Last news in Fakti

21 Юни, 2021 08:10 4 003 48

Проучване: В България се шири корупция на всички нива

  • корупция-
  • българия

Едно от обясненията защо хората в България се страхуват да съобщават за корупция е оценката им за съда и полицията

Проучване: В България се шири корупция на всички нива - 1
Снимка: Shutterstock

Повечето българи (56%) са смятали в последната година от мандата на правителството "Борисов 3", че премиерът и хора от личния му кабинет участват в корупция. Когато стане дума за депутатите, този дял надхвърля две трети (67%).

Почти толкова (65%) казват, че се опасяват от последици за тях, ако съобщят на органите на реда за случай на корупция. В същото време всеки пети (19%) признава, че е плащал рушвет под някаква форма.

Това показват подробните данни от социологическо проучване по поръчка на "Трансперънси интернешънъл", разпространени през миналата седмица с Глобалния барометър на корупцията (ЕС). В България то е проведено от TNS BBSS между 13 октомври и 6 декември 2020 г. сред 3000 души.

От тях се вижда, че макар министър-председателят да е бил възприеман по това време като олицетворение на корупцията в кабинета, то и министрите му не изостават много. Запитани дали служители на правителството са корумпирани, с "почти всички" отговарят 49%, а с "някои/никой" - 41%. Това е мнение, регистрирано поне 3 месеца след като Борисов смени четирима министри под натиска на протестите.

Резултатите показват, че половин година преди изборите на 4 април впечатляващите 79% от участвалите в анкетата са казали, че нямат доверие на властите (правителството, политици, служители в публичните институции или в каквато и да е агенция). Групата на казалите, че им няма никакво доверие, е 43%.

Местните власти получават малко по-голям кредит на доверие, но пак общо 58% от участвалите българи казват, че не им се доверяват, съобщава "Дневник".

Едно от обясненията защо хората в България се страхуват да съобщават за корупция е оценката им за съда и полицията. В допитването 40% са казали, че всички магистрати са корумпирани, а сред още 46% - има българи, смятащи, че такива са някои от тях. Малко по-добре е в полицията - 34% от отговорилите на въпросите казват, че тя е тотално корумпирана, а 58% допускат, че има някои корумпирани полицаи.

Българите нямат много високо мнение и за бизнесмените - 34% казват, че ръководителите на фирми със сигурност участват в корупция, на същото мнение относно банкерите са 32%. Близо една трета (31%) казват, че корумпирани са и всички неправителствени организации. Това е повече от мнението (27%), че корумпиран е президентът Румен Радев и хора в неговата институция, където миналото лято бе провела показна акция прокуратурата, предизвикала обаче обратен ефект и протести.

Запитани къде са плащали подкупи, давали подаръци или правили услуги на обществени служители, българите посочват:

19% - обществени болници (води Румъния с 22%, следвана от Литва с 19%, Унгария с 18% и Хърватия с 15%)

15% - в полицията (никоя друга държава не е с такъв висок резултат, най-близо са Румъния и Хърватия с по 7%)

13% - в съдилищата (само Белгия е с 12%, всички останали са под 10%)

11% - публичните училища (най-висок резултат в ЕС, заедно с Румъния)

8% - в институции, издаващи документи, вкл. лични карти, шофьорски книжки и др. (води Румъния с 9%)

5% - в институции за помощи за безработица или социални плащания (водят Румъния и Хърватия с по 7%, следвани от Унгария с 6%).


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 temerut

    44 2 Отговор
    Добрутро!!!!Че това кой не го знае!

    Коментиран от #6

  • 2 Ако е вярно

    5 26 Отговор
    Пишете статии да има нали? Корупция не съм видял...

    Коментиран от #36, #39

  • 3 ГЕРБ

    5 41 Отговор
    ГЕРБ ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО

    Коментиран от #4

  • 4 Това пак

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ":

    Тоя пък те крадът

    Коментиран от #5

  • 5 Асфалт

    1 35 Отговор

    До коментар #4 от "Това пак":

    Не крадът Герб са честни хора които са били част от развитието на българската държава

    Коментиран от #19

  • 6 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "temerut":

    Не вярвам. Каква корупция? Къде? Не може да бъде?
  • 7 Артър

    26 3 Отговор
    Защо Бойко Борисов не коментира корупцията в България?

    Коментиран от #12, #14

  • 8 Татко ти

    26 2 Отговор
    Ма как бе.....корупция....в България,.....не може да бъде!?!?
  • 9 хаберих

    21 2 Отговор
    Проучване: В България се шири корупция на всички нива. ЩЕ СЕ ШИРИ,КАТО НЯМА ДЪРЖАВА И ЗАКОНЪТ Е ВРАТНЯ У ПОЛЕ,КАТО БЕДНОТИЯТА Е ВОПИЮЩА И ПОВСЕМЕСТНА,ТАКА ЩЕ Е.
  • 10 Борисов

    28 1 Отговор
    Корупцията е навсякъде, и всеки го вижда всеки ден в живота си.
    Много често с приятели сме си задавали въпроса, как като нямаме вече никаква икономика, доходите ни са най-ниски в цял свят, и гледаме хора със скъпи автомобили с чудни богатства и имоти - и как става всичко това, ако не е от корупция, престъпност и кражби?
  • 11 БАЙ Х@Й ‼

    17 1 Отговор
    Трябва ли Ви проучване, че Слънцето изгрява сутрин, че рибките плуват, че врабчетата не могат да ходят а червеите не могат да летят 🤔🤔🤔
  • 12 Умен

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Артър":

    Кой беше този ???
  • 13 Софиянец успяващ

    2 6 Отговор
    Абе важното е да се обичаме и бедни
  • 14 Йордан към Артър

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Артър":

    Не може да коментира сам себе си не е етично поведение
  • 15 Шкафа

    10 2 Отговор
    Корупция няма. Сега ми се изплащат парите за патента на шкафа и чекмеджето.
  • 16 Има

    12 1 Отговор
    почва за корупция и тя е превзела като плевел всичко , читавото няма въздух да вирее !
  • 17 гешев ли..

    13 4 Отговор
    това е така, най корумпираната страна, въпросът който липсва е кой създаде тази корупция и отговорът на този въпрос е управлявалите последните 12 години.. нито един осъден от тях, ето това е по страшно и от корупцията

    Коментиран от #29

  • 18 ГЕРБ

    8 0 Отговор
    Асфалтираха пътя на България към бъдещето. Иначе дигиталната администрация ще ни спаси от корупцията. За съжаление Цифрово обслужване е корумпирано.
  • 19 един от многото

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "Асфалт":

    И от асфалта крадат!
  • 20 Корупция!! Каква Румъния, каква Хърватия

    21 1 Отговор
    Тотална Корупция на държавно и общинско ниво!! Дипломи, Шоф Книжки, титли, всичко се Копува, ДА Извадиш документ някакъв, разрешително, Чиновниците ще те въртят, докато не си платиш на тях!! Те ти правят Спънки, после доброжелателно ще ти помогнат, срещу пари!! А горе Високо, там се играе с Милиарди!! СОС Тотална Корупция от много години Обществени поръчки, Тотална Корупция!!! Съдебна система Корупция и зависими магистрати от Политици!! Не лъжете за Хърватия и Румъния нашето "Чудо" го няма никъде!!
  • 21 Ха ха ха

    16 3 Отговор
    Едно момче ги беше снимало как спят в работно време, после го съсипаха от проверки и актове , съвсем случайно. Един журналист го водят уж на разпит, а го стоварват в психиатрията го затварят там. Как да не те е страх? Наркодилъри, спец частите-наемни убийци. Всичко имат в мвр. Айде докладвай корупция де...
  • 22 Генчо

    10 0 Отговор
    Когато бяхме в гимназията, с аверите ходихме с по 1 пакет нова бразилия и 1 пакет чаени курабий в бърза помощ за болнични бележки,
    днес братовчет ми дава по 20 лева на жп/то да го извинява от работа .... та това е корупция в най/ниското възможно ниво при децата!! кво остава нагоре
  • 23 Спомените ми от БГ.

    14 0 Отговор
    Трябваше да строя в Ямбол.Беше 1996-7.Проектът направен.В кметството в отдела даващ разрешението (забравих името на началничката) постоянно ме връщаше (поне 3эпъти).Отивам при архитект ката -тя ми казваше всичко е както го искат.На 3 тия път и казах-отивай и ми вземи разрешението!Тя го взе и ми каза-връщаше те защото искаше пари!Друг случай-бях без колан закопчан (само преметнат) по причини които няма да излагам.Полицаят офицер (Ст.Загора) пита-какво ще правим....поне 3 пъти.Викам-прави каквото искаш,аз обясних защо не е закопчан, щом не приемаш обяснението пиши акт...Още един случай-Входът на София откъм Пловдив където има полиция.Само че аз се връща от чужбина и минах по околовръстното което беше като след бомбардировка.На една дупка така тясна че се е включила дългата светлина (беше 3 след полунощ).Не забелязах а и кормилото закриване синята лампичка.Спира ме (нали се счита че е още в рамките на София) и щял да ме глобява- то жива кола няма. ...какво ще правим....написа ми акт...Жалко че тогава нямаше телефони да ги снимаш или камери в колите.Затова-за БГ снимайте .Божков ако бе снимал как дава парите на ГРОБ никой нямаше да казва-не е вярно!Снимайте.Сега съм в чужбина.Никой не ми е казвал-какво ще правим или да ме мотка за да му дам нещо.В БГ нещо има сбъркано . Хората....това е сбъркано....

    Коментиран от #33, #45

  • 24 Мъка мъка

    4 0 Отговор
    Ние сме си виновни .Винаги след смяна на властта идва метла на всички под предлог борба с корупцията а всъщност замяна на хората с наши хора.Това на всички нива.На първо място в най добре платените места във финансиите и икономиката.По земите на Османската империя бакшиша съществува и до днес.Това е генетично вкоренена психология да почерпи за здраве.Докато всичко продължава да е съревнование по подобие на социалистическото съревнование петилетката за 3 години(магистралата за 2) така ще сме на тези места.Законите ни и те европейски но писани от хора които са плащали за да влязат в парламента и да ги пишат.Най добрия метод за борба с корупцията е нейното узаконяване.Веднага ще изчезне.
  • 25 И кой

    1 0 Отговор
    Го казва това, дневник, и кой стои зад дневника, един който е разследван и отдавна трябваше да е в затвора.
  • 26 Калъчев

    6 1 Отговор
    Корупцията е на всички нива в ОПГ ГРОБ. Това е всеизвестно вече. Стига думи. Новият парламент да промени законите за съдебната власт, НК ии НПК още в първите 10 дни, да изритат каскета, да изритат Цацацра, да назначат свестни прокурори и съдии и да започе масови арести, съд, доживотни присъди и пълни конфискации на всимко у нас и в чужбина на престъпниците ограбили България за трети път. Регресивно да се върнат нещата от второто ограбване на България още от Костов и царя. Народен съд и възмездие за грабежите.
  • 27 Коко

    2 0 Отговор
    Не думай....
  • 28 размисли

    4 0 Отговор
    Всички се правим на ударени по отношение на корупцията. Ние по природа сме податливи към нея. Ние от малки се учим да решаваме проблемите по тъй наречения "втори начин". Това да имаш нужните "свои хора", "връзки" е начин на живот от не знам кога. През соца още се беше развил тоя " народен спорт". Тогава не се въртяха големи пари. Използвахме думата рушвет, за корупция не бяхме чували. Всичко беше в ръцете на хората с връзки! За да се реши някой по-сложен проблем, връзките се задвижваха през 10- тина , че и повече "свои хора". Плащането ставаше по почина- "ти на мене, аз на тебе". С годините след 1989г вече "хранителната" среда се обогати, корупцията се разрастна заедно с увеличената престъпност и сега... това е положението! За съжаление!
  • 29 съвет

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "гешев ли..":

    Не си прав по отношение генезиса на корупцията! Има много писано по въпроса. Прочети малко.
  • 30 предложение

    4 0 Отговор
    До
    Факти.бг
    Предлагам, темата за корупцията в България, да стои винаги на първата ви страница!
    Благодаря!

    Коментиран от #32

  • 31 Го4о

    3 0 Отговор
    В това изследване нищо не се споменава за протестните партии, за БСП, за ДПС защо е тази преднамерена "лустрация" към тях? Ами книжните торбички, които отидоха при Мунчо???
  • 32 Факти

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "предложение":

    Съжаляваме, но ни е наредено "от горе" това да продължи до изборите за НС. След което започват избори за Д. Глава и няма как....
  • 33 мнение

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Спомените ми от БГ.":

    Патилата, които си описал, са до болка познати! По отношение последното ти изречение , добавям една селска пословица : Ако смениш овчаря на едно стадо 3 пъти и не се оправи- сменяй овцете!
    А пък Божков, може и да е снимал. Не се знае, може да си държи някое скрито козче! Все пак е човек организирал хазартен бизнес.
  • 34 Перо

    3 1 Отговор
    Корупцията се шири,поради криво разбраната демокрация. Само за 3 дни да се пренесе американската съдебна система и корупцията в БГ ще изчезне за нула време със страх и ужас за последствията,разбирайки какво ги чака мутренските управници от ГРОБ!
  • 35 Аз Негодника

    1 4 Отговор
    Проучване...Усещате ли леката,пред изборна закачка...Как борците с корумпцията,се оказват корупционери... Служебният кабинет е пълен,с кандидати за прокуратурата...Но вместо да бъдат разследвани,в момента те разследвата,и са еталон за честност...И ако се вгледаме по детайлно,реално всичко тая борба,се прави не за една партия която в момента единствено,се крие и мълчи за всичко.Партията ИТН...Нито БСП.Нито ДБ ще си вдигната резултати от изборите,защото имат много ТЕЖКО КОРУПИРАНО МИНАЛО...Но виж ИТН е новия проект чрез който те ще се върната на власт...За да се борят...С вятърните мелници, на корупцията...
  • 36 Данъкоплатец

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ако е вярно":

    Правилният избор на 11 юли е Бюлетина №23!

    И обяснявам защо.

    Не забравяй, че Христо Иванов
    заби българското знаме
    на плажа на Доган сарай!
    В руския анклав Росенец!

    ДС/КГБ агент Сава Доган е най-охраняваният
    руски диверсант в България!
    Христо Иванов прояви безразсъдна смелост!

    Лично аз ще гласувам с Бюлетина №23.
    И ще дам преференцията си за Петър Славов.

    И обяснявам защо.

    Петър Славов и Мартин Димитров първи предложиха
    машинното гласуване.
    При него са невъзможни фалшификациите с "мъртвите души" и "коригираните протоколи".

    Ти гласувай за кагато си щеш.
    Само припомням, че ГЕРБ и комунистът Борисов
    са от най долната некадърна и крадлива утайка на БКП.

    Не само заради пачките и кюлчетата в спалнята на Борисов.
    Но и заради ужасяващото здравеопазване, безобразната администрация, милиционерщината в полицията,
    източените язовири,пропадналите метро и магистрали!
    И заради пропадналите плочки на тротоарите,
    и заради дупките по всички улици!

    След три мандата на Борисов,
    българите са най-бедните в ЕС,
    вече далече от Румъния!
    С продължаваща руска енергийна примка на шията.

    А Борисов подари на Путин руско турски газопровод за Сърбия
    построен с български милиарди!

    Ако нещо не е вярно, поправете ме!
    Но не с "минуси".
    А с думи прости,
    разбираеми за всички.

    Предварително ви благодаря!
  • 37 Сър Пичук

    5 0 Отговор
    Не ме е страх да съобщавам за случаи на корупция, но е безпредметно, защото никой нищо не прави.
    Корупцията и кражбите от държавата у нас са от години. Още Алеко пише за Солунската митница. После, по време на социализма, корупцията беше повсеместна, като се проявяваше във вид на връзкарство и шуробаджанащина и за "услугите" се плащаше с "услуги" и/или в натура. Оттогава е и израза "да отвориш на някой началник вратата с крак". Т.е. ръцете ти да са пълни с "подаръци". С връзки и подкупи хората си осигуряваха всичко - от банани, до стоки в Кореком и дори апартаменти. По това време се крадеше повсеместно и всичко, въпреки жестоките наказания. Например, разстрелваха магазинерки за откраднати 10 000 лв, но продължаваше да се краде.
    След преврата от 1989г нещата се нормализираха, в смисъл, че всички корупционни действия започнаха да се плащат с всеобщия еквивалент - парите. Връзкарството също остана и дори се доразви като стана много по-меркантилно. Още в зората на демокрацията имах заведение и поне веднъж седмично ме навестяваха данъчни, от ХЕИ и т.н., които си поръчваха на воля (естествено без да плащат), а на тръгване искаха да им сложа в торбичка това и онова. Почти винаги си имаха и придружител(и). После, по времето на Беров, директно се искаше процент от сделката, преведеден по еди коя си сметка за да можеш да я осъществиш. Бизнес и сделки ставаха само между определени кръгове, а съдебната система заорко бдеше определени хора да не стигнат до затвора. Д
  • 38 Сър Пичук

    2 1 Отговор
    Продължение от 37:
    Бизнес и сделки ставаха само между определени кръгове, а съдебната система заорко бдеше определени хора да не стигнат до затвора. Днес все още е същото. Мерките са смешни и не целят изкореняване на тези практики, а наказване на някой, който си е позволил 12г да взима лъвския пай от тези пари, докато е оставил другарчетата си "на сухо". Затова трябва да бъде порицан, бит и оплют, за да си научи урока и да служи за назидание на другите.
    Накратко "Кради по-малко и давай и на другите да се облажват във властта, а и покрай нея - и те са хора и те имат да подсигуряват деца и вници до девето коляно".
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 tato

    2 1 Отговор
    Не се нарича корупция. Това е лоша дума. Нарича се ПОЯЕРПКА

    Други подобни примери:
    - Лихварство - Банкерство
    - Престъпник - Бизнесмен
    - Адвокат - Адвокат - Това още не са го променили
    - Анархия - Демокрация
    - Лека жена работеша за пари - Манекенка
  • 41 Павел Пенев

    0 0 Отговор
    Това е вярно, но не става въпрос за 56 а за 96%.
  • 42 БКП ИГРАЧА

    1 0 Отговор
    ПИТАЙТЕ РАШКОВ ЗА КОРУПЦИЯТА КАК СА Е СЪЗДАЛИ В БКП, КОЛО СА ОТКРАДНАЛИ ОТ ДЪРЖАВАТА. И ОТ КЪДЕ ИМА ТИЯ ИМОТИ И ЗАЩО НЕ ДЕКЛАРИРА КИНТИТЕ СИ.
  • 43 Ралчев

    0 0 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 44 Иво Христов

    0 0 Отговор
    набеден за професор и социалист:

    Само някой да тръгне да бори корупцията... Тя смазката на нашта икономика, тя е нейното кръвообръщение, тя е нейният хранопровод.

    Тя е много важна за нас и без нея не може да дишаме.
  • 45 Кунева

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Спомените ми от БГ.":

    Моите спомени за образованието, когато бях министърка също са подобни.
  • 46 Кочан

    1 0 Отговор
    Социализмът, това е корупция.
    Още е живо поколението което помни.
    Кандидатстваш в университета и забелязваш че някой с по-нисък успех е класиран в специалността за която си кандидатствал, но не е имало места. Отиваш да питаш, поглеждат: "Ами да! Пише абпфк. Активен борец против фашизма и капитализма.
    Връщаш се разстроен в къщи, и ти казват че не са ти говорили за това, за да не се изтървеш някъде и да си осакатиш живота.
    После научаваш че абпфк получавали "народна пенсия". Че вземали с предимство жилище и т.н. а ти работи и чакай ...

    исти
    Идва от кому-н-ист, спор-т-ист и т.н.
    Истите се водеха на работа и получаваха заплата, но не ходеха на работа. От време на време работниците научаваха че някой именит спортист работи в тяхната бригада и се надяваха да го видят когато получава заплата ...
    Така преминаваше и военната им служба.
    Така завършваха и висше образование ...
    Затова сега специал-истите разнасят славата на България.

    Арт-ист
    Също като спорт-ист. Минеков, Слави артисти от нашето време

    Опортюн-истите отиваха при бригадира и срещу фиксирана сума около четвърт от заплатата уговаряха да не се явяват. Така един опортюн-ист работеше на две, три места без да ходи на работа и да взема по-голяма заплата от тези които работят.
    Един от примерите е Десислава Радева ...
  • 47 Радев къде е

    0 1 Отговор
    Прaви ли ви впeчaтлeниe чe лицeтo Румeн Рaдeв ce пoкри дa рeчeм cлeд пaдaнeтo нa caмoлeтa. Oт aвиoбaзaтa къдeтo e бил кoмaндир ... Мнoгo вeрoятнo e пoзнaвaл личнo зaгинaлия пилoт. Нe изрaзи eдни cъбoлeзнoвaния ... Тoвa e зaщoтo e cтрaхлив и бeзoтгoвoрeн. Cтрaх гo e чe журнaлиcти мoжe дa му зaдaдaт въпрocи.
  • 48 Гай Турий

    1 0 Отговор
    Никой не разкрива задкулиснаат сила, която върти корупцията в България. Това са тайните общества: масони, ротарианци, тамплиери и т.н. Те не са партии, но са навсякъде в задкулисието на партиите. Винаги оцеляват и стоят недокоснати при всеки политически трус, или смяна на власт. Плащат или дават порции на едни партии и велможи, след тяхното разконспириране, сменят водачите на корупцията с нови - стари забравени маймуни, или нови наивници, желаещи да лапат пачки. Докато в тая страна не се възстанови структурата тип Държавна сигурност и се забранят по Конституция и закон тайните общества, тая мерзска либерална и глобалистка каста ще мърсува и върти народа като шиш на чеверме. Пълна и моментална забрана съществуването на тайнит еобщества. Преследване със закон по гл. $ от НК и жестоки наказания за тяхна дейност, подобни на тези за държавна измяна и преврат. Те правят точно това!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове