Last news in Fakti

4 Юни, 2021 14:42 2 554 24

Министърът на финансите: Готвим актуализация на бюджета, шефът на НАП остава

  • асен василев-
  • бюджет-
  • актуализация на бюджета-
  • бизнес-
  • нап-
  • финанси-
  • икономика

Асен Василев проведе съвместен брифинг със социалния министър Гълъб Донев и министъра на икономиката Кирил Петков

Министърът на финансите: Готвим актуализация на бюджета, шефът на НАП остава - 1
Снимка: БГНЕС

"Подготвяме актуализация на бюджета, която да запази текущите параметри, тоест дефицитът да не се вдига, но да се преструктурират разходните пера така, че да се осигури финансиране за тези мерки до края на годината, за да може българските фирми да са равнопоставени с фирмите в другите държави в ЕС. Ако фирмите работят и се възстановят, ще има повече пари в бюджета за всички нас и ще може тези мерки за подкрепа, както и другите социални мерки, които вървят, да бъдат социално осигурени, без да натоварваме с допълнителни дългове нашите деца“. Това заяви на пресконференция в Министерския съвет служебният министър на финансите Асен Василев, цитиран от "Фокус".

Василев подчерта, че е важно да си дадем сметка, че държавата не произвежда пари, а ги взима от държавите и фирми и ги дава на други граждани и фирми, за да се подпомогне ефективната работа на икономиката.

"За да дадем пари за мерки, трябва да ги вземем отнякъде или трябва да спрем течове и неефективни разходи, или да подобрим събираемостта. Министерство на финансите е фокусирано да работи и в двете насоки така, че парите, които трябва да се събират, да бъдат наистина събрани, парите, които се харчат, да бъдат максимално ефективно изхарчени. Затова и подготвената актуализация, която възнамерявам да внесем в момента, в който има парламент, ще бъде в тази насока – без да се увеличава дефицитът, да можем да оправим разходната и да видим колко ще можем да надсъберем в приходната част на бюджета“, обясни служебният финансов министър.

На въпрос относно директора на НАП Румен Спецов, към когото се изсипаха обвинения от страна на ГЕРБ, Василев посочи, че за момента е доволен от работата му и не възнамерява да го освобождава от поста.

"Най-голямата партия (бел.ред. - ГЕРБ) държа г-жа Галя Димитрова като шеф на НАП доста дълго време и видяхме резултатите от нейната работа", допълни Асен Василев.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Джипко

    30 8 Отговор
    ГЕРБ в затвора

    Коментиран от #7, #9

  • 3 Мафиозо

    8 21 Отговор
    Червен Мафиозки Кръг Но.2 ...........
  • 4 Браво

    28 8 Отговор
    Действайте решително и смело !
  • 5 Факти

    11 19 Отговор
    Най много да фалирате държавата
  • 6 Илхан

    24 0 Отговор
    На 11 юли се решава съдбата на България, гласувайте братя и сестри за бъдещето на децата ни.
  • 7 бл.134 в Зап. парк

    0 12 Отговор

    До коментар #2 от "Джипко":

    5000 лева минимална заплата и пенсия . Или никакъв парламент и бюджет

    Коментиран от #13

  • 8 Ми ся

    6 12 Отговор
    Ми ся' Асенчо ....един път каза , че има пари в бюджета ....втори път каза , че няма такива там !!!!!! Ся' пак казваш , ЧЕ има пари в бюджета щом само ще се престукторират разходните пера .....еееее айде вземи се в ръце и не приказвай ПРОСТОТИИ !! А шефа на НАП що не го смените......и той е от ГЕРБ ....или се стреснахте от туй нящо САЩ , дет обвини вашия човек БОЖКОВ !
  • 9 А бе будала не можеш да вкараш

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Джипко":

    Един милион българи във затвора ,бе про'с'так !!!!
  • 10 ИСКАМЕ

    6 3 Отговор
    да покажете списъка на ЦАЦАРОВ с политици и магистрати около32-ма ,които не са декларирали имоти и сметките си у нас и в чужбина.Мълчите,ЗАЩОТО ТОВА СА ВСИЧКИТЕ МАЙ ,ОЩЕ РАБОТЕЩИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД,ВАС,ВСС ,ПРОКУРАТУРА И ГЕРБАВИТЕ МИНИСТРИ.ЧАКАТЕ ДРУГА ПАРТНѝОРСКА ДЪРЖАВА ЛИ да ви ги покаже НЕГОДНИЦИ?????????
  • 11 ЕХАА

    8 7 Отговор
    ТОЯ ИКОНОМИСТ , НАЦЯЛО Е ЛУДНАЛ !!!! ТО ИМА ПАРИ ....НЕМА ПАРИ ....ИМА ПАРИ ....???? ДО КОГА ЩЕ СЕ ПРАНИШ НА ПЪРВОКЛАСНИК ??? ИЛИ ТИ И ЦЯЛОТО ВИ ПРАВИТЕЛСТВО ...И ТОЯ ФАТМАК КОЙТО ВИ НАЗНАЧИ ....СТЕ МА'ЛО'УМ'НИ !!!!!
  • 12 Георги Илиев Митев

    0 1 Отговор
    Епиграма : Пари за - Ц И К и Р И К - за пенсионерите ритник . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани.
  • 13 Хааааааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "бл.134 в Зап. парк":

    Тези заплати никъде ги няма за обикновените работници😃😃
  • 14 Новини

    4 1 Отговор
    Хората на Божков вън мутри
  • 15 антибсп

    0 0 Отговор
    Не ви ли стигат другари?
  • 16 И какво сега пак отново

    3 2 Отговор
    Помощи за хотелиери и ресторантьори ще ги вземате парите от нас И ще ги давате на ваз!!! Старите мафиоти се махнаха дойдоха нови ! Ами вие нищо ново не измисляте! Вървите по същия мафиотски път! 50 лв на пенсионер ,ам дайте 51 поне да се различава от Бойко?
  • 17 11111111

    1 2 Отговор
    Преоблякъл се Илия,погледнал се пак в тия..
  • 18 Другия с коня

    3 2 Отговор
    Румен Спецов след Свищов завършва Полицейската Академия в Симеоново специалност"Разузнаване",което автоматично го прави щатен служител на ДС и офицер от ДС.....Няма лошо,но какво прави като шеф на НАП разузнавач и офицер от ДС?????Кажи сега Кой му е шефа и чии задачи и разпореждания ще изпълнява офицера от ДС????
  • 19 Ха така

    1 2 Отговор
    Такива навлеци.видно с просто око случая със спецов,но ще си го държи..добре,значи който го изпрати от дубай няма да му чупим хатъра.новите простаци са на ход.ще стане по лошо от преди. Организират курс по ограбване на бюджета чрез спецов ура:-)
  • 20 Пунта Канна

    5 3 Отговор
    "Нaй-гoлямaтa пaртия (бeл.рeд. - ГEРБ) държa г-жa Гaля Димитрoвa кaтo шeф нa НAП дocтa дългo врeмe и видяхмe рeзултaтитe oт нeйнaтa рaбoтa", дoпълни Aceн Вacилeв.

    Да видяхме, че резултатът от нейната работа беше рекордна събираемост от НАП. А относно г-н Спецов, естествено, че няма да го махнат, нали е човек на Черепа.
  • 21 Дебилчев

    6 1 Отговор
    Шефът на нап е длъжник на нап, укрил се от нап като прехвърлил задлъжнялата си фирма на фиктивно неплатежеспособно лице, но е ШЕФ на НАП, пародията е пълна
  • 22 Ох,на батко…

    4 0 Отговор
    Е, как няма да го оставиш на поста му – изтърва ли се такъв ловърбой мускуляга, и то тъкмо след като най-после си сколасал да го уредиш с триста зора... 😉
  • 23 АСЕН ОЧИТЕ

    0 0 Отговор
    ПРОМЕНЯМЕ БЮДЖЕТА...КОЙ ЩЕ ГО ГЛАСУВА
  • 24 Хайде сега

    0 0 Отговор
    Източвал бил ДДС, голяма работа. То един милион пари ли са. Ако уволняваха за мошенгии и некадърност никой няма да остане!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове