Last news in Fakti

5 Юли, 2021 11:52 4 358 33

Прокуратурата се отказа от делото, което образува срещу Асена Сербезова

  • асена сербезова

Съдът разубеди държавното обвинение, че председателят на Българския фармацевтичен съюз е всявала тревожност с твърдението си по време на пандемията, че е можело да се стигне до недостиг на лекарства

Прокуратурата се отказа от делото, което образува срещу Асена Сербезова - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата се е отказала от делото срещу председателя на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова и се съгласи със съда, че в интервютата си пред медиите тя е изразила мнение, а не е всявала паника, каквото беше обвинението срещу нея.

На първа инстанция делото започна в Районния съд. Държавното обвинение беше категорично, че Сербезова всявала тревожност с твърдението си по време на пандемията, че можело да се стигне до недостиг на лекарства. Съдът не се съгласи и я оправда. Районната прокуратура обаче протестира и делото стигна до Градския съд.

Днес в съдебната зала от градската прокуратура заявиха, че не поддържат протеста, с мотив, че не е осъществен състав на престъплението.

В случая става въпрос за отстояване на мнение, изразено пред БНТ и БНР, което не е от характер на целенасочени, неверни и заблуждаващи съобщения за тревога. Подсъдимата правилно е оправдана, заяви прокурорът по делото и поиска от съда да бъде потвърдена изцяло оправдателната присъда.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи така

    121 3 Отговор
    Е не са ли мръсни гадове от каскетурата - бухалка? Не цъкай минус защото следващият може да си ти!
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    92 1 Отговор
    Че проКУРАтурата ни е некадърна , начело с баш некадърника - главния каскет, е ясно на всички ! Не е ясно само защо всеки работодател може да уволни всеки некадърен работник , но НИКОЙ не може да уволни КАСКЕТА и каскетчетата му !!!

    Коментиран от #16, #19

  • 3 ЩЕ ИМА ОЩЕ

    53 2 Отговор
    Ще се откажат от всичките си скалъпени простотии. За да има време тях да ги почнат
  • 4 Българка

    69 0 Отговор
    А виновните прокурори, повдигнали измисленото обвинение, начело с Гешев, ще бъдат ли така добри да заплатят лично от джоба си всички разходи по скалъпеното"разследване" , съдебни такси , заплати? Каскетурата трябва да се закрие и основе на чисто с почтени професионалисти

    Коментиран от #25

  • 5 ТаУмВзе

    36 0 Отговор
    МИШОЦИИИ!
  • 6 Лост

    52 0 Отговор
    Други всяваха паника ама нищо не им правят.Да не е казвала лъжи? Сигурно в аптеките имаше всичко?
  • 7 Гошо

    33 0 Отговор
    Имаше един ЩАМ ли беш ЩАБ ли беше, там нещо.....?
  • 8 3.14К

    32 0 Отговор
    Защо им дават заплати? Неграмотниците изпълняват поръчки! Тази система трябва да се разформирова и да се изгради нова. Отнася се за всички служби, МВР, съд и прокуратура.
  • 9 Обединен

    35 1 Отговор
    Паника насаждаше НОЩ.
  • 10 ЪРП

    29 0 Отговор
    АКО ЧЕКМЕДЖЕЕЕ*ГЕРБЕРАСКИТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ВЪРЛУВАХА ОЩЕ, СИГУРНО ЩЯХА ДА Я ЛИНЧУВАТ ПУБЛИЧНО ТАЗИ НЕВИННА ЖЕНА И ДА СИ ПРАВЯТ PR-СНИМКИ С НЕЯ!!!!!!

    ГАРАНТИРАНО ОТ ЧЕКМЕДЖЕЕГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ......-ЧУМАТА ПОКОСИЛА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ!!!!!!!
  • 11 Дългият

    22 0 Отговор
    системата на държавното обвинение лесно може да бъде изцяло променена от новото народно събрание. Свърши мутромилиционерщината и командите от джипката
  • 12 Последния Софиянец

    23 0 Отговор
    Гешеф е позор! Оставка и ЗАТВОР!
  • 13 mi6osp

    26 0 Отговор
    Прокуратурата се отказа, защото Борисов вече не е премиер и не може да я насъсква срещу тези, които критикуват управлението му., в случая - едноличното му управление на криза при епидемия.
  • 14 До Гешев

    22 0 Отговор
    Продай си оставката бе цървул, СВИНСКИ!
  • 15 Разгеле

    23 0 Отговор
    само я разкарвахте жената по следствия и съдилища. Скалъпена работа беше всичко, чиста наказателна акция!
  • 16 Загрижен

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Знам, че въпросът ти е риторичен, но много хора си мислят, че няма оправия! Напротив, има. Казаха го. Главен прокурор за в бъдеще да няма или да е подчинен на народното събрание. Е това е. До тогава, на всяка власт ще е перфектно сегашното състояние от безлични и послушни калинки (прокурорчета), които да изпълняват волята на някой тулуп.
  • 17 ГЕРБ=БСП=ДПС

    14 0 Отговор
    Вместо да преследват истинските престъпници, тия с чекмеджетата и шефовете на "магистрали", агенцията за "винетките", кметовете ... Изтормозиха тази жената защото каза истината. И след 1,5 години тормоз го пекртяват. Всички каскети и каскетаджии вън от прокуратурата!!!
  • 18 българка

    12 0 Отговор
    Време е г-жа Сербезова да съди прокуратурата и лично Иван Гешев!
  • 19 kvy

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    От много години един известен италиански прокурор ни казва, че ако искаме да имаме работа прокуроска и съдийска система, тряба да се махне имунитета им!
  • 20 ЖУЧА

    5 0 Отговор
    И.Г. КО ПРАЙМ ,ДРУГАТА СЕДМИЦА ТЕЯ ВЗЕМАТ ВЛАСТА И ТА КЪТУРВАТ ,100% ЩА ОКАУШАТ МОЙ
  • 21 Няма да ни стигнат

    10 0 Отговор
    чувалите да събираме труповете.Това твърдяха от НОЩ.Това беше всяване на паника сред населението.Тогава къде беше каскетурата
  • 22 цербер

    2 0 Отговор
    председателКАТА на Българския фармацевтичен съюз
  • 23 хаберих

    8 0 Отговор
    Цацаратурата и каскетурата по същия начин постъпиха и с бившата кметица на район "Младост" и нейната помощница,като ги обявиха за топпрестъпничките на България. Време е вече районът да се нарече "Старост",защото младите хора почти се изнесоха от България.
  • 24 Иво Христов

    7 0 Отговор
    А кой ще плати за делото в Европейския съд с иск за 500 000 лв? Кой каскет ще е виновен? Време е некадърните обвинители да плащат.
  • 25 Перо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Ще стане ама на куков ден.Тая анархия най им арадисва и не искат да вкарат ред,строгост и справедливост.
  • 26 Павел пенев

    8 0 Отговор
    Както наказателната отговорност е лична,така и лично прокурора изготвил обвинителния акт трябва да плати, а не прокуратурата като институция.
  • 27 истината

    7 0 Отговор
    Много ясно, че Прокуратурата ще се откаже от делото, което образува срещу Асена Сербезова, та то си беше поредното сплашване срещу опонент на герберите, нали за това се изпозваше прокуратурата от бившите управляващи. По-голяма паника вся ген. Мутафчийски с репликата:"Ще се мре яко!", обаче Прокуратурата срещу него не заведе дело, защо ли...?
  • 28 Кириак Стефчов

    4 0 Отговор
    Рядко има такива жени, докторки с Топки, за разлика от други докторя.
    Сега каскетурата какво ще прави....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 българин

    2 0 Отговор
    От колко ли дела ще се откажат сега?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове