Last news in Fakti

5 Юни, 2021 22:08 8 232 74

Христо Иванов: ГЕРБ се готвят за 65 депутата в следващия парламент

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • магнитски

САЩ дефинират корупцията като проблем на колективната сигурност, смята съпредседателят на Демократична България

Христо Иванов: ГЕРБ се готвят за 65 депутата в следващия парламент - 1
Снимка: БГНЕС

„Има много негативни сценарии след изборите. Но един от тях е този, в който спасяването на редник Райън - корупционния играч Борисов, се превръща в централна политическа сюжетна линия. И цялата република бъде заложена на неговото оцеляване“, коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред радио „Дарик“.

Според него още от предния парламент ГЕРБ очевидно се готвят да атакуват изборите.

"Те вече вероятно си подготвят пресконференцията, че този резултат, „който не ни харесва“, е резултат на нелегитимни избори. Това е част от стратегията на Борисов: „След мен и потоп“, неговото лично оцеляване. Той е най-големият източник на нестабилност в България“, добави Иванов.

Според него в момента ГЕРБ се готвят да имат 65 депутата в следващия парламент и с напредване на времето и „излизането на скелети от гардероба“ тази оценка ще става още по-консервативна и резултатите няма да се харесват.

„Единственият начин да се закрепят на политическата сцена като някакъв фактор, който е в състояние да отбранява своя лидер, защото той може да остане извън затвора само като политически лидер, е да оспорват резултатите от изборите. Да създават някаква паралелна история, че все още могат да бъдат във властта, да задават тон, че някой трябва да се съобразява с тях и че Борисов е фактор. Това е изключително опасно за републиката“, добави Иванов.

„ГЕРБ са в тежка изолация заради своята токсичност. Борисов персонално е най-големият фактор за политическа нестабилност в България, като използва за заложник партия ГЕРБ. Той е латиноамерикански диктатор в балкански вариант“, каза още той.

Христо Иванов е убеден, че визираният в санкциите на американското правителство по закона „Магнитски“ политик, е именно Бойко Борисов. Според него не трябва да се забравя описанието на въпросния политически лидер включва и определението „официално лице“. Такова не може да е лидер на извънпарламентарна партия.

„Само едно лице отговаря на това описание, защото то е облечено във власт. Овластено лице и лидер на партия. Това е Бойко Борисов – министър-председател и лидер на партия“, заяви съпредседателят на „Демократична България“.

„САЩ дефинират корупцията като проблем на колективната сигурност. През този закон САЩ гарантират онзи периметър на сигурност, който споделят с нас. Санкциите са оценка, че България е едно от най-слабите звена. Това е един от най-големите резултати от управлението на ГЕРБ“, добави той.

Според него въпросът със сигурността отдавна е надхвърлил разбирането за „хора с фуражки и зелени чорапи“, а е много по-широкообхватно разбиране.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 89 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдда

    72 96 Отговор
    Ристьо, вие за колко се готвите?? Защо ползвате българското знаме в своя символ?? Не си ли чувал че е незаконно?!

    Коментиран от #11

  • 2 choki

    86 33 Отговор
    ппГРОБ-СДС ще са 3-ти :)

    Коментиран от #9, #64

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай Събин

    65 6 Отговор
    Какво ще е интересно ако США знае коя е Мата Хари !
  • 5 Интелектуалец

    107 41 Отговор
    При едни честни избори Герб ще имат 35 - 40 депутати.

    Коментиран от #12

  • 6 бай Иван

    9 16 Отговор
    бразованието прави машини, които действат като хора, и създава човек, който действа като машина.
  • 7 Синята Идея

    54 24 Отговор
    Ти остави Гроп, гледай какво ще направите вие. Изщистете вашите обори Христо, доста оклук се събрал... Антоанети и подобни
    .
  • 8 Vinetu

    27 29 Отговор
    Само Черепа - Бойкиев е лапал суджук с Тиквата и сега е гладен като въшка 😁🎃🇻🇳🚾
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ТаУмВзе

    39 38 Отговор
    Ицко, няма бивши герберасти плъхове! Соросоидче долно.

    Коментиран от #25

  • 11 Чичо

    6 15 Отговор

    До коментар #1 от "мдда":

    Колкото на бацо без маалите
  • 12 СОЦИОЛОГ

    38 55 Отговор

    До коментар #5 от "Интелектуалец":

    ПРИ ПРОСТОТИЯТА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И НА ШЕФА МУ МАЙ С ПАТРИОТИТЕ ЩЕ СТАНАТ 100

    Коментиран от #15, #31

  • 13 Майна

    44 12 Отговор
    ЩОМ ,,БЪЛГАРСКО ЛЯТО,, ПОДЕЖИ НА САНКЦИИ ПО,,МАГНИТСКИ,, , ВИЗИРАНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕРИ ,С КОИТО Е ИМАЛ ВРЪЗКА БОЖКОВ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ!!ТОГАВА И ДПС И ГЕРБ СЪЩО ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ПОДЛЕЖАЩИ НА ,,МАГНИТСКИ,, .......МУСТАФАТА ЛИ НИ Е ПРЕМИЕР, БЕ...????
  • 14 Всички

    30 19 Отговор
    Знаем на кой се плащат протестите
  • 15 Интелектуалец

    47 25 Отговор

    До коментар #12 от "СОЦИОЛОГ":

    Така наречените патриоти няма да имат повече от 3%. Изобщо няма да влязат в парламента. След изборите ще си спомни за думите ми. Хората са отвратени и от така наречените "патриоти" и от Герб.
  • 16 Майна

    36 30 Отговор
    ТОЯ МАЗНИК ЗА КАКВИ ДЕПУТАТСКИ МЕСТА НА ГЕРБ ГОВОРИ???ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ ТРЯБВА ДА НЕ СЕ ДОПУСКА ДО ИЗБОРИ...ИЛИ ЧАКАМЕ МУСТАФАТА ДА КАЖЕ.....РЕЗИЛ!!!
  • 17 Още едно служебно правителство...

    32 22 Отговор
    Ще вкара коня и каруцата в пътя.Това е Българската неволя..Добре е,че ГРОБАРСКАТА шайка ще оспорва изборите,много добре!Още едно служебно правителство, тъкмо ще ремонтира държавните структури и ще вкара в затвора голяма част от еничарите на гробарите..

    Коментиран от #46

  • 18 Бойко

    35 26 Отговор
    Ице, готвим се за 4 мандат
  • 19 Дебилчев

    43 16 Отговор
    Бойкикев да спреш с тая токсичност, че отровите сте вие гнусарите
  • 20 Артър

    26 18 Отговор
    Ако може да ги намалят на 0,00 ще е още по-хубаво.
  • 21 user

    35 27 Отговор
    Този както чета какви глупости дрънка ми се струва, че играят някакви театри. За съжаление демократичната общност, която уж гласува за ДБ ни докарва хора от репресивния комунистически апарат като Рашков. За мен избирателите на ДБ са децата на тези носталгиците по миналото на които цял живот им е повтаряно колко е било хубаво старото време, а сега как сме на последните места по всичко. Това са млади неокомунисти и анархо-комунисти!
  • 22 Ристо

    17 5 Отговор
    А ти се надявАйййй за прокурор 😀😀😀😀💀💀💀😀😀
  • 23 демократ

    12 21 Отговор
    65 са много.зависи от вас,с колко ще ви подкупят.
  • 24 Две димящи дула

    40 16 Отговор
    Иванов, ти не беше ли залепнал като магнит до Борисов и не яде ли суджуците с него, теб не те ли лови магнитски???
  • 25 Друг прочит

    17 16 Отговор

    До коментар #10 от "ТаУмВзе":

    Който не лази достатъчно ниско пред Кремъл, оставяйки широка слузеста следа след себе, не работи за интересите и шкафчетата на московските бандити е соросоид ...
  • 26 Светослав

    28 16 Отговор
    Пинокио, пожелавам ви да гледате мача по канал 1.С Мая и Слави залагате на Евро футбол кой първи ще вкара гол, а на конните надбягвания сложи на коня Бойко, ще спечелиш. Дано ти изплатят печалбата. А за червен картон залага на Радев!!
  • 27 АБЕ МИСИРОК ИВАНОВ

    36 15 Отговор
    НЕ КОМЕНТИРАЙ колко депутати се канят да имат ГЕРБ !!!! Ти ПА'ТОК кажи колко се гласните да имате вие про'даж'ни душици !!!!
  • 28 ами да

    13 3 Отговор
    обявяват малко преди изборите името на това овластено лице и лидер на партия и да се свършва. Защо си мисля, че точно това ще стане. Сега е рано още.
  • 29 Задача за първи клас

    27 28 Отговор
    Лидери на партии
    Борисов
    Каракачанов
    Трифонов
    Нинова
    Карадайъ
    Бойкикев
    Манолова
    Хаджигенов.В задачата се пита КОЙ от тях е имал контакти в началото на годината с дубайския череп?! И КОЙ спонсорираше 10 те човека да се търкалят по жълтите павета с любезното съдействие и благ поглед на Фигуранта? Е там е заровено кучето и ако отговорите правилно, ще знаете КОЙ е корумпирания политик,,,,😂😂😂

    Коментиран от #40

  • 30 Изчегъртване ГЕРБ завинаги

    17 17 Отговор
    Не 65, а 6,5 не ме питайте, как ще се получи половинката хаха

    Коментиран от #56

  • 31 Далаверко

    15 5 Отговор

    До коментар #12 от "СОЦИОЛОГ":

    Абе патриотите вчера що си отмениха пресконференцията
  • 32 Бакшиши на Шиши

    25 14 Отговор
    Дoбрe чe ca Мaя Мaнoлoвa – cecтрa Гaлeвa и Хриcтo Ивaнoв – брaт Мaджo дa ни рaзяcнят щo e тo мaфиoт и oргaнизирaнa прecтъпнocт и къдe зимувaт тe у нac... Зa къдe e бългaринът бeз тeхнитe нaпoитeлни прoзрeния и нaпътcтвия...

    А в очакване да му спуснат нови инструкции дългоносият пинокио Ицо Иванов-Бойкикев даже вече седнал отсега да брои на пръсти кой точно седи на депутатските банки след 11 юли 😁

    Cпeциaлнo Мaя пък ocвeн вcичкo другo e и тoп шишивeдкa – нeзaбрaвими ca бaтaлнитe cцeни в пaрлaмeнтa, в кoитo тя cъc coбcтвeнaтa cи гoлa гръд кaтo oрлицa брaнeшe Шиши oт прoтивницитe му и зaeднo c чeрвeния прeмиeр Oлигaрcки aхa дa му ocигурят избирaнeтo зa шeф нa ДAНC.

    Коментиран от #37

  • 33 Истината

    14 11 Отговор
    От "Българско лято" питат в писмото си до американското посолство "защо умишлено е пропуснато името на "настоящия политически лидер", който според доклада е получавал подкупи от Васил Божков, и дали това не е опит за протекционизъм.


    "Бихме искали да получим ясна и точна информация относно това кои са политическите лица, получавали подкупи и как те са свързани с нашата политическа партия. В противен случай, не ни остава нищо друго, освен да вярваме, че е налице грубо вмешателство в демократичния политически живот на България, сравнимо само с други отдавна отминали мракобесни времена.

    Коментиран от #48

  • 34 Hoho Boho

    17 14 Отговор
    Герб ще имат по-малко от 40 дупетати.
  • 35 Гошо

    21 6 Отговор
    Ристе , те ГЕРБаджите колко депутата ще имат ,ти грижа не бери ,ами твоите демократи да не останат единствената ИЗВЪНПАРЛАМЕНТАРНА ЛЕГИТИМНА ОПОЗИЦИЯ
  • 36 Мутри вън

    14 15 Отговор
    Няма начин да постигнат 65 места. Според мен ще имат 50-55 места в 47 НС.

    Коментиран от #39

  • 37 ти не

    13 11 Отговор

    До коментар #32 от "Бакшиши на Шиши":

    разбра ли, че такава партия като ОПГ ГЕРБ няма вече!

    Коментиран от #45

  • 38 Емо

    14 7 Отговор
    Ясно е кой е подкупваният партиен лидер. Трябва да стане ясно как таксата спокойствие от 70 млн. лв., по твърдения на Божков, е предадена на Борисов. Ясно е чии депутати промениха Закона за хазарта, кой финансов министър не събра 700 млн. лв. такси, кой външен министър е издал служебен паспорт на Божков

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 герберастите

    11 10 Отговор
    какво се правите на "Дръж ми шапката"! Сякаш не прочетохте статията във Факти "Демонтират Борисов". Я пак я прочетете. Христо Иванов е разменил в бързината цифрите - максиум 56!
  • 42 имам

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "Емо":

    усещането, че две седмици преди изборите ще назоват името му.
  • 43 NeXu s

    18 7 Отговор
    Няма да е зле ако изписвате този лицемерен "демократ" като Христо Бойкикев от дъртия червен род. Този, както и Пинокио са толкова демократи, колкото аз - японец.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бакшиши на Шиши

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "ти не":

    Де го чукаш – де се пука...😉
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 6532

    8 11 Отговор
    Зависимите от ГЕРБ са повече от другите . Те ще гласуват за ГЕРБ.А ако ГЕРБ не са първи ситуацията в Б-я ще стане неконтролеруема.Все още има много хора .които ги подкрепят .Ще бъде много вероятно кликата на ББ да окървави софийските улици. ББ трябва да бъде арестуван за подстрекаване на рзмирици, Не случаино ухажва младите гербери.Те ще бъдат употребени за мръсните цели на ББ.Мафичта кога я бият най-силно хапе.

    Коментиран от #52

  • 48 ПОЛИТИК

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Истината":

    АМИ ЩЕФА ГО ЗАБРАВИ БЕШЕ НЯКЪКЪВ ГЕНЕРАЛ РАДЕФФ ИЛИ БОРИСОФФ ШЪ ВИДИМ ПОСЛЕ ВСЪЩНОСТ КВО НИ ИНТЕРЕСУВА
  • 49 щаб за честни избори в България

    10 7 Отговор
    Голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко на хората им писна от гадостите на ГЕРБ, ДПС
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Тролове на ГЕРБ

    7 10 Отговор
    Постоянно пишат тук против ДБ.

    Коментиран от #55

  • 52 СПЕЦИАЛИСТ

    9 1 Отговор

    До коментар #47 от "6532":

    НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ПРЕДИ ДА ПРОКЪРВИТЕ ЩЕ СЕ НАСЕРЕТЕ ТАКА ЧЕ УЛИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ САМО ОСРАНИ
  • 53 Супердесен

    13 6 Отговор
    Ичко ръси глупости, като типичен аутсайдер докопал чужди пари. Настояшчий болшевик. Широко му е около врата защото знае, че никога нищо няма да управлява. Не е ясно само дали е глупав или улав. Най-вероятно и двете. Но много противен с лъжите си. И нечистоплътен.
  • 54 Сценарий

    5 7 Отговор
    Мечтая си ГЕРБ да излязат на протест с бесилка и ковчег за Мравояда. Или това е позволено само на лумпените?
  • 55 Няма Кинти Вече

    4 4 Отговор

    До коментар #51 от "Тролове на ГЕРБ":

    Ми няма да пишат хвалебствия за БСП, площадни партии, и техния спонсор Божков, който скоро ще ви спре издръжките.
  • 56 ГЕРБ 2021

    8 9 Отговор

    До коментар #30 от "Изчегъртване ГЕРБ завинаги":

    ГЕРБ е "изчегъртен" само за 10-те трола на БСП които неуморно дращите тука. В реалния живот на изборите, ГЕРБ ще ви измете. Хората се умориха от лицемерни "протестиращи" и "радетели за демокрацията" и разбраха че получавате дотации от гусин Божков - Чери.

    Коментиран от #58

  • 57 Асан

    6 2 Отговор
    А Ристю талибана са готви да събира краставиците - бил юрис ама с отнети права 😁🎃🇻🇳🚾
  • 58 324

    7 2 Отговор

    До коментар #56 от "ГЕРБ 2021":

    Кого ще измете Герб? Един бутафорен дженерал с армия от некадърни неграмотници лишени вече от доверието на големия брат.
  • 59 може би

    5 1 Отговор
    В природата има равновесие.Като падне ББ вие също ще се изсушите защото няма да има нужда от вас защото съществувате само в тази среда.Изпаднем ли в нестабилност ще има народна любов. Наистина е най добре всички заедно довиждане управляващи и опоненти. Защото са едни и същи.Разменете полюсите и ще го видите.Тези хора мразят и
  • 60 Спешна Помощ

    5 1 Отговор
    Мравоядът го обхваща параноята всеки път когато предусеща че ще се провали мощно. Предишният път беше че изборите били нечестни за него, сега изборите щели да бъдат честни ама ГЕРБ щял да ги изкара нечестни. Много елементарно същество, как такива попадат в политиката с под прагова интелигентност и очевидни психо-соматични нарушения.
  • 61 Православна

    0 2 Отговор
    Румен Спецов e тoлкова нaперен, зaщото нa гoлемите xристиянски прaзници cи прeкадява малката чушка c мaнастирско кaндило пo изгрeв cлънце прeд икoната нa Cвeти Никoлай Чудoтворeц, зa дa пoрасне тя eдра и мoгъща кaто дунaвски шapaн пo Бoжиятa милocт.
  • 62 Историк

    5 1 Отговор
    Христо, попитай твоя вожд и ментор, Иван Костов защо продаде Нефтохим на Русия и защо не проведе лустрация като в Полша, Чехия, ГДР ??????????
  • 63 Жоро

    3 0 Отговор
    Тука много тролове се виждат. Или не толкова много но затова пък много работни. Опичайте си акъла само това ще ви кажа.
  • 64 Пенсионер

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "choki":

    А, не бил само Ристьо врачката.След изборите ще направиш ли политически анализ на резултатите, или ще кажеш, че резултатите са манипулирани? Не отнемай любимата дейност на Майчето.
  • 65 Бай Иван

    3 1 Отговор
    М,дааа.Другари комунисти.Идват тежки времена за партията,агентите на ДС и КГБ.Не успяхте да изпълните задачите на БКП.Всички лостове бяха в ръцете ви.Създадохте олигарси,вкарахте много другари в правораздавателната система,вземахте и властта.Но не успяхте да насочите България към Русия.Сега много другати ще трябва да се разделят с подарените материални придобивки от БКП. Оказа се,че на отговорни партийни лостове сме назначили некадърни клептомани и кухи кратуни!!
  • 66 Фери

    2 1 Отговор
    Г-н бой,,кикев.
    Не ме интересува колко гласове ще събере борисов.
    Направи така,че да ги събере Твоята мършава партия,ако не можеш скрий се от светлинатс
  • 67 ГЕРБ 35 депотати, толкова и Мая и

    4 1 Отговор
    Компания, ще делят 4и 5 място!! По вероятно Мутри Вън да са на 4то място!!
  • 68 malkija

    0 5 Отговор
    Прибави към 65 още 36 и ще разбереш за колко депутата се готви ГЕРБ
  • 69 Пламен

    2 1 Отговор
    А Демократична България се готвят да не бъдат в следващия парламент. Хората видяха, че си нямат идея какво правят там.
  • 70 Цецо

    1 1 Отговор
    Пък ДБ няма да имат нито един в парламента!
  • 71 Антивръзкар

    0 1 Отговор
    Ристо, а проблем на коя сигурност е връзката ти с Маджо?
  • 72 Dessi

    1 1 Отговор
    То и ти се готвиш за парламента, ама ще се окаже, че си си вкарал таралеж в гащите, щото няма да се окажеш подготвен.
  • 73 Мартин

    1 1 Отговор
    ГЕРБ може и да се готвят за 65 депутата в следващия парламент, но тази бройка е недостижима за хората на олигарха Иво Прокопиев от уж Демократична България!
  • 74 Лили

    0 1 Отговор
    Ами ти бе палячо? И ти ли се гласиш да папкаш от баницата?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове