Last news in Fakti

8 Юни, 2021 06:17 1 699 27

ЦИК продължава да търси решение за допълнителните 1 500 машини за изборите

  • цик-
  • машини-
  • гласуване

Под въпрос е машинният вот в чужбина

ЦИК продължава да търси решение за допълнителните 1 500 машини за изборите - 1
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия заседава днес, за да търси решение за осигуряване на още 1500 машини за изборите, предаде БНТ.

Вчера ЦИК и "Сиела Норма" не се споразумяха за цената за доставка и обслужване на машините. От компанията заявиха в писмо до медиите, че не могат да изпълнят поръчката на предложената от ЦИК цена от 6,5 млн. лева. От фирмата предупредиха, че всяко забавяне на договора води до риск за изпълнението на поръчката, на каквато и да е цена.

По-рано от МВнР признаха, че при такъв развой на събитията е възможно да няма машинен вот в чужбина. Обявиха и очакван абсолютен рекорд от над 800 секции зад граница.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вот Тебя

    9 10 Отговор
    Ма как така бе? Нали бай ганьовците гласуваха за 100% машинен "вот" (ало факти научете Български!). Сега Турските секции ще са 100% за ДПС с хартиен "вот".
  • 2 МИНУТА Е МНОГО

    11 0 Отговор
    НЯМА ВРЕМЕ!
  • 3 оня с коня

    7 15 Отговор
    ЦИК е с Персонал ИЗЦЯЛО ПОДМЕНЕН от Радев и съставен ИЗКЛЮЧИТЕЛНО по Негов Вкус.Служебното Правителство е съставено ИЗКЛЮЧИТЕЛНО от Кадри предложени от Радев и действа СТРИКТНО според Неговите Указания.По Конституция ЕДИНСТВЕНАТА МУ ЗАДАЧА е да подготви и осигури Нормални Избори.Вместо да се извърши Тая Дейност,се предприема МАСОВА ПОДМЯНА на Кадри по всички нива с Цел ОКОПАВАНЕ на Наши хора в Държавната Администрация,верни до един на Президента.Всичко това според всякакви Конституционни Разпоредби и Закони,както и според Международното Право се Охарактеризирва с едно Единствено Определение:ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ която непосредствено след Изборите следва да бъде Разследвана от Прокуратурата и Виновните да понесат Заслужени Наказания.
  • 4 АБВ

    5 11 Отговор
    Няма машини или така им оттърва на ЦИК !
  • 5 Поп Кръстю

    7 4 Отговор
    Определих си бюджет от 10 лв. за покупки в Кауфланд отидох в магазина и напълних количката до горе. Сметката на касата беше 130 лв. Започнах преговори с касиерката,че повече от 10 лв. за тези стоки няма да платя. Тя не ми предложи компромисен вариант и аз по обективни причини спестих 10 лв. Бу- ха- ха- ха.

    Коментиран от #14

  • 6 Да плащат

    6 1 Отговор
    Колкото е необходимо и да гарантират честни избори. То е ясно ,че после от нас ще ги вземат.

    Коментиран от #9

  • 7 кРадев

    5 7 Отговор
    Айде бе Радев, до изборите остана малко време, а още нямаме машини, кога мислиш да ги поръчвате, в деня на изборите ли???
  • 8 Пурко

    19 2 Отговор
    Съвсем ясно е откъде идва командата към тая фирма да саботира доставката на машините. "Действащ политически лидер" е, както го описват и американците.. И без машини си заминавате, герберчета
  • 9 нннн

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да плащат":

    Да плащат, но на друга фирма, още по- добре - на производител.

    Коментиран от #13

  • 10 Мислещ

    4 2 Отговор
    Точно в Турция би трябвало да има машини, че там не се знае какви манипулации ще падат, по-добре в София да няма машинен вот, видя се, че тук фалшификациите не им се получаваха дори като имаха всички лостове, а сега съвсем.

    Коментиран от #12

  • 11 Реалист

    3 2 Отговор
    "Обявиха и очакван абсолютен рекорд от над 800 секции зад граница." Слави продаде България на ДПС и Ердоган! Сега турчолята ще вкарат повече депутати. Смешни са наивниците, че така Слави ще получи повече гласове от плочкаджиите и берачите на ягоди в Англия. Жалкото е че на матряла не му пука
  • 12 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Мислещ":

    Аааа сега ли се сети че всичко това е парлама на задкулисието и първо Слави се продаде на турците, а после уж пропаднала сделката и няма как - неграмотните турци ще гласуват на хартия

    Коментиран от #18

  • 13 Последния Софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "нннн":

    Жалко че генерал Румен Радев не взе самолета и директно в Китай или Тайван където ги произвеждат да не се върне с 2000 машини. Те ония жълтите за 24 часа са ги произвели. Ама на, сега ДПС ще намаже. Карай

    Коментиран от #27

  • 14 Мирослав

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Поп Кръстю":

    Хаха и какво, наложи се да упражниш хартиен вот, демек тоалетна хартия са ти дали

    Коментиран от #23

  • 15 Логистик

    1 1 Отговор
    Сиела за каква логистика говори като държавата има отряд 28 с два еърбъса

    Коментиран от #22

  • 16 Логистик

    0 1 Отговор
    И автомобили за депутати собственост на държавата за транспорт по земята на машините
  • 17 Предположение

    4 0 Отговор
    Нещата вървят на “основание” за касиране на бъдещите избори.
  • 18 Мислещ

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Ами, не съм се сега сетил, винаги съм подозирал, че чалгарят е патерица на гроб или/и дпс, и си гласувах за Възраждане, но ако наистина пак се готвят такива манипулации, пак нямат особен шанс за влизане и ще продължаваме да циклим в мутро-мафиотщина и слугуване на запада (и Турция). И тук-там Русия.
  • 19 Алфа Вълкът

    1 2 Отговор
    Подменен вот гарантирано от кабинета Радев!

    Коментиран от #21

  • 20 Чичо

    5 1 Отговор
    Под наем и не пт Сиела. Тоя до 2015 не плащха пълни осигуровки на служителите си, значи са хора на бацо и сега може още да не плащат
  • 21 Чичо

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Алфа Вълкът":

    Е ако в маалте не са 50 процента за бацо, подменен ще е
  • 22 ДиЕйчЕл

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Логистик":

    А пък генерал Румен Радев още утре може да добави 10 Грипен-а и с летящите 2 МиГ-29 ще имаме истинска въздушна флотилия. Във всеки град на света ще има машини или в краен случай хартия
  • 23 Хартиената бюлетина

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Мирослав":

    Се купува лесно. Още по лесно се печата. Например искам да гласуваш за мен. Давам ти попълнена бюлетина влизаш да гласуваш с нея и излизаш с празната бюлетина, която ми връчваш лично и аз ти плащам! При машините това няма как да стане!
  • 24 четящ

    4 1 Отговор
    тези от сиела са абсолутни мошеници, след като искат по 10000 лв. на машина! и най-простия човек ще разбере, че това си е жив грабеж... Нека НАП да отидат на проверка в тази фирма Сиела, да видят плащат ли си всички данъци и осигуровки и т.н.

    Коментиран от #26

  • 25 СЕВЕРОЗАПАДА

    0 2 Отговор
    НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ, ХОРА. КАТО НИКОЙ ДРУГ ИЗБОР, ТО СЕГА ВСИЧКО Е РЕШЕНО. ДОКАЗАСЕ, ЧЕ ВСИЧКИ, КОИТО ГЛАСУВАХА В ПАРЛАМЕНТА СА НАЙ-ТЪПИТЕ ИДИОТИ И НЕКАДЪРНИЦИ НАЧЕЛО С РУМЕН РАДЕВ И ПОД НЕГОВАТА ЕГИДА.
  • 26 Незнам но Сиела

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "четящ":

    Ще бъде изчегъртена от всяка система на държавния апарат. Десетилетия тази фирма цоцка от държавата и частния бизнес. Можеха да направят компромис и да не проявяват толкова алчност.!
  • 27 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    За едни глупаци кадърните хора от цик ще пострадат така е когато има неграмотни началници /наше село за чабани не стават ще загубят себеподобните си говеда/ жалко за цик
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове