Last news in Fakti

22 Май, 2021 09:10 3 089 36

Учен: Страната ни е твърде пасивна за Северна Македония

  • северна македония-
  • бан

Той е убеден, че в наши дни в нашата съседка има ясен фронт срещу страната ни

Учен: Страната ни е твърде пасивна за Северна Македония - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

Темата за Северна Македония да бъде надпартийна с обществен консенсус, но страната ни е твърде пасивна по въпроса. Това заяви доц. Спас Ташев от Института за изследване на обществата и човека (ИИНЧ) при БАН в предаването "Денят ON AIR".

"Очаквам позитивни сигнали по отношение на България. Избягва се конфликтната точка, един опит за демонстриране на воля за добър диалог. И това, че ще пътуват с наш самолет, е символично - водещата роля на България в този процес. Грешката на България, е че е пасивна", отбеляза Ташев.

Той е убеден, че в наши дни в нашата съседка има ясен фронт срещу страната ни.

"Той беше организиран от Скопие, македонския външен министър и премиер, които предприеха обиколка, и беше ясно, че е срещу България. До днес на обяд Заев повтаряше като папагал, че България отричала македонската идентичност. Само, че след срещата на еврокомисаря по разширяване, Заев направи друго изказване - че може да се намери решение с България за идентичността", посочи Ташев.

Той коментира и изказването на македонския премиер Зоран Заев: "Всички идват от маймуни, само ние от българите". "Беше много провокативно. Той призова и българския президент да демонстрира европейско поведение - това е обида. Той е бил наясно, че неговият въшнополитически натиск няма да окаже влияние и това е една подготовка на гражданите в Македония, че поне до лятото напредък няма да има и преговорите за членство са една илюзия", коментира още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    41 2 Отговор
    Учен: Страната ни е твърде пасивна за Северна Македония. ПРАВИЛНО Е КАЗАЛ ЧОВЕКЪТ. НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ПАСИВНИ СРЕЩУ ДЕЙСТВИЯТА НА ЗАЙО БАЙО,КОЙТО ЗА КРАТКО ОВЪРША И ОРЕВА ПОЛОВИН ЕВРОПА. НЕ ЗНАМ ЗАЩО НАШИТЕ ПАТРЕОТЕ СИ ТРАЯТ ПО МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС?!

    Коментиран от #33

  • 2 ЛЛЛ

    29 3 Отговор
    Този се чуди как да ни оклевети. Прилича ми на мазник и е като слънчоглед, върти се натам откъдето грее слънцето. Страната ни наистина е много пасивна
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    21 4 Отговор
    Не е страна а подчинена колония със затихващи функции. Щом и маке се бъзикат с нас, какво повече.
  • 5 Лично мнение!

    34 2 Отговор
    Просто трябва да се изчака обучението на едно поколение от РСМ, да се направи контрола и ако отговаря на изискванията на ЕС, чак тогава да започнат преговори. Както направиха гърците. А на Зайо да се забрани да влиза на територията на РБ, поради неуважение към държавното ръководство. А! И да си плати самолетния билет до Рим или да хваща влака!
  • 6 Полковник РУМНО

    35 1 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 7 Последния Софиянец

    29 8 Отговор
    Тиквата и калинките му забъркаха тая каша с Македония,а сега Радев да се оправя .
  • 8 лют пипер

    22 2 Отговор
    Зайо бил произлязълотмаймуните.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 София

    9 4 Отговор
    Учен не разбирам какво точно казваш ама когато има състезание между два отбора нормално и двата да са активни а не де обвиняваме единия защото бил много активен пак другия заспал и никой не го разбира!!!
  • 11 До Александър Вучич

    11 0 Отговор
    Сашо, не подкокоросвай малоу.ното маке, защото ще ви прецака, както се опитва сега с нас - ще иска да ви вземе Южна Сърбия! Нали помниш старата приказка: " Настана време заек вук да е.е и он да си трае!"
  • 12 Зайо

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "лют пипер":

    Аз произлизам от зайчарника на Бойко в Банкя.

    Коментиран от #28

  • 13 Добре дошли при бай Марин

    12 14 Отговор
    Ай стига с тая Македония.То тука сме я оправили,че и там.
  • 14 Доротея

    6 27 Отговор
    Преди 100 години като бяхте активни - какво!? Изядохте боя от сръбската армия и приключихте с Македония! Сетне българските фашисти окончателно убедиха македонския народ да бяга от вас. Подчинявайте се на световната динамика и не слушайте Каракочанов, защото той заради 2-3% вот ще ви създаде огромни неприятности. Но, вероятно пак ще станете както с пословицата за боя, солта и секса...
  • 15 нннн

    16 2 Отговор
    ЖП линията София-Скопие я строим от 80 години. Вместо да си чешем езиците, да я направим най- после! Полезно ще бъде във всяко отношение.
  • 16 Северна Македония

    23 2 Отговор
    е самостоятелна държава от 1991, преди това е титовска юго-република, преди това окупирана от Сърбия територия. Във всички етап се е извършвала ЧУДОВИЩНА РЕПРЕСИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ ТАМ! Днешните северномакедонски политици продължават с анти-българизма, завещан им от Тито и УДБА, и с продължаващите исторически лъжи, реч на омразата и тн. Място в Европейски Съюз в това поведение нямат и е наше задължение да браним съюза и Европа като цяло от реча на омраза и анти-европеизма на Р.С.М.
  • 17 Българка

    27 0 Отговор
    Докато в РСМ езикът на омразата срещу българите е основа на политики, вето до дупка! Трябва РСМ да са наясно, че историята на една държава започва с нейното създаване, а то е от Сталин и Тито, т.е. след 1944 год. Преди това РСМ е била част от българската държава, а по- късно са били територия, а не държава. Ако претендират, че Александър Македонски е техен, то трябва да говорят, пишат на гръцки, а не на диалект на български
  • 18 БГ македонец

    24 2 Отговор
    С. македонците са станали като турците. Прегърнали са една идеология-едните исляма, другите македонизма- и държат здраво.
    Това са кухи нации-махнеш ли им идеологиите се разпадат моментално.

    Коментиран от #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Горд Българин

    5 5 Отговор
    Що е маке все е ............................
  • 22 Тюрк

    5 19 Отговор
    България да спре да се меси във вътрешните работи на Северна Македония.

    Коментиран от #24, #27

  • 23 фтвр

    13 0 Отговор
    Грешката е на нашите управляващи, защото когата гърците поставиха техните условия, ние мълчахме, усетихве се да браним националните се интереси чак, когато Гърция се споразумя със Северна Македония. Трябва ясно кратко точно да кажем какво искаме от братята македонци.
  • 24 фтврп

    16 4 Отговор

    До коментар #22 от "Тюрк":

    България не се меси във вътрешните работи на Северна Македония, а Северна Македония не признава съвместната си история с България и си присвоява и измисля история за сметка на България.
  • 25 Перо

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "БГ македонец":

    Набиването на обръчи с фалшива история от сръбските македонисти на неетническата нация в Северна Македония не е идеология или религиозен фанатизъм! Това е зомбиране с лъжи! Защо в Далмация населението не се нарича далматинци? Има си етническо,коренно население.

    Коментиран от #35

  • 26 Гост

    4 2 Отговор
    Македонец, капанец и шоп не ти трябват у къщата. Оставяйте ги, да влизат в ЕС, че да го разпиляват по-скоро.
  • 27 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Тюрк":

    Веднага щом Турция спре да се меси в българската политика. Само трябва партиите й да се забранят на наша територия.
  • 28 Дебилчев

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Зайо":

    Нали, разсмя ме
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 караПрасДжанбаз

    3 0 Отговор
    Ето, тамам сега му е времето, ама на, кураж липсва! Сега да има някой да освободи Македония от северо-шиптарските юго-комунисти, догдето нашата партия е пак кандидатка за власт, че аз да те науча тебе какво се вика келепир. Ех, да ти пипна аз тебе скопската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят УПРАВИТЕЛ или ОЦЕНИТЕЛ на МИТНИЦАТА, па ела хортувай ти сетне с мене... Задръстено е с македонисти в Скопие: петстотин ли, шестстотин ли хиляди са, кой ги знае, ама все търговци хора: има да доиш, и да остане — не са като нашата, софийската голотия... СКОПСКАТА МИТНИЦА - Калифорния, да я вземе мътната! И иди, че не бъди патриот, иди после това, че не съчувствувай на македонците ...... Ама хубава е, пустата му Македония! Имат право македонците, дето милеят толкова за нея. Еле тази СКОПСКА МИТНИЦА — на сърцето ми е израснала, ваджията! Ех, че келепир, майка му мечка!... Да ще бай Дън да ни даде Македония, че да ти се изтърся аз тебе в Скопие, ама догдето е нашата партия на власт, че да ти се курдисам аз тебе на митницата... Тука ли си, сама ли си!... Че да ги пипна аз ония ми ти търговци, две годинки да им обирам каймака — стига ми! Па сетне оттегли се на Охридското езеро, дигни си една вила, па си накриви калпака... Ето, туй се казва патриотизъм. Всичко друго е вятър!... Туй комитети, туй дружества, организация, пропаганда — всичко е болшаф! Добре прави почитаемото правителство, че ги презира тези нехранимайковци. Разбира се!..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Уйке

    4 0 Отговор
    Трябва твърда БГ политика, с твърди, до агресивни исторически аргументи! Тези продажни сръбски г.золизци от дипломация и добронамереност не разбират! Твърдо и до край, народът ще подкрепя всички политици които отстояват тази линия спрямо РСМ!!!
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "цербер":

    Смятам, че тактиката ни е правилна. Ако имахме подобна и към Северна Добруджа и Южна Тракия, то те нямаше сега да са безвъзвратно загубени за БЪЛГАРСКАТА КАУЗА
    Eтo кaквo пишe умният и cъoбрaзитeлeн ВEЛИК БЪЛГAРИН OТ МAКEДOНИЯ Гoцe Дeлчeв:
    "... Eврoпa и Руcия никoгa нямa дa п р o c п я т втoрo "Cъeдинeниe". Ниe трябвa дa ce бoрим зa Aвтoнoмия нa Мaкeдиния."
    ,a eтo и друг ВEЛИК БЪЛГAРCКИ ГEРOЙ OТ МAКEДOНИЯ, Дaмe Груeв: “.............Ниe cмe бългaри и вcякoгa рaбoтим и щe рaбoтим зa oбeдинeниeтo нa бългaрщинaтa. A вcички други фoрмули ca eтaп зa пocтигaнe нa тaя цeл. Нe e дoшъл oбaчe мoмeнтa зa рeшeниe нa нaшия въпрoc, зaтoвa нямa мяcтo зa прeпирни и прикaзки oт пoдoбeн рoд. „
    Източник: Оригинален източник на документитe - Държавна агенция "Архиви"
  • 34 Ралчев

    0 0 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 35 АНОНИМЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Перо":

    И Рагуза, колега! Днешната Хърватска държава е на териториите на бившите австроунгарски провинции Далмация и Рагуза!
  • 36 Скопие лъжат че са бедни

    0 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове