Last news in Fakti

18 Юни, 2021 21:34 3 711 20

Експерти: Маркировката на новия участък от „Тракия“ край Стара Загора е опасна

  • маркировка-
  • ам тракия

Пътната агенция отказа коментар, но ще направи специална проверка по това обвинение

Експерти: Маркировката на новия участък от „Тракия“ край Стара Загора е опасна - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Маркировката на новоремонтирания участък от магистрала „Тракия“ в района на Стара Загора не отговаря на изискванията и е опасен за шофьорите.

Това твърди Европейският център по транспортни политики. Пътната агенция отказа коментар, но ще направи специална проверка по това обвинение.

Два месеца след ремонта Европейският център по транспортни политики изследва маркировката дали отговаря на евроизискванията.

Според експертите маркировката на един от най ключовите пътища в страната е не само неправилно поставена, но и не отговаря на стандартите за обратна светлоотразителност – нито на нощна, нито на дневна светлина.

Показват го пробите с рефлекометър.

„С други думи – маркировката е под всякаква критика и следва да бъде подменена гаранционно. Цели участъци от маркировката липсват“, казва Диана Русинова от Европейския център по транспортни политики пред btv.

Първите сигнали за проблемите неправителствената организация подава към АПИ преди месец.

„Няколко пъти чуваме оправдания, ефект – никакъв. Шофьорите продължават да карат по негодна маркировка, която при едно рязко влошаване на времето може рязко да застраши тяхната безопасност“, казва още Русинова.

От Пътната агенция обясниха, че маркировката на прясно пуснатия в експлоатация участък никога не е измервана: „Институтът по пътища и мостове /ИПМ/, който е специализирано звено в АПИ, ще извърши измерване на показателите на положената пътна маркировка.

Междувременно от АПИ разкритикуваха измерването от неправителствената организация: „Провеждането на нелегитимни измервания без въвеждане на временна организация за безопасност на движението е недопустимо и неприемливо“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да върнат

    43 3 Отговор
    Парите
  • 2 Гинка

    35 1 Отговор
    Отговорните лица трябва да бъдат съдени за опит за убийство . И да платят разходите по ремонта и затвор .
  • 3 Ynd

    45 1 Отговор
    Атакуват измерване без предпазни мерки, но няма коментар за некачествената маркировка. Като ББ, ти го питаш за свлачища, той говори за Комунистите.

    Коментиран от #18

  • 4 Да,бе

    38 1 Отговор
    Първо на първо това не е магистрала-трябва да има поне още едно платно.Относно качеството на настилката не само,че не е магистрала,но не е и скоростен път.Маркировката е най-малкия проблем на това гробищно съоражение,но важно е пълненето на шкафчета,гардероби,зайчарници и т.н.
  • 5 3456

    32 3 Отговор
    Г-н Бойко Борисов, се самозабрави, забрави че ние не сме Беларус, а сме член на ЕС!
    Да си сърба попарата сега!

    Коментиран от #19

  • 6 Радо

    27 0 Отговор
    Заемете се първо с отбивките и малоумните ограничения! Защо продължават да се строят неправилно пътища? Защо продължават да се одобряват не правилни проекти? И така продължават да се преекспонират проблемите и за в бъдеще!
  • 7 Гошо

    4 13 Отговор
    Хубуу, че има кой да следи за качество та хората използващи пътища да знаят за кво си дават парите, ама тоя ЕВРО център от вчера ли е, кога е основан, от кога прави изследвания, лигитимнилиса, с каква тежест, отговарят ли техните параметри на ППСМР (едно зелено книжле в пъти по-голямо от библията със сила на закон и не променяно също като нея)!? От къде се появяват експертите, кажете им имената ако имат такива!
  • 8 Бацо

    16 0 Отговор
    Е пизор тикай го в затвор
  • 9 Володя

    6 26 Отговор
    Бойко вече не е фактор в държавата и по навик си чешете езиците с него.Не сте живяли в комунизъм,но скоро ще разберете какво е,ама ще е твърде късно, тогава Белорусия ще ви изглежда като най-цивилизованата държава в сравнение с това което ви чака в България.От сърце ви го пожелавам,отворковци.

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Къде видя

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Володя":

    в темата да се говори за комунизъм и за Бойко? Ако нещо лошо е направено от него, то той е виновен! Ако е от някой друг, то другият е виновният! Стига с тия детски простотии и троления за леви, десни, червени, сини, пембени и така нататък! Айде да си гледаме проблемите и да търсим решения! Децата си и ат играчки и не им е работа да ръсят глупости!
  • 11 ДС на НРБ

    9 2 Отговор
    Ами изчегъртайте я ве, тая гадна маркировка!
  • 12 Фифи

    11 1 Отговор
    В градовете също липсва маркировка. Пълно безхаберие на държавата и общините .
    Хората се изпотрепаха заради кражбите им.
    Днес викам на интруктора, че на много места маркирвоката е изтрита, а знаците и табелите са скрити зад храсти и огромните клони на дърветата.

    Той ми отговори, че на кривата ракета, космоса й крив.
    Сигурно починалите на пътя сами са си виновни, че са тръгнали на някъде.
  • 13 Тракия ли

    15 1 Отговор
    Няма такава магистрала. Има път убиец : 5-ти юни - четвърта жертва на АМ "Тракия, 9-ти юни - сблъсък между два ТИР-а затвори АМ "Тракия", 14-ти юни- Ремонти и косене на трева ограничават движението в три участъка на АМ "Тракия", 15 юни - Тир се обърна на магистрала „Тракия“. Още? Съд, затвор, връщане на парите и точка по въпроса.

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЧОБИ

    0 6 Отговор
    АМИ ЗАТВОРЕТЕ Я ЩОМ Е ОПАСНА А СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА НАПРАВИ НОВА МАРКИРОВКА .СРОК 2022
  • 17 ТОРБАЛАН

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "Тракия ли":

    ТИ КОЛКО ДАНЪК ПЛАТИ БЕ КЛОШАР
  • 18 гпжбаджии сър

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ynd":

    Всичката гейберастка сган са така. Още от първото правителство на тиквата прокуратурата разследваше кой е направил записите вместо какво говори тиквата в тях.
  • 19 6A13TT

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "3456":

    Иди да видиш в Беларус пътищата.
  • 20 Някой си

    10 0 Отговор
    Опасна е в цяла България!
    Боядисват с боя без перли в нея и нощем маркировката е невидима!
    Всеки който се е връщал в България от чужбина може да го потвърди!
    Вероятно полагат маркировката с фасаген или някоя по-евтина боя...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове