Last news in Fakti

4 Юли, 2021 20:16 3 237 26

Валя Ахчиева: Страхуват ли се прокурорите да разследват ефективно купения вот

  • валя ахчиева-
  • избори-
  • купен вот

От 4-ти април досега нито един разследващ полицай не е мръднал и милиметър в разследването

Валя Ахчиева: Страхуват ли се прокурорите да разследват ефективно купения вот - 1
Снимка: БГНЕС

"Наложително е да се зададе въпрос - как разследват разследващите. Ситуацията в Гурково е като да плуваш в сярна киселина... Ние осветяваме, но компетентните органи не разследват. През годините са се утвърдили схеми как прокуратурата и полицията да имитират дейност, че разследват, а всъщност няма разследване. Това доказват отминалите почти три месеца след моите разкрития - как се правят избори в община Гурково".

Това каза пред БНР разследващият журналист Валя Ахчиева във връзка с темата ѝ "Теория и практика на купуването на ромски гласове" от края на април.

Тя уточни, че все още не е разпитана по случая, защото, "ако бъда разпитана, делото ще стане горещо, а схемите в Гурково си стоят".

"От 4-ти април досега нито един разследващ полицай не е мръднал и милиметър в разследването. Пет сгради с полицаи в пет града - Стара Загора, Сливен, Казанлък, Твърдица и Гурково, не могат да обходят две ромски махали в Твърдица и в Гурково... Разпокъсаните досъдебни производства в няколко града по един казус никога няма да доведат до събиране на доказателства и свидетели. През последните три месеца десетки роми искат да свидетелстват за купуване на гласове, но няма пред кого. Ромите са в Гурково, разследващите полицаи са в Твърдица и в Казанлък, а наблюдаващите прокурори са в Сливен и в Стара Загора. Ромите дори искат да станат защитени свидетели", допълни журналистът.

Ахчиева подчерта, че темата с преселението на ромите от община в община или от държава в държава е трябвало отдавна да премине в разследване на длъжностни лица от общинските администрации, които са допуснали това.

"Страхуват ли се прокурорите да разследват ефективно купения вот".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргинал

    54 5 Отговор
    Много се страхуват защото ще стигнат до Тиквата а там гешев бие през ръцете.

    Коментиран от #22

  • 2 Майна

    58 4 Отговор
    Не, те просто са удобно назначени послушници на ГЕРБ.....Скоро ще се страхувате за местенцата, които заемат
  • 3 rusnak

    33 4 Отговор
    ГРОБ за ГРОБ!
  • 4 Последния Софиянец

    45 4 Отговор
    Гешеф е позор! Оставка и ЗАТВОР!
  • 5 Антигербераст

    40 3 Отговор
    Герперастки прокурори.
  • 6 Толкова много

    32 1 Отговор
    страх и зависимости в определени хора и органи на властта. Доволен съм че на длъжността работник съм свободен човек.
  • 7 Виктор браво

    26 2 Отговор
    Дебелият не дава.Точка!
  • 8 Прав ъгъл

    31 4 Отговор
    Все още ИЛЮЗИЯТА,ЧЕ тиквата ЩЕ СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ ГИ ДЪРЖИ.Гледайте,какви ще станат след изборите.Това-обаче- не означава,че не трябва да им се потърси сметка ЗА СЕГАШНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ
  • 9 NeXu s

    6 22 Отговор
    Аз съм сигурен, че прокурорите искат да разследват дали е пипан софтуерът на машините, но марионетното мунчово правителство на Гробаря не иска!
  • 10 Един виновен

    13 1 Отговор
    За да се реши този проблем само купувачът трябва да е виновен, останалото е замитане на проблема.
  • 11 Запознат

    5 24 Отговор
    Не сте наясно всички по нагоре за кого са купени гласове, не са за ГЕРБ интересувайте се преди да пишете глупости.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Запиши си

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "Запознат":

    Ако всички надушват дим, значи има пожар, нищо че не се вижда.
  • 13 такива запознати като теб

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "Запознат":

    са ясни на цялото не герберско общество.
  • 14 Не се страхуват

    10 1 Отговор
    Имат поважна работа, правят частен бизнес
  • 15 БАЩИЦАТА....СКОРО ПАК ЩЕ ВИ МОРИ..

    2 21 Отговор
    ЖАНДАРМЕРИЯТА ВЛЕЗЕ....В РОМСКИТЕ КВАРТАЛИ В 3 ГРАДА...ПО ЗАПОВЕД НА РАШКОВ И КАУНЯ...ЗА ДА РЕСПЕКТИРАТ РОМИТЕ ДА НЕ ГЛАСУВАТ ОТНОВО ЗА ГЕРБ..ТОВА Е ГЕНОЦИД И НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ИМ ПРАВА...ТОВА ЧЕ РОМИТЕ СА УДОВЛЕТВОРЕНИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ...НЕ ГИ ПРАВИ ПРЕСТЪПНИЦИ...РАШО И КАУНЯ ЩЕ ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТ...СКОРО ЗА ГЕНОЦИДА...
  • 16 Настоявам

    17 1 Отговор
    БНТ веднага да се предаде на Ахчиева

    Коментиран от #25

  • 17 Перо

    13 1 Отговор
    Размотават се да печелят време,да свърши мандата на служебното правителство. Не знаят,че си ритат стола,след изборите!
  • 18 Гого

    10 2 Отговор
    Да Валя. Шубе ги е прокурорите от обкръжението на Гешев. Страх ги е от възмездието. Страх ги, че от обвинители ще станат обвиняеми. Нека да се страхуват. Възмездието идва. Искам да видя в затвора и вместо червени тоги да носят раирани костюми.
  • 19 Отговорът

    6 1 Отговор
    е ДА!
  • 20 СЪД

    1 2 Отговор
    А в онзи ден и час ще ми викате Господи .... Господи а аз ще ви кажа не ви познавам.Ако тези знаеха че ще отговарят за всяко дело по земята щяха да се обесят.но не им е дадено да знаят...... Ще разберат
  • 21 Тук

    6 0 Отговор
    Специално за този случай трябва да се знае, че гласовете са в полза на ДПС. Това обаче не значи, че останалите не купуват.
  • 22 Ами

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    За какво са им проблеми като заплатата им върви
  • 23 соломон

    4 0 Отговор
    Ром защитен свидел.Който е работил с такива свидетели се е убеждавал че истината не е тяхно верою.Да ми умре кварталния ако лъжа.Там нещата са много първични и има интерес. Ахчиева все пак да пита Куцкова за един нин израз Оно що се говори в село го няма в дело
  • 24 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Разбира се ,че ще имитират дейност по този казус, защото е безсмислено. Крадците и лъжците викат " Дръжте крадеца !" Властниците са създали ред и правила, които са източник на безредие, безцелно харчене на пари и в никакъв случай не работят за доброто на хората!!
    Ако се стигне до съд, съдът кого осъжда - някой сиромах, който извършва това престъпление, защото ще изкара някой лев. Главният виновник се " подсмива под мустак" и намира начин да го компенсира !!
    Нека приемат строги закони ! Не смеят! Бъркат си в ........собствения джоб, увреждат собствените си интереси. А те са простички - да останат на власт !?
  • 25 От малоумници

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Настоявам":

    държавата ни е на този хал. Че тази е класическата поръчкова платена мисирка измислила и реализирала първа продажничеството в журналистиката,а другите мисирки са бледи нейни сенки.
  • 26 Няма партия,

    2 0 Отговор
    която да не купува гласове. Аз на продажните мисирки, като тази и на политиците не вярвам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове