Last news in Fakti

21 Май, 2021 15:42 16 989 67

Кои са фирмите с огромните отписани задължения към НАП

  • нап-
  • фирми-
  • задължения

На една от тях приходната агенция е опростила над половин милиард лева

Кои са фирмите с огромните отписани задължения към НАП - 1
Снимка: БГНЕС

Четиринадесет са българските фирми, на които Националната агенция за приходите (НАП) е отписала задължения в размер на над 50 млн. лв. Най-големият отписан дълг към държавната хазна от една компания е в размер на внушителните 509 млн. лв. и е от фирмата "Унитренд", която вече не фигурира в Търговския регистър. Справката от финансовото министерство показва, че около 200 млн. лв. е главницата по задължението, а останалата сума - лихви. Общо от тези 14 фирми са отписани малко над 1.5 млрд. лв., което е около 15% от всички отписани задължения от НАП за периода 2017 - 2020 г., посочва economic.bg.

Впечатление прави още, че в списъка влиза и политическа организация - Християнрадикална партия, която участва в различни избори в годините на прехода. Неин лидер беше Тотю Петров - зет на убития на остров Аруба наркобос Поли Пантев. Петров почина през 2010 г.

От данните на НАП става ясно, че най-много отписани задължения в този четиригодишен период има през миналата година - малко над 3 млрд. лв.

Всички фирми с отписани задължения в размер на над 50 млн. лв.

„Унитренд“ АД (509 млн. лв.)
„Афелия“ ЕООД (197 млн. лв.)
„Стомана“ АД – в несъстоятелност (94.5 млн. лв.)
„Нова плама“ АД (93 млн. лв.)
„Синтия“ ЕООД (80 млн. лв.)
„Кавалер“ АД (67 млн. лв.)
„Бургаски захарни заводи“ АД (65.5 млн. лв.)
Християнрадикална партия (64.6 млн. лв.)
„Гея 96“ ЕООД (63 млн. лв.)
„Евролим къмпани“ ЕООД (61 млн. лв.)
„Мини – Бобов дол“ ЕАД (54 млн. лв.)
„Танина 07“ ЕООД (53 млн. лв.)
„Дея 97“ ЕООД (53 млн. лв.)
„Крав мага“ ЕООД (51 млн. лв.)

Надежда за някои държавни вземания
Общо 15 са фирмите, които са натрупали над 30 млн. лв. просрочени задължения към приходната агенция. Това показва справка в платформата на НАП, публикувана днес след брифинга на служебния финансов министър Асен Василев. Той оповести информация от проверката на ведомството, като общо 15-те фирми с най-големи задължения са натрупали над 803 млн. лв. дълг към държавната хазна.

Най-голямото задължение е в размер на 161.6 млн. лв. и е на кърджалийската фирма „Корина БГ“, занимаваща се, според Търговския регистър, с голям набор от дейности - от производство и търговия със суровини и преработени кожи до курортна и туристическа дейности, ресторантьорство и хотелиерство. Едноличен собственик на капитала ѝ е габровската фирма „Фортуна трейд“ със собственик и управител Християн Балканджиев. Същият е управител в още четири фирми.

Със задължения в размер на 72.4 млн. лв. е регистрираната в София „Партнер Лизинг“, занимаваща се с лизингова дейност. Според търговския регистър обаче от есента на 2019 г. тя е в несъстоятелност и търговската дейност е прекратена.

Със 66.8 млн. лв. е задлъжняла към НАП и пловдивската „Пинот трейдинг“, с предмет на дейност внос и износ, проектиране, производство на машини и оборудване. Едноличен собственик на капитала е канадско дружество.

Близо 52 млн. лв. просрочени задължения към НАП има и пернишката „Мини открит въгледобив“, която притежава концесията за добив на кафяви каменни въглища край Перник. Изпълнителен директор е Васил Мечев, но фирмата е притежание на регистрираното във Великобритания Laumer Limited.

Последното дружество с над 50 млн. лв. дългове към НАП е „Синтия“, занимаващо се с търговия до 2016 г., когато е обявено в несъстоятелност. Едноличен собственик на капитала е Станислав Начев, който е такъв в още 38 дружества според справка в Търговския регистър. Припомняме, че преди години Начев бе задържан за ДДС измами.

С над 40 млн. лв. са две от най-големите предприятия в енергетиката – „Кремиковци“ с 49 млн. лв. и „Брикел“ с 42.8 млн. лв. задължения. Още девет компании са с просрочени задължения към НАП от над 30 млн. лв. Пет от тях са софийски, а три – пловдивски. Останалите две са разложката „Промишлени суровини“ и „Мина Черно море-Бургас“ със седалище Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еййй

    294 3 Отговор
    Стига само приказки вече,ИСКАМЕ ВИНОВНИТЕ В ЗАТВОРА!

    Коментиран от #22

  • 2 Сега всички от НАП да се натоварят...

    229 3 Отговор
    На една ГаЗ..ка с ремарке и да се разкарват по села и градове в България,за да може народа да се запознае с тези, които са причината да сме най бедни и първи по умиране в Света!
  • 3 Възмутен

    322 5 Отговор
    Иначе на нас, обикновените хора, за 50 лв. ЧСИ ти изпращат! Боклуци!

    Коментиран от #34

  • 4 Васил

    211 5 Отговор
    Кога най после ще има осъдени и в панделата?

    Коментиран от #9, #40

  • 5 пенсионерка

    108 9 Отговор
    Бих била попитала, това главници ли са, или след начисляване на кожодерските лихвите на НАП за десет години назад.

    Коментиран от #11

  • 6 Има лесно

    96 4 Отговор
    На дръвника
  • 7 Милионер

    141 3 Отговор
    За милиони - няма закони,
    а кокошка - няма прошка.
    Тъжно но факт
  • 8 Мнение

    154 3 Отговор
    Взимаш си огромен кредит незнайно как, а после обявяваш несъстоятелност и кинтитаче у жобата и в шкафа???????
    Алооооу тиквоооу, каскетчоооу вашта макя ненагледна????!!!!!!!

    Коментиран от #52

  • 9 Рони

    7 21 Отговор

    До коментар #4 от "Васил":

    Никога
  • 10 Иван Грозни

    134 1 Отговор
    Ето как се храни електорат на гърба "простия" данъкоплатец според слънцето Боко. Няма никакви съмнения, че има пълни чекмеджета с пари и злато. Тоя ......надмина и есесовците на райха. Плащаш яко и ти опрощавам задълженията към народната хазна. Тия от НАП са по-големи мошенници от Божков/за него не е доказано защото е бил рекетиран/.

    Коментиран от #58

  • 11 Пипи Чорапчето

    70 2 Отговор

    До коментар #5 от "пенсионерка":

    А кой ги определя "кожодерските лихви" на НАП?;)
    Ако техните са кожодерски, иди в някоя частна търговска банка, вземи си кредитче, не го плащай и се наслади на лихвите и всичко, което те чака!
  • 12 СМЕХ

    72 4 Отговор
    Почна се. Сега ще опростят и задълженията на ФК ПЕЕВСКИ. БАС???
  • 13 069

    100 1 Отговор
    Отписани задължения за милиард и половина, измежду които даже някаква партия-перачка и екзотични фирми, но за сметка на това в НАП си раздават бонуси и на обикновения човек му съдират кожата. Няма съд и присъда в тази държава и равенство пред закона, има само каскети за съжаление и задкулисие на лигарси. Ама нормално. В страна, в която чалги "За милиони няма закони" не са забранени, а дори се въртят като нещо яко, няма как да няма извращаване и поквара на съзнанието и от там на битието, противно на всеобщото схващане.
  • 14 Госあ

    53 2 Отговор
    Иииха много щедра мащехата за некои ве ! Изобщо не ми дреме. Да изнасят всичко. Не народ, а стадо
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Олеле

    83 0 Отговор
    После нямало пари за нещастните пенсионери, дано изгният всички крадци от тази територия. Не се наядохте меъдни душици, за лекарства да хи дадете.

    Коментиран от #26

  • 17 Роби

    93 0 Отговор
    някой от вас 100лв да дължи-ще го спукат ще му запорират мижавата сметка и ще го разкатаят. Без оръжие в тази Африканска дупка нишо няма да се реши!!

    Коментиран от #65

  • 18 qwerty

    52 1 Отговор
    колко благородно да отписваш вземания от дейстащи (не в ликвидация, несъстоятелност или закрити) предприятия: едно голѐмо БРАВО 👍👍👍👍
  • 19 Гущеров

    56 3 Отговор
    Аз пък си живуркам в Австрия с мойта кифла , харча си милионните и обикалям света. Мене вече ме забравиха.
  • 20 Ся тряа да намалят ЗАПЛАТИТЕ

    58 0 Отговор
    На ДАНЪЧНИТЕ НАПОЛОВИНА ЧЕ И ПОВЕЧЕ.И БЕЗ ТВА СА С ДВАМЕТРА ЗАДНИЦИ И ШКЕМБЕТА И ПО ТЕЖКО ОТ ХИМИКАЛКА И ЛИСТ С НАПИСАН АКТ НА НЯКОЙ БЕДНЯК НЕ СА ДИГАЛИ..
  • 21 Котьо

    54 0 Отговор
    Гарван ,Гарвана око не вади.Затова когато гласувате независимо за кой ,трябва да изисквате от него това което е обещал да бъде изпълнено,а не да се държите като фенове защото това не Левски или Цска,това съдбата и живота на всички ни.Когато нашите или вашите не правят това за което сме ги избрали ,трябва да си получават заслуженото,а това става само със общи сили и взаимно уважение тука няма българи, турци,цигани и Българи живеещи в чужбина има само едно определение Български НАРОД.Затова когато има проблеми всички като нация трябва да търсим отговора и да се подкрепяме независимо от политическите ни пристрастия защото само тогава ще имат уважение и страх от суверена.
  • 22 Мери

    49 0 Отговор

    До коментар #1 от "Еййй":

    И не само това. Виновните-взели и опростили- да останат само с по една стая на човек и една кола на семейство, с влогове до 3 Хил. на човек и без луксозни предмети като картини, скъпи бижута и др.
  • 23 Ива

    47 1 Отговор
    Господин прокурор кога ще се самосезирате за ШИШИ и чекмеджето ? Има ли работеща съдебна система за рекетьорите или е свързана с мафията , която е на власт ? Кога ?
  • 24 Сталин

    61 0 Отговор
    СЕГА ВСИЧКИ ОТ НАП ДА РАБОТЯТ БЕЗПЛАТНО ДОКАТО НЕ СЪБЕРАТ ПАРИТЕ.СТИГА ЖАЛОСТ КЪМ ТАКИВА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ!.
  • 25 възмутително

    52 2 Отговор
    Искам да попитам , по повод прочетена в друг сайт информация от интервю на уволнена медицинска сестра, вярно ли е че уволнената вече шефка на НАП е СЪПРУГА НА ШЕФА НА КНСБ!?????? И защо толкова време никой от журналистите не написа и ред, не направи разследване на този факт, ако е верен!? Как родите на синдикалисти управляват с огромни заплати едни от най-важните служби в държавата, и какво мисли съпруга синдикалист за теча на данни от НАП и опростените МИЛИАРДИ от НАП, дължими от определени големи фирми вкл. Брикел, Стомана нещо си и др? Те можеха да отидат за повишаване на доходите на работещите, за които тези се бият в гърдите че защитават! Прокуратура няма ли и как продължават да взимат кредити за милиони от държавни банки фирми, които имат задължения към бюджета?

    Коментиран от #54

  • 26 Госあ

    46 1 Отговор

    До коментар #16 от "Олеле":

    Не че не съжалявам пенсионерите, но какво е положението при младите ? Как се прави семейство с 800 лв ? Какъв избор за професия имат ? Все едни важни за индивида и социума неща.

    Коментиран от #42

  • 27 безпартиен

    54 0 Отговор
    Тези всички фирми са "проверявани" и за да се стигне до такива задължения това не става за месец!Значи тези които са си слагали подписите под проверките трябва да плащат!Да плащат за нанесени щети на държавата!Тези щети държавата в лицето на МС може и трябва да ги потърси от виновните лица!Не вярвам да го направи някой нито от този МС нито от следващия!
  • 28 Буда

    44 0 Отговор
    Защо доскоро управляващия държавата е отново в нелегалност ? Кой ще разчисти ужасната воняща мафия ?
  • 29 Бай Иван

    49 0 Отговор
    А бонуси в НАП взеха ли, ааа????
  • 30 патриот

    29 0 Отговор
    Всяко чудо за три дни.Всичко е на наш гръб-обикновенните данакоплатци.Наистина за милиони няма закони
  • 31 небрежнев

    63 0 Отговор
    Чета, че "са отписани малко над 1.5 млрд. лв., което е около 15% от всички отписани задължения от НАП за периода 2017 - 2020 г." и разбирам, че всъщност отписаните задължения са 10 милиарда лева!!! Това е сума за 40 самолета F16; или по 5000 лв. за всяко семейство; или по 20 пенсии на всеки пенсионер; или бюджета за здраве за 3 години... Явно не сме най-бедната държава в ЕС, защото такива щедри отписвания може да си позволи само мнооого богат!
  • 32 мнение

    29 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Мини – Бобов дол“ ЕАД (54 млн. лв.)

    удобно не се посочва собствениците на тази фирма.
    А там през 2013 клечеше и бареков и ако не бъркам и манолова ходи на фотосесия в мините
  • 33 Един от народа

    58 1 Отговор
    Боже, когато не можеш да си платиш данъка ти пращат съдебен изпълнител, спират ти пенсията, съдят те, хората посягат на живота си при пълна безизходица. А тези живеят в лукс. Какво помазани ли са от бог, или по - скоро от Герб.

    Коментиран от #36

  • 34 Тредстоун

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Възмутен":

    Те са им пратени чси ,но няма какво да вземат , от фирмата е останало само името , както и с хилядите хорица които визираш , много от тях висят с по 5-10-20 и нагоре бона ама какво да му вземе чси-то , човека няма нищо всичко е прехвърлил на друг , гол , няма и трица в задника си.Така и с големите , пък и цифрите .... ако от 509 милиона 200 са реални значи от 10 милиарда три са реални другите са лихви разходи начислени точно от чси. Но да българина гледа да не плаща данъци и такси , но е много взискателен ако пътя друса , или ковида му се отрази на приходите ... но това е друга тема. Гледната точка е много важна.
  • 35 Трудовакъ

    23 0 Отговор
    Добро утро! Такава статия имаше още през 2010 г. в различни сайтове, само че дълговете бяха по малко. Имаше и някакво разследване, не знам после какво е станало." Унитренд" АД е свързано с бившите акционери на "Рей Холдинг", воглаве с Иван Павлов. То е заличено от Търговския Регистър през първата половина на 2005 г., доколкото имам спомен, от Кюстендилския окръжен съд. Тези пари е трябвало де се отпишат още през 2005 г. -2006 г., защото дружеството е заличено без да има правоприемник, на основание чл. 632 от Търговския закон. Сега сме 2021 г., защо са спали компетентните органи толкова години, не става ясно. Освен това, както има т.н. кухи фирми, така има и кухи задължения, по ЗДДС основно. Познавам много търговци, на които им е отказано приспадане (възстановяване) на ДДС за милиони (общо) под всевъзможни измислени предлози - при насрещна проверка лицето не е открито на декларирания адрес (а съответните приходни органи въобще не са посещавали адреса, но прилежно са съставили и подписали съответния протокол за посещение на данъчен адрес), безразборна дерегистрация по ЗДДС, никакви наказания (санкции) за тези, които не са внесли следващия се ДДС за внасяне, а при ревизия отказват право на данъчен кредит на този, който при доставката е бил длъжен и е начислил ДДС по съответния ред - въобще ситуацията е "Лудите на стадиона"...
  • 36 Torbalan

    6 12 Отговор

    До коментар #33 от "Един от народа":

    Пенсията не подлежи на запор , както и социалните добавки , неде да вкарваш драматизъм.

    Коментиран от #41, #44

  • 37 Племето е

    24 5 Отговор
    много зле с главата. Пак ще гласуват за ГЕРБ.
  • 38 Информиран

    8 26 Отговор
    Не че НАП си нямат много кусури, но в случая всички бързат да се изкажат непотготвени и да плюят уволнената шефка, като пропускат да споменат ОТКОГА са тези задължения. По закон всяка година НАП трябва да отпише като несъбираеми задължения от ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ назад, които са възникнали още по-рано. А сега сметнете КОЙ е управлявал тогава и помислете дали да плюете по тези които е трябвало да ги отпишат защото такъв е законът.

    Коментиран от #43

  • 39 питам

    26 0 Отговор
    Хората за 10 лв. в затвора ги вкарват и съсипват живота им, тия се ''нагушили'' с милиони и нищо.
    Като виждат, че 1 фирма не върви, защо я търпят, бе?
  • 40 Няма

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Васил":

    да има ,сега наред са да закриват съдилищата.Няма кой да ги осъди!?
  • 41 Един от народа

    21 1 Отговор

    До коментар #36 от "Torbalan":

    Така е но ти запорират сметката по която я получаваш, и ти пращат съдебен изпълнител. Това направиха с мои приятели.
  • 42 питам

    14 2 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Младите са с предимство навсякъде. Навсякъде предпочитат лица до
    29 год. възраст. Какъв живот живяха младите от '89 год. до 2004- 2005 год. знаеш ли? Мислиш ли, че им е било лесно?!
    Нали се хвалите, че за 10 год. Бг дръпнала много напред, нали уж доходите растат, нали сега има глад за кадри? Защо мрънкате?
  • 43 ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ

    12 5 Отговор

    До коментар #38 от "Информиран":

    СА ОТ 2017 ДО 2021 ГОД. ДРАГИ.

    Коментиран от #46, #48, #50

  • 44 Иван

    23 0 Отговор

    До коментар #36 от "Torbalan":

    Пенсията не подлежи на запор ако е по-малка от минималната заплата. Ако дори с няколко стотинки да е по-висока, подлежи на запор.
  • 45 стоян

    23 1 Отговор
    Интересни длъжници -християн радикална партия с 64 000 000 лв -да няма грешка
  • 46 Информиран

    5 4 Отговор

    До коментар #43 от "ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ":

    ОТ 2017 ДО 2021 ГОД. са били ОТПИСАНИ като несъбираеми повече от 10 г.
    Което значи че самите задължения са станали събираеми ПРЕДИ 2007-2011, а са възникнали още по-рано.
  • 47 стоян

    36 1 Отговор
    В тая държавичка стара кола за 300 лв да продадеш ти искат документ за платен данък -А фирма продаваш с задължения и не платени данъци за милиони без да ти искат документ за платен данък -тук сме пародия на държава
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Уса

    16 0 Отговор
    Шефовете на християнрадикалната партия с още един пишман бизнесмен се събираха в моето заведение веднъж седмично и до късно перяха ДДС на една маса отрупвайки я с документи.На едно сядане изпираха по над 200-300 000лв.Нямаха никакви притеснения от никого.От мен държавните мутри поискаха 10% от печалбата,ако съм искал да се развивам и след като отказах ме принудиха да затворя
  • 50 Информиран

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ":

    Не мога да сложа линк към подробното обяснение, може да го намерите в интервюто на Галя Димитрова пред pik bg
  • 51 Гербаджия

    5 7 Отговор
    Какви виновни бе ? Когато на някой не можеш да му свалиш кожата какво правиш ? Това е напълно законно действие на данъчната агенция след много, много дела и чакане. Ама то освен за алкохол и дрога трябва да се мисли и за обща култура. Много ще трябва да чакаш някой от ГЕРБ да влезе в затвора. Гледай ти да не се намериш там.
  • 52 Данъчен

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Мнение":

    Те тия в НАП и съдебната система не са толкова умни като теб. Как ли са изтървали тия фирми ? Като се научиш да пишеш може и да те вземем в Националната Агенция по Приходите / НАП /.
  • 53 Стайков

    9 1 Отговор
    Безобразие. Съд за тези, оито са отпуснали заемите. И ЗА ГАРАНТИТЕ.

    Коментиран от #61

  • 54 Досиетата Х

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "възмутително":

    едни лоши хора твърдят, че е вярно
  • 55 лелеле

    17 0 Отговор
    ето за тези задължения онази па.ка бившата шефка на НАП не трябва да е "малко" изненадана при уволнението си , а направо трябваше да си е подала сама оставката, а и къде е сега всезнайкото-говорител на НАП за да разясни повече, иначе плашеха дребните фирми и обикновения човечец по студиата
  • 56 Баце

    13 0 Отговор
    Статистика! Това го може всеки средноинтелигентен седмокласник с основни компютърни умения!
    Разследване! Наказателно дело! Присъда! Конфискация! Дълги години затвор! = СПРАВЕДЛИВОСТ!!!
    Това ни трябва. Айде у лево всички.
  • 57 ЧСИ

    12 2 Отговор
    БСП кога ще си плати тока и наема?Кога Нинова и Сидеров ще връщат надвзетите СУБСИДИИ?
  • 58 Гаден дебил

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван Грозни":

    Да извадят акта от ДФИ - в него ще пише, че ВБЧ няма нарушение, ако наредбата е позволявала избор на облагането.
  • 59 Докога

    12 0 Отговор
    ще се позволява това.Някой си имал 38 фирми.Значи има някакви активи,които да вземат.НАП И МВР НА ТЯХ ЗАЩО НЕ СА ИМ ПОЗВОЛИЛИ.А ИНАЧЕ НА ПИКЛИВИ ФИРМИ ИМ ВЗЕМАХА 2лв. и ДАЖЕ СТОТИНКИ 0,90 на една фирма.Да им зависят заплатите от събираемостта.Не на тая ГАЛЯ ,дето се фука че е специалист Горанов и увеличи неколкократно заплатата,вероятно за да му прикрива влиянието в тази институция от кого да вземат и от кого не.ПРОВЕРКА И СЪД.
  • 60 КАКВО се

    12 0 Отговор
    правят на ударени всички управляващи.Вкараха си закони,които позволяват това.Спомням си един от екоактивистите едно време АЛЕКСАНДЪР,фамилията не помня-симпатично момче правеше закон срещу кредитните милионери,бяха около 45човека.Един от тях беше АСЕН АГОВ икакво стана кой от тях върна неща.Правят се на луди.НАПРАВЕТЕ ЗАКОНА ТАКА,ЧЕ ДА НЕ МОЖЕ НА ПРОСЯЦИ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ФИРМИ.НАПРАВЕТЕ ГО ОЩЕ СЕГА!!!!!!!!!!!!!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Балъка BG

    5 0 Отговор
    Тази сензация се появява пероидично, а сумата е от неправомерни актове на едно и също ДДС на всички фирми по веригата и лихви в последствие. Така лъсна тази надута сума 10 млрд. и Слънцестоящия се оправда с Дянков,като призна грешката в няколко интервюта.
  • 63 choko

    6 0 Отговор
    Каква е тази фирма "Гея 96"? хаха
  • 64 чиче

    5 0 Отговор
    ЗАТОВА сме най бедната страна.ЕДНИТЕ КРАДАТ МИЛИОНИ И ГИ ПОКРИВАТ
  • 65 Робовладелец

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Роби":

    Щом бсп дава защо да не взема /75% от прошката е до 2006 год/ Нали се Борим за социална държава/ А сега ревете
  • 66 Рашо

    3 0 Отговор
    Обикновените хора за стотинки ги съдът, без да им кажат. Чудесно управление.
  • 67 Наивник пита :

    1 0 Отговор
    Кога са натрупани тези задължения????????
    Престанете да манипулирате невежите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове