Last news in Fakti

2 Юли, 2021 08:27 5 003 29

Октай: Ако не беше „Магнитски“, Пеевски още щеше да е всесилен

  • осман октай-
  • пеевски-
  • магнитски-
  • бойко борисов

Чрез Пеевски Бойко Борисов и всички парламентарни групи бяха принудени чрез ВСС да изберат Гешев за главен прокурор

Октай: Ако не беше „Магнитски“, Пеевски още щеше да е всесилен - 1

Аз лично не познавам Пеевски, нито съм го виждал на живо. Главоломната му кариера след 2001 година, още като 21-годишен младеж, през НДСВ и близостта му с Илия Павлов, го доведе да седне на празния стол до Доган след убийството на Павлов. Това каза пред „Алтернативата“ Осман Октай.
„През тези години той играеше ролята на финансов посредник, каквито посредници е имало още от времето на Луканов. Пеевски изглеждаше всесилен в публичното пространство и никой не смееше да говори против него или да го разобличава. Преди година и нещо казах, че той ще е първият, който ще бъде похарчен в новата ситуация в България, защото посредниците винаги или ги убиват, или ги отстраняват. Сега е ред на Пеевски, особено след миналогодишните протести и корупционните скандали“, посочи той.

„В момента се опитват да се оттеглят от него като дявол от тамян. Като финансов посредник и чрез зависимости, Пеевски не само обслужваше абсолютно всички политически формации около местни и парламентарни избори. Чрез него кадруваха през т.нар. „патриоти“ министрите, които по-късно Бойко Борисов уволни /напр. Горанов/. И още нещо - чрез Пеевски Бойко Борисов и всички парламентарни групи бяха принудени чрез ВСС да изберат Гешев за главен прокурор. По същия начин бяха принудени да изберат Цацаров за шеф на КПКОНПИ. Това е влиянието на Пеевски чрез тези зависимости. Според тези зависимости при разграбването на КТБ Пеевски беше толкова всесилен и ако не беше осветен от Американското финансово министерство по закона „Магнитски“, той щеше да продължава да бъде всесилен“, отбеляза Октай.

Той поясни, че в публичното пространство виси кой е предупредил Пеевски през последната година да се отърве от фирмите си и да се изчисти. Осман Октай припомни и за спешната среща между предишния американски посланик Ерик Рубин в централата на ДПС. „Никъде досега не се появяваше почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Тогава обаче публикуваха снимка на Доган, Рубин и Карадайъ. Една единствена тема е била обсъждана – ако евентуално се освети техен ключов депутат от Финансовото министерство на САЩ, това би ли имало отражение върху етно мира в България. Затова на пожар са отишли на тази среща. Тогава червената лампа светва на Доган, че много бързо трябва да започват да изчистват образа на Пеевски, защото са получили такава информация. Предателят на тази среща всъщност е Ерик Рубин“, разкри Октай.

„Моделът Доган и ДПС в публичното пространство са гаранти за етническата стабилност в България. Тази злоупотреба има цена и това е била цената, защото действително американската страна може би си мисли, че чрез влияние на Доган може да се провокират Балкански събития и етно напрежения, каквито имаше в други държави. Доган и ДПС се възползват от това“, каза още той.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choki

    55 2 Отговор
    Защо народа търпи тези мутри да ги крадат и тъпчат, а не още на 11 Юли да ги измете?!

    Коментиран от #12

  • 2 Фатих

    44 7 Отговор
    ЛУКАШЕНКО ОТ Банкя е в паника !
  • 3 Севда

    45 1 Отговор
    САЩ клъцнаха клона 🐷
  • 4 Пеевски е Шишо

    35 3 Отговор
    Всеки Шишо е безсилен.Накрая винаги печелят жилесто-стегнатите и търпеливите.Като Черепа..
  • 5 Sss

    55 8 Отговор
    Хора, стягайте се и гласувайте масово на 11 юли, да довършим започнатото, да бъде ПРОМЯНА! Всеки глас против ГЕРБ, ДПС и Патриотарите е глас са ПРОМЯНА и ново начало за РОДИНАТА!

    Коментиран от #13, #21

  • 6 Тредстоун

    8 35 Отговор
    Тая балалайка от поне десетина години не е в час с действителността

    Коментиран от #17

  • 7 ТаУмВзе

    27 3 Отговор
    Така се управлява Колония, която е просто важна територия. Без вредния матрял!
  • 8 Даа

    34 5 Отговор
    Машинното гласуване се оказа чиста работа! Няма вече герберастите да разнасят чували с бюлетини, да ги разменят, да се дописват, да се драскат и преподписват.. Затова беше този голям рев против машинното гласуване от страна на доскоро управляващата скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС с любезното съдействие на Патриотарите... Ще бъде неутрализиран и сиганският вот, няма вече 90 процента за тях, ще се сложи край на това уродливо купуване на гласове от страна на ГЕРБ, ДПС и Патриотарите....

    Коментиран от #24

  • 9 Цигари кРемъл

    14 2 Отговор
    Ако нямаше Бритиш америкън табако кой щеше да купува тютюна на Джебел басма 4 Ю

    Коментиран от #14

  • 10 НДСВ бивша

    38 1 Отговор
    Всичко започва от мошеническата партия - вече разпаднала се - НДСВ. Оттам тръгват Пеевски и цяла кохорта , забогатели от управлението-царя, братя Велчеви, Кайзера- Панайотов, Малкия Мук, Б. Борисов, Цветанов, Шулева, Доли министърката, която е обслужвала царя и по друг начин, Мони Трабанта.
  • 11 Редови Гражданин

    3 18 Отговор
    Въпросният политически анализатор е всеизвестен с неточните си анализи и прогнози.
  • 12 Факт

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "choki":

    КЕВР е институцията пълна с герберасти, назначени от предишните управляващи, пълна с верни хора само от ГЕРБ и ДПС.... Всяка година от първи юли вдигат цените... Тази година пак го правят, за да хвърлят вината върху служебното правителство, което по никакъв начин не може да им влияе на тази комисия. Затова след изборите и те трябва да бъдат изчегъркани....

    Коментиран от #16

  • 13 БКП вечна дружба

    23 7 Отговор

    До коментар #5 от "Sss":

    БСП не е промяна, а подмяна на актьорите на ДС-КГБ ! Заедно с прилижащите им патерици Възраждане на Гуцанов, АБВъзраждане на Гоце, Възраждане на Малинов, клуб Възраждане на Черепа - слуги на мафията с московски корени!

    Коментиран от #22

  • 14 Абе новобранче

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Цигари кРемъл":

    Тук се е пушил Джебел още отпреди Джордж Вашингтон да ти учреди и узакони Америката с тутун-фирмите и...
  • 15 Вранев

    23 1 Отговор
    Покрай Пеевски ще "изгорят" и други хора- доста. Тези, които са го създали-царя, ченгета, хора около царя, тия, които пък Пеевски е създал и са се издигнали , посочени от него. Впрочем, някой знае ли какво прави старият измамник царя ? Хванаха съда и му върнаха имотите, той къде се скатава?
  • 16 А Иван Иванов

    16 1 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    Да, особено ония старик Иван Иванич- дъртия асистент от МЕИ "Ленин", съпартиец на Ване Цигането от с .Драгалевци, Софийско. Още ли не са го махнали?
  • 17 LOSHIA

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тредстоун":

    Имаш остра нужда от неотложна медицинска грижа
  • 18 Шиши

    12 2 Отговор
    Аз избегах в Дубай, също като Черепака, но не ми мина номера и ме набъхтаха, с което си изкупих вината за огромните кражби. Моля ви не ме съдете повече, аз си получих заслуженото. Пари няма да върна!
  • 19 Цигари кРемъл

    3 3 Отговор
    Не е важно кой откога е а е важно кой какви пари прави от това което прави като пишеш новобранец трябва да знаеш притчата първите стават последни и последните първи

    Коментиран от #26

  • 20 Интересно

    13 3 Отговор
    От цялата работа разбирам, че са хванали цаката и на закона Магнитски. Разпродават се фирмите на приближени лица които са извън обхвата на санкциите им. Пеевските фирми продължават да си работят с новите собственици, а той е президент в сянка.Единствено лично го засяга забраната за пътуване до САЩ. Но светът е голям има много по-добри места от Америка. Това до някъде е добре защото ако фалират всичките изброени фирми много хора ще останат без работа и хазната ще се лиши от много данъци. И тук идва въпросът кави са ползите от законът магнитски за обикновенния човек или за Америка?
  • 21 Ялчин

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Sss":

    Съгласен съм се тебе но не забравяй БСП.
    Статукво=Герб, ДПС, БСП, Патриоти!

    Коментиран от #25

  • 22 любител

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "БКП вечна дружба":

    стига с тези комунисти стига глупости истинските комунисти отдавна са мъртви ако има живи са по на 100г. те ли пречат толкова сте заблудени че не виждате истинския враг на тоя народ.това са такива като боко тиквата и обкръжението от милионери милиардери от всички партии.крайно време е национализация на всичко откраднато от народа и олигарсите в затвора до живот.
  • 23 Костов

    4 7 Отговор
    Много ясно и вярно казано очно така и аз си представях въпреки че бях фен на пеевски защото спря крадците и алчността на някои хора
    Затова караме колите си по калдъръми между да оправят пътищата те и построиха с парите дето окрадаха палати и хотели
    Чесно казано пеевски ме кефи
  • 24 любител

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Даа":

    много грешиш ако си мислиш че боко тивата крадеца ще спи и циганите пак ще гласуват за него.единствено правилното решение е всички българи да излязът и да гласуват за да се измете управляващата пасмина.
  • 25 Хаааа

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ялчин":

    Не забравяйте обаче, че БСП бяха единствената опозиция , всички други и ДПС и Патриотарите и Воля бяха съуправляващи с ГЕРБ ! Истината си е истина!!!
  • 26 Е,сега си от "първите" новобранче

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Цигари кРемъл":

    Сещай се за нататък..
  • 27 1357

    4 0 Отговор
    На първо място в списъка Магнитски трябваше да е Бойко Методиев Борисов.Тъй като Сащ са страна с най-голяма корупция и престъпления,убийства, бели и черни/негри/се бият всеки ден, без вероизповидание/25 и повече престъпни секти,като започнем с адвентисти, мормони, катари еремити, адамити и др./,преименуване на Белия дом на Черния дом нищо не може да направи на Пеевски, Божков, Цв. Василев.Пеевски е приятел на Б. Борисов.Херо Мустафа от мюсюлманка станала юдео-лютеранка,да започне да говори истината,а не да се целува с Б. Борисов.Колкото до Божков и Цв. Василев, Магнитски не може да ги пипне:там където са ,Правителствата на тези страни не преговарят със сащ и Магнитски има за територия само сащ.В другите страни е невалиден.Ако сащ бяха умни/което е "нон сенс",т.е.нямат ум и разум/щяха да се позоват на Международни юридически организации.Затова Б. Борисов е спокоен.Магнитски не го засяга.Но нашият български съд може да го осъди.
  • 28 Дон корлеоне

    4 0 Отговор
    Сталин щеше да ги оправи до един няма мърдане на ОЛИГАРСИТЕ всички ще ги прати в Гулаг или куршум в тила и национализира богатството им защото то не им е нужно само паратизират върху народа
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове