Last news in Fakti

6 Август, 2021 09:26 10 601 86

Ивайло Мирчев за ФАКТИ: Хеликоптерите за пожари струват колкото няколко километра магистрала. Трудно обаче се краде

  • ивайло мирчев-
  • демократична българия-
  • стефан янев-
  • пожари-
  • горски пожари-
  • хеликоптери-
  • пожар

"Ние имаме доста гори, но едновременно с това доста водоеми. Това благоприятства изключително много за използване на такъв тип авиация", смята Мирчев

Ивайло Мирчев за ФАКТИ: Хеликоптерите за пожари струват колкото няколко километра магистрала. Трудно обаче се краде - 1
Снимка: ФАКТИ

Смята ли служебното правителство да вземе мерки, за да може следващата година тежката ситуация с големите горски пожари да не се повтаря – това попита вчера от парламентарната трибуна народният представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев. Въпросът беше отправен към премиера Стефан Янев.

„България в момента има една от най-слабите възможности за гасене на горски пожари“, каза от парламентарната трибуна народният представител.

Последвалият отговор беше, че служебното правителство е направило „полукрачка в тази посока“ – в Плана за устойчивост и развитие е заложило проект за медицински хеликоптери. Той обясни, че е обсъждана идеята да бъде създадена специална държавна агенция, която да управлява, поддържа и менажира тези медицински хеликоптери, а също и за хеликоптери за гасене на пожари в извънредни ситуации. В момента държавата ни има един хеликоптер, приспособен за гасене на пожари, от вторник ще има още един на разположение, а до около десет дни – и трети, стана ясно от отговора на Янев.

За да говорим относно липсата на хеликоптери при бедствени ситуации като горските пожари у нас през последните дни, от ФАКТИ се свързахме с Ивайло Мирчев.

„В продължение на много години не се взимаха никакви мерки за това в България да има нормална служба или нормална организация по отношение на гасене на пожарите, но не с противопожарна техника на земята, а със самолети и хеликоптери. Това е една тема, която се коментира от 10 години и е особен проблем“, смята той.

„Ние имаме доста гори, доста пресечни терени, но едновременно с това доста водоеми. Това благоприятства изключително много за използване на такъв тип авиация”, каза още Мирчев..

„При големия пожар в Кресненското дефиле – тогава нямаше как теоретично пожарна техника да стигне дотам. Нямаше нормален начин, по който този пожар да бъде ограничен, освен с хеликоптери”, даде пример народният представител.

Вчера стана ясно, че в момента имаме един наличен хеликоптер за гасене. „Имаме хеликоптер, който обаче не е специализиран за гасене на пожари. Това е Ми-17, като един от начините, по които го използват, е да му сложат приспособления за гасене на пожари“, подчерта Мирчев.

„Това, което всъщност може да се направи, е да се купят няколко самолета, които са специализирани. Те не са толкова скъпи. Има и достатъчно водоеми в страната. Фактически няколко самолета могат да покрият цялата страна и да се намали опасността от човешки жертви – това, което се случи в последните дни и е абсолютна трагедия. Допуснахме това да се случи, а можехме да го решим в момента, в който имахме тази техника“, смята още Ивайло Мирчев.

На въпроса защо според него такава техника не е купена през дългогодишното управление на ГЕРБ, той отговори: „Като цена, става дума за няколко километра магистрала. ГЕРБ по този начин разбират нещата. Цената на придобиване на цялата тази техника е колкото цената на няколко километра магистрала. От такъв тип поръчки и сделки обаче много трудно се присвоява и се краде, защото цените са фиксирани“.

„Държавата има достатъчно финансиране, за да може да бъдат купени няколко такива самолета“, категоричен е той.

Ивайло Мирчев поясни, че купуването на самолетите може да стане през бюджета за 2022 година.

Ивайло Мирчев коментира и предложението за създаване на специална агенция, която да отговаря за медицинските хеликоптери и хеликоптерите за гасене на пожари. „Може да се създаде агенция, това е предмет на дискусии. Обществената поръчка обаче трябва да се задейства още тази година, за да може тези самолети да бъдат купени още следващата година и да не губим повече време“, смята той.

Народният представител подчерта, че различните експертни мнения през годините показват, че в България при гасенето на горски пожари е много подходяща именно авиационната техника, тъй като разполагаме с множество водоизточници на кратки разстояния. „Още повече България е малка по територия - лесно и бързо може да се стигне до всяка точка на страната ни. Много подходящо би било съхранението на самолетите например в Безмер, откъдето бързо може да се стигне до всяка точка“.

„Обикновено горските пожари горят до края на септември, когато започва да вали. Реално ние не знаем колко още пожари ни очакват тази година. Днес вали, но дали и утре ще е така?“, каза още той.

„Имайте предвид също, че тези пожари често се палят нарочно с цел да бъдат изсечени след това. Пали се пожар, дърветата горят, а след това се взима решение те да бъдат изсечени. Гасенето на пожарите с хеликоптери може да пресече тази дискусионна практика, защото, когато знаеш, че запалиш ли пожар, след час, най-много два, хеликоптерът ще гаси този пожар от въздуха, едва ли би имало много смисъл за теб да го палиш на първо време“, обясни той в края на разговора.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе

    58 31 Отговор
    Какви хеликоптери за пожари? Военен също може да гаси пожар.

    Коментиран от #65

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бивш Гербер

    84 19 Отговор
    От хеликоптера няма да остане за чекмеджето Бойко.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Светослав

    41 57 Отговор
    Тоз да вземе да поработи. Неговите интервюта нямат край. От 3,4 месеца всички зависи от тях. Още нищо не са свършили_спрени проекти, вдигане на цени, нова ковид вълна...

    Коментиран от #49

  • 7 русенец

    46 10 Отговор
    То хубаво с хеликоптерите, ама кой ще ги управлява? Нямаме квалифицирани и натренирани пилоти. А над бушуващ горски пожар се управлява още по-трудно. Иначе последните две авиокатастрофи с хеликоптери, за които се сещам са когато пилот се блъсна в предната част на кораб в прекрасни метеоусловия и максимална видимост и двамата пилоти в Крумово, които при тренировка за зависване не разбрали, че им свършва горивото и се разбиха.
    ...
    Хеликоптери се купуват, хора нямаме!
  • 8 Ибрям

    29 25 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха ха":

    Дали не е брат на Шиши?

    Коментиран от #31

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Независим

    39 10 Отговор
    Най новата ни история НЕ познава по бързо и по категорично предателство на избирателите си от тия от ИТН, които ги избраха на основата на отричането на токсичните ГЕРБ, БСП и ДПС, а сега очаква подкрепа от тях, ПРЕДАТЕЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 ГЕРБ

    19 24 Отговор
    А по какво ще си водиш дебелия задnik
  • 12 Никос

    24 25 Отговор
    Ами г-н Мирчев, стани тогава един доброволец.

    Коментиран от #67

  • 13 ГЕРБ

    27 35 Отговор
    Добре че никога няма да сте на власт че тогава няма да видиме ни пари ни път ни хеликоптер

    Коментиран от #16

  • 14 Gowo

    38 5 Отговор
    Сега помага опълчението на България.С кирки и лопати.Не знам при една чужда агресия пак с кирки и лопати ли ще браним родината.Фокато ,чекмедже" администрацията с яхти и джипове се изнесе и остави пуста и ограбена държава

    Коментиран от #54

  • 15 Браво

    44 5 Отговор
    Толкова назад сме спрямо другите европейски държави,че чак ми става смешно.Дори Македонците са по-организирани от нас.Едно време имахме всичко.След преватизацията всичко се изпродаде окраде и резултатът е налице.
  • 16 Gowo

    23 5 Отговор

    До коментар #13 от "ГЕРБ":

    Щото сега имаме ли?

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 senco

    42 6 Отговор
    Ми-8 (перфектен за тези цели) втора употреба е под милион $. Чисто нов от завода е 3.2млн $ Предлага се в мултифунционален вариант медицински/противопожарен/спасителен. Хората са измислили топлата вода отдавна. Пред ВИП-а на летището Авиоотряд 28 лъскат две Ми-та за да разхождат Бибитко да си гледа магистралите, а за спасяване нямало.... ИЗ=РО=ДИ!
  • 19 Мммм, дааа

    27 24 Отговор
    Поредният ГЛООПЕНДЕР популист.... ТО добре, ама пожарите коли нали се движат по пътища... И Станишефф ОБЯСНЯВАШЕ на пенсионерите, че асфалт не се яде... А после РЕВЯХА, че линейките не искали да ходят до селото им, защото нямало път... НЕ, ЧЕ този парасьок е дебел, защото е ял асфалт... И ПАК ГЕРБ им е виновен... Защото нямат визия, програма... Имат само злоба и отричане, но това върши работа за малко - хората все по-често питат "а сега вие какво ще правите?"... А те не знаят... НО си оправих заплатите...
  • 20 Алфа вълкът а.м.б.р.и.а.ж.а.

    19 14 Отговор
    Как се охранил тоя мискин
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Той

    12 3 Отговор
    Простотията е по хората
  • 23 Ха ха ха

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "Фен на копейкин шчикията":

    кОпейката е стабиляга ..... като крик У песЪк !

    Коментиран от #35

  • 24 Тотото

    28 1 Отговор
    Напротив - лесно се краде! Една от касичките на ДПС години наред бе бедствия и аварии и екологично министерство. Кражбата бе чутовна. Не само от хеликоптери или от хвърчила. Стига с популизъм, седнете си на задните джобове, вържете лудия Тошко, формирайте правителство и давайте да отлепяме, че дупката в дъното вече става по-дълбока от Марианската падина
  • 25 С вас иде глад, шиши 2

    18 10 Отговор
    Глупаво, елементарно, популистко изказване. Всички разбрахме, че можете само да плюете. Трудно е да се управлява. С вас токът скочи главоломно, цените нагоре, пълно с мигранти, пандемията се разраства...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Независим

    15 6 Отговор
    Най гадното е, че Б.Б. и Слави Трифонов се оказаха един и същ вид хора, както по отношение на диктаторските си нагони, така и по отношение на олигархичните си зависимости !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 28 плюс минус

    6 6 Отговор
    Е, да де, ама как и какво да краднеш от един хеликоптер?
    Перките?
    Двигателя?
    Пилота?
  • 29 Перо

    19 4 Отговор
    Що за глупост,да се създава цяла агенция от администрация за подръжка на 2 хеликоптери. Нужно е само едно звено към МЗ и М-во на земеделието и горите или пожарната! В силно пресечени местности,без пътища,хеликоптерите и самолетите са единствения и най-ефективен начин за гасене на пожари! В държава,където пожарникар беше 12 г.Премиер,имаме най-слабо развитата противопожарна охрана,а дипломната работа му е била “Разгъване на маркуч в пресечена местност”! Време му е Рашков да го мобилизира,да си поработи по специалността.До сега произвеждаше само паркетни армейски генерали с 5 звезди и лампази,разхождащи се като пауни на банкети и приеми и нищо не се правеше за оборудването на пожарната! Къде е тази армия от 8,000 пожарникари,която издържаме с полицейски привилегии? Новото правителство трябва да махне незабавно маршала Николов и извади пожарната от МВР,както е на всякъде по света! Това е отживелица от бай тошово време!
  • 30 Ай стига бе

    14 0 Отговор
    Тройната коалиция нали купиха ,,КУГАР" ех за разходки да си правят амааа гушнаха едни пари !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Негласуващ

    18 3 Отговор
    Ей народе прост, обиколете Европа малко, навсякъде има страхотни пътища, магистрали. Само в България има противници на магистралите. Не ме вълнува кой ще ги направи, някой ТРЯБВА. Ама задължително ТРЯБВА. Нека тези новите да ги построят. Айде ще гледам , като дядо Йоцо.

    Коментиран от #36, #81

  • 33 Го4о

    11 5 Отговор
    Двойника на Делян Пеевски иска да каже че строежа на една магистрала е нещо много евтино!?!? Така ли????
  • 34 Ама

    9 2 Отговор
    Нали даже на Северна Македония пратихме пожарникари да помагат.От лошо по лошо ще става.Всеки иска да разпределя пари за свои си приоритети.Ама то и за това е тази неистова омраза между партиите.Пък ни лъжат,че за наше добро.Тъкмо се бяхме "отлепили"от дъното,сега тези ни бутат пак там.Колко пъти БСПтрябва да ни вкарват в тинята,че да ни дойде акъла?!Само това,че ИСКАТ да се обединяват леви и десни,и либерали и всякакви,трябва да ни СВЕТНЕ червена лампичка. Първата им работа е да спрат всичко,което е тръгнало да се оправя.
  • 35 Еф да

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ха ха ха":

    По скоро като пръч на лед е стабилен
  • 36 Gowo

    5 8 Отговор

    До коментар #32 от "Негласуващ":

    Пич .Тръгни сега към морето по твоята новопостроена магистрала и виж кога и как ще стигнеш.Да не говорим че за да направиш обратен завой ще се наложи да отидеш до Пловдив за да обърнеш.Къде са им отклоненията.Гледат да покажат мислили а се строи бе акъл.Да вземем едни пари за едни наши фирми Че чекмедже премиера чака.Кифлата от Барселона иска още

    Коментиран от #39, #44

  • 37 ЩИРЛИЦ

    8 4 Отговор
    КУПУВАШ НОВА КОЛА И ЗА ИМА-НЯМА 5 ГОДИНИ ДАВАШ ОЩЕ ТОЛКОВА ЗА ПОДДРЪЖКА И ГОРИВО, А КОЛКО ЛИ Е ПОДДРЪЖКАТА НА ХЕЛИКОПТЕР ЗА 10 ГОДИНИ? А КОЛКО СТРУВА ОБУЧЕНИЕТО НА ПИЛОТИТЕ?

    Коментиран от #43

  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 10 Отговор
    БОЙКО окраде ДЪРЖАВАТА

    Коментиран от #51, #55

  • 39 Божката

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "Gowo":

    плаща ли още. От колега разбрах , че и той намалил разценките. Бе да идват избори , че никой не плаща нещо за обществено мнение.
  • 40 царска бистрица

    5 0 Отговор
    Другари много много прости и вие от така наречения парламент, не си ли помислихте че така наречената партия "зелени балкани" беше съвсем съзнателно направена от глобалистите за да станат сега тези пожари и да се съкратим до 500 000. А и водоемите няма да помогнат след като и дедо Божи вече няма да пуска вода.
  • 41 Го4о

    8 4 Отговор
    ОПГ - то на Радев да връща мандата! Ние не сме опитни мишки! Искаме стабилни правителство, което за 4г. да повиши състоянието (финансово и здравно) на българския народ!
  • 42 ПУТИН

    12 4 Отговор
    ТОВА ДА МЯТАШ ЯЙЦА НЕ Е КАТО ДА УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВАТА.

    Коментиран от #68

  • 43 Горският човек

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "ЩИРЛИЦ":

    А колко струват хиляди декара изгоряла гора,къщи и хора.
  • 44 Го4о

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "Gowo":

    Ходи на море с влак бе! По евтино, сигурно и спокойно! Що се буташ по магистрала, като си от село?

    Коментиран от #70

  • 45 ПУТИН

    13 4 Отговор
    ЩО НЯМА ПАЛАТКИ НА ОРЛОВ МОСТ БЕ? ЦЕНИТЕ ХВЪРЧАТ НАГОРЕ, КОВИТО ИДЕ, УПРАВЛЕНИЕТО ЯЛОВО, БЕЖАНЦИ, БЕЗРАБОТИЦА, ЧАЛГАРЯ НИ ПРОБУТВА ШАХМАТИСТКИ, ШНОРХЕЛИ И МАЙМУНЯЦИ????
  • 46 Доко

    6 0 Отговор
    Защо само хеликоптери? Не може ли и самолети?
  • 47 Стрелцов®

    8 2 Отговор
    За човек, който само критикува, а не е свършил за пет пари работа, можем само да кажем: ГОСПОДИ СЛЕЗ И СИ ПРИБЕРИ ВЕРЕСИЙТЕ.
  • 48 1-ви от Софето

    10 1 Отговор
    Този откакто се търкаля по земята на Росенец нищо работа не е подхванал освен да плюе този и онзи.
  • 49 3959

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Светослав":

    Ми така е, като приятелите ти от ГЕРБ през тези години, не спряха да крадат чагистрали, да крадат здравна каса, да вземат глупави решения по отношение на кризата, да удрят по икономически субекти ... ми обясниси за цените сам.

    Коментиран от #63

  • 50 Фен

    2 4 Отговор
    Лудия Макс ще ви управлява хеликоптерите .
  • 51 Кочо коня

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Трай бе катър човека си знае работата
  • 52 За мутри

    5 5 Отговор
    само дърво по тиквата! Гърция не плюе по Русия и сега там гасят руски хеликоптери и самолети, а нашите гадни мутри, не само ни тормозят, а и помощ от никъде няма да видим, защото плюмки като Плевнелиев ни управляват! Русия винаги ще ни бие шута, защото глупаци си избираме!
  • 53 Сър Пичук

    11 2 Отговор
    - Хеликоптери за пожари, струват колкото няколко километра магистрали
    - Медицински хеликоптери - също
    - Повишаването на пенсиите - също
    - Строителство на нови детски градини - също
    - Повишаване заплатите на учителите - също
    - Повишаване заплатите в здравеопазването - също
    - Подобряване на положението в социалните домове - също
    - Стимулиране на раждаемостта - също
    - Подобряване на образователния процес - също
    - Обновяване на армията - също
    - Инвестиции в науката - също
    - 100% популизъм - напълно безплатно!!!

    Коментиран от #56

  • 54 Подкрепа за Борисов

    5 7 Отговор

    До коментар #14 от "Gowo":

    Зелените Чорапи сега управляват България Ето ти резултатът Българите умират Краде се Здраво Бързо и опитно България е овладяна от.Номенклатурчици Гешев Къде си
  • 55 Подкрепа за Борисов

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Като гледам сега как бързо и опитно се краде и как се натискат на софрата Се оказа че България е Много Много богата Държава
  • 56 долу герб

    5 3 Отговор

    До коментар #53 от "Сър Пичук":

    айде сега сметни и десеткте милиарди които гроб откраднаха и тогава говори за популизъм !

    Коментиран от #59, #62

  • 57 Подкрепа за Борисов

    4 5 Отговор
    Мирчев подкарай един хеликоптер заедно с Маджо Помогнете ПОЗОР сте Вие и тези които гласуват за Вас Разрушители
  • 58 Аууу

    2 3 Отговор
    Пръкна се нов пожарникар :))
  • 59 Подкрепа за Борисов

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "долу герб":

    Долу Олигарсите които грабят България 30 год Долу Олигарсите които хвърлят в огънят на омразата Българи срещу Българи

    Коментиран от #60

  • 60 това

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Подкрепа за Борисов":

    което си написал , противоречи с никнейма ти .

    Коментиран от #64

  • 61 НАРОДЕН

    7 0 Отговор
    ДАВАЙТЕ И ИМ ПОКАЖЕТЕ КАК СТАВА,СЕГА СТЕ НА ВЛАСТ.КУПЕТЕ ГИ ТЕЗИ ХЕЛИКОПТЕРИ,ИЛИ ПАК ЩЕ СА ВИ ОТКРАДНАЛИ НЕЩО СИ...МАЗНИ ПАЛЯЧОВЦИ...
  • 62 Сър Пичук

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "долу герб":

    Ти като си ги сметнал би ли ми казал колко са. С докзазателства.
  • 63 Подкрепа за Борисов

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "3959":

    Ками ми Преди 2008 год България колко беше Окрадена ограбена Разрушена Защо Лъжете постоянно Българи Спрете да мразите България Или може би сте Троловете.на тези Червени милиардери.които толкова години прибират
  • 64 Подкрепа за Борисов

    3 4 Отговор

    До коментар #60 от "това":

    Защо Това е Истината Не Може единствено и само да Обвинявате Борисов за състоянието на България Сега Ако Наистина има Българи има политици които искат Доброто на България Ще започнат Истинска Прочистване А Не Стани да седна
  • 65 между другото

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Самолетите не са ли по-ефективни?
  • 66 Подкрепа за Борисов

    0 3 Отговор
    Защо Това е Истината Не Може единствено и само да Обвинявате Борисов за състоянието на България Сега Ако Наистина има Българи има политици които искат Доброто на България Ще започнат Истинска Прочистване А Не Стани да седна
  • 67 Кака Мара

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Никос":

    Хайде и ти стане. Акъл лесно се дава от дивана

    Коментиран от #75

  • 68 Е !

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "ПУТИН":

    И да управляваш държава не е като да се правиш на Путин.
  • 69 Подкрепа за Борисов

    4 1 Отговор
    Как може Да гласувате за Слави Статукваджия още от 90 год Как си е натрупал Милионите Защо още се хващате на въдицата на тези Фалшиви Месии А Мая А Дончева А Отровите Те ли са Новаторите. ТЕЗИ ОТ БКП ИЛИ СЛУГИТЕ НА БОЖКОВ ВМЕСТО ДА ОТГОВАРЯТ ПРЕД ЗАКОНА ЗА ЗУЛУМИТЕ КОИТО ИЗВЪРШВАХА БЕЗНАКАДАНО БЛИЗО ГОДИНА
  • 70 Акъл на дърво

    3 3 Отговор

    До коментар #44 от "Го4о":

    С каквото си иска ще ходи на море! Платили сме магистралите петорно. Както и всичко останало. Даже пълним и шкафчета на примитиви
  • 71 Подкрепа за Борисов

    3 3 Отговор
    Как може Да гласувате за Слави Статукваджия още от 90 год Как си е натрупал Милионите Защо още се хващате на въдицата на тези Фалшиви Месии А Мая А Дончева А Отровите Те ли са Новаторите. ТЕЗИ ОТ БКП ИЛИ СЛУГИТЕ НА БОЖКОВ ВМЕСТО ДА ОТГОВАРЯТ ПРЕД ЗАКОНА ЗА ЗУЛУМИТЕ КОИТО ИЗВЪРШВАХА БЕЗНАКАДАНО БЛИЗО ГОДИНА
  • 72 Елка Сметачева

    5 0 Отговор
    ако бяха купени вместо депутатски мерцедеси хеликоптери - щеше да има и за бърза помощ и за гасене и за опазване на границите и за застрахователите ... и за помощ на македонците ... ама няма такъв прост народ ...
  • 73 Подкрепа за Борисов

    3 2 Отговор
    А Маджото и кликата около него на Прокопиев Просто желаят да избутат предишните от хранилката Вижда се с просто Око Колко години тези Муцуни се подвизават във Властта и какво Смислено са направили за Бълга.рия Нищо Защо и се връзвате
  • 74 Суха съчка

    2 0 Отговор
    Все магистралите са ви устата Хемус я чакаме от 1974 година дава ли си сметка Мирчев че не е бил роден.По магистралите не се ходи само на море толкова ли изпростяхте че още го пишете.
  • 75 Никос

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Кака Мара":

    От къде ги знаеш че не съм ?

    Коментиран от #76

  • 76 Никос

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Никос":

    Откъде знаеш че не съм, имах предвид.
    Права се, само на думи сме ние българите.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Бай Тошо

    4 1 Отговор
    Иво Мирчев (Шиши 2) има забрана да се качва в хеликоптер- от съображения за сигурност, че вертолета може да падне.
  • 79 истина е

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Нормален":

    боко го хванаха с пълно чекмедже откраднати пари факт , боко краде и няма пари за хеликоптери факт , сега ако отречеш това да ти се случи това което пожелаваш !
  • 80 Шиши2

    0 1 Отговор
    Свирчо мисирчев де неше га лодкаря беше правосъден в бацо 2 и крепяха кабинета всички десебета по земните кълбета, що не поръча вертолет?
  • 81 Дяволе

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Негласуващ":

    Ей отворко остроумен карай си по европейските магистрали и не се връщай. Няма да плащаме 2 милиарда за пътища който струват 320 милиона.Не искаме магистрали който ни излизат десеторно по скъпо за да имат оберджийте за яхти и скъпи къщи на Гръцки острови.Вместо магистрали да стоят заводи за да има работа и младежта да остане в България.Не искаме милиярдите заеми за инфраструкторни проекти с който заробват поколения напред.
  • 82 Колев

    1 1 Отговор
    Това Шише (като мастит икономист и ИТ корифей) сигурно може да провери, че няма държава в която медицинските (санитарните) хеликоптери да са държавна собственост. В над 90% от случаите те са собственост на застрахователни компании.
    В останалите случаи са болници и планински спасителни служби.
  • 83 далекоглед

    0 1 Отговор
    Ню Шиши военните Кугъри и МИ 17 вършат тази работа .Проблемите винаги са в подготовката на екипажите и подръжката на машините 1 месец в годината са пожарите Може да се организират дежурства в сезона.Нямат общи неща с магистралите .И двете трябва да ги има.Римската империя затова е била империя заради пътищата.Войската в мирно време е строила.Не ме интересува дали Живков Станишев или Борисов са строили.Важно е да има
  • 84 зъл пес

    1 0 Отговор
    Време е да се отреже юмручето и спешно да се изведе от властта,иначе,жална ни майка.
  • 85 Петър

    2 0 Отговор
    Цялото му говорене на Мирчев е само за кражби. Никой не го е чул една същинска политика да развие и да кажа как трябва да продължат нещата в дадена област.
  • 86 незнайко

    0 0 Отговор
    Специализираните хеликоптери за пожари са по особенни, трудно могат да се ползват за други цели. Могат отлично да се ползват за хора в ведстващо положение в планините, но не и за медицински цели .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове