    в Европейската Общност ,

    ЗА ДА ДОЙДАТ ПРИ ТЕБ??


    Или на сбирките на ГЕРБ,

    НЕ ВИ КАЗВАТ ИСТИНАТА,
    НА КОЙ СА ПАРИТЕ,
    КОИТО ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ,
    ПОД ФОРМАТА НА СУБСИДИЙ?


    Не не са на Бойко Борисов ,
    колкото и да му се иска?

    Поздрави от Чужбина!
    От не" платилите данъци" ,??????

    Коментиран от #120

  • 114 А кажи

    4 2 Отговор

    До коментар #102 от "123":

    Да видя с поправките да се получи нещо подобно у нас, по скоро такава каша се забърка, че ще се задълбочава политическата криза, от там и икономическа и социална.

    Коментиран от #134

  • 115 88888

    2 6 Отговор

    До коментар #112 от "Виж какво,":

    Те са си внасяли, но инфлацията и комунистите ги окрадоха. Нама го вече внесеното и пенсиите им са от сегашните работещи! А също са се осигурявали на 120 лева и сега получават повече от внесеното!

    Коментиран от #125

  • 116 Смешник

    12 0 Отговор

    До коментар #99 от "NeXu s":

    Слушай,не знам на колко си години но ти липсва много и на теб и на повечето тук,е мисловен и професионален план.Човека е прав но за който има мозък да мисли,първата вълна която избяга,бяха около милион и това са хората от заводите които продадоха за по 1 лв твоите другари демократи.Тези хора бяха научени да работят от 8 до 17 часа,след което отиваха по полетата да работят да си помагат с продукция и пестят пари.Но очевадното се вижда след тяхното заминаване,разбита икономика и изоставена земя и мързелива младеж.Погледнете истината в очите,не е срамно.Но когато за нищо не ставаш и когато си прост единственото което ти остава е да плюеш.Браво на вас,но не плюйте и не се оплаквайте че всеки ден положението в България е все по лошо.
  • 117 Тука има

    7 3 Отговор
    2,3 гербави трола от комсомола и 1,2 от
    Вмро за едно евро ! Работете Работете Работете!

    Коментиран от #122

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Бай той

    2 4 Отговор

    До коментар #113 от "Антимафия":

    Така, като пишеш в мерена реч само да питам. придоби ли изборни права в новата Родина? Питам заради едни сънародници в югоизточната ни съседка, избират Президент на Турция, валия на Одрин и български парламент, от къдя на къдя....

    Коментиран от #136

  • 121 Отвори си очите,

    10 0 Отговор

    До коментар #82 от "NeXu s":

    заслепен българино. Не гласувах. По ред причини. А за чалгари по начало никога няма и да гласувам. Чалгата е едно от нещата, които ме отвращават в днешната българска "култура". И това започна още преди 20 години. И не ми обяснявай за миене на чинии. Да, работих в ресторанти, докато следвах. Така си финансирах следването, и не ме е срам. Когато си сам в чужбина, няма "хотел Мама". А и България още не беше в ЕС по онова време, така че нямаше свободен достъп до работни места. Няма срамна работа, когато си изкарваш парите с честен труд! Ама това в България не го признавате.

    Коментиран от #175

  • 122 Какво става

    1 9 Отговор

    До коментар #117 от "Тука има":

    Вие сте баровци и берете аспержи за 20евро, не виждам разлика.

    Коментиран от #153

  • 123 500 евро

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Математик":

    Ако сте такива страшни всичкото математик на Бобчо, не се чудя защо сме на това дередже. При вас за по-лесно смятане се ползва коефициент по 500 евро. В политиката и статистиката математиката е друга, а когато условието ня задачата е объркано, задачата има грешно решение.

    Коментиран от #156

  • 124 Бай Ганьо

    7 3 Отговор
    Най необразованата и некадърна прослойка
    беше в управлението на страната,и е от ГРОБ !!!

    Коментиран от #127

  • 125 Осигурявали са се

    6 1 Отговор

    До коментар #115 от "88888":

    по ставки, които са били определени законово. Осигурявали са се с идеята, след толкова години работа да могат да живеят нормални старини. Направили са, каквото е зависело от тях. Отново казвам - не се бийте в гърдите, когато хора, висшисти, получават по 250-300 лв. пенсия. Това не е (ваше) постижение. Срамно е!
  • 126 антитарикат

    2 4 Отговор
    Много подскок тука, а всъщност трябва да се осигурят максимално турски гласове за да се крепи дпс-то, а оттам етническото копче да бъде в готовност при положение, че нещо не се харесваме на задокеанците. (Когато Гърция отказа да влезе в нато, им спретнаха разделянето на Кипър).
    Дпс е излишна партия, на етнически принцип, работеща за чужди а не български интереси. Права и свободи в България ли нямат? Айде де.
  • 127 Въпрос

    7 3 Отговор

    До коментар #124 от "Бай Ганьо":

    Ти видя ли какви идват при ИТН, мутри ..., живи енциклопедисти!
  • 128 Hyde Park

    8 1 Отговор
    Мда, тук има голяма полемика дали пребиваващите зад граница българи трябва или не трябва да гласуват. Поддръжниците на бсп и герб пишат, че са против гласуването на "чужденците" с българско гражданство. Само че в България има закони, в които няма каквото и да е ограничение за "чужденците", освен за местни избори.

    Коментиран от #130

  • 129 Не се търпи

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЛО ТАНГАНАЙКА":

    Значи субсидий, може да се приемат от Чужбина ,
    но не и съвети ,как да се харчат,
    и как да се управляват парите от бюджета,
    които ние пращаме?
    Всички тези субсидий са парите ,
    на много работещи,
    в Европейската Общност граждани?
    Или не е важно,
    кой дава парите?

    Искаме само едно нещо ,
    да може да гласуваме,
    както навсякъде в Европейската Общност?
    Ние имаме също родители ,братя и сестри ,
    а и сме много повече Българи,
    от много , които живеят в България?
    Така че си искаме интернет гласуването,
    и по пощата!

    Коментиран от #131

  • 130 един друг

    5 1 Отговор

    До коментар #128 от "Hyde Park":

    Имам познати, преди ковид, пътуваха два пъти месечно Италия-Китай, ти предлагаш да взема една подвижна изборна кутия и по тях-гаааз....

    Коментиран от #142

  • 131 А кажи

    1 3 Отговор

    До коментар #129 от "Не се търпи":

    По същите причини да гласуват например и всички французи, и те дават пари.
  • 132 Виж какво отговорих

    7 4 Отговор

    До коментар #88 от "ЕХАА":

    в коментар 108, защото и ти нищо не си разбрал от казаното. Що се отнася до поговорката - Ами давам, ама не получавам (а и ми е все тая, дали получавам - от 20 г. разчитам на себе си, а не на България), за разлика от теб, който получава, но не дава. Дразни ме, че това, което давам, не отива по предназначение, а в нечий частен джоб. И по това си приличаме българите в чужбина с тези в България - това, което плащаме като данъци и което би трябвало да се използва за подобряване живота в България, не стига до предназначението си. Картинката е тъжна.

    Коментиран от #133, #141

  • 133 Въпрос

    7 7 Отговор

    До коментар #132 от "Виж какво отговорих":

    И преди 20 години Борисов ли те изгони от България?

    Коментиран от #157

  • 134 123

    8 3 Отговор

    До коментар #114 от "А кажи":

    За сега е видно че тези хора които сте избрали,ги интерусува само да бъдат на власт и да получават облаги, да получават големи заплати, да имат възможност да по открадът от държавата и фондовете, и да живеят на широко от вашия труд.Тези хора в НС са си написали правилата в 1990 и тези правила са написани по това време да облагодетелствуват БКП,изведнъж ГЕРБ детронира БСП и всички привилегии и права на БСП, за следващите 11 години стават собственност на ГЕРБ.Всички медии на БКП и ДС водят кампания срещу крадците и диктаторите ГЕРБ сега.От всички партии в НС, единственно ГЕРБ може да покаже какво има построено с парите на данкъплатеца и ЕС, другите нямат какво да покажат.А България от 77 години е перманентно в икономическа криза. тези които протестират сега срещу Борисов и гейовете от ЕС.Нека попитат бащите,майките си, бабите и дядовците си какъв живот са живели през светлите години на социализма,когато в магазина няма месо да се купи, че дори и мляко и хляб няма и със чакане на опашки с бележки с номер от полунощ до сутринта когато отворят магазина. Народните ви избранници ви не работят за вас а за себе си, крадът и
    ви лъжат най безобразно.
  • 135 господине

    4 7 Отговор

    До коментар #108 от "Ами то ти сам се":

    Когато тръгвахте на Запад западен дипломат-консул го каза: Защо тичате при готовия живот? Стойте тука,работете оправете България Вие сте лошите българи.

    Коментиран от #159

  • 136 От Чужбина

    10 2 Отговор

    До коментар #120 от "Бай той":

    Да ще ти отговоря ,придобих ,
    такова гражданство ,
    след като изминаха 15 години?
    НО ТОВА БЕШЕ, ПО МОЕ ЖЕЛАНИЕ ,
    можех да стана гражданин,
    на държавата в която живея и
    и да имам тези права ,след 3 години ?
    Аз предпочетох да остана,
    с Българското си гражданство ,
    и със негативите,
    които то носи в Чужбина!
    Сега го отчитам че грешка ,
    безполезно в 21 век да си ,
    на всяка цена ,
    единствинно и само Българин?
    двойното гражданство,
    дава голямо предимство ,
    независимо къде живееш!
    Във ЕО ,всички сме граждани на Европа ,
    и това не съм го измислил аз?

    Коментиран от #137

  • 137 Бай той

    0 1 Отговор

    До коментар #136 от "От Чужбина":

    Публикувано във факти.бг: Във ЕО ,всички сме граждани на Европа ,
    и това не съм го измислил аз?
    Добре де , гласуваш за Бг и за Нидерландия например, дай реципрочно и аз да стана гражданин, и аз да гласувам.
    В твоята публикация "много права малко задължения".
  • 138 А така

    7 1 Отговор

    До коментар #106 от "Де бре":

    И да питам - откъде-накъде вменявате тогава вина за избора на Трифонов у българите е чужбина. Вие си избрахте и наредихте партиите и депутатите. Гласувалите от чужбина нямаха тежест в този избор. Техните гласове дадоха само да се разбере, че са против досегашните политици. Но с техните гласове или без, ситуацията щеше да е същата.
  • 139 Антимафия

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Пимпарев":

    Ако си на Антрактида, за моя сметка ,
    да пиеш студена българска ракия ,
    и да" гониш другарките" в екипа ,
    ще пишеш за Герб , та и хоро ще играеш?
    Я кажи, какво намерихте на Антрактида,
    за 20 години миткане,
    с нашите пари и за реклама на Хунтата?
    "Бубулечките "са ви много,
    ама много скъпи за
    моя джоб?
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Пинчо

    6 8 Отговор

    До коментар #132 от "Виж какво отговорих":

    Който е избрал чужбина да не ми избира кой да ме управлява. Който където плаща данъци там да си гласува.

    Коментиран от #144, #147

  • 142 За целта се използва

    5 2 Отговор

    До коментар #130 от "един друг":

    "гласуване по пощата". Редица държави го предлагат като алтернатива на ходенето до секциите, както за гласуващите от страната, така и за тези, които по време на изборите се намират извън страната. 😉

    Коментиран от #148

  • 143 От Обоза

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Да ви оставим на Доган и циганите тогава ,
    та да се наглусавате, един път за винаги?
    Като си идваме,
    ти може и ,
    да им лъскаш и чипиците?
  • 144 Ами аз плащам

    4 0 Отговор

    До коментар #141 от "Пинчо":

    данъци и тук, където съм, и в България. Т.е. гласувам и тук, и в България. Няма проблем.
  • 145 Къде Ви е акъла

    1 7 Отговор

    До коментар #140 от "123":

    Добре си сметнал, какво "дават". Сега покажи и какво източват навън като ресурси рудодобив, електроразпределение, мобилни оператори, и.т.н или ИТН.

    Коментиран от #154

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 И ще ти кажа нещо друго

    6 1 Отговор

    До коментар #141 от "Пинчо":

    Много е показателен изразът, който използват българите в България - "да не ми избира кой ДА МЕ УПРАВЛЯВА" (?!). Разберете го най-накрая - народът е работодателят на "управляващите", а не обратното. 😉
  • 148 един друг

    3 6 Отговор

    До коментар #142 от "За целта се използва":

    Съгласен съм, но при едно условие- уседналост, последните 10 години да имат поне три непрекъснати месеца в БГ и платени местни данъци и здравни осигуровки. Това да важи и за живеещите тук.

    Коментиран от #150, #152

  • 149 Антимафия

    6 2 Отговор

    До коментар #41 от "Electron":

    Браво сънароднико ,такива ни трябват ,
    оправни и активни души?
    "Хербарийте" в управлението ,
    умират от страх,
    че може някой да се върне от нас,
    обратно и въдвори порядъка ?

    Коментиран от #151

  • 150 един друг

    1 3 Отговор

    До коментар #148 от "един друг":

    И защо някой веднага ми писа минус- против данъците ли сте?
  • 151 Въпрос

    1 6 Отговор

    До коментар #149 от "Антимафия":

    Чак се стреснах, толкова заплашително! Да пращаме ли пари да се приберете и такива случаи има?
  • 152 Антимафия

    7 1 Отговор

    До коментар #148 от "един друг":

    Защо не обърнем нещата ?
    Да гласуваме при положение ,
    че сме си плащали вноските и данъците,
    там където живеем?
    На кого да плащам осигуровките и данъците ?

    Бойко Борисов ги краде директно от НАП,

    ОЩЕ НЕ ПОСТЪПИЛИ В БЮДЖЕТНАТА РАМКА,

    НЯМАМ НАВИКА ,

    ДА ФИНАНСИРАМ МУТРИ ?

    Това е причината, да искам да гласувам?

    Коментиран от #155

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 един друг

    4 5 Отговор

    До коментар #152 от "Антимафия":

    Личи си, че сте се откъснали от България тотално, ама за гласуване сте готови. Говоря за данъци на имотите ви в БГ, неплащани с години, здравни нямате, ама за ваксини първи на опашката- нали чужбината ви чака.

    Коментиран от #165

  • 156 Мобилизатор

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "500 евро":

    Що, то решението не ти изнася!:) Затова е грешно!:) Всяка задача има повече от едно решение и до него може да се стигне по различен начин!:) Колкото до условието, то е пределно ясно!:) Мобилизиране на всички да гласуват!:) И тогава ще видиш кон боб яде ли и поп в църква пърди ли?!:)
  • 157 Въпрос и от мен

    7 2 Отговор

    До коментар #133 от "Въпрос":

    Къде видя да споменавам Борисов, или когото и да било другиго, като причина? Като ще ми отговаряш, моля, придържай се към казаното от мен, а не на твоите фантазии. Никъде досега не коментирах причините да замина. Няма и да го направя, защото не влизат никому в работата. 😉

    Коментиран от #160

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Госпожо,

    8 1 Отговор

    До коментар #135 от "господине":

    само човек, който не е живял в чужбина, може да си мисли, че там е "готовият живот". Никой не те чака с опънат червен килим, отворени обятия и усмивка на уста. За всичко трябва да се доказваш многократно. Да не забравяме и предразсъдъците спрямо българите и държавата (някои основателни, други не). Няма "хотел Мама", няма намиране на работа с връзки. Оставен си сам на себе си. Каквото постигнеш, го постигаш с цената на много усилия, рискове и лишения. Поне в моя случай. Разбира се, има и българи, които биват финансирани от-до от родителите си. За тях сигурно е лесно. Но в моите студентски години повечето работеха и ичеха едновременно. И се поддържахме взаимно.
  • 160 Въпрос

    4 5 Отговор

    До коментар #157 от "Въпрос и от мен":

    Ааааа, дойдохме си на думата, от друго сме там ама Боко е мутра. Я се сети къде беше при едни управления 96/97 година, че аз пак си бях тука и помня? Преди ковида, лекарите започнаха да стават милионери, учителите си стъпиха на краката, икономисти, юристи, работещи, администрация, ЗАЩО НЯКОИ РЕШИХТЕ ДА СРУТИТЕ ВСИЧКО-НЕ ЗНАМ! Давам пример- Много се краде при строеж на пътища и ВИК проекти, хора един комшия опита да купи нафта от един багерист, той го подгони да го бие. Шефа му давал 2500лв чисти той за двадесет лева го вкарва в беля. Друго -санирането- е как една червена лелка не излезе да легне пред камиона с материали и дограма когато им санираха БЕЗПЛАТНО апартаментите, асега пискат.

    Коментиран от #161

  • 161 Ти нещо проблем с главата ли имаш?

    6 1 Отговор

    До коментар #160 от "Въпрос":

    Казах, че никому не влиза в работата, поради какви причини съм в чужбина. Ако ще си пишеш някакви свободни съчинения, не ги адресирай до мен!

    Коментиран от #163

  • 162 123

    5 1 Отговор

    До коментар #158 от "Къде Ви е акъла":

    Да пише в коментрара че някой е гладувал в Западна Европа.казват ти че парите са спестени, за да ги спестиш трабва да не ги похарчиш за собственни нужди, и очакваш да получиш прилична цена/лихва за спестените си пари.Които за взети от някоя компания за да постои и оборудва завод в България, в който работят българи и се плаща на работниците, заплати, осигуровки и бонуси, на месните снабдители на материли, услуги и електроенергия, на града местни данаци, на държавата данък печалба, разбира се всички материали и усуги имат ДДС който пак отива в България, и чак накрая идват колко е останало за да бъде изнесено и платено на инвеститорите и акционерите.Та чуждите пари лесно се броят. Те по товята логика и българите в Англия като идат на полето си набират от дърветата парите, там парите висят по дърветата и ягодите.

    Коментиран от #166

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Абе вие с какви представи

    8 1 Отговор

    До коментар #155 от "един друг":

    живеете? Защо мислите, че живеещите в чужбина автоматично не си плащат данъците, а тези в България -автоматично плащат?! Що за глупости? И за какво ми е да плащам здравни в България, ако ги плащам в чужбина? (Да не говорим пък какви са цените на застраховките в чужбина). Ако ми трябва лечение в България, се плаща или от застраховката ми в чужбина, или от мен лично. И в двата случая разходите са платени, без да е натоварена България с разходите по лечението ми. Освен това И по този начин се вкарват пари, изкарани навън, в България.

    Коментиран от #167

  • 166 Къде Ви е акъла

    0 1 Отговор

    До коментар #162 от "123":

    Така де, значи сме си взаимно полезни. Тогава да не ни се вменява задължението за някаква коленопреклонност, било на Запад или Изток!

    Коментиран от #170

  • 167 един друг

    1 0 Отговор

    До коментар #165 от "Абе вие с какви представи":

    Самите ние тук въведохме българи и българи в чужбина, така че този разговор трябва да се води, но най малко тук!
  • 168 Друг българин

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Абе ние искаме да гласуваме за да не ви клати Доган! Правиш ли разлика между българин и български гражданин? За да разбереш ще ти кажа че за дпс гласуват български граждани с ромско съзнание!
  • 169 Какво става

    0 3 Отговор

    До коментар #153 от "Абе мързел":

    Защо така се обиди, ставаше дума, че аз съм трол за едно евро/това явно не е обидно/, ама като стана въпрос, че зад граница има и берачи и миячи, а не само мозъчни хирурзи се засегнахте.
  • 170 123

    7 0 Отговор

    До коментар #166 от "Къде Ви е акъла":

    Не и никой не я иска коленопреклонност, това което ЕС иска от вас да сте с добра работа и добри доходи, със стандарт на живот същия или близо същия като на запад, и със също качество на здравеопазване, обарзование, пътища, сигурност на личноста и собственноста, и добри държавни услуги. След десетки милярди подарени на България и 12 години няма отлепване от дъното.И всяка година 60 000 българи напускат България,но не отиват в в земята на благодата и чудесата Русия при братята си златни,благодродни и щедри руси спасителите и финансовите помагачи на целия свят ,а при гейовете,фашистите, убийци и кожодери в Германия и Западна Европа.
  • 171 електорална 1

    8 1 Отговор
    До всички, които плюят българите в чужбина: направете си труда да проверите колко милиарда внасят в България за роднините си тук. Къде се вливат тези пари? Данъците от този оборот къде отиват? Иска ви се тук неграмотните и неплащащите данъци, живеещите от моите пари, те да ми определят съдбата. Сори! Няма да стане.
  • 172 Определено имаш

    7 0 Отговор

    До коментар #163 от "Въпрос":

    проблем с главата. И ти не ми липсваш, споко. А мишката си е мишка, без значение, дали е в чужбина или в родината. Някои неща не се определят от местожителството. Както се казва "Вълкът козината си мени, но нрава - не". Ако си израстнал в България, си оставаш българин и никой няма правото да ти оспорва, каквото и да било. Камо ли пък все недоволни комплекс.ари от твоя тип. Живей си живота и не се меси в моя.

    Коментиран от #177

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Диверсант

    7 3 Отговор

    До коментар #121 от "Отвори си очите,":

    В Чалгария още повтарят за миячи на чинии, явно още не са разбрали че и най малкия бар или ресторант ползва миялна машина... И аз напуснах преди близо 20 години и определено смятам Учиндолския череп специално финансиран за културната деградация на нацията... Това определено се очерта като изкуството на простата част от обществото, мутри, проститутки,
    сигани и криминални типове

    Коментиран от #178

  • 176 Анонимен

    7 2 Отговор
    Данъци плащат в българия на заключените къщи, за коли с бг регистрация, отделно на запад данъци. И за чистачка, асансьор плащат, нищо че не живеят. Дайте информация, защо следва да плащат за чистачка, асансьори и сие. Всеки си е прав за себе си. Споко нито гласуват, нито им се ще завръщане в българия. Кво не можете да разделите. Родителите им не са на много между живите, другите са на път, циганите в провинции не искат и не им се работи. От всички страни поогледайте нещата. Дали ще е иван или хасан все ни е тая. Цигания е в българия. Мързела на бай иван в нс ви иде в повече.

    Коментиран от #179

  • 177 Въпрос

    1 8 Отговор

    До коментар #172 от "Определено имаш":

    Нито ти прави чест да обиждаш, нито те прави по убедителен, язък че си зад граница, останал си същия Ганьо!

    Коментиран от #195

  • 178 NeXu s

    2 8 Отговор

    До коментар #175 от "Диверсант":

    Бъди така добър тогава и да споделиш каква ти е квалификацията? Все се биете, че не сте миячи, но мълчите като задници. Знаем много добре, че България изнася общаци, заварчици, жолногледачи, чистачи и прочие. Малко са лекарите, инженерите и IT. Не повече от 5-10%. Като се биете по гърдите, че не сте общаци, какви сте?

    Коментиран от #180, #193

  • 179 А кажи

    3 2 Отговор

    До коментар #176 от "Анонимен":

    Това, че написа България с малка буква ме отказа да дочета излиянието ти.
  • 180 един друг

    5 2 Отговор

    До коментар #178 от "NeXu s":

    Е, как какъв-ядрен физик!
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 123

    5 2 Отговор

    До коментар #174 от "NeXu s":

    Нищо особенно не съм,когато вземеш да получаваш по 10000 Е на ден тогава можеш да разговаряш като висококвалифициран специалист с мен.

    Коментиран от #188

  • 183 NeXu s

    1 4 Отговор

    До коментар #181 от "123":

    Аз имам дипломи от филологическия факултет на СУ и Медицинския на Варна. Занимавам се с второто в момента. Ти с какво се занимаваш?

    Коментиран от #184

  • 184 123

    3 1 Отговор

    До коментар #183 от "NeXu s":

    С пари

    Коментиран от #185

  • 185 NeXu s

    0 4 Отговор

    До коментар #184 от "123":

    По-точно? Професия? Да не просиш на площада в Лондон?

    Коментиран от #186

  • 186 123

    3 0 Отговор

    До коментар #185 от "NeXu s":

    Инвестиции

    Коментиран от #187

  • 187 NeXu s

    5 6 Отговор

    До коментар #186 от "123":

    Тогава какво си се разревал за гласуването в България? Гледай си там инвестициите и остави образованите хора сами да си решаваме как да живеем в България.

    Коментиран от #190

  • 188 NeXu s

    0 5 Отговор

    До коментар #182 от "123":

    И принципно няма как да разговаряме, защото се движим в различни среди. Трудничко някой ще те пусне в медицинските среди.

    Коментиран от #191

  • 189 Dzhoni

    7 1 Отговор
    Пкп това ли ви са образованите хора, с купени втора употреба дипломи.
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 NeXu s

    2 7 Отговор

    До коментар #191 от "123":

    Има да чакаш...... А и като ти гледам изказа, определено не си от най-умните. Няма как да работя за такива като теб. Напускат България само некадърните, които не могатбда се реализират тук. И слугуват навън.

    Коментиран от #194

  • 193 Диверсант

    6 1 Отговор

    До коментар #178 от "NeXu s":

    Излишно е да ти обяснявам какъв съм и какво работя. Но определено не слушам чалга, не пия алкохол менте, не крада, не чакам помощи от Европа, не карам автомобил от автоморга. Същото мога да потвърдя за всички останали в Италия след месец март 2019 година. За вас ние ще си останем миячи на чинии, за нас вие ще си останете мързеливи търтеи които чакат Европа, Брюксел, Вашингтон да им оправи живота..

    Коментиран от #204

  • 194 123

    8 3 Отговор

    До коментар #192 от "NeXu s":

    Не всички са българи, и не всички българи в чужбина са слуги и миячи,това са само някои от студентите.А Българския студент сервитьор в Англия и САЩ получава повече пари от теб.

    Коментиран от #205

  • 195 Ти на мен не ми изнасяй

    6 1 Отговор

    До коментар #177 от "Въпрос":

    лекции по морал. Няколко пъти ти казах, че няма да давам отговори на въпроси, които не ти влизат в работата. Всеки път ти използва възможността да правиш изказване от мое име - кой ми бил виновен. Когато не разбираш от намек, или от 2-3 директни отговора, в които ти казвам да не ми слагаш думи в устата, просто защото не отговарям на нещо, на което не ти дължа нито отговор, нито разчет, нито оправдание, но ти продължиш, то предположението ми, че явно има причина да не разбираш от дума, не е обида, а логичен извод. Обидно е да наричаш хората "мишки", обидно е да не зачиташ желанието им да не влизат в подробности по лични въпроси и да използваш това за лични изгоди. Така че, забравѝ да ми обясняваш ти на мен за чест, морал, достойнство и прочие. Бъди здрав и си гледай живота. И не ми губи времето.
  • 196 Стой си там

    3 5 Отговор
    Щом "милеете" толкова за България, защо избягахте в трудните години. Върнете се тук и работете за просперитета на Родината си, сложете знанията си тук, спазвайки и тук правилата. Там за всяко нарушен е ви бъркат в джоба и слушате! Не връщайте само по време на избори. С какво право ще искате да определяте кой ще управлява. Трудните се тук, плащайте данъци тук и тогава искайте!!!!
  • 197 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ГЛАСУВАТ ЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ ; ГЕРМАНЦИТЕ И АНГЛИЧАНИТЕ В ЧУЖБИНА ????????????????
  • 198 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    ТОШКО АФРИКАНСКИ С ГАЩИ АМЕРИКАНСКИ --- ИМА 1 ГЛАС ОТ ЧУЖБИНА !?!?!?!?!?
  • 199 Диверсант

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Българин от Чикаго":

    Защото сега като им натресат новото марионетно правителство ще хвърлят вината върху тези отвънка. Преди бяха виновни турците гласували в Турция, после виновни сиганите гласували в България, сега емигрантите гласували извън България.... НО НИКОГА ВИНОВНИ ОКУПАТОРИТЕ
  • 200 Шамара

    2 3 Отговор
    Тия в чужбина като искат да гласуват да се върнат и гласуват по адресна регистрация!
  • 201 Стърчипишчо

    3 2 Отговор
    ИТН+ДБ+ STAND up Meat Ball Out ! Okey !
  • 202 NIRVANA

    3 2 Отговор
    И ГРОБ в отбрана ! Скоро и в тигана !
  • 203 Сънародник без намордник

    5 2 Отговор
    Без нас сте гола вода. Само мислите за
    хранопровода. Изправи се ! Мутри вън !
    Май ще дойде пак отвън !
  • 204 NeXu s

    2 2 Отговор

    До коментар #193 от "Диверсант":

    Аз сам съм си оправил живота. Това да е ясно - чакам само на себе си. А като гледам как масово сте гласували за Чалгаря и Бойкикев, не пращите много-много от сиви клетки.
  • 205 NeXu s

    0 3 Отговор

    До коментар #194 от "123":

    Но си остава прост сервитьор, нали? Мръвката, ракийката, чалгата до дупка. Ще остави в живота нищо друго, освен следа от фекалии.
  • 206 От чужбина

    7 2 Отговор
    Бла, бла - една шепа активистчета на някаква партийка се представят за българиТЕ в чужбина. Хмм, нека се кажат колко са. Аа също съм от чужбина и то от доста отдавна и нито съм ги чувал тези, нито съм ги виждал. Както и другите българи в моя град и околностите, които са хиляди. Нямам нищо против тази групичка, но да не говорят от името на всички - никой не ги е упълномощавал.
    Стига самозванци са говорили от името на народа и всичи българи зад граница.
  • 207 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Да се гласува за български Парламент и управници от "чужденци" е неморално и противоконституционно !!!
    Няма да се уморя да го пиша, защото живеещите при други политически, икономически и социални условия хора, не бива да дават мнение за ръководители на РБ, които да разполагат с МОИТЕ ПАРИ, ЗДРАВЕ И ЖИВОТ и този на децата и внуците ми !!!
    Никой политик не обяснява : Какви са ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на "чужденците" към РБ и как те ги изпълняват.
    Парите, които се пилеят за гласовете от странство, по никакъв начин не се оправдават пред българските граждани. Ако днес една политическа партия има изгода от чуждоземния вот , утре има друга .....Те, "чужденците" имат смътна представа какви ги вършеят тук техните избраници. И тъй като и българския избирател не знае кого избира / гласува за някаква си партия, която си ги реди след избори както си иска /, още по-малко знае един "чужденец".
    Защо "простите" шведи не допускат вот от чужбина за техния Парламент и техни управници ????
  • 208 Алфа Чакал

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Смешно човече":

    14 години съм военен.Дали съм смешно човече другите ще кажат.Само ти казвам ,че преди това взимах 365 лв заплата.Мен ме остави ,аз съм военен и нямам право да говоря за пари ,но учители ,мед сестри и учени от БАН тогава бяха със смешни заплати и тези професии бяха етикет за бедност.Не ,че сега са забогатели ,но учителите взимат над 1500лв,с повече стаж и 1700 дори и повече.Да ,прав си ,че и това са малко пари ,но тези хора вече живеят по друг начин и ти гарантирам ,че е така.А дали съм безполезен не знам ,но военните и пожарникарите по-добре да не работят.
  • 209 ЧОБАНИН

    1 0 Отговор
    ГЛАСУВАНЕ ПО АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ САМО В СТРАНАТА ,САМО НА ХАРТИЯ И С ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ОНЛАЙН ,ТЪМНАТА СТАЙЧКА С ПАРАВАН С ВИСОЧИНА 150 ЗА ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ ЦИГАНСКИ МУШЕНГИИ
  • 210 като

    1 0 Отговор
    толкова ви се гласува-елате си.
  • 211 Хей, озапти малко топката

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Алфа Чакал":

    и погледни на кого дължи Трифонов влизането си в парламента. Действително много българи в чужбина, около 52 000, гласуваха за него, обаче решаващите над 510 000 гласа дойдоха от България. И какво правим сега? По твоята логика следва да ви изселим от родината.

    Коментиран от #212

  • 212 Луд

    1 2 Отговор

    До коментар #211 от "Хей, озапти малко топката":

    Стига си философствал, ами отивай да приготвяш щайгите.

    Коментиран от #213

  • 213 Какви щайги,

    0 0 Отговор

    До коментар #212 от "Луд":

    нещо хапчетата ли не си си взел или са ти боцнали ваксина. Данните ги има черно на бяло. И да отричаш очевидното, нищо не променяш. 😆
  • 214 РЕАЛИСТ

    3 1 Отговор
    СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ В ЧУЖБИНА, ТОТАЛНО НЕ СТЕ В ЧАС КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ! ГЛАСУВАХТЕ ЗА ЧАЛГАРЯ, АМА ТОВА НЕ Е КОНЦЕРТ В ЛОНДОН И НИЕ ОТНЕСОХМЕ ДЕБЕЛИЯ ТУК !
  • 215 мдда

    2 3 Отговор
    да мият чиниите и да не се обаждат... видяхме ги колко струват..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове