Last news in Fakti

16 Август, 2021 06:06 6 030 31

Спря ремонтът на пътя София-Перник, няма пари

  • ремонт-
  • път-
  • софия-перник-
  • пари

Първият етап от реконструкцията на отсечката между Драгичево и Владая трябваше да приключи миналия месец

Спря ремонтът на пътя София-Перник, няма пари - 1
Снимка: БГНЕС

Липса на пари спря ремонта на пътя София-Перник, предаде NOVA. Първият етап от реконструкцията на отсечката между Драгичево и Владая трябваше да приключи миналия месец. Фирмата изпълнител обаче е прекратила дейността си. Ситуацията предизвиква километрични задръствания по ключовия в разгара на лятото път за Гърция.

Отсечката е дълга 3 километра и е напълно готова, но няма как да бъде пусната в експлоатация. Преди две седмици обаче от фирмата изпълнител са премахнали абсолютно цялата си техника от пътното платно и са спрели с ремонта. От NOVA се свързахме с дружеството. Позицията им - от АПИ нямали пари за поставяне на маркировка и огради и така ремонтът няма как да продължи.

Километрични задръствания има и сутрин, и вечер, и през почивните дни. Това забелязва Иван Иванов от две седмици насам, на 100 метра от дома си. Откакто ремонтът е в застой. „Изнесоха цялата си апаратура - асфалтополагащи машини, валяци. Работниците се махнаха. Премахнаха и единствения останал техен фургон. Това платно така ли ще стои да пустее при положение, че всеки работен ден в пиковите часове задръстването е страшно?”, коментира той.

Освен по главния път София-Перник, шофьорите чакат дълго и в околните села, опитвайки се да минат „напряко”. „Когато пътуват в посока Кулата, половината от движението минава през самото село. Нашият път не е пригоден за такъв трафик и пътят вече е в ужасно състояние, постоянно пропада”, каза кметът на Драгичево Виктор Викторов.

Нарушенията също са зачестили. „Кара се в насрещното до нашите детски площадки, до училището, до детската градина. Това много ни притеснява”, допълни Викторов.

От фирмата изпълнител „Пътища Перник” признават, че са спрели работа и не знаят кога и дали ще я възобновят.

„Свършили сме си работата в срок. Единствено трябва да се сложат ограничителни системи, т.е. еластична ограда и маркировка. Тях ги поставя друга фирма”, заяви Росен Миланов, който е гл. инженер в „Пътища Перник” ДЗЗД.

„АПИ нямат пари и всичко това възпрепятства пускането на този първи етап от участъка Перник-София. Нямат пари да възложат поставяне на еластична ограда”, каза още той.

От дружеството допълват, че АПИ им дължи 5 милиона и половина лева за пътни ремонти, а специално за този край Драгичево - 2 милиона, от които не са получили нито лев.

От Агенция „Пътна инфраструктура" излязоха с позиция по казуса. „Поетапният ремонт на 4 км от първокласния път I-1 в отсечката между ж.п. гара „Владая“ и пътен възел „Даскалово“ /от км 282+485 до км 286+865/ не е спрян. В първия етап е ремонтът на платното за София - в около 3,4 км участък от ж. п. гара Владая до кръстовището за Рударци и Кладница в с. Драгичево. Срокът за изпълнението му бе 20 август т. г., но строителните работи завършиха по-рано от предвиденото”, посочват от АПИ.

„Предстои да се положи маркировката и да се монтират ограничителни системи /мантинели/ и пътните знаци. Предвижда се дотогава трафикът в платното за столицата да се пусне с временна организация и временна маркировка. В момента се изготвя проект за временната организация на движението, който предстои да се съгласува от СДВР и ОД на МВР-Перник. Ремонтът на отсечката включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата ширина на платното, както и подобряване на отводняването и възстановяване на прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничителни системи /мантинели/ и пътни знаци. Останалите етапи от ремонтните дейности ще бъдат изпълнени след осигуряване на финансиране”, допълват те, цитирани от NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Земята се върти около Слънцето

    13 2 Отговор
    Николай КоПЕРНИК
  • 2 Шефа

    18 4 Отговор
    Пари нема действайте !
  • 3 Светослав

    15 2 Отговор
    Да отидем пред клюкарника да запалим по цигара скоро! Тези яко копаят дъното на всичко. Весела и ползотворна седмица на всички!
  • 4 Сатъра на Хана

    23 13 Отговор
    Довършителните работи могат да бъдат извършени от затворници от ОПГ Гроб -ДуПиСа . Знаете ли какъв зидаро-мазач ще излезе от Карадайтъ , той и интИлекта му е на зидаро-мазач

    Коментиран от #5

  • 5 5575

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Сатъра на Хана":

    Абе, по-добре къръдъйъ да не ти зида нищо, че то само с интелект на зидаро-мазач и две леви ръце заврени някъде, не става.
  • 6 С нашето знаме напред

    16 3 Отговор
    Пътя София-Самоков в реконструкция от началото на година и след изкъртването на стария асфалт в продължение на 15 километра фирмата спряла всякаква дейност, а само имитират, че работят. Някакъв кошмар!!!
  • 7 Хах

    38 24 Отговор
    Бат Бойко го няма и строежите приключиха. Хак да ви е на всички мрънкачи. Неблагодарно българско племе. Има да го дърсите бат Бойко. Неблагодарници.

    Коментиран от #11, #13

  • 8 Лека полека

    25 14 Отговор
    държавата спира. Войнстващата постедственост и кражбите на новата власт ще ударят челно в бетона след месец. Галопиращи цени на всички и безработица - рецепта за изгонване с камъни.
  • 9 Ще има и още

    22 11 Отговор
    Онзи ден протестираха от Автомагистрали Шумен за същото. Но явно така се постига бюджетен излишък - като не плащаш !! Онзи с опулените зъркели и фалиралите фирми се фука как се били "събрали" в бюджета едни 2 млрд. в повече. Е те така са се събрали....
  • 10 I C Phone

    17 8 Отговор
    Радев, закъсняваш, белият автобус те чака
  • 11 Петър

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "Хах":

    Много си наивен.
  • 12 Бг организация

    17 2 Отговор
    Чакали да стане 20 август, да се движат по план. Онези виновни, че свършили по-рано. Нема такава държава
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 РАСО

    20 4 Отговор
    ...хахаааа,вижте как отговарят АПИ.....хвърлят пясък в очите на хората, разтягат локуми само и само да не се разбере че всъщност не могат да платят ремонта си,защото някой вече си е прибрал комисионната от 40 % от стойноста на целия ремонт.....Всичките сабоклуци.....в петък висях около 1 час да стигна кръговото...
  • 15 Активист на БКП

    18 17 Отговор
    Е откъде да има !???? БАЦО открадна всичко !!!
  • 16 Рррррр

    25 8 Отговор
    Малко по-големите помнят, че това не е за първи път на БСП да съсипват държавата за кратко време!! До преди да дойдат тези некадърници със същите тези бюджети всички работеха и обектите бяха пълни с работници и техника. Днес е пусто и пари няма. Същото е и на лотовете на Хемус. Който не вярва нека влезне в уou.и да погледне сам. Момчетата качват редовно видеа от там. Вижда се как рязко спля всичко. Комитова в интервюто си оня ден се чудеше как да не отговори на журналистите има ли спряна работа по тях. Явно лелката е силна на теория и в писане на оценки само.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ОСТАВКА ,БЕ ДЕБ'ИЛ,.... ОСТАВКА БОК'ЛУК

    22 4 Отговор
    СЪСИПАХТЕ БЪЛГАРИЯ!
    6 ПРАВИТЕЛСТВА НА БКП БСП-ДПС-ДС И ЕВРО РОМА....6 НАЦИОНАЛНИ КАТА'СТРОФИ И ФАЛИТИ!
    ...7 -то ОРАВИТЕЛСТВО НА ФАТМАКО-ОЛИГАРХИЧНАТА ЧЕР'ВЕНА ДС-МАФИЯ ВОДИ БЪЛГАРИЯ КЪМ...ПОРЕДЕН ФАЛИТ!
  • 19 То никога не е имало пари

    10 12 Отговор
    2009 година външен дълг на България 9 милиарда. Идва ГЕРБ и 12 години по-късно Външен дълг на България е 36 милиарда. И най-големите некадърници могат да управляват с пари на заем.

    Коментиран от #31

  • 20 Васил

    6 5 Отговор
    Къде си Бойкооооо фа хвърлиш от джипката някой милиард за километър
  • 21 Бойко

    12 3 Отговор
    Няма ме и всичко спря
  • 22 Управлението на Борисов свърши

    10 3 Отговор
    И ВСИЧКО СВЪРШИ, ДОЙДЕ ХАОСА !
  • 23 иванчо

    5 1 Отговор
    да си вземат рестото обратно и ще има за поне още две платна ....
  • 24 ментаци

    17 3 Отговор
    Борисов им остави над два милиарда Къде изчезнаха парите Радев да каже Всичко вдигнаха ток вода бензини Честита ви "ПРОМЯНАТА"
  • 25 NeXu s

    17 3 Отговор
    Забелязвате ли как все няма пари, когато на власт са комунисти?

    Коментиран от #26

  • 26 333

    3 8 Отговор

    До коментар #25 от "NeXu s":

    Пари има. Няма решение на парламента да бъдат похарчени. Тиквите не са предвидили бюджет за тия дейности и да има пари, не могат да бъдат дадени без актуализация на бюджета, защото годишния бюджет е Закон за бюджета и разходната му част трябва да се актуализира. Дори министъра не може да бърка в касата да раздава пари както си иска. Това е решение на Парламента.
    ТИКВАТА не е предвидил плащане. Още помним как 2009-та ревеше, че не били предвидени пари в бюджета, но можеше да си го гласува. И рева години, а имаше пари и във фискалния резерв.
    Сега тези, които спират актуализацията на бюджета саботират хората и доходите на тия хора.
  • 27 мечо

    0 2 Отговор
    тамънъ пу малку винкели шти атакуватъ столисата
  • 28 Боко Тиквата

    5 0 Отговор
    Питайте Комитова ,защо го няма конусите в петък вечер и в неделя на черния кос и Владая и защо спря парите и на БДЖ!Пак Гласувайте за Слави и Мая Манолова(Изправи се Мая Вън)-и адвокатката на Мултигруп-тетка ви Татяна Дончева!Честито!
  • 29 БОКОКРАД

    0 1 Отговор
    КОГА Я НАПРАВИ БОЙКО , КОГА И КОЛКО ПЪТИ СЕ РЕМОНТИРА -- ЕМИ КАК ДА ИМА ПАРИ ?
  • 30 язе

    0 1 Отговор
    Парите са дадени и взети (да се разбира откраднати) - 24 млн предварително. Оттук нататък всичко е саботаж...
  • 31 Корекция

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "То никога не е имало пари":

    Всъщност вече са 39 млрд.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове