Last news in Fakti

19 Май, 2021 09:46 3 663 26

Аврамов: Договарят следващото управляващо статукво, което да спре промяната

  • димитър аврамов-
  • служебно правителство

Служебното правителство няма право на грешки

Аврамов: Договарят следващото управляващо статукво, което да спре промяната - 1
Снимка: Архив

През следващите два месеца започва публично невидим процес на договаряне за следващо управляващо статукво, което да спре промяната. Под промяна разбирам създаването на правила, които да дадат равен достъп на всички български граждани до държавата.
Това коментира пред БНР политологът Димитър Аврамов. "Служебното правителство няма право на грешки, няма право да политизира оценката за бившето управление. Трябва да работи с факти и данни, които да бъдат показвани на обществото чрез медиите, там, където има нарушение, трябва да действа прокуратурата", каза той.

Димитър Аврамов смята, че ревизията във всяко министерство може да бъде постигната в рамките на два месеца, но служебният кабинет трябва да направи така, че тя да е обективна, а не базирана на някакви презумпции и предубеденост:

"Когато отидем на избори след два месеца, да си кажем, че си заслужава да гласуваме - отиваме в една по-чиста и по-подредена публична среда, в която от гласа ни има смисъл".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И когато имат нужда от побут

    36 2 Отговор
    И когато имат нужда от побутване, идва на помощ другият Агент (Иван) да показва колко е "крехък" този етнически мир и колко има нужда този мир да се "пази" от ДПС.
    Боко ни пази от Комунистите
    Комунистите ни пазят от Боко
    ДПС ни пази от патрЕотите
    ПатрЕотите ни пазят от ДПС.
    Всичко е точно
    👌👌👌
    като в КГБ-ска сценка...
  • 2 Мой

    66 10 Отговор
    Нали не мислите, че шефовете на ДАНС и разузнаването си седя вкъщи и гледат телевизия?!

    Мислите ли, че проклятието от Банкя си седи в зайчарника и си маже коляно с мехлем?!

    Бъдете сигурни, че се обсъждат всякакви варианти и се правят планове за това как да спасят кожите, да замажат следите, да клатят държавата и ако може да върнат злото на бял кон на власт.

    Това са зли хора и зли сили ги обединяват. Добруването на държавата не ги интересува, всеки от тях има шкафче пълно с пачки и това е най-важното в живота им.

    Коментиран от #15

  • 3 1618

    47 12 Отговор
    Купени платени медии от Борисов има в България! Това са ПИК, БЛИЦ, НОВА, БТВ! Те ежедневно го доказват! По един или друг начин- чрез изказвания на журналисти ,чрез целенасочен начин на водене на разговор в полза на корумпираното управление на Борисов,чрез изрязване на материал, чрез коментари на различни техни журналисти!Целта им е една – не безпристрастност и независимост както те лъжат и твърдят, а целенасочено манипулиране на общественото мнение в полза на олигархичния, мафиотски модел на управление на Борисов! Да престанат да заблуждават обществеността! Именно за това и там трябва да се развърти голямата метла! На практика тези медии не са независими, а точно обратното! Канят ежедневно за разговори хора от обкръжението на Борисов, водят разговорите по един начин с тях, а по съвсем друг провокативен начин водят разговорите с представители на протестиращите партии и служебното правителство!

    Коментиран от #11

  • 4 хаберих

    7 5 Отговор
    Видим само с микроскоп, инжекционен чип с размерите на зърно сол може да трансформира електрическите устройства, които се имплантират в хора с цел поддържането им живи. С обем от само 0,1 кубични милиметра, който е приблизително сравним с прахови акари, научни изследователи от Университетското училище по приложни и инженерни науки в Колумбия вярват, че са разработили най-малката чипова система в света, пише БГНЕС.
  • 5 Експерт

    17 13 Отговор
    Много ясно. Щом изкараха и Жан Виденов - човек, на който медиите изкуствено му повдигаха рейтинга толкова години, а той се оказа един слаб управляващ. За съжаление, много хора ще му се вържат и ще му гласуват, както на Царя. Той е част от статуквото, това е.
  • 6 ТаУмВзе

    14 10 Отговор
    Козяк реди сега! Спокойно Робе овца, те първа ще става Още по Зле.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 4фгр4

    14 4 Отговор
    Никаква промяна не е започвала. Сменят тук- там някой шеф.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 херодот

    8 0 Отговор
    Няма смисъл бре момче.И златна тенджера да сложиш на котлона,щом в нея ври L*аY-нО -все тая !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Перо

    16 3 Отговор
    По-добра среда за живот се постига с нелобистки закони,правила,норми и неполитизирана,професионална съдебна власт,които правят държавата подредена,но липсата на НС спъва работата на кабинета за иницииране на законодателни промени за смяна на модела. Въпреки всичко и при тези условия служебното правителство ще направи всичко възможно с настоящите средства и закони да постигне разграждането на бившия мутренски режим,идващ на власт,чрез престъпни методи,манипулации и мръсни пари.
  • 13 Импийчмънт

    8 8 Отговор
    и Лустрация това е промяната
  • 14 1618

    12 7 Отговор

    До коментар #11 от "То пък":

    Факти е една от малкото независими и отговорни медии! Това естествено дразни обкръжението на Борисов!

    Коментиран от #22

  • 15 ПСР

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мой":

    Точно така е,уви.Пари имат.Огромно олигархично и административно влияние-също.Натрупан страх и наложени във времето лъжи-колкото щеш.
    Тръгва"обединение"-Каракачанов,Симеонов,Магарешки,....Москов!Властожадните,безпринципни и аморални патерици.
    11.07.ще бъде сакрална дата.
  • 16 дрт прч

    16 3 Отговор
    СМЕНИТЕ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАТ НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО. ОСВЕН ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ОГРАНИЧЕНИЕ ЗА БРОЙ ДЕПУТАТСКИ МАНДАТИ, А НЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ГЛЕДАМ ЕДНИ И СЪЩИ БЕЗДАРНИ МУЦУНИ, КОИТО СА СИ ПОВЯРВАЛИ И СЕ ИМАТ ЗА БОГОВЕ
  • 17 !!!

    7 12 Отговор
    Чалгарите скоро ще ядат дървото!
  • 18 Бла-бла-бла

    7 18 Отговор
    Румен Радев влезе в изпълнителната власт през задния вход. За разлика от Бойко Борисов, който спечели всички избори в последните 12 години. Всички, освен президентските.
  • 19 Точно заради подобни

    8 6 Отговор
    Старателно копаем от дъното надолу. Аврамов: Договарят следващото управляващо статукво, което да спре промяната
  • 20 Факт

    5 4 Отговор
    ЧЕГЪРТАЙ!
  • 21 Чака рака

    1 6 Отговор
    Да, истина е, че само медии броящи се на пръстите на едната ръка, пишат за успехите на предишните, а не само да оплюват.Всички останали обаче са АНТИ Борисов и ГЕРБ и подкрепящи естествено хунтата на хвърчащия генерал! Дали е за доброто на народа времето ще покаже, както се казва а дано, ама надали!😂Така, че няма какво да ривете, че някой ви спира да си леете закани, ругатни и каквото ви хрумне на опростачените от чалга мозъчета😂😂😂
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 офицер

    2 0 Отговор
    НАРОДЕ ??? УМНАТА. Всеки си пати от главата проста.
    Тридесет години СТИГАТ.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ДА ЧУП ИШ ШИ Я НА ПЛ ЕШИВА Г ЛАВА , КОГАТО СИ МЪЖ ЗА РАБОТА И ПРИНОС ЗА ДЕЦАТА СИ Е" ЖУР НА Г ЪЗ ТИЧЕСКА"- НОВОСТ !!!МЪЖ-МЪЖАГА -ПЛЯ МПА МЕНТЪР -ИЕЕЕ !!!!!!!!!!!!! ИМАМ 54ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ И ОТ ПЪРВА КАТЕГОРИ /БЕЗ ТРЕНЬОРСКИТЕ 8 ГОДИНИ С ДЕЦА В ИЗВЪН РАБОТНОТО МИ ВРЕМЕ/ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове