Last news in Fakti

15 Август, 2021 23:11 6 881 67

Първан Симеонов: Поведението на Слави Трифонов може да повлече и президента надолу

  • първан симеонов-
  • политолог-
  • има такъв народ-
  • слави трифонов

ИТН презират тази система и стигат дотам, че тя им го връща тъпкано, коментира политологът

Първан Симеонов: Поведението на Слави Трифонов може да повлече и президента надолу - 1
Снимка: БГНЕС

Хората около Слави Трифонов не са готови за тази задача. Ако преди 10 години, когато беше в зенита си, Слави беше кандидатствал за политиката, може би щеше да увлече след себе си много по-кадърни хора. Сега има някои добри, но резервната скамейка на ИТН е къса. А и не можеш да правиш политика, презирайки политиката. Като не можеш да правиш компромиси, къде си тръгнал?

Това коментира пред "Марица" политологът Първан Симеонов, цитиран от "Епицентър".

ИТН презират тая система и стигат дотам, че тя им го връща тъпкано. Партиите на протеста се скараха. Хората на Слави осъзнаха, че при либералите в България има и доста лицемери, а либералите, главно в лицето на Демократична България, осъзнаха, че Слави е несговорчив, за разлика от Борисов в началото.

И още една сериозна причина за всичко това - българското общество не е искало в последната година драстична промяна в държавата.

Ако искаше, щеше да приеме голяма част от драстичните предложения и кандидатури, партиите на протеста нямаше да имат време да се карат, а щяха да се возят на вълната на всеобщото желание за драстична промяна, смята Симеонов.

Но не е така. Българите искат промяна, но не искат революции в държавата и скок в неизвестното, допълва той.

И сега ясно се вижда, че този, който предлага революции, рестарт на държавата и скок в неизвестното, събира по-скоро скептицизъм.

По думите на политолога все още няма непоправими последици. Непоправимо би било, ако тръгнем да си преустройваме цялата държава заради тая криза. Да не вземат да се появяват гласове, че парламентаризмът е изчерпан, че трябва да променим формата на управление.

Нека всички такива ентусиасти да си дадат сметка имаме ли потенциал за грамадно преустройство. Тоя низ от нещастия, които ни се случват, е точно резултат от желанието за огромни преустройства. България има нужда от нормална ротация във властта, не от революции и рестарти. Нищо от това нямаше да ни се случи, ако не бяхме си задали свръхамбиции, за които няма обществена поръчка, коментира той.

Сега сме в патова ситуация, в която има и силни настроения за промяна, и силно статукво. Това налага компромиси, а не извиване на ръце. И като не можеш да разчетеш знаците на обществото, раждаш смях, допълва Симеонов.

Не знам дали БСП, или ИБГНИ ще вземат третия мандат. Ако се мисли сериозно в посока кабинет, би трябвало мандатът да се даде на по-неутрална, по-центристка партия, каквато в случая е тази на Манолова. След като изтървахме питомното, ще гоним дивото. А имаше питомно, имаше готов прототип на кабинет. От Слави Трифонов се очакваше да припознае част от служебния кабинет и гъвкаво да го впише в новия. Вместо това някои от министрите бяха оплюти, припомня политологът.

У нас, ако решиш да оплюеш някого, няма проблем - ако е опитен, защо не е чист, ако е чист, защо не е опитен. Видяхме и двете. Слави предложи неопитни бизнес лица, но се видя, че те не могат да реагират под напрежение. Опитните пък не могат да победят - нито Татяна Дончева, нито Мая Манолова, нито Атанас Атанасов биха могли да вземат гласовете, които взе Слави Трифонов. Живеем в последиците на протеста, който се срутва под тежестта на собствената си красива претенция. Протестът заложи такива високи морални летви, които никой не може да надскочи. Засили се някой да скочи моралната летва и веднага го обвиняват, че е предал каузата. Да, могат да се пробват няколко партии да направят вариант на кабинет. Не е изключена и подкрепа в екзотична форма с кворума - напускане на залата от страна на другите партии. Но това ще бъде измъчено и е много спорно дали партиите имат интерес от това. Държавата обаче има, смята Първан Симеонов.

По думите му сме изправени пред много неприятна дилема - партийната или държавната логика. ДБ например на нови избори биха могли да имат по-добър резултат. И са пред дилема - да ходят ли на нови избори, което е добре за партията, или да се мъчат да съставят правителство, което е интересът на държавата.

Сега вече по-вероятният вариант са нови избори. Но не изключвам и опитите да се състави някакво правителство. Не знам чисто технологично дали са възможни избори две в едно от гледна точка на машините. Никой не знае дали те ще издържат двоен вот, смята политологът.

Това, което Слави Трифонов прави, ще повлече всички надолу. Може би ДБ ще излезе с малко по-малък минус, възможно е президентът да запази позициите си, но цялата протестна общност в общи линии страда от това. Няма да са малко хората, които ще си кажат: какво налагаше в последната година да си причиним това - три пъти парламентарни избори? А някои ще си кажат: Дали не е по-добре да се върнат Борисов и ГЕРБ?, посочва той.

Запитан какво по-различно ще стане в 47 парламент, той отговаря, че нищо особено по-различно няма да стане. Вероятно Слави Трифонов ще спихне, ГЕРБ може да се окажат на върха, което ще създаде още по-патова ситуация. Демократична България може да качи, могат да стигнат например до второ място. Може в парламента да влязат някакви радикали. В националистическото пространство има варианти за групиране, прегрупиране, те си научиха вече уроците. ИБГНИ може да изпаднат, но те поне тоя път най-малко се излагаха, за разлика от предишния парламент, когато твърде много говореха. Тоя път се държат разумно, смята Симеонов.

Всичко това се случва заради много популизъм, много пропаганда, много лицемерие, много наивност. Ние изключително наивно повярвахме, че нашата държава е чудовищно зле и ще трябва да я рестартираме. С кого ще я рестартираме? Та в България вече не се раждат достатъчно хора, коментира още той.

И защо да сме чудовищно зле? Да, зле сме, но не там, където ни го разказват, а в отчайващата здравна система, която е комерсиално ориентирана, в тежката демографска ситуация, в социалните неравенства, в крещящата бедност, по думите му.

Скептичен съм към идеята, че сега ще оправим съдебната система, като махнем една фигура. Това са хората на България, откъде ще си внесем по-добри? И второ - предшествениците на сегашните реформатори на съдебната система обясняваха преди години, че съдебната система трябва да е абсолютно независима. Сега пък излиза, че тя е станала безотчетна. Свидетели сме на лутане и фетишизация на проблеми, казва политологът.

Поведението на Слави Трифонов може да повлече и президента надолу. Слави го постави в много неудобна позиция. Да не говорим, че сега не е ясно дали една подкрепа от Трифонов вече не е мечешка услуга, посочва още той.

Големият риск е делегитимиране на демокрацията и парламентаризма. В такива тегави ситуации, когато накарат хората за пореден път да гласуват за нещо, което им се струва безсмислено, като нищо могат да посегнат да гласуват към наказателни опции. Ще разберем по трудния начин, че не бива да правим една и съща грешка 15 пъти. Хиляда пъти избирахме някой да махне предишния, някой да изхвърли боклука. Ето ги тежките последици от това предоверяване и инвестиране на свръхнадежди в някой спасител. Надявам се - след тази обеца на ухото, вече много трудно ще се гласува за някакви спасители, месии. Дано сега някой да не замени идеята за личност спасител с идеята за реформа спасител, да поиска смени в конституцията, монархия например, обобщава Първан Симеонов пред "Марица".


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Първане

    62 24 Отговор
    Искаме референдум за юрото и за натю

    Коментиран от #3, #48, #49

  • 2 Обръсни се бе

    54 11 Отговор
    Иска ти се да стане ама няма

    Коментиран от #17

  • 3 КС КитайскиСъюз

    31 17 Отговор

    До коментар #1 от "Първане":

    правилно , после и за веберския уpoдлив корумпиран Еуро Союз !

    Коментиран от #58

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 шишибойко

    58 14 Отговор
    Предпочитам китайски комунизъм , отколкото псевдо демократична бойкова корумпирана селска диктатура !
  • 6 Гост

    46 23 Отговор
    Монархия - не, Президентска - да !

    Коментиран от #45

  • 7 ТаУмВзе

    11 42 Отговор
    Първанчо, не се разсейвай. Каквото каже мустафата, това е. Иначе е забавен, катастрофалния сеир на чалгарчето. И както е явно и ясно, Приключихме! Що се отнася до куклата на краварите Радев, има бъдеще Промивката.

    Коментиран от #62

  • 8 яяяяяя

    25 16 Отговор
    Цените растат, инфлацията галопира, но негодниците, продължават да блябосват Дебилите с милиционери, политически мизирабли, ковид и всичко , което може да разсее истинските проблеми!
  • 9 Мазна филия

    45 8 Отговор
    Ще ти се п#дл#го ама няма стане.Давай в защита на герберастията да вземеш хонорарчето
  • 10 Blackthorn

    8 12 Отговор
    Не може а ще!
  • 11 бечев

    45 8 Отговор
    Тоа па се закъхарил за президента.Я си гледай Боко!
  • 12 Доцент Професоров

    14 38 Отговор
    Шапки долу пред Негово Височество г-н Станислав Т. Трифонов, човекът е изпратен на тази земя с мисия да оправи тази територия, превръщайки я отново в държава. На коленееееее, за поооооо чест🖋️👌🤡👌

    Коментиран от #22

  • 13 политбюро

    44 4 Отговор
    Колко много политолози ни заобикалят. Колко ненужни приказки приказват. Никой политолог не се интересува, че държавата загива, защото я крадат. Обществото, онова гражданското, дето всички го хвалят, също загива, окрадено и разочаровано. Нищо. Важното е политолозите, тия сценаристи и консултанти и врачки да са добре. Бих ги изринал до един като ненужни.

    Коментиран от #63

  • 14 Дано

    9 42 Отговор
    не просто го повлече, а направо да го прати на дъното тази долна , продажна руска подлога завинаги. Той трябва да бъде съден за държавна измяна и от затвора да не излезе докато е жив.
  • 15 3.14К

    35 8 Отговор
    Да формираш мнение през "Марица" е все едно да ползваш услугите на "ПИК". А този Първан вече става и противно поръчков.
  • 16 Слави Трифонов

    25 12 Отговор
    Скрий се бе козел нещастен
  • 17 ИСТИНАТА

    9 22 Отговор

    До коментар #2 от "Обръсни се бе":

    Вече 30г. депутатите имитират демокрация
    и се гаврят с българите!
    Най-бедните в ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
    Но антикомунистът Слави ги побърка в НС!
    Червените и сините креатури на БКП
    са безпомощни срещу ИТН!

    И най-глупавите проумяха и им стана ясно!
    Всички креатури на БКП се обединиха срещу ИТН!

    Коментиран от #56

  • 18 Hoho Boho

    16 12 Отговор
    Тоя покрай всичките глупости, неволно е написал нещо вярно
    - ИТН удариха дъното...
  • 19 Последния Софиянец

    9 3 Отговор
    Много ратаи живеят в България!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Да бе

    28 11 Отговор
    Прави си коментарите на друго място. Слави Трифонов спихна, а след този запис на садизъм и насилие ГЕРБ замина /къде е Боко/. Да си чул, Първанчо, че Президентът приема подкрепата на СТ! Няма и да я приеме , а дългият рече "ще подкрепим", а не "подкрепяме". Тези номерца не минаха и де що човек имаше в служебното правителство на някакъв пост и в Президенството от ИТН беше отстрелян. Не подценявай Президента и екипа му, а твоите бла бла си ги запази, че и ти не знаеш кога, кого и как коментираш.
  • 22 Айде бе

    15 10 Отговор

    До коментар #12 от "Доцент Професоров":

    Ще си свалям шапката пред рептила, който идвал и водел ада със себе си! Как пък не! Да се влачи там и да си седи на дивана.
  • 23 Поне

    8 29 Отговор
    Да има някаква полза от чалгара и да ни отърве завинаги от некадърния и подарен бивш пилот.
  • 24 5555

    14 12 Отговор
    Всички предричат края на ИТН и на следващите избори ИТН са първи - вече го гледахме веднъж, да?
  • 25 Шопо

    24 9 Отговор
    Трифката не е важен !Но ген.Радев е БЕЗСПОРЕН победител на предстоящите президентски избори !!! Слава на Президента и БСП ! Венсеремос!!!

    Коментиран от #31

  • 26 Бай Иван от Каспичан

    6 0 Отговор
    А може и това да е целта.
  • 27 Киро Змея

    5 31 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ Е.. СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ КЮЧЕ'КЧИИ, ДЕБИ'ЛНИ ФАТМАЦИ, СОР'ОСП'ИИ-ПЕ'ДЕР'АСИ И ЧЕРВЕНАТА МА'Ф'ИЯ!!
    БАЦЕ Е НАШИЯТ ИЗБОР

    Коментиран от #28

  • 28 Само

    11 1 Отговор

    До коментар #27 от "Киро Змея":

    на половината глупаци в БГ! Другата половина, се мъчат да го заменят с прокопиев!
  • 29 филанкиши

    6 11 Отговор
    Чалгарят е проект на задкулисието , активиран на базата на зависимости , лобита и обвързаности . Шутът на мутрите е функция на БСП и обслужващите я подразделения - ДПС , фалиралото СДС ( Синовете на Държавна Сигурност ) и мутантта ГЕРБ , които трябва да бъде реанимиран за да се спаси репутацията на банкянския мошеник и имиджът на ДС патриотите .
  • 30 Последният Софиянец

    5 17 Отговор
    Партиите на протеста, трябва да издигнем собствен кандидат: Мая, Бабикян, или Хаджигенов!

    Коментиран от #52

  • 31 Как ли пък не

    7 19 Отговор

    До коментар #25 от "Шопо":

    На следящите избори те от трета партия ще станат четвърта или пета. А така наречения генерал след националната катастрофа до която ще доведе страната чрез своето некадърно и крадливо служебно правителство изобщо няма да стигне до втория тур. Той трябва са се радва ако след няколко месеца ако него линчува озверялата от глад и безнадеждност тълпа. Ни НСО ни нищо ще го спаси. Видиновата зима ще ни си стори спрямо това което ни чака.

    Коментиран от #64

  • 32 Иван Костов

    2 21 Отговор
    Градската десница, трябва да има собствен кандидат! Предлагам: Росен Плевнелиев, Иван Костов, Христо Иванов, или генерал Атанасов, а най добре Иван Костов!
  • 33 въпрос

    13 7 Отговор
    какво общо има президента със славчу и сбирщината му президента си спази закона като му връчи мандата на и така нататък
  • 34 JEFF

    10 10 Отговор
    Не внушавайте на хората , че Радев е виновен за явлението ИТН . Трифонов и Борисов имат лична вражда , която проектират върху народа. Не искам да обиждам никого, но наистина трябва да си много прост, за да гласуваш за някой от тях. Никога ГЕРБ никога ИТН !

    Коментиран от #38, #39, #55

  • 35 Ender

    7 13 Отговор
    Цялата корумпирана държава се обърна срещу ИТН зя да защитава краденето на статуквото!
  • 36 Оффф

    6 8 Отговор
    Тоя всеки ден си мени мнението! Сега пък се загрижил за президента! Пък " протестните партии" - една каруца хора, и за министри нямат бройка, даже общо!
  • 37 Кинжал

    16 5 Отговор
    Напротив, Първане, бъркаш, хората точно искат рестарт и нов градеж със здрави основи, но не искат новата им къща да се гради от самозвани докторанти и нагли дилетанти. Ти май не съзнаваш, че търпението на всички ни е на краен предел и не даваме вече толеранс на никого да се упражнява отново на наш гръб не за 100 , а дори за 10 дни. Ако не ти е ясно, благодарение на Борисов българският народ е озверял и сладки приказки като твоите вече не са по вкуса му. Доверие повече никому! Благодарни сме на Радев, че направи амалгама от честни и мотивирани хора, които да начертаят правилния път по, който да вървим. Но все още не сме видяли други достойни поне наполовина от тях. Всеки , който се опита от тук нататък да ни заблуди ще отиде моментално на бунището. Ножът е опрял до кокала и ние няма какво повече да губим, защото вече всичко изгубихме.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Освен

    2 6 Отговор

    До коментар #34 от "JEFF":

    себе си, друг не обиждаш с подобни глупости! Та не се притеснявай!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 оня с коня

    6 18 Отговор
    Естествено че Действията на Слави ще повлекат Президента НАДОЛУ,точно със Националната криза която Създаде- първо Политическа,сега вече и Икономическа.А когато още в началото на Следващия месец няма да има Пари за Пенсии и Заплати/а лудата мая внася в Парламента проектозакони за Увеличаването им?!/ и започнат ГЛАДНИ БУНТОВЕ,няма ли да бъдат те ТОЧНО ПОД ПРОЗОРЦИТЕ на Радевото правителство и няма ли да се търси сметка за Катастрофата от Президента който е назначил това Правителство и носи пълната отговорност за Него и Хала на Държавата?Да- били сме бедни,но НИКОГА Гладни.Е наближава момента да видим ГЛАДНА И ОЗВЕРЕНА ТЪЛПА как протестира БЕЗ ДА Й ПЛАЩА НИКОЙ!

    Коментиран от #42

  • 42 Да точно

    6 4 Отговор

    До коментар #41 от "оня с коня":

    това предстои и затова всички си прехвърлят горещия картоф.
  • 43 Фаро

    3 4 Отговор
    Всичките тук статии повечето против промяната са манипулативни чужди мнения на защитниците на ада
  • 44 Другия варянт е ГЕРБ

    7 5 Отговор
    ГЕРБ като се гавриха 12 години ни беше добре а сега Слави на няколко дена не можеме да го дишаме нали така? Ние какви хора сме се питам.
  • 45 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ
  • 46 профито

    6 8 Отговор
    ИТН ги делят няколко месеца или макс година и няколко месеца от пълно мнозинство в парламента и съответно собствено правителство.
    Цялото квичене срещу тях има обратен ефект, но квичещите не са от умните и не го осъзнават.
  • 47 Гърчев

    8 3 Отговор
    Ливерастите знаят че Радев взима втори мандат! и колкото пари и комромати да извадят - няма как да стане! ни лица имат читави
  • 48 1234

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Първане":

    Публикувано във факти.бг: Купувайте яко акции на. PLTR, QS, NKLA. Ама мн. яко.
  • 49 Буха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Първане":

    Искаме гаджета синоптички и студено Пиринско
  • 50 Бай Даньо

    3 6 Отговор
    Първан прави впечатление на най умния политически анализатор. НА БЪЛГАРИЯ НЕ И ТРЯБВА РЕВОЛЮЦИЯ!!! На България и трябваше еволюция с Герб или без него. Още 10 години и още едно удвояване на заплатите България щеше да е много подобна държава на Гърция и Португалия. По високите доходи автоматично решат в голяма степен корупцията, профанизацията на обществото, емиграция и демографски проблем, мотивация на ученици .... По същество нормална европейска държава, сега всички залози са отменят може да се завъртим е едни празни кръгове и да изостанем още в ЕС и тогава покрусата ще е победила даже бодрите днешни революционери няма да ги има....
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 mi6osp

    1 3 Отговор
    Действията на ИТН не са поради от презрение към с политиката. Всичко, което прави ИТН досега е само за да се предизвика хаос в държавата с цел да се спре изчегъртването на мафията.

    Коментиран от #54

  • 54 LOSHIA

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "mi6osp":

    Това е запазен патент на Червен Ицко и Мая!И защо го правят? ВЪПРОСА Е РИТОРИЧЕН!?!
  • 55 LOSHIA

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "JEFF":

    Възможно ли е някога,да напишеш нещо различно от глупост??
  • 56 ИСТИНАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "ИСТИНАТА":

    Всички знаят истината,
    че Чалгарят Слави влезе в политиката по принуда!
    След като сините и червените креатури на БКП в НС
    не уважиха гласовете на над 2,5 милиона участници в референдума!
    Слави влезе по принуда в политиката,
    за да се прекрати 30-годишната имитация на демокрация!
    За да се прекратят безнаказаната корупция и кражби!
    В България на дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!

    ИТН ще изхвърли от НС
    червените и сините креатури на БКП!
    Колкото и да пищят всички срещу ИТН!

    Слави ги побърка в НС!
    Червените и сините креатури на БКП
    са безпомощни срещу ИТН!

    Честите честни избори са най-демократичното лекарство
    срещу бацилите ляво десни креатури на БКП!
    За адекватното и бързо лечение на болната ни демокрация!
    КУРАЖ!
  • 57 Жени

    1 2 Отговор
    Слави изпълнява поредното нареждане: Никакво ново правителство, заявява подкрепа за президента преди всички други(точно като първия проект за ИТН правителство, преди изобщо да се знае кой печели изборите) и готово. Рейтингът на Радев тръгва надолу. Славииии,Слави, явно добре ти плащат, но как живееш с тази мръсотия,а?

    Коментиран от #61

  • 58 ИТН

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "КС КитайскиСъюз":

    По цял сват е ясно,
    че да биеш вързан човек и човек с белезници
    е престъпление и садизъм!
    Само на милиционерите Борисов и Гешев не им е ясно!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Е той

    0 1 Отговор
    Президента може ли да падне още по-долу ?!
  • 61 Хаха хаха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Жени":

    ГЕРБ тръгва към НДСВ?
    Къде се скри плъхът Борисов,
    след като се кандидатира за депутат от два избирателни района?
  • 62 изрод от ГЕРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Докога ще се правиш на нещо бре ТаУмВзет?
  • 63 И ОТНОВО8434

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "политбюро":

    Има ли някой нормален и здравомислещ,който да вярва на първанчовци,хранилнчовци,кънчовци и т.п.???
  • 64 изрод от ГЕРБ

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Как ли пък не":

    Виденовата зима започна веднага след 04.04.2021 г. ,специално за вас и само за вас!
  • 65 анализ

    0 0 Отговор
    Първане
    Ти сега ли се сети да ги говориш тия. Къде беше последната година? Или беше по удобно с опорките и противопоставянето.
    Късно те осени прозрението...некадърници....
  • 66 ПалецUp

    0 0 Отговор
    А дано!
  • 67 Бунтата

    0 0 Отговор
    По-грозна брада не съм виждал никаде!!!!!
    Тоя грозен козел да се скрие и да не дрънка глупости,че му се виждат еврата от герб в джоба му!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове