Last news in Fakti

18 Юли, 2021 05:00 7 146 22

Проф. Горчев обясни защо се отказва от парламента

  • професор григор горчев-
  • парламент-
  • герб

Връщам се в болницата, давам път на младите, отбеляза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Плевен

Проф. Горчев обясни защо се отказва от парламента - 1
Снимка: ГЕРБ

Както ФАКТИ вече писа, водачът на листата на ГЕРБ в Плевен проф. Григор Горчев се оттегля от парламента. В профила си във Фейсбук той отбеляза, че дава път на младите, а неговият продължава в болницата.

"Вашата подкрепа по време на отминалите две предизборни кампании е най-ценното признание за мен. Както вече споделих, именно вие - пациентите, колегите, приятелите, с които съм всеки ден, ме убедихте да участвам в това предизвикателство. Благодарен съм на всички вас, които дадохте гласа си за мен. Беше невероятен шанс възможността да ви срещна, да разговаряме, да науча толкова много", заявява проф. Горчев.

"Знаете, още в началото на тази кампания, обновихме листата и дадохме път на младите колеги, които да се отдадат на политиката с енергия, умения и почтеност. Подкрепих категорично това решение. В работата си винаги съм давал път на младите. Вярвам, че това е най-доброто бъдеще за всички ни", отбелязва той и продължава:

"Застанах с името си зад идеята за позитивна кампания, зад идеи, които да помогнат на региона. Абсолютно съм уверен, че това е верният път - да се гради, а не да се руши. Вярвам, че колегите, които ще положат клетва като депутати само след дни, ще работят да изпълнят обещаното".

"Моят път продължава в болницата, отдаден на пациентите и науката. Винаги съм подкрепял добрите идеи за България. Ще продължа да го правя с всичките си сили. Благодаря ви от сърце!", пише професорът в края на поста си.

ЦИК е приела решение по внесеното от професор Григор Горчев заявление с искане да не бъде обявен за народен представител от кандидатската листа на коалиция с ГЕРБ-СДС в 15 МИР-Плевенски в изборите за народни представители на 11 юли тази година.

Така с решение от 14 юли ЦИК е уважила желанието на професор Горчев и той няма да бъде обявен за избран за народен представител, припомня dir.bg.

"Да, знаехме за отказа на професор Горчев. Проведохме много дълъг разговор с него. Неговите причини са изключително адекватни и ние ги приехме. В крайна сметка той дава път на младите. В същото време ще остане да помага, това мога да кажа, да, на ГЕРБ", заяви Валери Ласовски, областен координатор на ГЕРБ в Плевен, пред БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прррц

    46 5 Отговор
    И за какво се е кандидатирал? За да се откаже после или? Защо не е дал път на младите като не се кандидатира изобщо!?

    Коментиран от #4, #13

  • 2 Санитар

    38 8 Отговор
    Професоре,прави ви чест постъпихте разумно.Гербаджиите потъват и търсят изкупителни жертви върху които да стъпват за глътка въздух.Никога повече герб професоре те са най-лошото нещо случило се на България
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 7 Отговор
    КОРАБЪТ ГЕРБ ПОТЪВА
  • 4 КОТарАК

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "прррц":

    катарзис..както при ШИШИ навремето уж :)
  • 5 ежко

    22 3 Отговор
    T.e. ала-бала!Представяме едни,но ще управляваме с други...... Интересно няма ли де се откаье някой кандидат за Президент,който е спечелил?
  • 6 Jacques Yves Moineau

    37 2 Отговор
    Редовна врътйа на всички партии: слагаш известна личност в листата за да гласуват за неа, после '' се оттегля'', и на негово мясти слагаме '' нашия човек''
  • 7 Швейк

    25 4 Отговор
    прилича на кораба и плъхчетата при цялото ми уважение към доктора, но след като е употребен от гербавите и достатъчно са се компрометирали решението му е правилно
  • 8 Швейцария

    22 4 Отговор
    Горчев, вие сте лъжец, излъгахте българските избиратели, че ще ставате народен представител. Да си лъжец е смърен грях и ще горите в @д@.
  • 9 Проф Горчев?? Не иска да се Омаскарява!!

    34 5 Отговор
    Дали е взел това ешение сега, или е имало предварителна уговорка, да бъде използвано името му, за спечелване на депотатско място може да се предполага само!! Това с" път на младите"е познато като Ала Бала!!
  • 10 Поздравления

    3 10 Отговор
    Проф.Горчев. Вие сте един достоен човек и лекар допринусъл много за развитието на акушерство то и гинекология та в България. Вие по казахте, че лекаря е силен когато си е на мястото в професията, а не в политиката. Поздравления за взетото решение за оттегляне от политическата сцена и даване път на младите, които обучават като колеги за да продължат делото ви. Поздравления за достойнството ви като човек и лекар!
  • 11 Той просто следва вятъра

    16 3 Отговор
    Толкова се нагуши при мутрите на власт и пари
    Добре, че се приземи.
  • 12 Природни аномалии

    6 1 Отговор
    Колко бързо остарял.
  • 13 Димитров

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "прррц":

    Или бяга,или са го натирили да си ходи . Това,че давал път на младите,и прочее,е виц .
  • 14 човек от народа

    16 2 Отговор
    поредната фиктивна кандидатура ! срам и позор ! лъжа и заблуда за избирателите му ! колкото и да са тъпи, не заслужават това отношение !
  • 15 5789

    3 7 Отговор
    кацаров-екзекутора и него ли ще уволни
  • 16 Професоре

    13 3 Отговор
    Нали знаеше, че като се откажеш на твоето място ще сложат санитара. И кво стана, гласуваме за професор, управлява ни санитар. Не така докторе. После как да вярваме.

    Коментиран от #17

  • 17 Мани се Боко

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Професоре":

    По добре санитара да е в парламента, а не на операционната маса.
  • 18 питам само

    8 0 Отговор
    Абе нема леб у тая менажерия вече , ама това не е ли подмяна на вота на гласуващите за нея будали ?
  • 19 фАНТОМасс

    4 0 Отговор
    Сега ли е разбрал , че се подложил на човек с просташкс държание и байганьовски характер ???
  • 20 щИРЛИц

    3 0 Отговор
    Дори и хората от ТИКВЕНАТА партия почнаха да бягат ли ?
  • 21 потребител

    3 0 Отговор
    Григоре,номерът на евтина магистралка трудно ще мине!Явно че си имал някаква голяма зависимост от Шайката за да се съгласиш! Не ти прави чест!
  • 22 Плевен

    1 0 Отговор
    Така ще може да влезе на Богдан Николов синчето (Александър Николов)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове