Last news in Fakti

16 Юли, 2021 10:49 3 214 26

Д-р Димитър Петров: Никой не атакува лекарите и сестрите в ”Пирогов”

  • пирогов-
  • асен балтов

Проблемът е с няколко хора, които са направили нарушения

Д-р Димитър Петров: Никой не атакува лекарите и сестрите в ”Пирогов” - 1
Снимка: Архив

Никой не атакува лекарите, сестрите и целия персонал на „Пирогов”. Поклон пред тези хора. Балтов не е „Пирогов”. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров в студиото на „Здравей, България”.

Той коментира и информацията, че министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров е един от пациентите на „Пирогов", за които проверка на Здравната каса установи, че са получили фалшиви епикризи.

„Д-р Кацаров е бил реален пациент в „Пирогов”, когато е бил болен от COVID-19. Вчера той много ясно каза, че това, което пише в епикризата за януарската хоспитализация, не е вярно. Няма цироза, не е имал чернодробни усложнения, не е лежал в болницата”, коментира Петров.

„Смятам, че след това, което излезе за д-р Кацаров е по-добре тези, които в момента пригласят на проф. Балтов малко за замълчат, защото по този начин те самите увличат в този процес цялата болница”, каза още той. И допълни: „Проблемът е с няколко хора, които са направили нарушения и с проф. Балтов. Проблемът не е с огромна част от работещите в „Пирогов”.

„Ако трябва ще отидем и ще говорим с протестиращите, но по-добре да говорим с всички хора от болницата. Не всички са на протеста”, посочи заместник-министърът на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Който

    29 1 Отговор
    е злоупотребявал , да си бере грижата , а не да се прави на света вода ненапита !
  • 2 Майна

    27 1 Отговор
    Трябва да има и чистка в болниците, разбира се, че има и истински лекари, за съжаление е, че те вече са рядкост. Уважение към сестрите, които работят въпреки неадекватно ниското заплащане...

    Коментиран от #12

  • 3 Българка

    28 1 Отговор
    Балтов както и останалите отстранени здравни олигарси използват редовите лекари и сестри като жив щит .Най-вероятно тези протестиращио, които бранят шефа си, дори не знаят какви ги е вършел и каква е обективната истина от проверката на НЗОК
  • 4 Деймос

    19 3 Отговор
    Естествено ,че атакуват :)) Но краставицата .:)) Руските шпиони , комунистите , рашковистите ...Не ми се мисли как дадена ЖЕНКА на слави на 30 години ще издържи на този мафиотски натиск. Ами те ще започнат да атакуват приятели ,роднини , семейство ....това е МАФИЯ !! Срещу нея трябва характер и хора с опит....Браво на министър Кацаров !
  • 5 Що щат

    25 0 Отговор
    в защита на Балтов част от лекарите и сестрите. Марионетки ли са или съучастници. Не е ли достатъчно, че другите двама лекари от борда казват, че Балтов не ги е информирал за нищо и не е давал никакъв отчет.
  • 6 шопо

    20 0 Отговор
    Тоя Балтов е по-нагъл и от приятеля му пеderаст Диян Енчев и сръчният мошеник Габровски - потомствено ченге , лекар , професор и собственик на болница Пирогов !

    Коментиран от #26

  • 7 Хахаха

    2 19 Отговор
    Петров, теб трябваше да направят министър. Ти с по-голям плам чегърташ. По си разпален и от Даманджанков. Н.Е.Щ.А.С.Т.Н.И.Ц.И.
  • 8 Гост

    13 4 Отговор
    Тези лекари и сестри са мафията в бели престилки.
  • 9 Некадърнник

    5 14 Отговор
    Всяка власт атакува "Пирогов" но той си остава най-добрата болница където можеш да получиш помощ по всяко време на денонощието. Пирогов е не само болница но ИНСТИТУЦИЯ. През годините някои от другите болници пооткраднаха специалисти от "Пирогов" но въпреки това си останаха на светлинни години от пироговци. Престанете да ги тормозите защото ако в тяхна защите се надигнат хората които са получили неотложна помощ от тях и са им благодарни до живот, тогава дори България ще ви се види тясна!

    Коментиран от #10, #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 К Георгиев

    10 0 Отговор
    Любимия ми виц е от татово време; Хванали коня че , е откраднал 20 лв. и го дават на съд . В същото време хващат и лъва който е откраднал 20 000лв. и него го изправят на съд . /вица го пиша в оригинал/ Било е време на отпуски и за това е имало само един свободен съдия който гледал двете дела едновременно . Минават делата /не както сега 10 или 15 год. докато минат в давност/ и чете присъдите . :Конят 20 год. затвор , а Лъвът невинен . Възмутен Коня скача от местото и пита съдията защо на него за 20 лв. 20 год. а Лъвът за 20 000 невинен . Съдията най невъзмутимо затворил дебелата книга от която чел присъдите обърнал я към Коня и го попит: Тук отгоре пише ЗА-КОН никъде не пише ЗА-ЛЪВ когато пише ЗАЛЪВ тогава претендирай . За жалост вицовете от татово време са по-актуални днес.
  • 12 И двайсет

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    чистки да направят все тая.
    Трябва здравната система да се реформира.
    И запомни едно, дрОгарьо, никой няма да те лекува за без пари, еле па некой висококвалифицарн специалист.

    Коментиран от #22

  • 13 Който и да съм

    1 12 Отговор
    Много знаете, всички коментатори. Знаете повече от лекарите и всички здравни работници! Раздавате правосъдие на килограм!
    Какво ще кажете за несъответствията на определени клинични пътеки и реалните разходи на здр. заведение?
    Как да се покрият, а вие също, като пациенти да не плащате?
    Защо не правиха проверки, като беше пълна болницата, по време на пандемията?
    Какво ще кажете за изказването на д-р Петър Атанасов!
    Кажете, господа "съдебни заседатели"?

    Коментиран от #18, #19

  • 14 разкостиха го

    8 0 Отговор
    журналистите този човек и защо, защото се осмеляват да посочат хора които са злоупотребили със средствата на данъкоплатците. Нали искате ред и държавност. Или искате просто да не ви закачат далаверите. Радвате се когато краля слънце ви подхвърли някое кокалче.

    Коментиран от #21

  • 15 ядосан

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Прочети":

    И какво да четем заглавието?!
    Що не са написали:
    Балтов е голям крадец, използал е персонала в Пирогов за параван!
    Буквояди!

    Коментиран от #20

  • 16 Пирогов

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Некадърнник":

    не е болница а инститът за спешна помощ. И не атакуват него а тези които са се облагодетелствали за сметка на НЗОК и вашите пари. Нищо повече нищо по малко.
  • 17 НАГЛИ крадци

    5 0 Отговор
    Вместо да се оплакват и да оправдават кражбите си с преживяното покрай ковид истерията, да бяха скачали срещу тиквата, той им осигури условията.
  • 18 защото лъжата

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Който и да съм":

    с фалшивите болнични и диагнози е отдавна и няма нищо общо с епидемията.
  • 19 кацаров

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Който и да съм":

    Какт каза министъра, лекорския съюз всяка година ги подписва тия пътеки. Да са мислили за здравето на хората и своите разходи, а не само за джоба си.
  • 20 Заглавието е

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "ядосан":

    отговор точно на това, имайки предвид "недоволството" на част от персонала. Никой не им дава право да блокират улици и никак не вярвам на мисирките, които се опитват да ни убедят, че шофьорите търпеливо чакали да им освободят пътя. Освободиха го, заради псувните.
  • 21 Тази

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "разкостиха го":

    до Виктор Николаев е най-голямата мисирка-гербаджийка в НОВА. Когато е до него е по-кротка, но сама ли е, вършее сякаш е Гешев!
  • 22 Майна

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "И двайсет":

    Какъв ,,дрОгар,, съм ти на теб? Много ясно е, че системата не е читава, източва се здравна каса, приватизираха се болници, в Пловдив се построиха КОМПЛЕКСИ от частни болници.., които здраво точат здравната каса...ТО НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ,ЧЕ ТОВА Е КАСА, за ОПРЕДЕЛЕНИ ДЖОБОВЕ...НО, ИНАЧЕ СИ МЪЛЧИТЕ ЗА ТЕЗИ ОТРОВНИ ,,ВАКСИНИ,, , НАЛИ СТЕ ЛЕКАРИ ???
  • 23 Откога ачик кражбите

    3 0 Отговор
    Ще наричаме нарушения
  • 24 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН : ЗАПЪРТЪК ,НО ИЗЛЮПЕН - УДОБНО НАЗНАЧЕН ЗАЩОТО ---КАКВОТО МУ НАРЕДЯТ !!!!!!!!!!!!!!
  • 25 Петров

    1 0 Отговор
    Проверка на имотите на Балтов.
  • 26 дупничанин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "шопо":

    Проф. Кастелан има шанс да се завърне като шеф в Пирогов и тогава проф. Енчев , доц. Рашков и проф. Балтов ще видят , че на този свят всичко се връща заедно с лихвите . Дупничаните сме много : д-р Кацаров , д-р Близнаков , проф. Мутафчийски ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове