Last news in Fakti

5 Юни, 2021 15:31 5 638 39

Ива Митева не знае дали Слави Трифонов я иска за депутат

  • ива митева-
  • итн-
  • слави трифонов

Кратките Народни събрания винаги са били във времена на криза

Ива Митева не знае дали Слави Трифонов я иска за депутат - 1

Поддържам връзка с колеги от партията. Не зная какво става с листите, самата аз не зная дали ще участвам в тях. Това заяви пред bTV председателят на 45-ото Народно събрание и депутат от „Има такъв народ” Ива Митева.

„Ако има разговори с мен и ме поканят, сигурно ще участвам”, добави тя.

„Не мисля, че ИТН мълчи. Много колеги започнаха да участват в предавания. Видях и позиция по санкциите Магнитски.

Партията казва това, което трябва, когато трябва”, подчерта Митева.

Тя каза още, че дисертацията ѝ за смесената избирателна система е научно изследване и то няма нищо общо с политиката.

„Това е докторски труд, това е научно изследване и то няма нищо общо с политиката, която има „Има такъв народ“. Не съм предала хората, гласували на референдума, защото докторантурата съм я започнала 2015 г., много преди референдума да се състои. Докторантурата си я завърших през октомври 2020 г. – преди да знам дали ще участвам в „Има такъв народ“, обясни тя.

Митева уточни, че в нейната дисертация мажоритарният избор е водещ елемент. Тя добави, че всичките ѝ колеги от партията на Слави Трифонов са я поздравили са академичното постижение.

Митева посочи, че се надява ЦИК да разбере истината относно цената на допълнителните машини за предстоящия вот и защо фирмата доставчик „Сиела норма“ е отказала осигури поръчаните бройки при заложената цена от 6,5 млн. лева.

По думите ѝ поръчаните машини за предишните избори са стрували 43 млн., а цената е определена Министерския съвет.

„Никой не знае как се е стигнало до тази цена. ЦИК просто е подписала един договор и е гласувала тази цена. Разбирам, че дори самите представители на „Сиела“ не могат да обяснят как се е стигнало до тази цена. (...) Според мен това е едно извиване на ръце от фирмата, защото е ясно, че първите машини са доставени от тях и е нормално и останалата част да се достави от тях“, уточни Митева.

Тя посочи, че не приема критиките, отправени към промяната на Изборния кодекс за този вот и 100-процентовото машинно гласуване.

„Направените промени следваха от промените на ГЕРБ, направени през 2020 г. Те не бяха толкова съществени. Най-съществената беше промяната, свързана с гласуването на българските граждани в чужбина.

По отношение на машинното гласуване, то е въведено през 2019 г., тогава и самият Борисов заявяваше, че трябва да се въведе и е глупост да се гласува и с хартии, и с машини“, коментира председателят на 45-ото Народно събрание.

Относно краткия живот на 45-ото Народно събрание, Митева каза, че той е дал старт на възраждането на парламентаризма въпреки малкото време. Допълни, че е имало и по-кратки парламенти, работили около 10 дни.

„Кратките Народни събрания винаги са били във времена на криза, когато сме в такъв етап трябва да минем през този период, трябва тази енергия да се излее. Мисля, че това беше добрият вариант, ако бяхме продължили в една нормална обстановка на законодателен процес, нещата щяха да тръгнат по друг път“, допълни тя.

По думите ѝ не е имала момент на председателския стол, в който да е загубила „почва под краката си“. Сподели, че са ѝ били необходим няколко дни, за да свикне с позицията. Най-критичният момент в работата ѝ е бил, когато е трябвало да гласуват Закона за съдебната власт и Кодекса за социалното осигуряване.

„Ако бяхме приели тези закони на едно заседание, аз щях да се срамувам, че съм била депутат. Беше слабост на парламента, че нямахме време по-задълбочено да разгледаме поправките в Закона за съдебната власт, те са много важни, но не могат да се гледат за един ден. Същото се отнася и за Кодекса за социално осигуряване“, добави Митева.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 26 Отговор
    Всеки депутат на Слави сам ще си финансира кампанията.И на мен ми предложиха място в листите ,но отказах.Аз си имам семеен бизнес и не искам да влизам в политиката.Иначе и Мая ми е предлагала още на миналите избори.

    Коментиран от #38

  • 2 Асан

    35 22 Отговор
    Доктор Митева има мотика и за тебе на село 😁🎃🇻🇳🚾

    Коментиран от #22, #34

  • 3 мисир

    22 18 Отговор
    Ами с успех може да я заместят ПКП, ПСмолянскаП и най-вече ПДуловскаП - известна с псевдонима Деси Мине..а.
  • 4 Мисир Мисирич

    35 11 Отговор
    Мисирка до мисирка и калинка до калинка. Това е положението в БГ.
    Няма значение партията, коалицията и пр.
    Тя незнаела, ама евентуално, ако , при положение, започнала съм, ма то не е кавото си мислите, не гледайте какво съм писала, докторски труд.....
    Мисирка, Сър!
  • 5 глоги

    37 10 Отговор
    Председателката на 45-ото Народно събрание Ива Митева не знае дали Слави Трифонов я иска за депутатка. АМИ ДА ГО ПИТА.И МА КОМПЮТЪР,ИМА ИНТЕРНЕТ.

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 6 Деймос

    31 23 Отговор
    Приятна дама и определено ставаща за председател на народното събрание !

    Коментиран от #10

  • 7 ТаУмВзе

    24 7 Отговор
    Хайде сега, Логично! Чалгарчето не е стъпило в Парламента. Кое искане и за Какво?

    Коментиран от #39

  • 8 И защо да го

    6 11 Отговор

    До коментар #5 от "глоги":

    пита? Очевидно в съзнанието на гербаджиите - от "водещите" през средностатистическите - че до тези, които са най-долу - мисълта за власт е първосигнална и целият им кръгозор се изчерпва с "ще бъда ли или не във властта". За интелигентните това просто не е така.
  • 9 Последния Софиянец

    19 7 Отговор

    До коментар #5 от "глоги":

    Да е спокойна.Има я в листите.Но да си приготви пари за кампанията.

    Коментиран от #32

  • 10 Последния Софиянец

    18 11 Отговор

    До коментар #6 от "Деймос":

    Познавам я.Липсва и твърдост за да е лидер.

    Коментиран от #14

  • 11 русенец

    34 5 Отговор

    До коментар #5 от "глоги":

    Ако няма Фейсбук как да го попита? Славчо се е барикадирал във ФБ-ка и го е страх да си подаде муцуната навън. Интересни са ми хората, които гласуват за партия, за която практически нищо не знаят. А тези, които помним Слави и какви му бяха идолите на времето, че и плака за убийството на някои от тях в предаването си, то за нищо на света не биха гласували за него.
  • 12 хаберих

    8 6 Отговор
    Е,сега,липсвала й твърдост. Естественно,твърдост не липсва на .......Славчо. Ако навсякъде пипа женска ръка.
  • 13 user

    18 4 Отговор
    Той те чака ти да се обадиш да кажеш какво даваш и му предлагаш да те прави депутат. Ти се правиш на ударена и важна и чакаш той да ти се обади. Накрая ще останеш прилъстена и изоставена от сега ти го казвам!
  • 14 Твърдко Каменов Железков

    18 4 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Щото Африканския хаджитошко ще оглави Народното Събрание.
  • 15 Браво!

    17 24 Отговор
    Една от много малкото умни и кадърни жени в парламента е г-жа Митова. Адмирации. Нищо общо с арогантните ПКП-та, Дуловската принцеса и т.н. герберски калинки, които решили, че няма да доят крави, а ще стават гражданки.

    Коментиран от #17, #20, #33

  • 16 Мимч

    27 11 Отговор
    Тая ми падна в очите с неината истерия и крякане в парламента.Против беше да се приеме нещо съществено за пенсионерите и работниците.Дано не я включи Слави.Да ходи да копа на село и да видим каква пенсия ще вземе.Тогава да се пени...
  • 17 Мим33

    23 7 Отговор

    До коментар #15 от "Браво!":

    Абе човече,тая е противник на социалната политика, за да има малко възход на бедния народ.Да изчезва,че я намразихме от изявите и в парламента.Гадулка е....
  • 18 Лили

    16 24 Отговор
    Г-жа Ива Митева е достойна за водач на листа и председател на Народното събрание. Тя е едно щастливо попадение на ПП "Има такъв народ". Пожелавам й много здраве и успехи!
  • 19 Пич

    19 10 Отговор
    Бившият председател на народното събрание не знае какво става в така наречената партия...!!!??? Мъчи се да прилича на политик...!!!! Казвали каквото трябва и когато трябва. Ма те не знаят какво да правят бе , мила... Славчо се е овъртял като кокошка в кълчища , и се чуди какво да прави. Разчитаха да плюят здраво Бойко след доклада на американците , ама беля , няма го там . Всички усетиха , че САЩ подкрепи ГЕРБ , и сега вият , че голямата демокрация не била баш - такава... До вчера пееха - добре че са американците , да ни кажат... Сега не вярват вече... Те от ЦРУ и ФБР , нищо не разбират , важно е Тошко и Мая какво казват... !!!???
    Малкото време в НС не им попречи да купят машини за гласуване на завишени цени...!!!??? Затова даваха толкова зор за машинно гласуване , познайте кои ще си делят парите...
  • 20 русенец

    22 11 Отговор

    До коментар #15 от "Браво!":

    И тази другарка е от Делиормана както дуловската. Това за протокола. Друг е въпроса, че прави доста бърза кариера в София, а за това се искат правилни родители или да си сексуално разкрепостен. За родителите и никъде нищо не видях... Иначе не ме впечатли нито с интелект, нито с адекватна реакция, а и има силен говорен дефект. Странен избор за шефка на Парламента.

    Коментиран от #31

  • 21 И ОТНОВО

    10 7 Отговор
    НА ГЕРБЕРАСТКИТЕ ТРОЛЧЕТА ИМ СЕ ПУСКА СТРЪВТА ТЕ ВЕДНАГА ЗАХАПВАТ КАТО ЩАРАНИ
  • 22 Помак

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Асан":

    Първо гроп, мвро, нфсб... Да земете мотиките пък след 5- 10 г ще изберем и от тия за къра
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ами може

    16 10 Отговор
    и да не е в листите след прекъсване на заседанието за пенсиите. Освен това не може да се владее, не е обрана , крещи и има дефект в говора. Не ми се видя и човек, който много разбира от парламентаризъм.
  • 25 Чичо

    12 11 Отговор
    Ами Ива е перфектна за председател, бацо десет години ни предлага разни те пе кета от бе ка пе то
  • 26 ОШО

    19 10 Отговор
    Тази господжа много се изложи само за един месец председател на парламента.Защо не обясни защо ИТН не гласума за преизчисление на старите пенсии? Защо не гласува за вноса на руската ваксина " Спутник"?
  • 27 ТО СЛАВИ

    11 3 Отговор
    ЗНАЕ ЛИ ДАЛИ ИСКА СЕБЕ СИ.
    МЪЛЧИ КЪТ П... А ИМА ЕДИН ГОВОРИТЕЛ. МЪНКА И НИЩО ДРУГО. МЪЛЧАНИЕТО Е ЗНАК ЗА СЪГЛАСИЕ
    СЪС ДРУГИЯ. БИБИ ШИШИ. ТО И СЕ
    ГОВОРИ, ЧЕ Е ПРОЕКТ НА ШИШИ И
    ДОГИ. НО СЕГА...............
  • 28 Янчо

    17 6 Отговор
    Слави ще вкара балет Магаданс в следващия парламент и шеф на ПГ ще е Ванката
  • 29 Добре дошли при бай Марин

    11 7 Отговор
    Предлагам затваряне на парламента.И всички комундели дето са вътре във един кораб и айде при папуасите.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 НЕЗНАЕЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "русенец":

    А ти кой беше, че забравих?
  • 32 Тя пари

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    направи с набързо приетите лобистки закони,не я мисли. А и вчера сделка за два катера за един милиард,за въоръжаването им още милиард...и финансирането е предостатъчно,че и за офшорката ще остане.
  • 33 Явно

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Браво!":

    за някой друг парламент пишеш.
  • 34 Иван

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Асан":

    Тази нали е божкова калинка също!
  • 35 нннн

    8 1 Отговор
    Ще разбере от Фейсбук.
  • 36 Славчо Фирата

    12 1 Отговор
    Ивенце, следи си редовно фейсбука ма, муцка !
    Рано или късно Тошко, пардон Слави все ще ти подхвърли там някое изречение или поне словосъчетание.... 😉
  • 37 Майна.

    9 2 Отговор
    Тази на стари години ще е същинска фон Лайен.., същото сухо , изпълнително, зомбирано излъчване има ...,ограничен мисловен процес...,но със счетоводителска преизност и изпълнителност....
  • 38 Любопитен

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кво ти предложиха да миеш тоалетните в парламента ли ????
  • 39 tapanar4o

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    А Тиквата стъпил ли е в парламента,та толкова ревете да го върнете?Айде да мерим с еднакъв метър,а?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове