Last news in Fakti

1 Юли, 2021 21:41 2 293 79

Премиерът: Не търсим реваншизъм, а хора, които да работят в интерес на обществото

  • стефан янев-
  • служебно правителство-
  • служебен кабинет

Честните и прозрачни избори за пръв път ги гарантира Избирателният кодекс, сподели Стефан Янев

Премиерът: Не търсим реваншизъм, а хора, които да работят в интерес на обществото - 1
Кадър: Bulgaria ON AIR

"Не търсим реваншизъм. Опитваме да намерим по-подходящи хора, които да работят в интерес на държавата и на обществото. Критиките идват от бившите управляващи и са целенасочени, за да покажат определен тип говорене за дейността на служебния кабинет. В самото начало споменах, че нашите критерии ще бъдат професионализъм и прозрачност. Поддържаме пряк контакт с обществото и информираме за всяка една от стъпките, които правим. Професионализмът на хората от държавната администрация е критерият за тяхното оставане на позиция", заяви служебният премиер Стефан Янев в студиото на предаването "Денят ON AIR" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че винаги е възможно да очакваме още рокади в институциите.

Избори 2021, корпоративен вот и купуване на гласове

"Честните и прозрачни избори за пръв път ги гарантира Избирателният кодекс. За пръв път ще имаме масово гласуване с машинен вот. Гарантирането на честния вот касае обществени явления, за които трябва да се предприемат мерки за тяхното предотвратяване. Купуването на гласове, корпоративният вот - те са определен тип подмяна на вота на избирателите. Партиите са носители на този тип движение в посока подмяна на вота на избирателите", смята служебният премиер.

Стефан Янев увери, че с усилията на изпълнителната власт и съдействието на съдебната система вече се взимат необходимите мерки за предотвратяване.

"На всеки гражданин трябва да е ясно, че ако се поддаде на натиск или продаде гласа си, спечелвайки 100 лева в момента, той ще загуби може би 10 000 в следващите 4 г.", настоя премиерът.

По думите му ЦИК е изправена пред дилемата дали да допусне секциите, за които има съмнение, че не са с реални гласоподаватели. Той потвърди, че машините за гласуване вече са пристигнали в някои от държавите зад граница. Сред тях е и Турция, а премиерът Янев не смята, че там ще се гласува само с бюлетини, каквито твърдения се разпространяват.

"До момента ЦИК се справя и имам впечатление, че ще се справи. Винаги е възможно да има саботаж. До момента е имало силно нежелание този вот да се провежда с машини. Кой има интерес да говори за саботаж? Логиката сочи, че са тези хора, които се занимават с корпоративен и купен вот", подчерта служебният премиер.

Изборен туризъм - хиляди македонци ще гласуват у нас под строй?

"Министър Рашков ще действа в рамките на закона. Това, което е огласил, е информация, която той е решил, че може да сподели с обществото, за да не бъдат изненадани българските граждани, когато видят непознати хора да влизат в тяхната избирателна секция", заяви още Янев и добави, че властите се координират и работят по такъв тип сигнали.

"Всичко зависи от това до каква степен обществото толерира това явление. Ако хората осъзнаят, че техният глас трябва да бъдат чут - ще направят възможното да бъде спрян изборният туризъм. Страхът започва да изчезва, хората вдигат поглед. Усещат, че тяхното отношение към партиите и държавата може да бъде различно, те могат да бъдат водещи. Само чрез гласуване нашите съграждани могат да се надяват на промяна", смята служебният премиер.

Нов скок в цените на услугите за бита

"Тези цени регулярно се променят в една или друга посока. За съжаление, в повечето случаи цените вървят нагоре. Цената на тока за бита се сформира от много фактори, които отчитат и пазарните условия, състоянието на нашата енергетика. Нашата енергетика, бидейки на общия европейски пазар, не може да не се съобразява с борсовите цени на електричеството. Неочакваното е в детайлите - с колко", коментира темата гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Премиерът е на мнение, че "Мариците" са проблем, който в последните 15 години не се решава - умишлено или неумишлено. За цялата ни енергийна система трябва да бъде изработена дългосрочна стратегия, убеден е той. Трябва да сме наясно как искаме да се получи този енергиен микс и да намерим предвидимост за бизнеса. А в контекста на "зелената сделка" перспективите за "Мариците" не били добри.

"Трябва да сменим горивото. Ако от въглища преминем на газ, ще можем да запазим мощности. Трябва да се вземе решение доколко търпи развитие ядрената енергетика. Доколко трябва да разчитаме на възобновяемите източници. Техният коефициент на полезно действие не е толкова добър", отчете Янев.

Какво се случва с АЕЦ "Белене"?

"Той е доказателство, че в този сектор не е имало устойчива държавна политика. Държавните органи са правили движения напред и назад, объркали са българското общество и потенциални чужди инвеститори. Вложени са пари за ново оборудване, трябва да извървим и останалата част от пътеката. Надявам се да не потънат пари на данъкоплатците. Харченето им трябва да става отчетно и пред очите на всички", отбеляза служебният премиер.

Раздадени милиарди без обществени поръчки

"Може би не разбираме добре размера на това, което се е случило. Ако си представим, че с тези пари биха могли да бъдат построени 100 училища или да бъдат напълно оборудвани 10 болници, вероятно тази картина би била по-разпознаваема от обикновения човек. Във всички сфери виждаме, че законодателството е било създавано или променяно в услуга на интереси, които са различни от интересите на обществото. Като служебен кабинет имаме задачата да намерим тези нужни промени, да ги заложим като законопроекти пред новото Народно събрание и в дебат да се реши кои може да преминат в закони", обясни Янев.

Актуализацията на бюджета

"Цифрите са детайли, по-важна е стратегията защо искаме определени политики да бъдат продължени или не чрез финансирането. Пандемията нанесе щети не само на наши близки, но и на цялото общество. Много области бяха в нарушен статус на функциониране - здравеопазване, образование, бизнес... Валидно е за всички сектори на бизнеса. Държавата се крепи на бизнеса, трябва да му осигуряваме условия да работи", категоричен е той.

Планът за възстановяване и устойчивост

"До края на следващата седмица ще бъде готов като философия и рамка. Диалогът е интензивен. Планът ще бъде представен на публично обсъждане. Не бива много да го бавим този план. През есента най-рано ще можем да получим пари от Европа - октомври-ноември. Идването на парите не означава, че нещо веднага ще започне да се случва", коментира темата Стефан Янев.

Ваксинационният процес

"Все още ваксините са в срок на годност. Притеснен съм, че българският народ масово не се ваксинира, но това е лично желание на всеки. Една от причините да има негативизъм към ваксинацията се дължи на хаоса на управление на здравната криза през миналата година. Направи много хора привърженици на конспиративните теории. Получаваме тези ваксини на базата на тристранно споразумение между ЕК, производителя и страната. Преговорите не са лесни и отнемат доста време. Имаме такова намерение (да дарим ваксини на други държави - бел. ред.), с готовност бихме го направили, но все още нямаме решение. Има достатъчно ваксини, ще пристигат още до края на годината. Това е най-добрата защита, по-добра не е измислена", заяви премиерът.

Според него политическата комуникация започва да се обърква и се получава нов модел, който все още няма име.

"Лидерството идва от разбирането на желанията на хората. Комуникацията между гражданина и държавата е сбъркана, не е добра. Много хора приемат държавата като нещо далечно и загадъчно. Точно тук е лидерството - да се обясни на хората, че те са държавата и тя зависи от техните действия", настоя Янев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    19 63 Отговор
    Какви гръмки фрази от главния клеветник на военната хунта на превратаджийчето радеффф

    Коментиран от #9, #69

  • 2 Жалък си

    16 62 Отговор
    Зеления чорап от служебните посмешища на хутаджията пак се напъва да бръщолеви небивалици .

    Коментиран от #12, #65

  • 3 ТЕ ТОВА ИСКАМЕ!!

    56 5 Отговор
    ПОЛИТИЦИ КОЙТО ДА НЕ КРАДАТ ЗА З ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД..И ДА НЕ СТРОЯТ ПАЛАТИ НА З КАТА ПО ПЛАНИНИТЕ!!ТРЯБВА КАТО В КИТАЙ..КРАДЕ ЛИ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ.......НА БЕСИЛОТО 😜🤪😝🤑🤣
  • 4 recovery

    13 34 Отговор
    Ходи в Банкя,да се наведеш на падишаха!
  • 5 ОСТАВКА ФАТМАЦИ, ОСТАВКА... ДЕ'БИЛИ

    15 49 Отговор
    ЧЕР'ВЕНАТА КО'М'УН'Я'ГО-ФАТ'МАШКА И ОЛИГАРХИЧНА ДС-МАФИЯ ВОДИ БЪЛГАРИЯ КЪМ...ПОРЕДНИЯТ ФАЛИТ И ГРАБЕЖ!!
    ЧАКА ВИ ВОЕ'НЕН СЪД И ЗАТ'ВОР, БОК'ЛУЦИ,... СКОООРО
  • 6 Вижте да се посмеете

    46 9 Отговор
    Борисов и Теменужка Петкова под жаркото слънце с още 12 чичовци и лeлки ГЕРБ на магистралата с плакати и спират движението. Дотам ли стигна тиквун в отчаянието си -: Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова и бившият премиер Борисов поведоха протест срещу спирането на изграждането на АМ “Хемус”, което дойде след замразяването на сметките на “Автомагистрали”.Според Борисов парите са били спрени, а магистралата била близо до завършване.
    Събралите се демонстранти носят табели с надписи "АМ “Хемус" е важна за Търговище” и “Търговище си иска магистралата”. 

    Коментиран от #20

  • 7 Клоуни сте

    14 48 Отговор
    Малкия фатмачко , в плах опит за мисловна дейност , завършващ с обикновеното джавкане по поръчка на ръководителя му, дрОгаря радко .
  • 8 Хахааа

    41 5 Отговор
    На крив Тулуп машините му виновни? :) ОПГ ГЕРП години купуваше "вота" с парите на Черепа, но бай ви Аланкоолу бил "издебнат" и снимали чекмеджето. А проститутката в огледалото, бре...как така "непознати" жени се разхождат из държавна резиденция, че и с пачки, злато, пистолет по джобовете? Тоя жалък илитерат все още мисли, че някой ще му се върже на брътвежите. Баце, ОПГ-то ти го стъкмиха в нарушение на Констотуцията чужди фондации, финансирани от чужди държави и съмнителни "филантропи". Цецко започна да осребрява политически позиции още преди години, апартаментчета, туй-онуй...беше му ясно, че нещата отиват към заведението на бай Ставри!
  • 9 Лудия Макс

    38 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха":

    Не му харесва на този, който е изпуснал големия КОКАЛ, на нас - обикновените хора служебното правителство МНОГО ни харесва. Даже "ни кефят" максимално.
    Не ни "кефеше" ГЕРБ през периода на локдауна, стана: ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА. Затова има Видов ден, айде чао сега.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Простият зелен смрадлив Чорап най-после

    12 32 Отговор
    Си призна..че цените ги вдига именно... Де'била на Решетников!
    Аман от Руски шпиони и ИБ'РИЦ'И.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Алфа Вълкът

    14 12 Отговор

    До коментар #10 от "БАЩИЦАТА...ПАК ЩЕ КОМАНДВА ДЪРЖАВАТА":

    ПП.ГЕРБ с протестна декларация и ще сезира международните институции! ГЕРБ оправдава тежкия си крах на местните избори в Благоевград с жандармерийскoто присъствие там в ромската махала , което е лишило партията от многобройни гласове: " Блокадата над ромските махали и струпването на жандармерията ще изплаши мургавото население и повечето от тях няма да отидат да гласуват"
  • 14 Боец срещу мафията

    29 9 Отговор
    БОРИСОВ и ГЕРБ ще саботират изборите!
    НЯМА ДА СТАНЕ, МУТРО!
    Борисов знае, че ще загуби изборите. От две седмици реве как изборите щели да бъдат манипулирани, как гласовете за ГЕРБ щели да отидат за други партии, как служебният кабинет не можел да организира изборите и тн.
    Борисов знае как ГЕРБ манипулираше изборите. Как всички държавни служители носеха списъци с гласове за Партията или биваха уволнявани. Как стотици кметове превърнали се във феодали задължаваха под строй да се гласува за ГЕРБ! Как МВР охраняваше дилърите, които купуваха гласове за Буда. Как хората му в комисиите манипулираха и фалшифицираха бюлетини, протоколи и избори. Как Цветанов пускаше копоите от частния ДАНС на ГЕРБ срещу опонентите. Как мачкаха, заплашваха и пребиваха. Борисов знае как печелеше избори. И сега е в истерия.
    Страх тресе кочината!
    Купуването е вече приключило, служебното правителство се оказа неспособно да спре това. Но купените гласове не са достатъчно. На Борисов му остава само да саботира изборите, да ги компрометира и провали, за да скрие своя провал. Мутрата е готов на всичко. Може да изтегли хората на ГЕРБ от комисиите в деня на изборите, вече получавам такива сигнали. Може да саботират с аварии на ел. захранването, за да спрат машините. Може да вкара умишлено саботьори, които да "прецакат" машините. Компромати, лъжи, мутри и всякакви свинщини.
    Няма да стане. Рашков остави редица областни шефове на МВР на постовете им и резултата е на лице.

    Коментиран от #36

  • 15 Лудия Макс

    24 9 Отговор
    6+ имат служебното правителство с малки изключение. Така наречените мишоци от Татяна Дончева. Одобрението е ясно 50+% от българските граждани.

    Коментиран от #74

  • 16 Боец срещу мафията

    24 11 Отговор
    Във Видин например ГЕРБ и ДПС си разделиха и платиха гласовете във видинската махала, Брегово, Новоселци и тн. седмици преди изборите. А патрулки на МВР охраняват "сделките". И на други места е така. Като официални наблюдатели на Изборите, БОЕЦ следим ситуацията на много места в страната.
    Ще кажа на Борисов само едно - пътник си, мутро! И колкото и да се гърчиш, пънеш, плюеш и ревеш, спасение и милост няма да има. Ти почерни хиляди български семейства, милиони прокуди от родината им, милиарди одрани от гърба на българските граждани. Превърна държавата ни в кочина. И сега дойде времето да плащаш. И ти, и Пеевски, Гешев, Доган, Цацаров и цялата ви престъпна котерия.
  • 17 Станислав Георгиев Недков -Стъки

    4 22 Отговор
    Скъпи братя и сестри,

    Цялата държавна машина е срещу мен, защото изказвам мислите си на глас.
    Говорителят на правителството изнася специална пресконференция, за да се чуят лъжите му, целящи да опетнят името ми.
    Жълти сайтове и медии всекидневно бълват откровени лъжи срещу мен, като всяка следваща е все по-гнусна.
    Грантаджии и платени армии от тролове щурмуват всяка статия, пост или новина свързани с мен.
    Целта на всичко това е една - да охулят името ми, което съм градил с години по най-големите спортни арени.


    Но нищо не е в състояние да ме спре.

    Когато отново скоро е премиер Борисов а есента съм президент, тогава ще има възмездие и отплата за всички Вас.

    Коментиран от #27

  • 18 Божков смазал каскета

    18 2 Отговор
    Прокуратурата тихо разхлаби примката около Божков

    Всички от много "организираната, опасна и ръководена от бизнесмена група" са на свобода, а разследването буксува.Така или иначе вече
     
    нито един от т.нар. група на Васил Божков не е в ареста
     
    А според прокуратурата тя уж беше много опасна. 
    На свобода освен близките на бизнесмена от Дубай, неговите съдружници, хората от Комисията по хазарта е и считаният за  негов най-доверен адвокат Славчо Марков.



     
  • 19 Патология

    11 21 Отговор
    Тия лъжци на КРадев вземат народа за много прост и бързо забравящ:
    1. Не реваншисти а дърти комунисти сте - пак има 'бивши хора'.
    2. Готвите се да фалшифицирате изборите - затова не искате да броите хартиените отрязъци от машините.
    3. Високата смъртност от КОВИД и провалената ваксинационна кампания се дължи точно на опозиционните партии които гориха маски и правеха всичко срещу мерките на ГЕРБ правителството, не защото ги интересува Българския народ а защото беше против ГЕРБ.
  • 20 Танцуващ от радост до 6

    25 6 Отговор

    До коментар #6 от "Вижте да се посмеете":

    Фалиралата корпорация ГЕРБ обаче няма шанс без своя създател. Осъзнаването, че Управителя се е превърнал в Диктатор и е ограбил до шушка не само страната, но и собственото си творение, не им помага. Без него те са скучен сбор от „калинки“, събирани на принципа на слугинажа. Те не могат да предложат нищо смислено, а дори и да съставят някое послание, няма кой да им повярва.
     
    Ситуацията се движи към летален изход. Никакви опити за реанимация от страна на някакви пратеници на ЕНП не могат да помогнат. Борисов ще закопае своята партия, защото тя без него не може. Дори най-големите сатрапи в историята не са успели да запазят режимите си, когато народите са се отвратили от тях.
  • 21 !!!?

    8 27 Отговор
    Този набеден премиер е по-Фигурант и от Фигуранта, а отгоре на всичкото е и откровен лъжец, което е недостойно за български офицер !!!?
  • 22 гербПрестъпници

    19 6 Отговор

    До коментар #10 от "БАЩИЦАТА...ПАК ЩЕ КОМАНДВА ДЪРЖАВАТА":

    хахахахаха призна ли си циганино под строй вземате парата от народа да гласувате за престъпника и бъдещ затворник бойко , сега като не вземеш 80 -100 лева няма да умреш не се безспокой

    Коментиран от #25

  • 23 Стойко

    10 5 Отговор
    След млaтенето в областния център Благоевград кат шкембе в дувар. Къде е онзи смешкoто както е известен тук? Онзи с едрия шрифт и ник "ГЛУПАКА МАЧКА"? Да се по смеем малко с него пак. Преди изборите тръбеше че идвал кабинет ББ4 и плещеше за някакви Мъглиж и Баните! Сега нещо не смее да се покаже. С този олигофреняк съм се смял както никога преди. Липсва ни тоз cмешко да ни развеселява. И неповторимо как е смазван кат тиквун!

    Коментиран от #26, #31, #39

  • 24 Подкрепа за Борисов

    7 11 Отговор
    Номер 5 Сигурност успех Развитие Не на комунизмът Радевите Служебни Превратаджии Спряха Развитието на България Принудиха ни да гласуваме само с венецуелски машини Оставка Служебни Вървете си с Радев втори мандат няма за теб РАЗБЕРИ го
  • 25 БАЩИЦАТА...СКОРО ПАК ЩЕ ВИ МОРИ

    5 11 Отговор

    До коментар #22 от "гербПрестъпници":

    АЗ НЕ ЕЗЕМАМ ДА ГЛАСУВАМ...АЗ РАЗПРЕДЕЛЯМ...ЗАЩО ЛИШИХТЕ РОМИТЕ ОТ ПРАВО НА ГЛАС...ИМАТ СЪЩИТЕ ПРАВА КАТО ВАС ОТРЕПАЛНИЦИ....ВИЕ С ТОЗИ ГЕНОЦИД ОТНЕМАТЕ ГЛАСОВЕТЕ НА ПАРТИЯ ГЕРБ...НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ СКОРО...

    Коментиран от #40

  • 26 Подкрепа за Борисов

    7 13 Отговор

    До коментар #23 от "Стойко":

    Номер 5 Сигурност успех Развитие Не на комунизмът Радевите Служебни Превратаджии Спряха Развитието на България Принудиха ни да гласуваме само с венецуелски машини Оставка Служебни Вървете си с Радев втори мандат няма за теб РАЗБЕРИ го
  • 27 ей луд

    12 5 Отговор

    До коментар #17 от "Станислав Георгиев Недков -Стъки":

    боко като влезе в затвора как ще е премиер , ами ти без да знаеш езици с 2 пръста чело без образование и бъдещ затворник как си вярваш , че ще станеш президент ?
  • 28 Подкрепа за Борисов

    2 12 Отговор
    Вървете си комунисти. Лишавате 300 хиляди роми от право на глас. Това са половината от гласовете за нас. Оставка кауни. Подкрепа за нашите роми!

    Коментиран от #29

  • 29 о нима

    10 3 Отговор

    До коментар #28 от "Подкрепа за Борисов":

    циганите нямат право да гласуват гроб е циганска партия аааахахахахаха

    Коментиран от #35, #73

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Подкрепа за Борисов

    5 9 Отговор

    До коментар #23 от "Стойко":

    Явно не можеш да броиш Знаеш ли че има ниска избирателна Активност Хората не Гласуват Това ли е На Радев законноста да плашат Хората със сила да ги притискат Е Демокрация е сега Радев И Служебни Разрушители Оставка
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Лицемерие

    7 8 Отговор
    БСП и партиите на "протеста" ще фалшифицират изборите защото иначе не могат да бият ГЕРБ - всички предизборни интервюта на случайни хора показаха пак ГЕРБ на първо място. Същите БСП и "протестиращи" гориха маски, саботираха мерките против КОВИД, министърът им Кацаров провали ваксинационната кампания, а сега се зачудили защо имало висока смъртност и защо хората не се ваксинират. Гласувайте за тези "специалисти" да ви "оправят" и пак да видите коб боб яде ли.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Подкрепа за Борисов

    5 11 Отговор

    До коментар #29 от "о нима":

    Всички сме Българи Аз пък не искам в Турция да гласуват но ИТН и ДПС заедно позволиха това Не искам и Хора които живеят в чужбина да гласуват за България
  • 36 хихи хаха

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Боец срещу мафията":

    Ехеееее,колко ти платиха за тая патетична изповед бе?Машала,аферим.
  • 37 Fenasi Kerim

    12 5 Отговор
    Настоящия Премиер Стефан Янев, Министърът на икономиката Кирил Петков, на финансите Асен Василев и разбира се Бойко Рашков са моите фаворити. Очаквам да ги поканят в следващото редовно правителство. България има огромен шанс да тръгне в правилния път с тези хора. Без Борисов, без Корнелия Нинова, Без Доган и Шиши и т.нт "патриоти". Надявам се ИТН да съставят правителство и да поканят тези господа. Слави да си гледа телевизията и музиката.

    Коментиран от #42, #49, #72

  • 38 Подкрепа за Борисов

    6 8 Отговор

    До коментар #32 от "Развеселен":

    Много Заблудени като теб елементи злобари виждам които Мразят България и мразят и себе си
  • 39 Подкрепа за Борисов

    6 10 Отговор

    До коментар #23 от "Стойко":

    Това ли ви е законноста пак питам? В ромския квартал в Благоевград ЕЛЕНИТЕ или известен като Орлова чука гласуваxa 5% от избирателите . А те са 11 хиляди и 800 човека регистрирани. А гласуваха само малко над 600 от тях. Ако каyняка и Рашков не ги бяха уплашили кандидата на Герб щеше да води. Оставка служебни , подтискащи нашите роми.
  • 40 Верно ли

    11 4 Отговор

    До коментар #25 от "БАЩИЦАТА...СКОРО ПАК ЩЕ ВИ МОРИ":

    Нямат права като нас, м.ршо! Като започнат да внасят данъци да си плащат сметките като нас, тогава ще имат същите права!
  • 41 !!!?

    7 9 Отговор
    Генералската хунта успя за няколко седмици да докаже некадърността си - удавиха българската армия в Черно море, изолираха държавата заради антимакедонската си политика и издънват бюджета със супер скъпи перманентни избори, а цените на руските енергиен внос скочиха до небесата. Усеща се Азия !!!?
  • 42 Подкрепа за Борисов

    6 12 Отговор

    До коментар #37 от "Fenasi Kerim":

    Ужас Резил ПОЗОР за България са тези Реваншисти Служебни Оставка Разрушители Грабители Пенсионерът Милиционер Милионер Рашков Превратаджии
  • 43 РЕКАТА

    9 5 Отговор
    Не ни трябва ново правителство! Нека служебното продължи! Аз гласувам за това, с две изключения - министъра на транспорта и министърката на туризма. Дригите са ОК!

    Коментиран от #51

  • 44 герб в гроба

    9 4 Отговор
    Мъж тарикат не писка , тук един гербопитек подобно на борисoff орева орталъка :)))
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Военен Съд

    7 9 Отговор
    A прeз тoвa врeмe прoдължaвaт дa ce вдигaт цeнитe, прoдължaвaмe дa oбeднявaмe и мутритe прoдължaвaтдa cи прaвят кaквoтo cи пoиcкaт! Държaвaтa ce cгрoмoляcвa c вcякa изминaлa ceкундa a ти cамо празни приказки разправяш. Твоето правителство не премахва ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНИТЕ т.нар."ковид-мерки" и рестрикции на ОПГ"гЬерпЪ". Значи пo нищo нe ce рaзличaвaш oт джипкo бибиткин! Вcички т.нaр "кoвид-мeрки" и рecтрикции ca прoтивoкoнcтитуциoнни и нeзaкoнни. Eтo eднa cтaтия тук във фaкти, кoятo щe ви пoкaжe кaквo тoчнo ни причинихa "МEРКИТE" ви - Публикувaнo във фaкти.бг: "България през локдауна: По-малко раждания и повече домашно насилие; През пандемичната 2020 г. в България са се родили с 2452 деца по-малко спрямо 2019 г." Публикувaнa: 29 Юни, 2021 09:54
  • 47 Конспирацията

    3 9 Отговор
    Цялата работа на 45тия народен цирк и служебното правителсво е насочена да фалшифицират изборите: не приеха мажоритарно гласуване защото ГЕРБ ще ги отвее чак в Червено Море; гласуваха за 100% машинно гласуване и отказват да броят хартиените разписки на гласувалите защото ще подменят резултатите от машините и истината ще лъсне; не правят нищо за България а от сутрин до вечер хвърлят недоказуеми "компромати" срещу ГЕРБ. Много ги е страх че ГЕРБ пак ще са с най много гласове.
  • 48 Fenasi Kerim

    7 3 Отговор
    Рашков не бил в управлението и сто апартамента да има това не ме интересува. Спестили са със семейството си. Съпругата му е нотариус. Те печелят много. Слави имал джипове, охрана ама все пак е изкарал парите с работа и акъл не кара държавна Жипка а негова. Не го пази НСО а негови охранители. Във всяка държава има такива хора които са успели. В това няма нищо ненормално или неморално. Но когато си във властта, в централната власт в продължение на години, депутат, лидер на партия и си забогатял без да имаш някакъв друг страничен бизнес е неприемливо.

    Коментиран от #50, #71

  • 49 Душата в Рая

    5 5 Отговор

    До коментар #37 от "Fenasi Kerim":

    По добре правителство от изкуфели прилепи вместо тези - прилепите по малко ще крадат от Рашков, Спецов, и фалшивите "Харварди".

    Коментиран от #62

  • 50 Камбаната бие

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Fenasi Kerim":

    Ти в кой свят живееш бе? Защо в брачния договор, Рашков взима почти всичко при развод? Защото жена му ги е изкарала парите нали? А Спецов с ДДС далаверите и прехвърлянето на фалирали фирми с милиони дългове? И тоя е "почтен" нали? А двата Харварда които нищо никога не са постигнали, щяли да управляват икономика на една държава във всевъзможни кризи? Буквално на улицата да вземат случайни хора, ще са същите 'специалисти'.

    Коментиран от #54

  • 51 Екек

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "РЕКАТА":

    Ок, но и този бозавия на образованието е нула
  • 52 Fenasi Kerim

    4 3 Отговор
    Изброявам противните за мен лица от Герб :
    Б.Борисов
    Ц.Цветанов
    Цецка Цачева
    Искра Фидосова
    Младен Маринов
    Малоум Манев
    Десислава Атанасова
    Владислав Горанов
    Кралев - на спорта министъра
    Томислав Дончев
    Цвета Караянчева
    Тома Биков
    Даниел Митов


    Не сещам за други със сигурност има още.

    Коментиран от #53, #55

  • 53 Факир

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "Fenasi Kerim":

    Изброй и тези от ДПС

    Коментиран от #56

  • 54 Fenasi Kerim

    7 2 Отговор

    До коментар #50 от "Камбаната бие":

    За Спецов нямам мнение но "двата харварда" със сигурност ги предпочитам пред свищовския умник Горанов който през 3 месеца тегли кредити. През последните години се изтеглиха огромни кредити. Вашите римски гласоподаватели няма да плащат тези заеми. Ще ги плащат работещите хора които изкарват парите. Ромските гласоподаватели ще чакат помощи пред банкомата и ще гласуват за вас ако им дадете 50 лева или четири кубика дърва.
  • 55 има много

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "Fenasi Kerim":

    гърневски комуниста , добрев мошегията , фидоска , агент николай доносника , сачева и т.н.

    Коментиран от #57

  • 56 Fenasi Kerim

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "Факир":

    От ДПС знам само Доган останалите не ги познавам. Не гласувам за тази партия. Хасан Адемов ми е симпатичен другите не.
  • 57 Fenasi Kerim

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "има много":

    Агент Николай - посланик в Унгария май беше - онзи Марков, да това са подмазвачи, Ал.Йорданов, от медиите Пик, Ива Николова, Недялко Недялков, Герджиков, Беновска ли беше оная.. Абе много са... Няма да си хабя клавиатурата да се занимавам с тях.
  • 58 Ааа..коментарите

    1 0 Отговор
    с "Тъй Вярно" ,или" Разрешете" ,да ги почнем?
  • 59 СТО

    3 3 Отговор
    Браво г-н Премиер с главно П. Трябва в най кратки срокове да си върнем държавата и държавноста .12 години ГЕРБ ни докарахо до дъното и калта. Народа вече има някаква надежда, че може да диша по дълбоко и да живее по добре. Тези които ни крадоха, усвояваха и пак не се ноядоха местото им е в пандиза. Иначе нема как да се върне вярата към доброто.
  • 60 Fenasi Kerim

    4 1 Отговор
    Забравих Сачева и Разбира се Роско Плевнелиев. Съжалявам да не ги обидя. И Корнелия не я харесвам, Мая Манолова е истерична жена. От "патриотите" не чувствам неприязън само към Волен Сидеров не знам защо. Каракачанов НЕ! НО НАЙ МИ Е ПРОТИВЕН ОНЗИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ КОЙТО БЛЪСКАШЕ БАБИЧКА НА ГРАНИЦАТА И МИ КИПВА КРЪВТА САМО КАТО ГО ВИДЯ. АКО БЯХ ТАМ ТОГАВА БИХ МУ РАЗБИЛ ГЛАВАТА ВЕДНАГА.

    Коментиран от #79

  • 61 chi

    4 1 Отговор
    Политическият матриал ни е много лош, само от алчност е съставен!
  • 62 Катаклизъм

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "Душата в Рая":

    Докажи, а не плямпай. Ако тези, които защитават ГЕРБ могат да мислят и помнят, ще видят, че така БКП се "защитаваше" преди 30 години. Ама те другите искали властта! Ами вие не я ли искате? Да де, вие сте си от БКП и само пищите, даже преди да сте загубили - превантивно. И просташки реакции - ако спечелим ще ви разгоним фамилията. Браво, демократи от всякъде!
  • 63 Няма вече такива

    2 0 Отговор
    Стефчо,такива хора ги търси по тракийските могили .С металотърсач.Или в архивите на България от 675 година до 1150 например
  • 64 демократ

    3 1 Отговор
    Напълно сте прав.Този "зелен чорап" е представител
    на военната хунта начело с друг фатмак разединителя
    Радефф,финансиран и подкрепен от мутрите олигарси.
    МУТРИ ВЪН!!!
  • 65 Да допълня

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Жалък си":

    А личев защо покри кражбите на ревизиора-мафиот от мосв за 30 млн лева, нямате ли капка достойнство! Кога ще отговорите на тези въпроси, има ли омерта между президента и определени хора, страх ли ви е от Каскета? глупави ли сме!
  • 66 Made in Bg

    2 0 Отговор
    A,дано съм жив да усетя,политици и държавни институции да заработят за народа и България 🇧🇬

    Коментиран от #70

  • 67 мдда

    5 0 Отговор
    Е като не търсите реваншизъм пингвинът защо вдига цяло лято фашистки юмрук?
  • 68 Аденаоера од Банкиа

    0 0 Отговор
    Ма че се напрегате оште двайсе дена па че ви олекнем!
  • 69 И как тогава

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха":

    назначихте за областен управител на област Ловеч най-корумпирания принудително пенсиониран милиционер Славчо ? Върнахте на работа и Данчо Катаджията и ортака му - уволнени за корупция. Не ви вярвам,мошеници сте.
  • 70 На този етап

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Made in Bg":

    такива индикации няма, след всеки лош избораме още по-лош.
  • 71 И как така

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Fenasi Kerim":

    не е бил в управлението, като е ръководил държавна комисия,пряко контролирала ДАТО, МВР и ДАНС ? А, троле?
  • 72 Ами от тези

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Fenasi Kerim":

    служебните, които са ти фаворити един годен няма. Едно свястно нещо не са направили. Поредните боклуци в пъти по-вредни от предишните боклуци.
  • 73 По твоята логика

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "о нима":

    привържениците на Радев и партийте от уж протеста да турски партии !
  • 74 Ти така

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Лудия Макс":

    разправяше и като гласува за НДСВ ,но като те забремениха доста време си мълча. Как все едни и същи ви прилъгват и после заради вас си патим всички.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Българин

    1 0 Отговор
    БСП земята ли власта край с България ... Едната половина дават на Северна Македония другата ДПС на Турция ...
  • 77 Кое е това общество

    0 0 Отговор
    Суверен е българския народ а не някакво общество Янев кажи си
  • 78 Димитър

    0 0 Отговор
    Личи ви във всяко уволнение само се чудя такива честни и добри къде бяхте в последните 30 години демокрация защо не ни спасихте по рано
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове