Last news in Fakti

15 Юли, 2021 15:15 2 488 34

МЗ: В "Пирогов" са отчетели, но не са извършили дейност на над 400 лица за над 1 милион лева

  • пирогов-
  • проф. асен балтов

За част от „болните“ е установено, че са част от персонала на болницата и по време на „лечението“ им са били на работа в лечебното заведение по график

МЗ: В "Пирогов" са отчетели, но не са извършили дейност на над 400 лица за над 1 милион лева - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването публикува данни от протоколите за извършената проверка от НЗОК в болница „Пирогов”. От тях се вижда, че е установена отчетена, но неизвършена дейност на над 400 лица за над 1 милион лева. Повечето от тях са отчетени с диагноза чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност. НЗОК е установила, че липсват документи за описаните случаи - като извършени изследвания и назначено лечение при всеки един от тях.

"На случаен принцип НЗОК е провела анкета сред част от „болните“, които са заявили, че не са били лекувани в болницата. За друга част от „болните“ е установено, че са част от персонала на болницата и по време на „лечението“ им са били на работа в лечебното заведение по график", съобщават от здравното министерство.

Всеки от тези 400 пациентите с невярна диагноза би могъл на основание на издадената епикриза да се снабди с ТЕЛК решение и пенсия за инвалидност, поради общо заболяване, се казва още в доклада.

"В случая, смяната на директора за извършени нарушения е единствената законова възможност за реакция на принципала на лечебното заведение и не е оценка за дейността на медицинския персонал, каквито внушения се правят", уточняват от ведомството. И допълват, че се отнасят с уважение и респект към труда на почтените лекари и сестрите, работещи в болница „Пирогов“.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    42 4 Отговор
    Гешев е позор!Оставка и затвор!
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    38 0 Отговор
    А нещо за Правителствена ! Там покриха ли журналистическото разследване?
  • 3 др Гей Билтс

    35 1 Отговор
    Масонът ги е писал 2 в 1 Ковид плюс там, каквото там му на душа иска. Гаранция така си е и заделял и под масата за Боковите услуги, да не си пише бонуси и ДМЗ като останалите калинки.
  • 4 Павел пенев

    37 2 Отговор
    Няма ли шут в задника и съд за този герберски мошеник?
  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    36 3 Отговор
    За друга част от „болните“ е установено, че са част от персонала на болницата и по време на „лечението“ им са били на работа в лечебното заведение по график"- ТЕ ЛИ СА СТАЧКУВАЩИТЕ ??????

    Коментиран от #13, #25

  • 6 миш

    37 2 Отговор
    Голема драма,че са уволнили Балтов.Ало,господине,ти да не си учил за директор,къде е това училище?Ти си лекар,а ако си работник и ти се работи ,болници има колкото щеш.Работното ти време минаваше ли в разни студия в телевизиите,по разни прес -конференции, и по разни превозни средства по пътищата?Само,за това ,ще те уволня,ти да не си назначен да одиш по магистралите и по тв.
  • 7 Чичо дядко

    37 2 Отговор
    Ако се окаже, че са правени измами с нашите пари на данъкоплатците това означава само едно-затвор ,а не уволнение
  • 8 пипи

    20 0 Отговор
    Да каклулираме ли и липсата от недоплащането на медицинските среди?
  • 9 Ужас

    20 1 Отговор
    Т..ъ..п...и престъпници, бяха свикнали да крадат и НИК й да не ги проверява...после къде са отишли тия пари 1 милион!? Как са ги отчели към заплатите на Балтов!?
  • 10 Сссс

    23 0 Отговор
    Какво значение има, че 400 души мнимо са лекувани и здравната каса е ощетена т е пациентите с над 1 милион? Важното е, че "болните" протестират против отстраняването на виновника. КНСБ също го подкрепя, за шизофреника да не говорим. Не че нещо ще му се случи на професора, защото закона е правен за такива като него но поне няма да е директор на най голямата спешна болница, а това е удар по самочувствието му.
  • 11 НКВД

    22 1 Отговор
    Тоя трябва да бачка като фелдшер у Белене, да вика на гербаджиите, наведи се напред, разтвори бузи и кашляй.
  • 12 Мдаа

    18 0 Отговор
    Мафия в бели престилки,продаваща здраве и живот,търгаши и то от най долно естество забравили значението на думите помощ и състрадание!
  • 13 сила

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ЯВНО ДА....ГАДОСТ И НАГЛОСТ В ЕДНО
  • 14 Българка

    22 0 Отговор
    Ха така! Излиза, че освен уволнен, Балтов май трябва да бъде и съден за документи с невярно съдържание с цел облаги!
  • 15 Измама

    14 0 Отговор
    Безсрамници !
  • 16 Госあ

    10 0 Отговор
    Слезеш ли на нивото на търгаш, уважение няма. Та добре тъмнокожите маризят търгашите в бели престилки от време на време
  • 17 Питам

    7 0 Отговор
    Ми тоя Балтов тогава що реве?
  • 18 Уйке

    11 0 Отговор
    Абе няма ли един професор-директор да напусне поста без да се правят трагедии! Нали си остава лекар за какъвто е учил и никой не му отнема правото да работи като такъв! Директор не е професия и то пожизнена!
  • 19 1618

    12 0 Отговор
    Директорът на Пирогов трябва да бъде съден! Никаква прошка за крадливите протежета на Борисов!
  • 20 Рошко

    10 0 Отговор
    Само в пирогов ли? и и само за 1 милион ли ?
  • 21 Ф акт

    13 0 Отговор
    Балтов да го назначат за инспектор по пътни маркировки в АПИ.
  • 22 мислещ

    5 0 Отговор
    Е, явно това не е основателен повод за уволнение, ако слушаме тиквите и тиквените анал-лизатори. Нищо, че возенето в джипката е повече от предостатъчно основание за шут с 200.
  • 23 Хлъц

    9 0 Отговор
    Ами затова всичко попадаше в графа " коронка" . Ама вдигнал кръвно,сърцето прескача, жлъчка,бъбреци- давай първо тест.И веднага коронка! Другото е в графа " придружаващо заболяване". Защото лапачката беше невероятна.Хилядарка като" предна линия" всеки тест носи процент печалба.Клинична пътека за коронката- 1670 лв( данни на бившия Ангелов) и 670 лв дневно за лечение.Дори се учудвам,че е само милион.Не им достигна времето на служебния кабинет.Ако имаха ресурс до Нова година, да разчовъркат и другите,щяха да изплуват стряскащи данни.Включително частни болници,хосписи( в столицата един от тях,със три болници и два хосписа) беше превърнал единия само за прием от коронка.Спря прием на пациенти за хосписа.А от тях получаваше стотачка на ден,като такса! Представете си , колко е напред с материала от коронката.За да откаже прием на пациенти с парични възможности.За който,преди пандемията гледаше с четири очи и разтворени обятия.
  • 24 Кака Мара

    10 0 Отговор
    А за "кетеринга" кога ще го разпитват? Хранили хората с филия мухлясал хляб и малко сирене за 2лв. Престъпници!
  • 25 Филип Георгиев

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    PАЗБИРА СЕ. ТЕ ЗА Т'ВА РИВАТ. ВСИЧКО ПРИ ГEPБEPACTИТЕ Е ГPAБЕЖ, ПPOCTOTИЯ И HAГЛОСТ. Т'ВА НЕ СА ЛЕКАРИ. ТИЯ СА ЗА ИЗРИВАHE. ЩЕ МИ ГОВОРЯТ ЗА ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА, ЗА ХУМАННОСТ И ПРОЧИЕ ГЛУПОСТИ. 'АЙДЕ СТИГА БЕ. НЕЩО КАТО ДОСТОЙНСТВО НЯМАТ ЛИ ?! ИЗЛЕЗHAЛИ РАЗНИ УTPEПКИ И KУPBETИHИ ДА МИ РИВАТ ЗА ПОМИЯPA БAЛTOB. ТОЯ ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА БЪДЕ РАЗКАРАН ЗАРАДИ СКЕЧOBEТЕ С МEHИСКУСА.
  • 26 ПЕНКО

    2 5 Отговор
    МЗ КАЦАРОВ ---КОИ СА ТЕЗИ ОТ "ПИРОГОВ " КОИТО СА ГО ОТЧЕЛИ !?!?!?!? ЖАЛКО , НЯМАХ ПАРИ ЗА ДОБЪР СНАЙПЕР СЪС ЗАГЛУШИТЕЛ --- НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА И РАШКОВ И КАЦАРОВ И ПРИМАДОНАТА "ПЪПЕШ " !!!!!!!! НО ,ДА ЗНАЕТЕ ВСИЧКОТО УБИЙСТВАНЕ СЕ ВЪРШИ САМ И БЕЗ ВРЪЗКА С ДРУГ - И КРИМИ ПОЛЮЦИИТЕ СА С К .. В УСТАТА !!!!!!!!
  • 27 Питане за сто

    10 0 Отговор
    А частните турски болници кога ще проверите?
    Има и едни с приятели на карти
  • 28 Шопскиьо

    6 0 Отговор
    Оттук милион, оттам милион...
  • 29 Провинция

    17 0 Отговор
    И на фона на това чудовищно разкритие, Борисов вчера се изказа, че било дъното това уволнение, реваншизъм,слугинаж..... А самия Балтов щял да обжалва. Леле майко, докъде я докарахме
  • 30 КРАЖБИ

    9 0 Отговор
    ДО ДУПКА. ГЕПИ СА СИ МЪЛЧАЛИ
    ЗА ВСИЧКИ НЕРЕДНОСТИ. ТЕ СА БИЛИ СЪУЧАСТНИЦИ В ВСИЧКИ КРАЖБИ. ЗА БОЛНИЦИ МВР, МО
    АДМИНИСТРАЦИЯ ПРАВИТЕЛСТВО
    ИМА ЗА НАРОДА ДА ОПЪВА. НАЙ
    БЕДЕН НАЙ БОЛЕН. НАЙ ГОЛЯМА
    КОРУПЦИЯ
  • 31 Буха ха

    5 0 Отговор
    А къде са надвзетите пари? Напразно ще чакаме Каскета да ни уведоми. Оставка!
  • 32 Наркос

    3 0 Отговор
    Представете си още колко стотици въобще на са заловени в измамата предните години
  • 33 цербер

    4 0 Отговор
    МЗ: В "Пирогов" са отчетеНИ, но не са извършили дейностИ на над 400 лица за над 1 милион лева.
  • 34 донко

    1 0 Отговор
    то да беше само в пирогов,масово го правят тоя номер вв всички по големи градове има и друг номер например във варна и бургас надписва сметките на пациентите с неизвършено лечение и после касата плаща и болниците са на печалба и управителите получават бонуси като банкери и живеят в необоснован лукс получават пари за непроведено лечение
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове