Last news in Fakti

8 Май, 2021 06:26 6 146 72

Борислав Цеков: Ще си счупим главата с машинното гласуване

  • борислав цеков-
  • машинно гласуване

Ако не на следващите, то на по-следващи избори машинното гласуване ще бъде отменено, смята специалистът по конституционно право

Борислав Цеков: Ще си счупим главата с машинното гласуване - 1
Снимка: БГНЕС

"Силно се надявам кръчмарският език на този парламент да не възкръсне. Но допускам възпроизводство и засилване на негативните явления предвид партията на терена".

Това заяви в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" д-р Борислав Цеков, специалист по конституционно право.

Да се удължи живота на парламента, след като се е провалил третия проучвателен мандат и имаме изричен конституционен текст, няма никакви основания.

Според него това Народно събрание е безплодно, затова президентът трябва час по-скоро да го разпусне.

По думите му неслучайно из цяла Европа не се приема машинното гласуване. А германският конституционен съд дори твърди, че се нарушава прозрачността на изборния процес, защото преброяването на гласовете е извън контрола на избирателите, а софтуерът може да бъде манипулиран.

Ирландия ги е предала на вторични суровини за 70 000 евро.

"Ние сме в позиция сякаш цяла Европа е забранила един вид автомобил, а инженер Бай Ганьо решава да го произвежда в България и ще задължи да го използваме. Ще трябва да си счупим първо главата, за да разберем, ако не на следващите, то на по-следващи избори машинното гласуване ще бъде отменено", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още един матросорец

    140 34 Отговор
    Герберугите са възбудено и квичет. Това е хубаво

    Коментиран от #35

  • 2 иван василев

    120 26 Отговор
    кой та пита бе мишок

    Коментиран от #26

  • 3 Русофилите

    26 57 Отговор
    Им пасва,за да касират следващите избори и да си правят офето до още по-следващите.
  • 4 Специалист

    114 26 Отговор
    По гербаджииство , дава акъл. Бегаи при вожда си да му правиш вятър.
  • 5 Русофилите

    39 86 Отговор
    Бутан,Венециела,Индонезия и България. Горда класация .Глупав народ-слаба държава

    Коментиран от #72

  • 6 Ха ха ха ха ха

    96 24 Отговор
    Бойко пада с 200

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 И смашинани без машина

    75 12 Отговор
    Изборите си ги манипулирате на поразия! Гласуват "макета" дето не знаят македонски, гласуват българи дето не знаят български, гласуват починали дето отдавна телата им са изгнили, така че няма оправия! Поне да пробваме с машина, апък ако ще и да я манипулират трима!
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    78 14 Отговор
    Ако е Експерт по конституционно право,би трябвало да е доволен от машинното гласуване!Няма сгрешени ....бюлетини...задраскани,надраскани...излезли от квадратчето!Пак,по естествен начин ще намалуят гласоподавателите носещи скрити написани предварително бюлетини.....Пести се и от Хартия,естествен начин да пощадите някое дърво,които нон стоп въртите в предаванията си за еко....С Тази физиономия може би е експерт по ....лизане и слагачество,макар и за там да трябва Някакъв интелект!

    Коментиран от #15, #37, #68

  • 10 Сланина и Зурла

    65 12 Отговор
    Веднъж се срещнах с този нализан грозен уроодъ.Идея нямате какво отвратително гнъснно и слузесто изчадие е тоя...бляххххх....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Плешивия

    52 8 Отговор
    Жалък селски хитрец с присвити очички.
  • 13 Бориславе

    51 11 Отговор
    Честито пич, днес изкара 100 лева от тролене. Хай иди до Банкя сега да си ги вземеш. Ама носи латексови ръкавици, че от тях капе кръв българска.
  • 14 Неразбрал

    58 9 Отговор
    Добре, бе... как “софтуерът” ще се манипулира без човешка намеса? Няма начин! Същото е и с хартията - пак хората правят белите, НО за разлика с хартията при софтуера остават следи, нали така? И всеки може да провери процеса, когато пожелае, нали така? ОК, кажете сега как фалшивите хартиени бюлетини и протоколи и дописани избиратели... как, кой и кога може да провери?
    Страшен аргумент, че в Европа нямало машини! Първо е лъжа - има в над 10 държави. Второ - където още няма се готвят да слагат. Трето - никой не смее да фалшифицира избори, а у нас управляващите само с това се занимават...
  • 15 Видял си правилно

    29 3 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    По какво е експерт тоя трол нещастен.
  • 16 Шаран БГ

    16 3 Отговор
    Както и да го направите това гласуване, резмултатите му АЗ
    няма да фалшифицирам, кълна се ! ЗАКЛЕХ СЕ !!
    Народът ни не е прост и глупав - само е малък, сиромашки и беден !
    На такъв народ и управниците му са бедни -- тялом и духом !
    И ще го затрият !!
    "Българската участ е да се родиш в България.................
    ..............Човек може да избегне късмета си, но участта си - никога!"
    Ст. Стратиев
  • 17 123

    27 4 Отговор
    Машинното гласуване е много добро и бързо за в България.За изборите в Чужбина и отдалечените и за хора с мобилна невъзможност трабва да има дистанционно гласуване. Изпращане на машини из целия сват е много скъпо и бавно. като машините да бъдат включвани на всеки един час към интърнет за да предадът новите цифри.
  • 18 Централен софийски затвор

    36 4 Отговор
    И този в затвора за цялостно творчество.
  • 19 Нямаме избор

    43 4 Отговор
    След, като се панипулират изборите, имаме рекорден брой за Европа невалидни бюлетини, които със сигурност не за ГЕРБ, имаме толкова необразовани роми, които гласуват за една партия, като им пишат бюлетини в автомобил пред секцията и те пускат готови. Единствената алтернатива е машина. Ние не сме Ирландия, а превзета от мафия държава.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хок

    23 2 Отговор
    Вие герберите си счупихте главите преди следващото гласуване тепърва ще опознавате новите си килии
  • 23 бай Киро

    3 16 Отговор
    Това електронно гласуване е кьорфишека пускан за подчовеците в унищожената ни държава.Не електронно,а космическо гласуване да сложат ние жертвите на чифутдемокрастията няма да гласуваме.И това са около 50% от народа.Някак си електронното гласуване дава анонимност на дебилите дето ни "гласуват" от 31 години и уродливата им челяд.Аз лично,все съм се надявал,че когато в края на този кошмар се приключи с първите присъди от народния съд и с уземляване на всичко уличено в прехода,народния съд ще се заеме и с гласоподавателите.Ще издири визуални и документални доказателства за съпричаснтост в легитимирането на чифутокрацията и ще започне масова ликвидация на съпричатните и техните фамилий.За жалост с това електронно гласуване голяма част от уликите се губят.В този абсурд,ние се явяваме някакви пионери барабар с бутан и някой бедстващи части на Африка,Латинска америка и Азия.Части в които юдеомасонството е дало отровните си плодове.
  • 24 JwP

    10 34 Отговор
    100% машинно гласуване е абсолютна тъпотия. Но пак ГЕРБ ще спечели. Манолова тоя път ша го dua..
  • 25 Борислав Цеков, поредния ХАМЕЛЕОН,

    31 5 Отговор
    И този е на Хранилка, няма спор!!! Заминавай на Райна та си майка!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Браво

    9 22 Отговор
    Благодарен съм, че имаме такъв далновиден и проницателен политик, като Доктор Борислав Цеков, който не само успява да стигне до същността на всеки спорен политически проблем, ами и да я дефинира, в услуга на избирателите!
  • 29 мдаа

    12 16 Отговор
    Тoзи пaрлaмeнт щe ce зaпoмни c мнoгo лoшия мaтeриaл oт кoйтo e cъcтaвeн. Първo cи вдигнaхa зaплaтитe, cлeд тoвa ocтaвихa cубcидиятa и нaкрaя кaзaхa нa пeнcиoнeритe дa cи глeдaт рaбoтaтa...
  • 30 Борислав Цеков" Специалист" !!! Кой ти

    21 5 Отговор
    Каза, че си Специалист, Научна титла, професия,?? Засили се и си удари главата в една машина за гласуване, да, сме сигурни, че си си счупил, главата!!! ХАМЕЛЕОН Специалист!!!
  • 31 Лост

    15 2 Отговор
    Герб как не се сетиха да ги купят тези машини от вторични суровини за едни 25-30млн.? Такава печалба щяха да имат.
  • 32 Да ама не

    27 4 Отговор
    Според мен ще се счупи каръка на измамниците,които 30 години печелят избори с купени гласове,при които ненадминати в историят ще си останат ГЕРБ.Няма да има купен вот от нискоинтелигентна маса,която не знае дори и в какви избори участва.Няма да има 600 000 и повече невалидни бюлетини,които слугите на власта като М.Константинов определят на принципа"Ти на мене аз на тебе".Само това е достатъчно,за да има по честни избори.Недостатъци винаги ще има,но няма да има парадокси като 2017г,когато ГЕРБ печели с 47 000 българи,а ЦИК изнася резултати от над 1 200 000 гласове,от които основно са мъртви души и купен вот.Няма да има и парадокс,как една селска учителка слуга на власта,печели кметския пост на София отново с измама.Само това е достатъчно,за да приемем че машинния вот ще е ново начало за нещо честно.
  • 33 Лейка

    18 4 Отговор
    Поредния Герберски умник със счупена Глава. Кой те пита теб подлога и Разбирач.
  • 34 CCR

    15 3 Отговор
    Г-н Цеков, вятърът те е завартял на 360°по собствената си ос и се спираш само когато имаш полза.Ти си само един ,,нагаждач "за пари и слава.Българския народ сам може да прецени как може да се гласува на изборите, стига си манипулирал обществото. Аман от придворни лакеи.
  • 35 МАФИЯ НА ББ

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "Още един матросорец":

    МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ ЩЕ СЧУПИ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА ГЕРБ. ТЕ ЗАТОВА ТАКА ЯРОСТНО БРАНЯТ СТАТУКВОТО ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПАРАЗИТИРАТ. ЛЪЖЛИВИ, КРАДЛИВИ И ЗАВИСТЛИВИ СА ШАЙКАДЖИЙТЕ.

    Коментиран от #41

  • 36 Ооооо и ние

    19 2 Отговор
    Се надяваме никога да не виждаме герберите с тяхната простащина, ама никога повече.
    Да си чупи главата който ,както иска, хората не са толкоз тъпи ,колкото се опитвате да им внушите.
  • 37 Мнение

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Никой не сече дървета за да прави хартия. Прави се само от отпадъчни материали. Защото трябва да се раздроби на много ситно. Това са ситен талаш(от едрия правят плоскости), трици, раздробена слама(и от нея правят плоскости), въобще от всякаква целулоза. А колкото за машинното гласуване, то е СЪЗДАДЕНО ДА МАНИПУЛИРА ВОТА. Който не вярва давам за справка : drive.google.com/file/d/1ST_OEr2APBO_tiXcA2gVf4Pocg6_uosv/
    да спомена - дълъг е клипът, но всичко е документално с превод на български.

    Коментиран от #39, #40

  • 38 някой

    11 2 Отговор
    По-кратко казано:Прост народ-слаба държава!
  • 39 Мнение

    8 3 Отговор

    До коментар #37 от "Мнение":

    Забравих да спомена, че при Надлежно камерно наблюдение и Наблюдатели от всички кандидати, няма как да станат фалшификации и подмяна на вота. Впрочем машинното гласуване е по - лесно да обучиш неграмотен да гласува. Пример - Колко неграмотни ползват съвременни телефони, даже и малки деца преди училищна възраст?
  • 40 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 7 Отговор

    До коментар #37 от "Мнение":

    Значи аз не мога САМ да преценя,та ми трябва клип....Всичко може да се манипулира,още повече и по лесно се манипулира Хартиеното гласуване!Защо ви е страх от машината???Ето ще сложат толупа и толупите на полиграф и Полиграфа може да се манипулира,НОООО зависи от този дет РАЗЧИТА Полиграфа!А,колкото и да ритате Банкянския алчен по семе разбойник е сложен на топа!Сега държавата,ако я има трябва да го пази от Разбойниците ,облажили се по богато и от него!Спор няма-с рязане на дървета ЗЕМята не може да бъде унищожена,но с Машината голяма част от ....избирателите с готови бюлетини ще бъдат ЕЛИминирани ГРАЦиозно!

    Коментиран от #43, #61

  • 41 Ко рече

    8 9 Отговор

    До коментар #35 от "МАФИЯ НА ББ":

    Кой ти го каза? "Честната" Мая, хаджи бабаиг, "Бизнесменът"Божков? Те се борят за власт, и влияние, знаеш ли колко им дреме да тебе?
  • 42 Бай Курти

    8 11 Отговор
    В цял свят хората са се отрекли от машинното гласуване, само тук го въвеждаме. И след това 80 процентовите реват на умряло.
  • 43 Щирлиц

    10 6 Отговор

    До коментар #40 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти явно отдавна не си ходил на избори. Сегашните бюлетини се дават поред от кочан и не могат предварително да са попълнени или внесени отвън. Старите номера с индиански нишки и контролират вот са невъзможни.
    Машините решават проблема със невалидните бюлетини и грешно попълнени бюлетини, но внасят друг - манипулиране на софтуера и невъзможност за последваща проверка на резултатите.
  • 44 Цеков?? В Германия било еди как си!!!

    11 3 Отговор
    Но ние сме, България, която се управлява от Шайка Мафиоти!!! Разликата е галяма, в Германия има и Правосъдна система, ако маниполираш, крадеш, копуваш вот, отиваш в Затвора в Германия!! А тука прокоратура и Съд са Опънали чадър над Измамници те!!! Цеков, а ти Работиш за тях!!!
  • 45 Крис51

    12 5 Отговор
    Стига вече с тези внушения. Тогава защо са толкова разпространени в най-голямата демокрация - САЩ? Там и изборите за окръжни прокурори се провеждат с машини. Да, представете си, окръжните прокурори се избират от обществото. Не можем да се сравняваме с развитите европейски демокрации, където никой не би си помислил за схемите, които се разиграват при нас. Лично аз го смятам за много удобен начин на гласуване, става страшно бързо и си сигурен, че няма да направят гласа ти невалиден с някое драсване върху бюлетината. Броят на невалидните бюлетини при последните няколко избори е потресаващо голям. И напълно подкрепям Цветозар Томов, че е крайно време изборната администрация да проучи този въпрос, като отвори произволно няколко чувала с бюлетини и провери на какво се дължи този "феномен". Лично аз, ако имам тази възможност, ще гласувам винаги машинно, по-лесно е, отколкото да изтеглиш пари от банкомат.

    Коментиран от #70

  • 46 замислен

    15 2 Отговор
    Цеков преди беше заместник, а дори и председател на БГ партия Либерали на Петко Симеонов, пребоядиса се на НДСВар, а после и проДПС либерастки таралеж с Кошлуков и Севлиевски.Сега пък Консерватор и 'разбирач изборен" стана-ха, ха, ха...нo бeзoблaчнoтo врeмe cвършвa!
    Нa прeдcрoчнитe избoри ГEРБ щe ce бoрят дa зaпaзят нe 1вoтo, a 2рoтo мяcтo, a пaтeрицитe им ВМРO c ocтaнaлитe Дaлaвeрката, Мaгaрeшки, Мocкoв и бoлeн Вoлeн щe глeдaт Пaрлaмeнтa caмo пo Кaнaл 1 нa БНТ.
  • 47 Митко

    13 5 Отговор
    Аз съм за машинно гласуване. 100% честност и прозрачност.
  • 48 504

    5 5 Отговор
    С големите "чаршафи" от хартия по добре ли е ? Все едно да ти дават заплатата през касата от касиера а не от банкомата .
  • 49 Васил

    13 1 Отговор
    Значи ако гледаме Европа защо заплатите не ни ги приравните щом ще се сравняваме с тях?
  • 50 Така е

    10 3 Отговор
    Ще си счупите главите Гербаджийски. Така е . Смешници крадливи, прости, арогантни
  • 51 титаник

    8 5 Отговор
    1.след като касовите апарати и банкоматите не могат да се хакват
    чак така лесно каква е причината тия да могат ??
    2.в германия си нямат партия срасна ла се с държавата която в мнозинството общини в България да е абсолютно безконтролна
    обединявайки всички власти възможни на място
    3.въпроса виси в бъдеще време и трябва да се проследи коя партия ще направи опити да саботира процеса..и да бъдат осъдени просто
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Стефан

    9 1 Отговор
    Нека да кажа на този експерт че - ЗАКОНА ЗА ЗАКУПУВАНЕ И ГЛАСУВАНЕ С МАШИНИ Е ПРИЕТ И ГЛАСУВАН ОТ ПАРТИЯ ГЕРБ, а защо хората искат да гласуват с машини е ясно - там няма да има недействителни протоколи, надраскани, зачертавани и тем подобни хитрости на УПРАВЛЯВАЩИТЕ, не знам само какво ще приказваш ако пък вота докаже че на всички избори е имало машинации и подмяна.
  • 54 Хахаха

    6 5 Отговор
    Този Ганьо ли ще говори за опростачване на парламента?! Първо да погледне баш простака бай Тиква, тогава да се пеняви!
  • 55 Subaru STI

    5 7 Отговор
    Стига лъжи, плач и манипулации! Сега ще видиш процентите на ГЕРБ, как ще паднат катастрофално... Ако въобще стигнат до изборите. Мафията започва да усеща народния гняв. Заслужиха си го!
  • 56 Го4о

    5 2 Отговор
    За това машините още не ги плащат, защото скоро ще отидат на СКРАП!
  • 57 Булгар

    6 3 Отговор
    Абе, нали ще отида при техника дето обслужва машината и за някакъв финансов ресурс ще го накарам да ми направи какъвто си искам резултат. Българи сме, дайте да не се заблуждаваме!

    Коментиран от #62

  • 58 Пфф

    5 3 Отговор
    Машинното гласуване е пълна недомислица и направо безмислена глупост . Това е факта . Имаше смисъл единствено от електронно гласуване , за да може всеки , който няма друга възможност или желае по този начин , да го направи . За това обаче нямаше време . Всеки , който казва нещо друго, просто си чеше езика . С нищо няма да се промени процеса от това машинно , освен да е в помощ на ЦИК , за по-бързи резултати и толкова . Нито променя възможността за манипулации , нито ще прекрати платения вот
  • 59 Вида

    6 2 Отговор
    Слави е татуирано изпражнение!
  • 60 Ти па отде изпълзя,бре мишок???

    4 2 Отговор
    Участниците и приятелите на Иван Тодоров-Доктора изпълзяя!
  • 61 Мнение

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Преценяваш ТИ, но изгледай този материал и тогава пак сам решаваш.
  • 62 И онея

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Булгар":

    не са цвете. И там вървят подкупите и "свой човек". Мит е,че са по - различни. Говоря от личен опит, повярвай ми.
  • 63 big

    5 3 Отговор
    Този човек силно ме изумява. В момента той преживява някаква метаморфоза с отрицателен знак според мен. Не бива да се сравняваме с другите държави, дори от Запада и САЩ, ние трябва да се съобразяваме с нашите, български условия и особености! Факт е, че ГЕРБ изградиха една перфектна система за манипулиране на изборите: мъртви души, подменени протоколи, изхвърлени чували с бюлетини, купени гласове, корпоративен вот и т.н. Машинното гласуване не може да елиминира всичко това, но ще има значително намаляне поне за недействителните бюлетини и подменените протоколи. Няма нито един начин за перфектно гласуване и без някакъв начин на манипулиране! Аз например съм абсолютен привърженик на електронното гласуване, но съм достатъчно запознат, че този начин е много лесен за манипулиране от така наречените хакери!
  • 64 123

    6 1 Отговор
    Защо никой не обръща внимание, че хартиените разпечатки от машините нямахда се броят в нито една секция т.е няма да се провери дали протокола от машината ще е верен. Няма нищо по лесно от това да се промени софтуера да сумира грешно резултатите. Това е големият проблем в новият изборен кодекс но някак остава встрани от обществеността и не се коментира.
  • 65 Чук и Гек

    2 2 Отговор
    Целта е да има 10-20 избора за 2-3 месеца, за да се вразумят изкупвачите на гласове! Един такъв що псувни изпсува като разбра, че е дал сума партийни и още повече собствени пари за преференции и за какво - 9 заседания депутат. Само така да им*****!
  • 66 КуКу Къш

    6 1 Отговор
    Хмм,
    Много по-лесно е да се гласува с протоколи с индиго и двата екземпляра да се пускат в 2 различни урни, които да се проверяват от различни комисии.
    Колкото до купения вот, не виждам как машината ще го предотврати. Ако някой ми плати, дали ще сложа хиксчето на хартиената бюлетина или ще натисна бутончето на машината, е все едно.

    Коментиран от #67

  • 67 куку чао

    7 0 Отговор

    До коментар #66 от "КуКу Къш":

    Още по-лесно е бюлетините да се пускат на четец, като тото-фишовете и резултатите да се предават директно в ЦИК и да се записват контролно на флашка.
  • 68 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Уважаеми умнико, не приравнявайте гласуването на избори с процедурата с вендинг машината за закуски или с банкомата, но
    явно сте от умствено изкълчените чалга-почитатели на шебека Слави!!!
    След машинното, следва електронно гласуване, защо пък не и електронно бракосъчетание.........? Тъкмо ще се реши проблемът с ДЖЕНДЪРСКИТЕ сватби, ха-ха-ха!!! Сериозно; гласуването на избори е отговорен граждански акт и личното присъствие, попълването на бюлетината и подписът са израз на уважение към вота. Това не трябва да се заменя с механично натискане на бутони по клавиатурата, защото се умаловажава гласуването! Не е случайно, че дори междуправителствените договори, разните писма, меморандуми и т. н. се подписват собственоръчно на хартия.
    Отделно, че тези "машини" ще се ползват много рядко, а струват милиони и милиони....Публикувано във факти.бг: Между 2000 долара и €3200 струва една машина........... 20 000 машини ще са достатъчни”, КОЙТО МОЖЕ НЕКА ДА ПРЕСМЕТНЕ!!! /близо 128 000 000 ЛЕВА/.....ИМA МНOГOКРAТНO ПO-EВТИНИ НAЧИНИ ДA CE КOНТРOЛИРAТ ИЗБИРAТEЛНИТE КOМИCИИ!!!
  • 69 Рашавия

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: преброяването на гласовете е извън контрола на избирателите, а софтуерът може да бъде манипулиран.
  • 70 425755

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Крис51":

    "Cтигa вeчe c тeзи внушeния. Тoгaвa зaщo ca тoлкoвa рaзпрocтрaнeни в нaй-гoлямaтa дeмoкрaция - CAЩ? Тaм и избoритe зa oкръжни прoкурoри ce прoвeждaт c мaшини."

    Сащ се оправлява от американци.
    България от руски подлоги.
    Затова.
  • 71 Като

    1 3 Отговор
    загубите с машините, пак ли ще клечите на Орлов мост? Със 165 смешника мнозинство изкарахте 8 работни дни за 150млн. лв.
  • 72 чекмедже 2

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Русофилите":

    а преди машиното бяхме силна държава само на хартия..99% махали гласуват за Гроб..ура..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове