Last news in Fakti

20 Юли, 2021 19:12 4 047 15

Детска учителка от Пловдив източи 50 000 лева

  • стела мастева-
  • детската учителка-
  • източи

Адвокатът ѝ твърди, че най-вероятно ще поискат съкратено съдебно следствие

Детска учителка от Пловдив източи 50 000 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Отложиха делото срещу Стела Мастева, детската учителка, която източи над 50 000 лева от Взаимоспомагателната каса на учителите (ВСКУ) в Пловдив чрез неистински документи, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Делото трябваше да се гледа в разпоредително заседание, но подсъдимата не се яви, след като не е била открита от призовкаря.

По думите на адвоката и тя се намира с децата и мъжа в Северна България, затова не е открита на адреса и в Пловдив. Следващото заседание е насрочено за 16 септември, от 10 часа.

Стана ясно, че Стела е била детска учителка в ЦДГ “Червената шапчица“ в Пловдив. Ползвала се с добро реноме, поради което била предпочитана от много от родителите.

В периода от 02.05.2018г. до 13.12.2018г. обаче се решила на злоупотреба, вероятно, за да угоди на мъжа, с който живее на семейни начала и който е осъждан.

По думите на Васил Въргулев, председател на Взаимоспомагателната каса на учителите, тя е злоупотребила с доверието на директорката на градината, която и поверила печата и достъпа до личните данни на служителите, след като я назначила да я замества по време на отпуската и. Така Стела замислила схемата за измама. Тя ползвала личните данни на майки, които представила като служители на градината, както и данните на реални служители.

Така, чрез използване на неистински документи, получила без правно основание пари в размер на общо 50 502 лв., собственост на Взаимоспомагателна каса на учителите – Пловдив към Сдружение за взаимопомощ на работещите в областта на образованието, науката и културата. Чрез подаване на Заявления за заем до УС на Взаимоспомагателна каса на учителите – Пловдив от името на различни лица е получила различни по размер суми. Според Въргулев, престъплението е било замисляно предварително, тъй като тя е била разпродала имуществото си и сега няма какво да и вземат. Парите реално не са върнати все още.

Адвокатът ѝ твърди, че най-вероятно ще поискат съкратено съдебно следствие, което само по себе си означава пълно признаване на вина. Но при положение, че дългът не е върнат, не е ясно дали има правно основание такова да и бъде разрешено. Знае се, че при съкратеното следствие наказанието се редуцира с 1/3.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мале мале

    19 2 Отговор
    А аз ходя да слугувам в Гърция и Кипър

    Коментиран от #6

  • 2 Боко ЕйчАр

    53 11 Отговор
    Веднага да я вземат в ГЕРБ, това не е кадър за изпускане!

    Коментиран от #5, #7

  • 3 И тези

    26 5 Отговор
    същите, на които вдигнаха заплатите със 100% сега искат ново увеличение от 10%. И ако може пак така, да не ходят на работа, че то какъв по-голям кеф от това - лаптоп /или каквото и да е там/, кафе, цигара и учебен час. Специално на тази са ѝ са се видели малко, че просто "чопнала" малко. Иначе директорката да си бере грижата.

    Коментиран от #13

  • 4 Айше циганката

    21 3 Отговор
    Ауууу туз булгарин с пола повече от нас скраде
  • 5 ВиК

    12 18 Отговор

    До коментар #2 от "Боко ЕйчАр":

    По и приляга в БСП. Царете на източването са там.
  • 6 Нямам

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "мале мале":

    спомен да съм те пращал там.
  • 7 Със сигурност

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Боко ЕйчАр":

    е кадър на ГЕРБ. През 2015 година излезе тайно едно такова "окръжно". В образователната система само техни калинки. Не искам да ви казвам, че и учители по български език са с отвратителен правопис. Защо се сърдим на децата. Така им го преподават, така го запомнят.
  • 8 Гост

    8 2 Отговор
    Махат директор на две ВиК дружество и слагат ,"експерт" Николай Цонев за шев на ВиК холдинг който си няма и хабер от ВиК ха кажете кои са калинките
  • 9 Е ТАКА Е ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА И.Т.Н.

    6 6 Отговор
    УЧИТЕЛКИТЕ ВМЕСТО ДА„ НАЛИВАТ ”ЗНАНИЯ,ТОЧАТ ПАРИ ОТ НЕВИННИ ХОРА😬
  • 10 Кишкеш

    13 2 Отговор
    Намирисва ми на българка-дпсарка, те са най-хитри,учат се от Великия Хидроинженер.
  • 11 Анонимен

    5 2 Отговор
    Алчно племе. Да я съдят, дано й дойде акъла в "
  • 12 Пловдивско

    8 1 Отговор
    Кметът на Карлово окраде 5 милиона ,и какво от това....
  • 13 3721

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "И тези":

    100%, факти моля, две по 10% не правят 100%, а 22%, пропустал си 5 клас!
  • 14 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    В гард Русе, завод "ЖИТИ", в 1969 година, съпругата на Икономическия директор Иван Шопов - другарката Шопова - бе касиерка на Взаимоспомагателната каса на работниците от завода.
    В един хубав ден от касата изчезнаха 30 000 лева - за него време огромна сума........
    Разследване имаше - осъдени нямаше ! Парите реално не са върнати все още !!!
  • 15 ГРОБ

    1 0 Отговор
    Крадеш една такава сума, отчиташ в ГРОБ-а 20-30% и още толкова % за замитане на следите, или по адвокати и съдии за оневиняване, и си нямаш грижи! Е даа, ама свърши! Кравата вече не дава мляко, както Гърга Питич казваше в един известен филм на Костурица!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове