Last news in Fakti

16 Юни, 2021 07:14 4 889 22

Отстраниха зам.-шеф на Общинския съвет във Варна заради расизъм

  • община варна-
  • расизъм-
  • янко станев

"Не съм негър. Никога няма да бъда по простата причина, че имам познания. Имам информация, имам умения", са били точните думи на д-р Янко Станев

Отстраниха зам.-шеф на Общинския съвет във Варна заради расизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Расистко изказване е коствало заместник-председателското място във варненския Общински съвет на съветника д-р Янко Станев от СДС, съобщи "Труд".

Той изненадващо е бил отстранен от поста на първото от осем месеца насам присъствено заседание на съвета. Искането е дошло от групата на "Възраждане", а мотивът бе решение на Комисията за защита от дискриминация от 11 май, която санкционира с 1000 лв. Станев за думите му от трибуната в зала "Пленарна" на 13 юли миналата година: "Не съм негър. Никога няма да бъда по простата причина, че имам познания. Имам информация, имам умения".

Въпреки че решението още не е влязло в сила, извънредната точка е била включена в дневния ред с гласовете на 26 съветници. Точно толкова са гласували за свалянето на д-р Станев от ръководния пост. 13 – "въздържали се" и 6 – "против".

"Едно нещо държа да се знае - никога не съм бил расист и ксенофоб", заявил след вота Янко Станев, който има най-дълъг стаж във варненския местен парламент. Съветник е от 1999 г. В момента е член на постоянните комисии "Финанси и бюджет", "Здравеопазване" и "Социални дейности и жилищна политика".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ууу

    20 22 Отговор
    Какъв неприятен, нагъл човек. Изритайте го за винаги. Не се наял и накрал.

    Коментиран от #7, #9

  • 2 От Варна

    41 4 Отговор
    От ВЪЗРАЖДАНЕ ли дошло предложението?? Че те значи са лицемери, ТОЧНО по тази тема!

    Коментиран от #12

  • 3 Сандо

    52 3 Отговор
    В българския език думата негър няма расистко значение и не е обидна,тя просто означава човек с черен цвят на кожата.Колкото до проявите на расизъм,в последно време направо се злоупотребява с тях.Възраждане са ми симпатични,особено след гоненията им от властта,но тоя начин за разправа с човека/а той може и да го заслужава,не зная/ ми е противен и е недостоен.

    Коментиран от #4

  • 4 фен на сидеров

    7 20 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    явно сте функционално неграмотен, щом не сте разбрали какво казва

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 провинциалист

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "фен на сидеров":

    и какво казва?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шок и ужас

    14 2 Отговор
    Това крадливо и продажно недоразумение Станев отдавна трябваше да е в панделата, барабар с компанията му!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Срамота

    7 2 Отговор
    Общинският съветник от всички партии и във всички комисии от повече от 20 години, се оказва, че е бил и негри.
  • 11 Ха ха ха

    10 2 Отговор
    Прав е човека във всяка дума , която е казал , така е .
  • 12 Копейкин

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "От Варна":

    Враждата на Станев и Гуцанов е отдавна, така че какво те учудва , че партията на Гуцанов -- Възраждане е инициатор ? Костя е само поставено лице. Потърси от кого е къщата на Копейкин - от жената на Гуцанов.
  • 13 Казал истината и....

    18 1 Отговор
    .... уволнен недостойно! По-големи расисти от тъмнокожите няма, целият свят им е крив, и им е задължен!

    Коментиран от #17, #18

  • 14 Иванчо l-ви

    6 0 Отговор
    Янко Станев е с*иня ! И убиец на клуба ! Но СПАРТАК неще умре ! Докато има ФЕНОВЕ !
  • 15 Цаца (ама от едрата)

    6 2 Отговор
    Варна най-после се отърва от този ***"***
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 МВР

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Казал истината и....":

    Янко е Бокл*к. Холдинга го натресе в управата и години наред въртя далавери. Затвор за СВИНЯТА
  • 18 Подкрепям

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "Казал истината и....":

    Това съвпада на 100% с моето мнение. Все искат повече привилегии защото са такива, без да притежават нужните качества и способности. И непрекъснато оплюват другите все едно са им длъжни. Не може само да получаваш, без да полагаш и капка труд или някакво усилие.
  • 19 ДОКО

    10 1 Отговор
    Е НОРМАЛНО Е..СЛЕД КАТО ЦИГАНИТЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ЩЕ ИЗХВЪРЛЯТ СИЧКОТО БУГАР НАВЪН..
  • 20 Деф

    12 0 Отговор
    Чакайте черни и лилави да станат мнозинство и тогава ще видите какъв тормоз ще е за бялата раса. Тогава ще видидите как расистки ще се отнасят те към белите.
  • 21 гост

    6 1 Отговор
    Явно няма нищо по-важно и итересно от това,че някой не иска да е "негър",каквото и да значи думата или той да е вложил в нея, но важното е,че от Възражадне искат да е "негър",и за това го махат от поста му и ние трябва да ръкопляскаме.
  • 22 Gen Gurko

    2 1 Отговор
    Абе докога ще продължава този идиотизъм? какво расистко е казал, пък и с какво право ще му държат сметка за думите. Имало ли е негър на заседанието изобщо ? Думата негър е речникова дума. Ако някои негри са я напълнили с отрицателно съдържание, толкова по зле за тях. Да спрат да крадат, да се дрогират по цял ден, да извършват криминални престъпления от всякакъв вид и тежест и да се научат да работят, а да не висят на вратовете на работещите бели и азиатци с поколения.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове