Last news in Fakti

14 Май, 2021 08:42 11 247 65

Стефан Манов пред 7/8 TV: Не мога да си намеря място от лъжите за машинното гласуване

  • стефан манов-
  • машинно гласуване

Машини се носят с хеликоптери в джунглите дори, каза той

Стефан Манов пред 7/8 TV: Не мога да си намеря място от лъжите за машинното гласуване - 1
Снимка: БГНЕС

Не мога да си намеря място от лъжите, които чувам в медиите относно машинното гласуване. Лъжа номер 1: Никъде няма машинно гласуване в Европа. На всички избори в Белгия бяха проведени избори 3 в 1 с 30 000 машини в 200 общини, разгърнати със съответната логистика. Когато чуете, че никъде в Европа няма машинно гласуване, това е манипулация на общественото мнение.

Това каза по 7/8 ТВ Стефан Манов- избирателен експерт. Той уточни:

На много места се гласува с машини. Нямам връзка с фирмата, която осигурява машинен вот. Но в Белгия е същата фирма като нашата. Софтуерът не е венецуелски. И нашият тук в България може да бъде качен с новите промени. Просто е отчайващо как се борят със зъби и нокти. Твърдят, че България е планинска държава и е трудно да се носят машини. Нямало телефони и интернет, не може видеоизлъчване да се прави. За съжаление, в някои села няма канализация и хората ходят в дворовете.

В Бразилия въвеждат 100 процента машинно гласуване за 4 години. Гласува се така в цялата държава. Това е държава 4 пъти по-голяма от България. Машини се носят с хеликоптери в джунглите дори. Някой си позволява да ни обясни каква логистика било това. Как ще занесем машини до Силистра. Жалка история. Бразилците имат изцяло машинен вот и в чужбина. 500 000 граждани гласуват в чужбина.

Защо машините са важни за честни избори. Освен, че се правят недействителни хартиени бюлетини, основният елемент, в който помагат машинните, е отчитане на купения вот. Машината е сложена на маса, не в тъмна стая. Не може да си направите селфи. В някои общини избирателите решили, видите ли, да отбележат преференции за трима души. Е как става така? Това става така, защото са им казали да ги задраскат и така се контролира как са гласували. Защо КС в Германия е отхвърлил машините. Защото навремето те не са предвиждали хартиения отрязък, който е много важен. Сега тези разписки се броят и се прави сравнение с паметта на машината.

В ИК по принцип е предвиден механизъм за гласуване с придружител на хартия. Същото правило важи и за машината. Името на придружителите и досега се записва в протокола. Това е механизъм за гласуване на хората, които не са сигурни, че ще се справят.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    15 31 Отговор
    Намери си. Крайно време е.

    Коментиран от #39

  • 2 цербер

    67 12 Отговор
    За съжаление, в някои села няма канализация и хората се изхождат в септични ями в дворовете си. С водата от баните и мивките им е същото. И НЕ СА САМО НЯКОИ СЕЛА,А ПОЧТИ В ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРСКИ СЕЛА Е ТАКА-ВЪНШНИ ТОАЛЕТНИ.

    Коментиран от #41

  • 3 пройчо

    83 15 Отговор
    Кратко и ясно !--->право в зурлата на проф.мишо !:))
  • 4 Мунчо

    37 60 Отговор
    Айдееее и тоя "нямам връзка с предлаганите от мен машини".... Това казва всичко! Следващите "гладни" да започват да гризат това, което е останало от държавата като пари.... Всички сте един дол дренки..... ама още малко и сопата ще заиграе, вервайте....
  • 5 гост

    40 66 Отговор
    Тоя вече става банален ,да не използвам друга дума,с неговите мераци за Бразилия,джунгли и индианци.Байо,на самолета и отиди да си ,,намериш" мястото.Веднага ти давам жокер. Град Манаус,Бразилия.Там ще имаш възможност да обясняваш на местните предимствата на машинното гласуване.

    Коментиран от #58

  • 6 усмихнат

    44 64 Отговор
    Само в Белгия,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Бразилия,много държави супер новина ,с хеликоптери до Гонда Вода и обратно ,заради Учин Долския Идиот ,така се прави бизнес и развива Демокрацията ,без право на избор и отговорност !Щом Има Такъв Народ - Идиот ,ще има такива тарикати като Славчо и Останалите умници ,вие простите гласувайте ,картината се повтаря и ще се повтаря ,,,,,,,,,,,,,усмивки идиоти !

    Коментиран от #15, #44, #53

  • 7 Диверсант

    33 3 Отговор
    Изборите в Америка показаха на практика.. Разликата е в броя на хората участващи в манипулирането
  • 8 сложно

    59 17 Отговор
    било машинното гласуване но болшинството ползват банкови карти за теглене и разплащане !! който е г,упав и не може да гласува машинно значи е по-добре да не гласува...как може да носи отговорност за държавата с избора си

    Коментиран от #56

  • 9 кастроли

    34 20 Отговор
    Казах:Яжте асфалт! Като си дремете и си мълчите,така ще е. Майчето ходи по протести,вие си седите вкъщи с оправдание,че виждате ли,"имало Ковид и се пазим"! В Париж французите правят масови протести,а племето си трае и иска някой друг да му свърши работата. Няма да стане тая!

    Коментиран от #42

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кексъ

    38 21 Отговор
    Ама машините и напредъка изразен в технологично отношение не е в приоритетите на Герб, те искат да хрантутят една камара служители в ЦИК да нагласят свои хора, преброители на бюлетини дето да подменят чувалите с бюлетините на хората, шмекериите няма да вървят вече, в дипломатическите мисии и посолствата в чужбина няма "нашите" да могат да подменят гласове... Изобщо как ще дадеш 50 лв или кебапчета на неграмотния манг-л като няма кой да му каже де да тури Х-са? Хич машинното гласуване да не се приема толкова е лошо че Герб загуби изборите и сега краденето секва.

    Коментиран от #32

  • 12 Чичо Тони

    40 10 Отговор
    Въпроса не е дали да има машини, а как да се ползват те. Примерът с Германия е показателен. Машината трябва да генерира бюлетина (квитанция) с вашия вот и тези бюлетини да се БРОЯТ и сравняват с протокола от машината. Другото е да оставите програмиста да ви казва какъв е "правилния" резултат. В момента, доколкото разбирам, и сиренето и ножа са в ръцете на програмиста (или по-точно, на този който му плаща).

    Коментиран от #28

  • 13 Поп Кръстю

    29 4 Отговор
    Някои от държавите, където изборите се провеждат само чрез машинно гласуване, са
    Бразилия, Венецуела, Филипините, Индия
    Бутан -47% от населението са грамотни.(Бутан е една от най-слабо развитите страни в Източното полукълбо)
    . Обяснението за този феномен е много високият процент неграмотно население в тях, за което натискането на бутони, означени с картинки, е единственият начин да изразят вота си.
  • 14 Мнение

    41 22 Отговор
    Гербавите със зъби и нокти се борят за лапачката! Вече 10 години усвояват, кеф им държавния бюджет, кеф им евро субсидийте, кеф им тегленето на нов външен дълг, просто песен за шепа хора!!!
    Бнт бтв и нова, трябва да бъдат ревизирани из основи! И ако се установи конфликт на интереси, да ги вкарат всичките виновни в панделата!!!
    Може ли 3-те основни национални медии да обслужват в един глас управлявалата хунта????
    Даваха данни, че милиони евросубсидии им се дават на трите основни медии за да цункат дупарата на еднокнижника!
    Съд ваща макя на всичките престъпници съсипали държавата ни!!!
  • 15 я посочи

    20 16 Отговор

    До коментар #6 от "усмихнат":

    нормална държава в която мафията си има държава ?? в повечето държави изборите са горе долу честни и може да се гласува и с хартиена бюлетина.при нас боко владее всичко...няма независими власти и вота лесно се манипулира
  • 16 Интернет има в повечето села,а няма

    22 10 Отговор
    Канализация!!! Това е по Трагичното!!! 21век България!!! А Мишо и Мишовци няма да се спрът да Лъжат!! На това Разчитат!!
  • 17 незнайко

    17 8 Отговор
    Стига с това гласуване !!! ЗАЩО НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ТУРСКИТЕ ВОЙСКИ КОИТО ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ С ВИСОКО ВДИГНАТО ТАХНО ЗНАМЕ НА ПЪТ ЗА РУМЪНИЯ ??? Защо не е знамето на НАТО ???
  • 18 ХАХАХАХА

    22 5 Отговор
    Този е учил география заедно с ПКП..... ХАХАХА. Бразилия е 80 пъти по-голяма от Бг по територия и над 200 млн население

    Коментиран от #40

  • 19 Българка

    28 21 Отговор
    Гробарите оплюват, реват и ще саботират машинното гласуване, защото им е ограничена възможността за фалшификации и манипулации на вота. Няма как купените от гетата, корпоративния вот да бъде заснет с телефон в тъмната стаичка. Няма как да произведат недействителни бюлетини и да елеминират така вота за други партии.
    ГЕРБ ще саботират до последно гласуването с машини. Очаквам дори в изборния ден да пробват нови трикове, за да се опитат да оспорят изборите

    Коментиран от #61

  • 20 Тази Немска не беше ли съдийка или са

    2 1 Отговор
    Рода!! Тя нее виновна за золумите на братси!!
  • 21 Тъй, тъй

    22 6 Отговор
    ИТН всъщност настояваха за електронно гласуване, тихомълком обърнаха палачинката с машинно гласуване, какво стана?

    Коментиран от #22

  • 22 съмнявам

    10 6 Отговор

    До коментар #21 от "Тъй, тъй":

    се , че за 2 месеца може да се изгради сигурна система за гласуване по интернет !така , че за тези избори е правилно да няма електронно гласуване което всъщност удря най-вече по итн защото хората от чужбина пак няма да могат всички да дадат гласа си за тях
  • 23 Хахаха

    20 14 Отговор
    За Белгия всички знаем, никой не го е крил, за Бразилия също. Дай някоя друга, поне да са три. и гледай да е тук, в Европа.

    Коментиран от #26

  • 24 Б vs Б

    14 7 Отговор
    Стефане и ти на манипулираш😀 ,но твойта манипулация не е от значение,а именно-Бразилия не е четери пъти по-голяма от България,а 80 пъти по територия и около 40 пъти по население.
  • 25 О да

    14 8 Отговор
    И аз не мога да си намеря място за някои от глупостите, които прочетох в тази статия. И понеже мразя незнанието, си направих труда да проуча машинното гласуване, чиято история започва 19-ти век. Има интересни статии на немски и английски Иначе, в България никой не е казвал, че ще има проблем с транспортирането и логистирането на машините, а че в чужбина ще е трудно, защото предполага 1. Охрана, 2. Поддръжка, 3. ИТ за инсталация на софтуер.
  • 26 ха ха

    17 9 Отговор

    До коментар #23 от "Хахаха":

    и къде в европа министър претседателя контролира съд,прокуратура, избирателната комисия ??къде в европа има 7 % недействителни бюлетини...нормално са 1-2 %

    Коментиран от #30, #38

  • 27 жжжжжж

    5 4 Отговор
    е то човек трябва да мисли преди да говори.
  • 28 АЛО АЛО

    17 5 Отговор

    До коментар #12 от "Чичо Тони":

    Пълни глупости. Преди да гласуваш те записват в протокола по лична карта.После машината ти дава бележка.Накрая машината вади протокол с броя на гласувалите. Не може да има грешка, защото се сравняват броя на записаните лица по лична карта с броя на гласувалите от протокола на машината. Така се изключват мъртвите души от списъците. Също така няма как да се надраскат бюлетини и да станат недействителни.Няма как да влезеш в стаичката с попълнена бюлетина и да скриеш празната под дрехата, която да дадеш на купувача на гласове, а той да я попълни и да я даде на следващия.Индианците няма да гласуват , защото са неграмотни и ще ги е страх. С един удар се решават всички проблеми.

    Коментиран от #47, #48, #62

  • 29 ivo

    11 3 Отговор
    Интересно кой ще пази машините в чужбина в дните между доставката им в секциите и изборите. Секциите са клубове и частни заведения, до които достъпът е лесен. Ами ако някой програмист бъде оставен насаме с машини за една нощ? Същото важи и за някои села в България. Мисля, че доста партии ще обжалват резултатите и няма да ги приемат. В чужбина полицията охранява секциите само по време на гласуването.
  • 30 АЛО АЛО

    9 3 Отговор

    До коментар #26 от "ха ха":

    Какви 7% колега? Тук се приближаваме до 11% недействителни бюлетини.
  • 31 Машините

    12 8 Отговор
    Се манипулират яко и това го знае всеки студент IT.

    Коментиран от #35

  • 32 някой

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "Кексъ":

    Точно ма..нгалите ще ви го покажат на тия избори.Неграмотни са,да,ама имат смартфони ,таблети и лаптопи. Нали се сещаш какво ще стане ? Като ви чета жалките коментари ,явно не се сещате
  • 33 При гласуване с машина

    6 6 Отговор
    Реално вота на Герб и Дпс ще падне. Призовавам всички които видят нерсботещи машини да пишат жалби и да НЕ гласуват с хартия!
  • 34 гост

    10 5 Отговор
    Гласуването да ни беше проблема!Добре ще изберем по правилния начин "правилните хора",и след това какво,ще цъфнем и ще вържем ли?Той и Борисов дойде с голяма и реална подкрепа е какво стана,който и да управлява все тая,нама да ни засипят с пари,ще трябва да се работи,а то все празници,почивки,кафенца,цигари,така не се става по-богат.
  • 35 Аз съм инженер

    8 4 Отговор

    До коментар #31 от "Машините":

    И не виждам смисъл в думите ти..конкретизирай как точно ще стане манипулацията, а не внушавай глупости!

    Коментиран от #55

  • 36 Машините най големия враг на

    7 4 Отговор
    Купения вот! Бъдете бдителни и разумни граждани.
  • 37 Сашо

    12 4 Отговор
    Многото места - Белгия, Бразилия, джунглата....
  • 38 Ти си

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "ха ха":

    В Австрия е одговора на първия ти въпрос.

    Коментиран от #64

  • 39 Голямата плешива глава

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "глоги":

    Точно сега видях че една такава машина на фирма сони струва 390 долара.
  • 40 Изпревари ме с коментара

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "ХАХАХАХА":

    За Бразилия
  • 41 хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "цербер":

    Натурално наторяване на градините!
  • 42 Нали тъй

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "кастроли":

    Да живее другарят Путин и социализъма!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ухилен

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "усмихнат":

    А ти да видиш горките французи колко далеч стигнали демократично - кметовете по места решавали машинно или книжно, дааа! И си го карат мешано. Къде са те, къде сме ние - някъде из бантустанските посткомунистически Жунгли, дааа...
  • 45 Гост

    2 10 Отговор
    Мъка, мъка.... голяма мъка, че няма да може да има купен и манипулиран вот, защото няма как избирателите да си снимат бюлетините.... А недействителните бюлетини ще са 0 /нула/, а това явно също е голяма мъка за статуквото!
  • 46 Не разбираш

    11 6 Отговор
    Хората не са против машините, а против тоталитарния начин, по който им отнехте правото на избор. Схващаш ли разликата ?
    Само в най-червените държави се държат по този начин с народа. Да отнемеш
    алтернативата на гражданите за каквото и да е, е нагло, арогантно и безпрецедентно в демократичните общества.
  • 47 Чичо Тони

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "АЛО АЛО":

    Разбирачо, никой няма да променя броя на гласувалите. Ще променят как си гласувал! И няма да го има арменския поп да му се оплачеш.
  • 48 Асдф

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "АЛО АЛО":

    Ще се броят ли хартийките от машината на 100 процента. Ако не каква е гаранцията че вота в машината ще съвпадне с хартийката?
  • 49 333

    4 0 Отговор
    Бразилия е по голяма от България над 76 пъти.Не говорете неистини
  • 50 I C Phone

    9 2 Отговор
    Тези дето толкова искат машинно гласуване ще им кажа следното. Това което виждаш на екрана съвсем не означава че същото ще се запише в паметта. Интерфейса на монитора може да се маниполира като стой та гледай. Или гласуваш за бсп, клика го виждаш, че е върху бсп, пита те дали потвърждаваш, и машината записва глас за нтн. Както покер автоматите се програмират от крупието колко да взема и колко да дава, и на него не му трябва интернет. Пребираш се доволен у вас и си мислиш, че си помогнал
  • 51 I C Phone

    4 1 Отговор
    Ако целта е просто да се избегнат невалидните бюлетини, може само с един таблет и един принтер в секцията за по 100 лева. Т.е. на таблета една програмка която не ти позволява да сбъркаш, генерира се бюлетина с сериен номер, разпечатваш, уверяваш се че си гласувал за когото трябва и я пускаш в урната. После ония да броят, каква им е работата.
  • 52 Аз Негодника

    9 5 Отговор
    Когато едно нещо го иземваш като избор,и се оставя само едно,това се нарича МОНОПОЛ...Изцяла машиния вот,си е монопол,който задължително ще се манипулира...Машините могат да се манипулират с КАРТА...с Кюар код отпечатан на хартия...Интернет се разпространява и по електрическата мрежа...Всеки който е играл на покер машини знае че те са програмирани на 25% печалба...100 души се набутват,и само 2 души ще спечелят...Как ще се контролират тия машини,никой не знае,обаче сега е удобно,защото дистанционото е у нас,и ние ще кажеме какво ще гледат всички.
  • 53 Гената

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "усмихнат":

    Глупчо Усмихнат, не знам докога ще ни тресе това чувство за малоценност по всякакъв повод. Тръгнем да правим нещо и първата ни работа е да почнем да се озъртаме, дали някъде, аджеба, има други като нас ? !И какво аеко сме единствени ? А ?! Значи, че никъде по света няма такава дебелашка корупция и беззаконие, както у нас. Затова и мерките ни са такива уникални. Какво неясно има тука, питам !
  • 54 попа

    3 3 Отговор
    машинното гласуване било сложно ХАХА баби по на 80 години имат фейсбук и смартфон а те седнали да се вайкат ,че били сложни машините сложни за неграмотните гетаци
  • 55 Чичо Тони

    7 3 Отговор

    До коментар #35 от "Аз съм инженер":

    Не знам що за инженер си, но отговора е много прост и за не инженери. Резултата (ако се разчита само на машината и нейния протокол) се определя от СОФТУЕРА! Това което софтуера казва машината да отчете, това тя ще отчете! А софтуера го пише един дето му викат софтуерист. И той ще напише такъв софтуер, за какъвто му платят! Сега по-конкретно вдяваш ли?
  • 56 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "сложно":

    Уважаеми умнико, не приравнявайте гласуването на избори с процедурата с вендинг машината за закуски или с банкомата, но
    явно сте от умствено изкълчените чалга-почитатели на шебека Слави!!!
    След машинното, следва електронно гласуване, защо пък не и електронно бракосъчетание.........? Тъкмо ще се реши проблемът с ДЖЕНДЪРСКИТЕ сватби, ха-ха-ха!!! Сериозно; гласуването на избори е отговорен граждански акт и личното присъствие, попълването на бюлетината и подписът са израз на уважение към вота. Това не трябва да се заменя с механично натискане на бутони по клавиатурата, защото се умаловажава гласуването! Не е случайно, че дори междуправителствените договори, разните писма, меморандуми и т. н. се подписват собственоръчно на хартия.
    Отделно, че тези "машини" ще се ползват много рядко, а струват милиони и милиони....Публикувано във факти.бг: Между 2000 долара и €3200 струва една машина........... 20 000 машини ще са достатъчни”, КОЙТО МОЖЕ НЕКА ДА ПРЕСМЕТНЕ!!! /близо 128 000 000 ЛЕВА/.....ИМA МНOГOКРAТНO ПO-EВТИНИ НAЧИНИ ДA CE КOНТРOЛИРAТ ИЗБИРAТEЛНИТE КOМИCИИ!!!
  • 57 123

    2 1 Отговор
    Бразилия е огромна страна в сравнение с България, населението и е 211 милиона a територията и e 3.288 милиона квадратни километра - сравнена с 6.9 милиона Българи и 111 хиляди кв килиометра. В всички избори на САЩ са също машинни, има клауза за тези които не са си в маселеното място или в чужбина да гласуват по пощатата.
  • 58 Гойко Митич от банкя

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Всеки гербераст е родом от жунглата
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Къв си ти бе

    2 1 Отговор
    Бразилия била 4 пъти по голяма от България. Бразилия е над 50 пъти по голяма от България по територия и около 30 пъти по население. Хора без обща култура дават мнение
  • 61 Здрав разум

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    До оная,, българка,,. Как машините ще попречат на купения вот? Как ще се осигури контрол в чужбина? Как ще се гарантира, че олигарси те в изгнание няма да си купят гласове? Кога най-после ще спрете да повтаряте тъпи опорки? Кога ще загуворите свързано, а не с лозунги? НИКОГА. ЗАЩОТО СТЕ ПЛАТЕНИ МАНИПУЛАТОРИ!
  • 62 Здрав разум

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "АЛО АЛО":

    Всяко Айше вече има карта за банкомат. И няма нужда да е грамотна за да я ползва. Индийската нишка с предаването на бюлетини те е поредният мит. Кой Асан ще вземе едни пари, а после ще гласува за друг? Защо? Заради твърдите си политически убеждения? Машинния вот ще премахне ли многочленните СИК със дремещи баби? Същата далавера завъртя ха преди години с купуването на принтери за всяка секция. Същите,, демократи,, прилапаха ок. 50 милиона. На практика изборите се лумпенизираха.
  • 63 4883

    0 0 Отговор
    ПРИМЕРА НА ТОЗИ С БРАЗИЛИЯ И КАРАНЕТО НА МАШИНИТЕ В ДЖУНГЛАТА Е ЖАЛКО И ТЪПО!Защо?Ами защото тези племена не са виждали и не знаят к,во е телевизия та ще знаят как да гласуват машинно!!СМЯХ В ЗАЛАТА!!ТЪПО И ЛЪЖЛИВО!!БАБА ПЕНА ОТ ГОРНО НАНАДОЛНИЩЕ ЩЕ ЗНАЕ КОЕ КОПЧЕ/хайде не копче но на екрана/ ДА НАТИСНЕ И Т.Н.СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА МАЛКО ПОЧЕРНИТЕ ОТ НАС!!РОМИТЕ ИЛИ АЗ ИМ ВИКАМ ЦИГАНИТЕ!ИЗКЛЮЧЕНИЕ ИЗСЕЛНИЦИТЕ В ТУРЦИЯ,ЗАЩОТО ТАМ НЯМА ДА ИМА НАБЛЮДАТЕЛИ!!ТАКА ДРАСТИЧНО ЩЕ СЕ НАМАЛИ ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ,А ЗА ГРЕШКИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ!ТОГАВА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПАРТИЯТА С НАЙ МНОГО В УПРАВЛЕНСКИТЕ СТРУКТУРИ!А И КАК ЩЕ ГЛАСУВАТ ТЕА В ЧУЖБИНА СЪЩО НЕ СЕ ЗНАЕ,КАТО ЗНАЕМ С К,ВО СА ПЪЛНИ ЧУЖДИТЕ СТРАНИ-АМИ С РОМИ,РОМКИ,РОМЧЕТА И ДРУГИ ИЛИТЕРАТИ!ТЕА ДЕКА УЧАТ СА ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ ТЯХ ПЪК И ПОВЕЧЕТО СА ДЕЦА НА БОГАТАШИ,ГЕРБАДЖИИ,ДЕПЕСАРИ, БЕСЕПАРИ И Т.Н.Все си мисля,че Славчо тоя път ще ГРИЗНЕ ДРЪВЦЕТО!!
  • 64 Нона

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ти си":

    Затова ли разследват Курц в момента?
  • 65 Docenta

    0 0 Отговор
    В нито една Бяла държава,няма 100%машинно гласуване.Изключения като Венецуела и Бразилия съществуват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове