Last news in Fakti

6 Август, 2021 14:38 3 920 20

Генералният директор на БНР разкри защо напуска поста

  • андон балтаков-
  • бнр

Три са основните причини Андон Балтаков да се оттегли от длъжността

Генералният директор на БНР разкри защо напуска поста - 1
Снимка: БГНЕС

Напускащият днес генерален директор на Българското национално радио Андон Балтаков разкри в интервю за "Дневник" стряскащи причини за освобождаването на поста.

Балтаков споделя, че в края на юни, връщайки се от командировка, намерил кални стъпки в коридора на апартамента си в центъра на София. Нямало следи от взлом. Гардеробът бил отворен, а в хола имало мръсна чаша чай. Нито една вещ или документ не липсвали от жилището освен резервния ключ, с който - според Балтаков - влезлият или влезлите в дома му са си отключили на излизане.

Балтаков разказал за случая по телефона на вътрешния министър Бойко Рашков, а след това и на премиера Стефан Янев, с когото се видял в кабинета му в БНР след негово интервю в радиото. Реакция или действия не последвали.

Чувствайки се застрашен, генералният директор на радиото взел окончателно решение да не остава в страната, където първоначално имал намерение да доведе и семейството си. От години те живеят в САЩ.

"Не сигнализирах столичната полиция, защото знаех, че това щеше да бъде поето като опит да се компрометира радиото и генералния му директор, за търсене на някакви дивиденти. Консултирах се с няколко криминалисти, които ми казаха, че това, за което говоря е опит за сплашване", казва Балтаков в интервюто.

"Много съм разочарован от България, защото дойдох с искрени цели и желание да помогна с опита и връзките, които имам в световен мащаб, но нямаше желание за това", възмутен е той.

"След като близо седмица след срещата ми с министър-председателя не последва абсолютно нищо, реших да си направя подарък (самолетен билет за САЩ - б.р.)", заявява Балтаков.

Андон Балтаков посочва влизането в апартамента му като последната, но не и единствена причина за решението си. Имало още две - опити за саботаж на работата му от хора в БНР, както и липсата на подкрепа от журналистическата гилдия за реформите, с които той се е заел.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Имаш money,бегаш

    16 5 Отговор
    накъдето ти хареса.Миши стъпки на опаричени ганьовци..
  • 5 Ми оди го цалуни

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Асен":

    твоя "Апостол на Свободата" знаеш къде..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рашо Боев

    11 11 Отговор
    Е той Рашков може само да джегърта със спкла.
  • 8 Хорейшио

    23 8 Отговор
    Не знам какво е очаквал директора на БНР. Да дойде на крак цялата столична полиция да търси отпечатъци, да гледа камерите в района, задето някой изпил едно кафе у тях и си е тръгнал?! Та той даже не подава сигнал по официалния ред - жалба в полицията, а звъни на тоя и оня. Не е сериозно. Може да е просто някой случаен наркоман, познат и т. н. Има стотици възможности. Ако искаха да го предупреждават, щеше да е много по- явно. Мисля, че на този просто не му се стои в България, това му е втори опит за оставка, тъй че да си ходи, но нека не ни разказва измислени криминалета
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нене

    12 9 Отговор
    Вие да не повярвахте и на служебното правителство?Явно 12 год жестока мутризация са ви притъпили мозъците.Няма нито един откраднал милионите и милиардите задържан
  • 11 нннн

    24 1 Отговор
    И аз, ако някой е влизал неканен в дома ми, първо на министъра ще се обадя и после на премиера.
  • 12 опа

    7 20 Отговор
    Хунтата на Фигуранта го е натиснала и човека е освободил поста.

    Коментиран от #19

  • 13 Демократ

    19 4 Отговор

    До коментар #3 от "Асен":

    няма в целия свят по крадливи от герб и американците го потвърдиха купават се джипове за 200000 лева в горското , а не могат да се купят предпазни средства за горските служитили е това са бивши комунисти
  • 14 Егати

    9 4 Отговор
    Тоя наистина е луд. Че е много корумпиран вече е факт ама че е и луд. .... Егати. И какво е това негова инфантилно копие сложено на поста директор бнр същия олигофрен. Сложете Волгин и нещата в бнр ще се оправят ! Какво си играчите на нищожни реплики.

    Коментиран от #17

  • 15 Кирил

    6 18 Отговор
    Така е в страната на Фатмака и червената олигархия! Срам!
  • 16 бясна кака

    6 9 Отговор
    РашкоФ ти ги е пратил, тази невестулка освен изчегъркване, друго не направи за тези месеци,но ще видим от къде са му именията след изборите на есен!
  • 17 мнение

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Егати":

    Волгин сигурно е отличен журналист!
    Какъв ще е като директор, не се знае!?
  • 18 Сър Пичук

    2 5 Отговор
    Що бе, нали Рашков е върха.
    Защо не пази шефа на радиото?
    Или той е участвал в оставянето на калните стъпки, за да го разкара и да сложат техен човек. Иновация в "изчегъртването".
    Никаква реакция нито от Рашков, нито от Янев. Толкова за "страхотното" управление на служебните и грижата им за хората.
  • 19 Бохо

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "опа":

    Абе,тиквуня още ли плаща на таквиз кат теб?Поне да си избере по грамотни,че си личиш въпреки всичките никове дето сменаш.
  • 20 фАНТОМасс

    0 0 Отговор
    Ле леее .....Ами сега ! Ще търси ключари и фирми за почистване ли ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове