Last news in Fakti

10 Август, 2021 06:29 6 160 41

Пламен Николов: Не съм абсолвент на университета в Клагенфурт, а специализант

  • пламен николов-
  • университет-
  • клагенфурт

От Университета вчера заявиха официално, че "Пламен Николов не е никакъв доктор и никога не е бил наш възпитаник"

Пламен Николов: Не съм абсолвент на университета в Клагенфурт, а специализант - 1
Снимка: БГНЕС

"Не съм абсолвент на университета Алпе Адрия в Клагенфурт, а специализант със защитен научен проект там".

Това каза за БТА номинираният за министър-председател Пламен Николов "Има такъв народ".

От Университета днес заявиха официално: "Пламен Николов не е никакъв доктор и никога не е бил наш възпитаник".

Поводът за неговия коментар е публикацията в клагенфуртския вестник "Клайне цайтунг", свързана с образованието на Пламен Николов в Австрия.

Авторът на статията, който е ръководител на икономическия отдел на вестника, твърди, че Пламен Николов не е бил възпитаник на университета, съдейки по официална информация, получена от д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

Николов бе категоричен, че е редно запитването от австрийска страна, да бъде отправено не към университета в Клагенфурт, а към австрийското министерство за образование, наука и култура, тъй като става въпрос за научнен проект "Феноменологията и фазите на преживяване при възприемането на субективното време".

"Благодарение на него съм защитил своя дисертационен труд пред ВАК", поясни Николов.

Проектът, чиято снимка Николов изпрати, е послужил за защита на докторската му теза в България. Николов коментира, че именно австрийското министерство са присъдили стипендията Ернст Мах, а университетът в Клагенфурт просто е бил мястото, където реализира своя научен проект.

Той уточни, че докато е бил там, е ползвал библиотеката и научния ресурс на тримата професори, които са били споменати и по време на пресконференцията. Двама от тях са още живи и здрави, посочва Николов, визирайки имената на Манфред Мозер и Михаел Полемис. Николов благодари за подкрепата им.

Именно посредством реализацията на проекта, Николов защитава и дисертационния си труд пред Специализирания научен съвет по философия към Висшата атестационна комисия /ВАК/ към МС на България.

Николов припомни, че докторските степени тогава са се присъждали от ВАК, а само аспирантурите са се водили към някакво научно звено - университет или академия.

"В този смисъл аз съм аспирант на СУ, но доктор на ВАК", уточни Николов.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    12 68 Отговор
    Само народната партия Герб и апостола Борисов щени спасят

    Коментиран от #3, #9, #14

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    47 7 Отговор
    с фалшива диплома имотен олигарх зад всяко богатсво се крие престъпление
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 6 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    1 герб не е народна партия 2 БОЙКО не е АПОСТОЛ а престъпник
    АПОСТОЛ е бил ВАСИЛ КУНЧЕВ ЛЕВСКИ

    Коментиран от #8

  • 4 вашето мнение

    83 2 Отговор
    Значи на страницата на итн пише, че там си защитил дисертация? Какво излезе, че дипломата дето вееш като знаме всъщност е читателска карта от библиотеката. В този университет си ходил на научна екскурзия, но явно вече никой не си спомня за тебе. Между тоз и плевнелиев, няма абсолютно никаква разлика.
  • 5 1618

    55 5 Отговор
    Станислав Трифонов и протежетата му от ИТН сами се саботираха с наглото си арогантно отношение към протестиращите партии,с липсата на политическа далновидност, с некадърността да съставят кабинет, който да промени корупционния мафиотски модел Борисов, с тайната завера с ДПС и ГЕРБ, с бруталните, манипулативни нападки в стил Борисов срещу Служебното правителство,с неподготвените зависими арогантни , нагли и лъжливи кандидат- министри, с отказа да подпишат писмено споразумение за изпълнени предизборни ангажименти към избирателите! И накрая седящия от дивана има наглостта да заплашва всички свои опоненти в стил Борисов,защото не се хванаха в капана му ! Предателя на нашето съвремие Станислав Трифонов крещи истерично „Дръжте предателите! Това са хора загубили реалност, психически неустойчиви прикривайки се с лъжи, манипулации, агресия,заплахи, клевети! Такива хора нямат място в Парламента!Пагубно за България е на такива хора да се повери управлението на държавата!
  • 6 Ами сега :)

    55 5 Отговор
    Има вече официално потвърдено становище, а той като латерна продължава. Оплете се в собствените си лъжи......
  • 7 гадно

    56 4 Отговор
    Шнорхела така се оплете, че вече каквото и да каже не се приема за чиста монета.
  • 8 Иван

    3 11 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Грешиш много!
  • 9 1618

    28 9 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Борисов и ГЕРБ/СДС падат от власт завинаги на 100% ! Заложили сме го отдавна и няма връщане назад!Свиквайте с мисълта, че са изритани от властта завинаги!
  • 10 Тулуп

    47 5 Отговор
    Всички от ИГН са изм@м.ници и м@шенниЦи. Всички са плагиатствали. Айде закривай измислената от Славчо тъп0т0 партийка и да си води тъп0т0 предаване.
  • 11 Все едно

    42 4 Отговор
    Изобщо не ме интересуват специализациите Ви.
    Важното е, че ИТН подкрепя еврото, НАТО, Триморието, поскъпването на тока, водата, храните, бандитските Концесии, Македония за ЕС-засега скрито.
    ИТН е поредната соросоидна партия, за която суверенитет е "мръсна дума". За Белене нито дума.
    Не виждам разлика между ИТН, ДПС, ГЕРБ, НДСВ, БСП, НФСБ, ВМРО, ИЗМВ, РБ, СДС.
    Животът на обикновените българи става още по-непоносим, битка за оцеляване.
    Не ме интересуват имена, интересуват ме политики, такива няма.
    България се е стопила с над два милиона и половина.
  • 12 Да,бе

    36 3 Отговор
    Когато си е блатото,колкото повече мърдаш,толкова повече затъваш.Тоя е поредния тъжен смешник с наполеонов комплекс.
  • 13 Така така..

    38 2 Отговор
    Тоя всеки ден ли ще си мени приказките?? Не бил това ма бил онова.. накрая ще излезе че само са го пуснали да се разходи из университета. Щом пуснаха официално заявление че не го знаят кой е.. какво има да се обсъжда още?!?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тъй-тъй...

    15 0 Отговор
    От университета действително ли заявиха, че не е никакъв доктор, или казаха просто, че не си е правил дисертацията при тях?

    Коментиран от #18

  • 16 Да дойдат психиатрите!

    29 1 Отговор
    Крайно време е вече всички кандидати за управляващи от всички партии да се явяват на психотестове!!!
    Омръзна ни от вас властогонци, да ни срамите в цяла Европа и по цял свят.
  • 17 Навалний

    6 15 Отговор
    Пацо Шнорхела не е студент, а премиер!
  • 18 Навалний

    14 5 Отговор

    До коментар #15 от "Тъй-тъй...":

    Казаха, че не фигурира никъде в студентските им листи! Не е бил!

    Коментиран от #21, #27

  • 19 Българка

    4 26 Отговор
    Интересно, никой не е задълбавал толкова за образованието на предишните управляващи. След като България ОТРЕЧЕ комунизма, следователно всичките завършили партийни школи и специалности свързани с комунизма, са нелегитимни! Рашков да си заминава веднага с комунистическата диплома, а има и още доста като него.
  • 20 Шнорхел

    24 1 Отговор
    Пълно менте си!
  • 21 Тъй-тъй...

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Навалний":

    ...което означава, че не е придобил докторската степен при тях. Но това не означава, че Клагенфуртският университет е казал, че не е доктор.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тъй-тъй...

    16 0 Отговор
    Ако е ползвал тамошната библиотека, трябва да са му издали "пропуск". Там да проверят.
  • 24 шкафче за кон

    8 2 Отговор
    велика изненада че немските и австрийските служби силно се интересуват кой ще е тука премиер..явно само в ИМА ТАКИВА ПРИЯТЕЛИ..плюс доган не се интересуват
  • 25 Селяк

    7 3 Отговор
    Какво се хващате само за него? Я поискайте на всеки парламентарен мафиот да си покаже дипломата? Едно 99% са купени. Не го защитавам тоя смешник, но като гледам какви артисти са всички в цирка, българина се хваща за един двама и само на тях набляга за да отклони вниманието на хората върху важните неща. Събуди се народе, до кога ще търпиш всичко? Ох, забравих, щом 5 века сме търпяло изнасилвания и убийства, значи 30год са като 3 дена… можем поне още 300г да търпим и ще уцелеем - вярвам го. Продължаваме с коментарите в нета, и навеждането на глави по-улиците в знак на подчинение, живеем с кредити и се правим на богаташи.
  • 26 ТръндЮ

    12 1 Отговор
    А бе, не били компютри а компоти!!!!!
  • 27 Пацо шнорхела

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "Навалний":

    Не разбрахте ли че той не е учил там и излъга че е бил на специализация там. Получил е някаква стипендия от общината понеже явно имат някакъв обмен със Софииска община. Отишъл е в Австрия изхарчил едни пари, видял се с 3 преподавателя, посетил библиотеката, отбии номер да посети Австрия а да си напудри CVто. Ще ми е интерсно някои да го подпита нещо на Немски понеже и ние сме писали CV знаем как се пишат там езиците знае 100 думи хаиде знае езика. Но в България няма журналисти дори когато става въпрос за МП на България.

    Коментиран от #28

  • 28 Тъй-тъй...

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пацо шнорхела":

    Това с немския не е задължително. Може да е правил "специализацията" на английски.

    Коментиран от #29

  • 29 Пацо шнорхела

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Тъй-тъй...":

    То може ама нали в CVто му пише знае 3 езика Руски, Немски и Английски. За Руски и Английски не се съмнявам, но за Немски?

    Коментиран от #31

  • 30 КЪРЛЕЖИ

    14 1 Отговор
    Я ПРОВЕРЕТЕ ТОЯ ПАРАЗИТ БИЛ ЛИ Е ИЗОБЩО В АВСТРИЯ ?!
  • 31 Тъй-тъй...

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Пацо шнорхела":

    Аа, имаш предвид, дали въобще е вярно, че говори немски. Мислех, че имаш предвид, че ако не говори немски, то това би доказало нещо по въпроса за Клагенфуртския университет.

    Коментиран от #33

  • 32 7878

    12 1 Отговор
    И в крайна сметка не се извини за заблуждението, защото в профилът му пишеше доктор от клау.. университет, значи е било нагла и все още прикриване лъжа. Не става така..
  • 33 Пацо шнорхела

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "Тъй-тъй...":

    Имсм предвид че очевидно Слсви ги подбира по CV. Обаче всички знаем как се пише Cv. Пишеш 5 езика ти знаеш 2 другите 3 знаеш добър ден и чао. Пишеш комп грамотност знаеш word, excel, пишеш 20 квалификации а те явиш се една седмица дават ти диплома аз имам 20 такива. Това за работа става ама тука говорим за МП. Написал работел с Amazon и Paypall🙂е аз тогава съм работил с майкрософт, апъл и ауди!

    Коментиран от #35

  • 34 пфу

    9 1 Отговор
    не знам какво си, ама явно си представил нещата невярно, щом сега се опрвдаваш. Не може да се пишеш доктор към университет, или да оставиш да те пишат, и после да се налага се обясняваш. Много ви станаха калинките и на вас, а още не сте започнали да управлявате. Резил.
  • 35 Тъй-тъй...

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Пацо шнорхела":

    Това за подбора на Слави - ясно. А иначе, за СV-то - пишеш всичко, което отговаря на изискванията в обявата за работа. Ако ти искат Word и Excel и ги владееш, пишеш, че владееш. Това не значи, че можеш да работиш с AutoCad, InDesign и прочие. Но, ако не се изисква от длъжността, не е необходимо да владееш. По начало всеки пише в СV-то това, което би му дало предимство пред другите кандидати. Идва обаче един момент, в който се налага и да покажеш, и докажеш, че действително владееш това, което си писал.
  • 36 спеца

    7 1 Отговор
    Специализирал в барчето.
  • 37 Смешници

    1 9 Отговор
    Тук само коментари от платени национални предатели
  • 38 байгън

    1 0 Отговор
    И.иот!
  • 39 фаофаяо

    6 0 Отговор
    За да станеш консул на Барбадос се изисква подкрепа от силен гръб. Напънете се кой е този гръб. Може да излезе заек от този храст.
  • 40 Амазон

    1 0 Отговор
    Всички гламурници във затвора ....
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове