Last news in Fakti

14 Юли, 2021 16:32 2 773 18

Румен Петков: Грабежът в енергетиката се движи с пълна сила в съучастие с ресорния министър

  • румен радев-
  • румен петков-
  • енергетика

Това не е правителството на Борисов. Това е правителството на Румен Радев. Нека бъдат любезни да отговорят на тези въпроси, призова лидерът на АБВ

Румен Петков: Грабежът в енергетиката се движи с пълна сила в съучастие с ресорния министър - 1
Снимка: АБВ

Грабежът в енергетиката се движи с пълна сила в съучастие с ресорния министър. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той изрази съмнения в професионалните качества на Андрей Живков и добави, че не би му гласувал доверие да бъде и портиер в енергийното министерство.

„Комисията за защита на конкуренцията спря работата по газовата връзка със Сърбия. Това е един проект 62 км. на стойност 144 млн. без ДДС. Това е много впечатляваща сума. Един от основните аргументи за спиране на процедурата е, че компанията, която я е спечелила, е поела ангажимент за срок от един ден да изработи инвестиционния проект с работните чертежи и детайли. Ако за министъра на енергетиката това е нормално, на този човек не бих му гласувал доверие да бъде и портиер в Министерството. Това е позорящо явление в българския институционализъм. Този човек за два месеца не може да реши простичкия въпрос с ръководството на „Булгартрансгаз“. И се стига дотам, че с нелепите си действия „Булгартрансгаз“ да постави под съмнение изграждането навреме на газовата връзка България – Сърбия. Забавянето на строежа щяло да наруши междуправителствен ангажимент, но защо приемат такива неща? Нямаме никакво основание да пестим критиките си към министъра на енергетиката“.

В контекста на темата а българската енергетика и енергийна сигурност, Румен Петков подчерта и наличието на недотам демократични похвати.

„От няколко месеца злодеят Пеевски го няма, а злодеят Борисов не е на власт. Питам министъра (на енергетиката, бел.ред) за него нормално ли е изключително добре финансово аргументирана държавна структура да притиска медии с настояването да извършат „жеста“ да свалят определена информация, да я махнат, да не съществува и с въпросите - на какво основание тази информация се е появила на страницата им. Това не е правителството на Борисов. Това е правителството на Румен Радев. Нека бъдат любезни да отговорят на тези въпроси. Иначе кой ги мотивира и с какво да мълчат, с какво ги мотивират да държат тези структури така добре финансирани и по този начин ръководени. Това са абсурди. Да, Бойко Рашков направи чудеса, сигурно има министри, които направиха немалко, но грабежът в енергетиката се движи с пълна сила в съучастие с министъра. Нека каже, че е така, но аз казвам, че е така и го говорим от 20 дни. За каква държава говорим. Има неща, които са нетърпими и тук не поставяме под съмнение стратегическото място на България, а изпълнението на определени стратегически за България енергийни проекти от такъв тип действия на ръководни много добре платени структури“.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    15 19 Отговор
    Айде подлога та пак обърна палачинката
  • 2 Р ОВЧ

    17 7 Отговор
    Ами така е, след като другарчето Р. Овч. изпусна кьоравото - сега новата банда граби!
  • 3 Счупи тъпомера

    15 7 Отговор
    Точно тоя да го кажееее...
  • 4 запознат

    28 1 Отговор
    Петков ,грабежа продължава не само в енергетиката а в почти всички отрасли ......смелите хора са малко и понякога е опасно за живота да разваляш рахатлъка на мафията
  • 5 Сатана

    3 16 Отговор
    Е па,нищо ново бе,Петков.Радев е резервната гума на Баце.

    Коментиран от #14

  • 6 МАША

    12 4 Отговор
    МЪКА ГОЛЯМА МЪКА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ ОТКРАДНЕ НЕЩИЧКО
  • 7 Последния Софиянец

    5 3 Отговор
    Румбата какво иска?Да обявим война на Сърбия ли?
  • 8 перничанин

    3 11 Отговор
    Сега ли разбирате, че "служебните" са назначени с няколко задачи. Първо да съберат пари и подкрепа за избора на фатмако. Второ, да дискредитират дори и без доказателства ГЕРБ и Бойко. Чак трето, да организират избори.
  • 9 Българка

    12 4 Отговор
    Прав е Румен. Крадат с 200 и като за последно.

    Коментиран от #11

  • 10 АМОН

    1 6 Отговор
    Е РУМЕНЕ,

    Сега на ред са хората на КОБУРГА.
    РАДЕВ Е ЕДИН ОТ ТЯХ.

    ВЕЧИ СМЕ РАЗДЕЛЕНИ НА РЕПУБЛИКАНЦИ И РОЯЛИСТИ.

    ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА КАКВАТО НИ ЗАВЕЩА ЛЕВСКИ НЕ МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ, НО ЗА АМЕРИКАНСКИЯ ВАРИАНТ НА РЕПУБЛИКАНЦИ И ДЕМОКРАТИ ВЕЧЕ СМЕ ГОТОВИ.

    Е ОПРЕДЕЛЯЙТЕ СЕ, ВЕЧЕ НЕ НА СИНИ , ЧЕРВЕНИ ПЕМБЕНИ И ТЕМ ПОДОБНИ, А НА РЕПУБЛИКАНЦИ И ЦАРИСТИ!!

    ИЗБОРА НЕ Е ГОЛЯМ - или под знамето на БОКО -РЕПУБЛИКАНЕЦА , или пък под знамето на ЦАРЯ с неговите лакеи ДОГАН, СТАНИШЕВ, КОРНЕЛА.
  • 11 БЪЛГАРИН

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    ТЕ КРАДАТ А НИЕ БЛЕЕМ
  • 12 Аз от БЕХ

    8 1 Отговор
    Да ви кажа защо този министър Андрей Живков, го изгониха навремето от ЧЕЗ. Та този юнак, като шеф на Направление Столично, има за задача да подмени трансформатори в трафопостове. Какво прави той? По документи това е направено. Но всъщност старите трансформатори си остават, а новите ги продава на безценица на частни фирми. Та какво да очакваме от такъв човек?
  • 13 mi6osp

    8 0 Отговор
    Бойко Рашков може да разследва не само хора на управлението на Борисов.
  • 14 АМОН

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Сатана":

    БЪРКАШ

    НЕ Е НА БАЦЕ , А НА КОБУРГА!

    ПОМНИШ ЛИ КАК ПРИПКА ДА ПОДНАСЯ ЦВЕТЯ НА КОБУРГА ПО СЛУЧАЙ 80 ГОДИШНИНАТА МУ??

    ТАМ БЯХА СЕ НАРЕДИЛИ ЕДНИ ЦАРСКИ ЛАКЕИ СРЕД КОИТО РАЗПОЗНАВАМ И СТАНИШЕВ И КОРНЕЛА И ДР. ПАРГОВ И ЦЯЛАТА ОСТАНАЛА ИЗМЕТ.

    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ - ЦАРИСТИ И РЕПУБЛИКАНЦИ ОТ НАЙ ДОЛЕН ВИД.
  • 15 UYU EU

    1 2 Отговор
    Да...а, г-н Рашков са й фокусирал само срещу ГЕРБ и Борисов.
  • 16 Бай Иван

    3 2 Отговор
    Тоя пък кой го пита ....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 1944

    1 3 Отговор
    дамаджанков , енергетиката у нас се дирижира от масква. и децата го знаят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове