Last news in Fakti

30 Юни, 2021 07:33 6 118 33

Привикаха българския посланик в САЩ заради санкциите по "Магнитски"

  • магнитски-
  • санкционирани-
  • посланик в сащ

От мисията ни във Вашингон е била получена официална нота какво ще е развитието на казуса

Привикаха българския посланик в САЩ заради санкциите по "Магнитски" - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Посланикът на България в САЩ Тихомир Стойчев е бил поканен в американското финансово министерство, съобщи “24 часа”. Според дипломатически източници от София темата на разговора е била свързана със санкциите по закона “Магнитски”.

На 2 юни Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към министерството на финансите на САЩ наложи санкции на трима българи - на бизнесмена Васил Божков, на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски и на Илко Желязков - бивш заместник-шеф на Държавната агенция за технически операции (ДАТО). От дни усилено се коментира, че към този списък ще бъдат прибавени нови имена, с които на държавни фирми и ведомства не се препоръчва да правят бизнес.

Източници на "24 часа" от българското външно министерство неофициално допълниха, че от дипломатическата ни мисия във Вашингтон е пристигнала официална нота за съдържанието на разговора на Стойчев в американското финансово министерство.

В средата на юни бизнесменът Васил Божков поиска да бъде заличен от санкционираните по закона “Магнитски”. Делян Пеевски нае международна адвокатска кантора, която да го представлява в САЩ при оспорването на включването му в санкциите. Междувременно българското правителство създаде свой черен списък на 97 фирми и лица, които са свързани с тримата българи, санкционирани по закона “Магнитски”. От него бе извадена гръцката “Интралот”, която преди години имаше общ бизнес с Божков.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    57 5 Отговор
    развитието на казуса е ,че с каскета начело няма да има развитие. как точно ще им го обясни незнам
  • 2 Другарят

    27 2 Отговор
    Стойчев ще защити "своите" , а другите - на кучетата !
  • 3 гадно

    50 9 Отговор
    Аре, аре и краварите бачкат избирателно за тиквата понеже си плати такса спокойствие със самолетите поне засега си трайкат.
  • 4 един от многото

    42 3 Отговор
    Кой и как да накаже САЩ за неизгодния договор с Мариците от които всички страдаме и който няма начин да е сключен без корупционна схема?

    Коментиран от #20

  • 5 свиреп ОХЛЮВ

    32 5 Отговор
    Нали България е в Европейския съюз все още , а не в Съединените Американски Щати ? Зако от ЕС не са ни дали някакъв списък. И защо в списъка отсъстват хора като Домусчиев например ? Защо не споменават и името на Борисов , като главно действащо лице в този процес на корупция !

    Коментиран от #22

  • 6 стария моряк

    30 8 Отговор
    Кой страда от наказанието на "великите демократи" . Пеевски и Божков или хилядите хора останали без работа и пари?
  • 7 Мнение

    29 7 Отговор
    Американците искат богатите господа да им се отчитат и на тях, това е цялата работа, изобщо не им пука за демокрацият в БГ. Скоро могат да ни продадат за 5 млрд. още една хартиена ескадрила самолети.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Удавената Риба

    32 5 Отговор
    Интересното е , че по-свързано лице с Божкжв и Пеевски от Борисов няма ! А самият Бойко НЕ Е посочен като свързано лице ! Защо ли ? Та лично той и правителството му НЕ СЪБРАХА и ОПРОСТИХА на Божкжв данъци в размер 600-700 000 000 лв ! Това ако не е престъпление и свързаност , тогава КАКВО Е ?
  • 10 Антинато

    14 3 Отговор
    Бацо коха ще го магнитнат

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Доьнслс

    19 3 Отговор
    Какво стана с Горанов и офисите му за 700 000 лв???
    Защо прокуратурата мълчи?
  • 12 Пунта Мара

    16 4 Отговор
    Абе къде е Джипко Бибитков?

    Коментиран от #23

  • 13 Чичо Гошо

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Антинато":

    На 11 юли
  • 14 Ами

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Антинато":

    След изборите, когато окончателно стане ясно че вече ще бъде безгласна буква и безполезен за господарите си.......и май няма да го "магнитнат" ами направо ще му спрат тока!
  • 15 АУУУУУ

    5 3 Отговор
    КУЧEТAТA OТ "БЪЛГAРCКAТО ЛЯТО" ЛAЯТ , A ПЪК ЗAКOНA МAГНИТCКИ CИ ВЪРВИ И ПРИБИРA МРЪCНИТE ПAРИ .... ХA ХA ХA ХA ХA !!!!

    Коментиран от #31

  • 16 Gowo

    3 3 Отговор
    От Има Такава Тиква (ИТТ) уверяват , че няма нищо притеснително. Че това са нормални дипломатични отношения между деве демократични страни и че не е свързано по никакъв начин с лидера и
  • 17 1357

    13 8 Отговор
    Защо в списъка "Магнитски" липсва Бойко Методиев Борисов,комунист от 43 години и агент на ДС-агент Буда?!Б. Борисов е учил за пожарникар в Симеоново и е приел да доностничи, с името БУДА.Тъпите сащ защо пропускат агент Буда ,че е приятел и изнудвач на Васил Божков , Делян Пеевски /от ДПС,спонсорирал с пари кампаниите на ДПС/,Цветан Василев.Защо тъпите сащ пропускат агента на ДС Ахмед Доган?!Защо тъпите сащ не покажат своите агенти в България?Ние ги знаем,но нека Американското посолство да ги обяви.Тогава нашето Правителство е длъжно да ги изгони от България.Защо целуващата се Херо Мустафа от мюсюлманка, заедно с мъжа си приема юдео-лютеранска религия/секта/не е обявена за персона нон грата,след като има американски шпиони в България.?Има ли някой да отговори или Временното Правителство ще мълчи?!Искаме истината и отговори!

    Коментиран от #21

  • 18 Крис51

    8 1 Отговор
    Това с оспорването от страна на Шиши изглежда нелепо. Доколкото знам, няма процедура за такава стъпка. Такива санкции се определят след събиране на безспорни доказателства и не подлежат на оспорване в съда. Поне така твърдят разни експерти.
  • 19 Магнитски

    5 1 Отговор
    Време е да ги привикват направо в затвора Алкатрас! Без да се лигавят дипломатично!
  • 20 Николай

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "един от многото":

    Накажи Иван Костов
  • 21 Кремълски бандит

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "1357":

    Оставили са тази чест на МутраФонова да ги обяви - все пак са слуги на кремълското жуже .
  • 22 5ко

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "свиреп ОХЛЮВ":

    Защото така се процедира с колониите. Сега ще си присвоят на готово откраднатие им парички, а ние ще си останем с пръст в . . . Нищо лично.
  • 23 5ко

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Пунта Мара":

    Ще го хвърлят тихо, без шум в коша за отпадъци кото ползван кондом, след отстраняването му. Такава е процедурата.
  • 24 БАЙ Х@Й ‼️

    3 2 Отговор
    Нищо лични! Как Ви звучи ЕС да наложи рестрикции на жители на Текста, а после да привика някого от управата на щата ‼️‼️‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #25

  • 25 БАЙ Х@Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Тогава ще повярвам в демокрацията им !
  • 26 Липсва и

    6 2 Отговор
    един мастит бизнесмен, чиито име фигурира в един доклад на американския посланник преди време наред с името на Божков(Името на Гриша Ганчев се споменава в изтеклата чрез Уикилийкс кореспонденция на посолството на САЩ в България. Заедно с Тодор Батков, Васил Божков и братята Красимир и Николай Маринови – Маргините е даден като пример „за някои от най-известните връзки“ на българския футбол с организираната престъпност.) Така че мили ми ЦСКА-ри, марш при Левскарите, плеснете с ръце и се прегърнете!!!! Бяхте ми много сладки като ви гледам как като кучето и котката се карате а лудата гора ви мачкаше!!! Дерзайте, пускайте си декларации, мразете се това е в полза на кой?????😉А сега ще има смешен😂🙄ПЛАААЧ!!! Иначе едно голямо браво на Американците, поне като ни изкарат кирливите ризи маалко от малко влезем в релси!!!
  • 27 Анти трол

    4 5 Отговор
    Ще му кажат,че Радев е следващият....

    Коментиран от #28

  • 28 абе

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Анти трол":

    Решили са да доуточнят кой бивш държавен служител и настоящ партиен лидер са имали пред вид , защото нещо се правил на разсеян и ги житкал с 200-та.
  • 29 ГРУ

    3 1 Отговор
    Ст. Три. е следващия чекнат в списъка Магнитски
  • 30 Дърт пее..раст...

    3 2 Отговор
    Ще ни присъединяват към САЩ ..Като Пуерто Рико..!.Живот ще си живеем..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Виж

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "БАУУУУУ":

    "Списък за бърз контрол" - част 3
  • 33 Перо

    0 0 Отговор
    А главния престъпник и държавен милионер Домусчиев,който “инвестира” крадени пари за завод в САЩ е непричем,защото се откупи! Ортаците на Божков в хазарта, заеха неговата ниша, също са непричем!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове