Last news in Fakti

6 Юли, 2021 11:07 2 343 16

Прокуратурата пита КЕВР: Как са утвърдени повишените цени на тока и парното?

  • кевр-
  • ток-
  • парно-
  • топлинна енергия-
  • комисия за енергийно и водно регулиране

Изтъква се акцент върху обстоятелството, че действащата наредба за регулиране на цените създава предпоставки за нереално ценообразуване във вреда на крайните потребители

Прокуратурата пита КЕВР: Как са утвърдени повишените цени на тока и парното? - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата поиска от Комисията за енергийно и водно регулиране да прецени дали са нужни промени в правилата за определяне на цената на топлинната енергия и да изясни как са утвърдени повишените цени на тока.

В съобщението се посочва, че още на 28 юни Върховната административна прокуратура /ВАП/ е образувала преписка по публикации в медиите, свързани с повишаване на цената на топлинната и електрическата енергия. От прокуратурата заявяват, че публикациите навеждат на данни за неправомерно увеличение на цената за предоставяне на топлоенергия. Освен това се слага акцент върху обстоятелството, че действащата наредба за регулиране на цените създава предпоставки за нереално ценообразуване във вреда на крайните потребители.
От прокуратурата са констатирали още, че покачването на цените за топлинна енергия от 1 юли е в противоречие със Закона за енергетиката, съгласно който производството, преносът, разпределението и търговията с топлинна енергия се извършват при гарантиране на защитата на интересите на потребителите.

Заради значимия обществен интерес от ВАП искат от председателя на КЕВР да отговори в кратък срок - предприети ли са действия и какви са те, за промяна в подзаконовите актове във връзка с цените на топлинната енергия.

От прокуратурата припомнят, че именно с решения на КЕВР цените на електрическата енергия се увеличиха средно с 4,40 на сто, а цените на топлинната енергия нараснаха средно с 16,23 процента, завишена е и цената на природния газ за месеца.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЕВР

    13 2 Отговор
    С мерак!ха ха ха ха ха ха ха ха

    Коментиран от #13

  • 2 1618

    29 2 Отговор
    В България няма работеща, независима Прокуратура! Тя е политизирана от тоталитарния, репресивен режим на Борисов в комбинация с Гешев! Докато Гешев не бъде отстранен от Прокуратурата и самата тя реформирана никога няма да има държавност и демокрация!

    Коментиран от #14

  • 3 1618

    21 2 Отговор
    Прокуратурата в България начело с Гешев обслужва единствено интересите на Борисов и неговата шайка ГЕРБ ! Тя работи срещу народа!
  • 4 dfu

    17 2 Отговор
    Боцманът на държавата къде е? Веднага да се самосезира и да изхвърли продажниците от КЕВР зад борда!
  • 5 Бацо шкафа

    20 1 Отговор
    Пурко със каскет де беше последните две години
  • 6 Българка

    26 1 Отговор
    Да се изгонят всички от КЕВР! Те обслужват енергийните дружества, а не потребителите. Следователно тази институция е ненужна в този си вид!
  • 7 Ваньо КЕВР

    9 0 Отговор
    Ни и ие важну кък точно, важното е, чи шъ плащати.
  • 8 3333

    18 0 Отговор
    Смешно и нелепо е Гешев и купената от Борисов Прокуратура да разследва!Колкото разследва чекмеджетата, записите с гласа на Борисов, къщата в Барселона!Защо и докога Иван Гешев ще живее в държавен имот-правителствената резиденция "Бояна" срещу символичен наем, с благословията на Борисов?
  • 9 аййййй

    13 0 Отговор
    Не мога да повярвам, че прокуратурата пита КЕВР как са утвърдени повишените цени на тока и парното! Как, на база прогнози за следващата година, че ще се повишат цените на газа и електроенергията. Което си е чиста спекула и огромни заплати на мошениците от КЕВР. Ами, ако се понижат?! Ще повярвам на прокуратурата, ако осъди Иван Иванов за много години лъжи и измами с цената на тока и парното. Ще ръкопляскам и с ръце, и с крака, ако лицето И.Г. арестува лицето БМБ!
  • 10 един от многото

    16 0 Отговор
    Гешев се опитва да хване лай...о от чистата страна!
  • 11 ЗАТВОР ЗА КЕВР И ЗАТВОР

    5 0 Отговор
    ЗА ЦЯЛАТА ПРОКУРАТУРА!! Ха ха ха Мафията питала ?? Мислела за народа!!
  • 12 5ко

    6 0 Отговор
    Не е толкова сложен въпросът. Одържавете производството на ток и ВиК. Махнете тези "енергоразпределители", ВиК дружествата, счетоводните посредници за отчитане на топлото. Всички те са финансови вампири и неконтролируемо изсмукват ресурси от крайния потребител, без да влагат нищо. Премахнете цирея КЕВР. Осъдете ги ЕФЕКТИВНО, както и тея които ги създадоха. Направете пълно разследване. Това е първа стъпка за изчистването на авгиевите обори.
  • 13 У бре Ю бре

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "КЕВР":

    И с някоя друга пачка в джоба за да се циментира спогодбата.
  • 14 иванчо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    За съжаление, в България са прекалено много независимите държавни структури - нищо не зависи от тях ...
  • 15 кочо

    0 0 Отговор
    НАЙ ПОСЛЕ ИМАМЕ ДЪРЖАВНА ПРОКУРАТУРА ДА ПИТА НА КОГО Е НУЖНА КЕВР И ЗАЩО.КОЙ ПОЗВОЛИ ТЯ-КЕВР ДА ПОВИШАВА ЦЕНИТЕ НА ОСНОВНИ ПРИОРИТЕТИ НА МИНИСТЕРСТВА КАТО ЧЕ ТЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ.......ЗАЩО ОТ ДКЕВР СТАНА КЕВР.ЗАЩО ВСИЧКИТЕ И ОБЯСНЕНИЯ ЗАПОЧВАТ СЪС..НА СВЕТОВНИТЕ ПАЗАРИ..
  • 16 КЕВР заедно с В и К са ОПГ???

    1 0 Отговор
    Мафията от тези две ОПГ на съд и Затвор!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове