Last news in Fakti

16 Август, 2021 22:45 4 696 101

Само ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ подкрепиха изслушването на Кирил Петков пред КСНС

  • кирил петков-
  • кснс

Против изслушването са гласували ГЕРБ, ДПС, БСП и „Има такъв народ“, сподели Мая Манолова

Само ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ подкрепиха изслушването на Кирил Петков пред КСНС - 1

Само „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ от шестте парламентарни партии при президента подкрепиха изслушването на Кирил Петков пред КСНС. Това стана ясно от изявление на председателя на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите след Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) днес. Заседанието продължи четири часа.

Цитирана от пресцентъра на "Изправи се.БГ", Манолова изтъкна, че против изслушването на Кирил Петков са гласували ГЕРБ, ДПС, БСП и „Има такъв народ“. Допускането на Петков до изслушването беше поставено под въпрос от лидера на ДПС.

"Гласувах „за“ това Кирил Петков да остане на заседанието, тъй като докладът, който той представи беше изключително важен с това какво е състоянието на бизнеса и как ще се отрази липсата на подкрепа и с колко ще се увеличи безработицата", каза Манолова.

Тя подчерта, че е безотговорно да липсва базово съгласие между парламентарните сили по отношение на рисковете пред България и евентуалните кризи – емигрантска, здравна, социална.

"Цинично е да има събрани близо 2 млрд. лв. в приходната част на бюджета и заради липсата на разбирателството да не могат да бъдат похарчени и чрез тях да бъдат подкрепени медиците на първа линия, лекарите, медицинските сестри, гранична полиция, които ще противодействат при евентуална мигрантска вълна, армията, която би следвало да се подготви при спазване на цялото международно законодателство, да подкрепя процеса", заяви Манолова.

"Всички наблюдаваме с тревога и с ужас какво се случва в Афганистан. Ясно е и тук всички са на едно мнение, че трябва да бъдат подкрепени хората, които пазят българската граница и да има противодействие на наплива от бежанци и мигранти, че трябва да бъде укрепена оградата, която е компрометирана. На хората по границата са необходими техника, облекло, оборудване, най-малкото съответното заплащане. Това са разходи, които няма как да се случат без актуализация", каза още тя.

Манолова определи като политическо късогледство твърдението, че няма нужда от актуализация на бюджета и може да се изчака до края на годината. "Ще се носи отговорност кой е бил против актуализацията на този бюджет, за липсата на лекарства, за подкрепа на хората на първа линия и за бизнеса", заяви тя.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    59 59 Отговор
    Правилно гласувах за Мая,само тя подкрепи бюджета на служебното правителство.Останалите партии искат промени в бюджета в полза на олигарсите.

    Коментиран от #31, #68

  • 2 Последния Софиянец

    57 14 Отговор
    Рашков да прати биячите зад колоните на турската граница срещу талибаните да видят какво е бой!
  • 3 Пич

    43 53 Отговор
    Тези ще подкрепят и магаре , стига да мислят , че това ще им помогне да вземат кокала... И правилно... магарето е по умно и от двамата...

    Коментиран от #17

  • 4 Раданч Татлъту

    47 42 Отговор
    Естествено,реформираните марксисти Ицко и Мая имитират дейност!🥳👍
  • 5 Щерев

    36 29 Отговор
    Лъжльовците и лъжкините се подкрепяли.
  • 6 Мда

    47 29 Отговор
    Последен напън за ИТН+ГЕРБ...Жалка картинка...
  • 7 Ердоган

    28 4 Отговор
    Ей сега ще разберете кон боб яде ли
  • 8 Последният софиянец

    12 17 Отговор
    Изчерпах се вече някой друг да вземе думата
  • 9 Ю.Кортес

    29 33 Отговор
    Цървула твърдеше че няма вирус,вирусът бил само в главите на някои.Сега,твърди,че имало вирус.Имаше пари,сега,управлява два месеца и няма пари
  • 10 изчегъртайте Радев!

    41 57 Отговор
    Прави чест на Нинова, че е против измамника Кирчо и само ристювците и бабикяните са зад него, но въпреки, че 4 от 6 -те партии бяха против, талибанът радефф го остави там.
    С потъпкването на конституцията тоя Льотчик отдавна трябваше да бъде импийчнат.Сега като се окаже, че е назначил незаконно Кирчо, ще му се стъжни.

    Коментиран от #83

  • 11 Помнете

    36 6 Отговор
    ..." Ще се носи отговорност кой е бил против актуализацията на този бюджет..." Тя отговорността сама няма да се носи! Всички политици, поставящи личните си интереси над интересите на народа си, ще бъдат пометени! Настават изключително тежки времена и прогнозите не са никак оптимистични. Жална ни майка на нас, обикновените хора, но тежко и горко на пишман политиците, предаващи народа си. Всички предходни протести ще ви се сторят като детска игра!!!

    Коментиран от #12, #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Правилата са за всички

    12 9 Отговор
    Прочетете поста на Методи Лалов, виден десен представител, човек мразещ Слави и ИТН и после говорете глупости. Постът е озаглавен Правилата са за Всички. Надявам се, че можете да разберете.

    Коментиран от #29

  • 14 дистойнство

    30 39 Отговор
    ПОДЛИЯТ ФАТМАК -ФИГУРАНТ СЕ ОПИТА ДА ЛЕГИТИМИРА НЕЗАКОННОТО СИ НАЗНАЧЕНИЕ КИРИЛ ПЕТКОВ .ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ДЪЛБАЕ ДЪНОТО,ЗА МУТРЕСИТЕ И МАТРИОШКИТЕ НА ИВАН КОСТОВ ДА НЕ ГОВОРИМЕ.НЯКОЙ БРОИ ЛИ ВЕЧЕ КОЛКО ПЪТИ ФИГУРАНТА НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА.
  • 15 хахаха

    23 7 Отговор
    троловете от днес.бг са дошли и тука :) ще продадете и майките си за жълти стотинки
  • 16 Пацо

    31 28 Отговор
    Бягай Радев бягай.Зимата тояги и камъни ще има.Идат новите цени на парното и тока.

    Коментиран от #36

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    30 23 Отговор
    Абе вие луди ли сте- ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО Е ДВОЕН ГРАЖДАНИН ДА БЪДЕ МИНИСТЪР- това е а и б на основите на конституционното право1 Обяснението е, че един човек с двойно гражданство има юридическото задължение да спазва законите и да е лоялен към ДВЕ отделни и независими една от друга държави- с различно законодателство и различни правни системи. Това не е по силите на който и да е човек- затова е сложена тази забрана двоен гражданин да не може да работи дори като държавен служител и да не може да бъде кадрови военен, защото ВИНАГИ ще възниква съмнение чии държавни интереси защитава- на България или на Канада. Нямам нищо против Канада и гражданите й, но един БЪЛГАРСКИ министър ТРЯБВА да защитава САМО българските държавни интереси

    Коментиран от #23, #37

  • 19 Смърфиета

    17 11 Отговор
    Нагъл крадец от на Чехъла, но слугите и клиентите на ращков са супеер измекяри и скоро за тях хаджигенус
  • 20 Анонимен

    29 22 Отговор
    Подкрепили сте изслушването на Петков, защото сте безпринципни продажници Мая и Христо. След днес не ми говорете за върховенство на закона.
  • 21 Новата шайка

    19 5 Отговор
    Служебният кабинет иска да се отпуснат на КЕВР около 17 млн. лева за глоби за това, че са осъдени за свои действия, коментира Нинова. 3 млн. лева са предвидени за бонуси на служителите в регулатора. Средната заплата в КЕВР е 5000 лв., защо е всичко това, попита лидерът на БСП в сутрешния блок на БНТ
  • 22 Постковит

    22 2 Отговор
    Талибаните сега като взеха властта в Афганистан трябва да дойдат и да се поучат от нашите, местни талибани как се освинва една държава, как се лъже и краде на поразия и как после ни лук яли, ни лук мирисали, и как ако не са тези "велики, талибански демократи" ние сме все загинали.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Сатана

    30 6 Отговор

    До коментар #11 от "Помнете":

    Добре де,къде са парите от гласувания миналата година бюджет за 2021? По средата на годината свършиха парите?Къде са кинтите и кой ги похарчи?Защо олиото в магазина е 5 лева а в Европа 1€?

    Коментиран от #25, #30, #38, #40, #80

  • 25 Ввв

    17 14 Отговор

    До коментар #24 от "Сатана":

    Питай Боко Тъпото
  • 26 Ender

    19 16 Отговор
    Тоест най-големите продажници и предатели са подкрепяли канадеца!
  • 27 Гост

    18 13 Отговор
    Абе,последно има ли закони или са само за някои? Хайде Киро да го обясни на прокурора.
  • 28 мнение

    15 18 Отговор
    какъв е проблема с двойното гражданство на к.петков проблем щеше да има ако беше извършил престъпление по служба така значи прилага се двоен аршин с израелско гражданство може да бъдеш премиер и депутат а с канадско гражданство не можеш да си министър

    Коментиран от #32

  • 29 Лалалалов

    12 12 Отговор

    До коментар #13 от "Правилата са за всички":

    Чалгар е хамелеонът комунист евроатлантик-
    уникалният лъжец и крадец от Банкя!

    Върхът на чалга творчеството
    е чалга-рефренът на чалгаря Борисов :
    "Аз съм прост, и вие сте прости-
    ще се разберем"
  • 30 Помнете

    9 12 Отговор

    До коментар #24 от "Сатана":

    За олиото споко! Още от септември т.г. се очаква спад в цените заради добрата реколта. Както се знае в предходните месеци цените се повишиха спекулативно, но и в световен мащаб се наблюдава голямо предлагане на суровина, което автоматично води до спад в цените както на суров продукт, така и на рафинирано слънчогледово олио. Що се отнася до парите в бюджета– някакъв % са отишли за т. нар. форсмажорни обстоятелства– два пъти парламентарни избори напр. и др.под. А за другите проценти не питай мен, а управлявалите до април, управляващите след април т.г., тези с чекмеджетата, офшорките и т.н. прибрали " джоб пара".
  • 31 Последния Софиянец

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това е един долен имитатор. Всички приятели от протестите знаят, че мразя комунистите и гласувах за Слави
  • 32 гост

    9 10 Отговор

    До коментар #28 от "мнение":

    Проблемът е ясен - невъзможно е двоен гражданин да е защитава държавните интереси на две отделни държави- в тоав е проблема. Понякога двата различни държавни интереса- на България и на Канада- може да влязат в противоречие и да изискват противоречащи си едни на други решения. Това не ви е частна фирма, че да двойното гражданство да няма значение. Гражданството е политикоПРАВНАТА връзка на един човек с една ДЪРЖАВА- не с една фирма- замислете се над това...Човек не може да защитава едновременно държавните интереси на две отделни държави- все на някоя от тях трябва да отдаде верността си като нейн гражданин, както и да защитава само и единствено нейните държавни интереси.. Какво се правите, че не го разбирате, или просто не ви изнася да го разберете...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 юрист

    9 9 Отговор
    От юридическа гледна точка, двойният гражданин- кандидат за министър, трябва да притежава последният, крайният официален писмен документ, че вече не е гражданин на Канада, за да бъде назначен като български министър, а не само да е подал документите за освобождаването си от второто му гражданство и да счита, че с това е приключен този въпрос. Не е ли пристигнал този краен документ от Канада, той все още е и канадски гражданин- т.е. двоен-български и канадски гражданин- и по конституция няма право да бъде назначаван като български министър. Дали може да бъде назначен като министър в Канада- отговор на този въпрос би следвало да даде канадската конституция.

    Коментиран от #43

  • 36 Ти ли ще

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Пацо":

    скочиш, бе, дриш!
  • 37 И с какво

    12 7 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    е предал българските интереси?! Да не сме във война с Канада! Навремето Яне Янев пита, пита КС за двойното гражданство на Сакса, Николай Василев и Милен Велчев, а Филчев му отговори с мълчание. Това беше през 2002 год. Почти 20 години по-късно чалгарят постави Николай Василев начело на "правителството" си. Да не мислиш, че Малкият Мук се е лишил от другото си гражданство.

    Коментиран от #42

  • 38 333

    3 7 Отговор

    До коментар #24 от "Сатана":

    Къде са, де! За ония 50лв към пенсиите са гласувани малко под 400милиона. По 50лв не изглеждат много, ама 2млн пенсионери по 50лв са 100 милиона на месец. Това са за 4 месеца, до април. Ти кажи къде са. И други така.

    Коментиран от #44

  • 39 Ender

    15 10 Отговор
    Как масово се опитват да неглижират проблема с гражданството на Кирил Петков! Отговорът е много прост-има закони и те са за да се спазват! Не може някой който по цял ден се бие в гърдите как се борил за законност, да е незаконно на таззи позиция, че и нагло се обяснява, че това не било проблем!
  • 40 Изхвърчаха

    7 4 Отговор

    До коментар #24 от "Сатана":

    от ,жипката без решение на Парламента.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 гост

    16 5 Отговор

    До коментар #37 от "И с какво":

    Не разбирате- не казвам, че е предал българските интереси, а че ВЪЗНИКВАТ СЪМНЕНИЯ чии интереси обслужва- нещо, недопустимо за едно правителство на която и да е държава в света. Доколкото ми е известно, нито една държава в Европа- дори извън ЕС- не допуска двойни граждани да бъдат нейни държавни служители и да служат в армията й, точно на основанията, които написах.
  • 43 Смърфиета

    8 3 Отговор

    До коментар #35 от "юрист":

    Българкото гражданство се урежда със закон. Ако той се промени само в една точка, при укриване на обстоятелство относно чуждо гражданство, в хипотеза заемане отговорни държавни постове, лицето се лишава от българско гражданство по предложение на ад хок разследваща комисия към държавния глава, с указ на Крезидента.

    Коментиран от #47

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Съмнения

    12 7 Отговор
    Г-жо Манолова, сцялото ми уважение към Вас, но какво направихте?
    Какъв е резултатът от присъствието Ви на политическата сцена.
    Цената на ток, парно, вода, храни, лекарства ли паднаха????
    Посочете ми една сфера, в която постигнахте успех.
    Хора умират от скъпи цени, инфаркти от сметки за ток, вода, парно?
    Хора умират по стълбища на болници?
    За да може една поплач от 1989 и децата им вече да трупат милиарди в офшорки.
    Смешните ви добавки ги изяде парното, а цинизмът, че за да получиш добавка не трябва да притежаваш жилище, а за чий г-жо ми е парно, като ще живея на улицата.
    Този цирк, който го правите, без резултати е недостоен и аморален, убирате социалния гняв на хората, нищо повече.
    Минчо Христов направи в пъти повече в качеството си на независим депутат, отколкото вие, в качеството ви на омбудсман.
    Не може шеф на държавна болница да взима 60 000 заплата, ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА. Тези изроди взимат 5 милиона на година държавна пара, това са пенсии по 2 хилки месечно за 40 г. на един пенсионер, вие осъзнавате ли за кражба става въпрос, а ББР 70 хиляди заплата а депутат 5 да десет хиляди хиляди заплата, а прокурори.
    Ами Лъчо Мозъка Мисирката-бияча, насилна на жени, кой го е избирал този дебил, десет години няма да ви стигнат отмените отвратителните привилегии на държавните кръвопийци.
    Кога ще разследвате ББ който строял за 20 милиона болницата на Начев.
    И сите на държавна хранилка плащат осигоровки на 3000 лева заплати.
    Какво стана с горенето на боклу
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 юрист

    7 2 Отговор

    До коментар #43 от "Смърфиета":

    Освен това- КРБ Чл. 110. Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители.
    Чл. 65. (1) За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода.

    Коментиран от #55

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 юрист

    7 4 Отговор

    До коментар #46 от "Данко пръча":

    Невинни в случая не виждам. Как така един двоен гражданин не знае конституцията на България и забраните за заемане на министерски постове в нея за двойните граждани, а се кълне да спазва конституцията ни и иска да ни управлява в качеството си на български служебен министър съгласно нашите български закони и съгласно конституцията ни...Как точно ще стане тази работа...То не, че депутатите знаят нещо от конституцията ни- с изключение на юристите, но като знам какви ''юристи'' влизат като депутати в НС, и това мое твърдение за тяхното познаване на конституцията ни, може да е отчасти невярно...
  • 50 Указът

    10 3 Отговор
    на президента Радев, с който назначи служебния кабинет, в частта за министъра на икономиката Кирил Петков, е противо конституционен, заявиха конституционалисти.

    И ако някой реши да сезира КС по казуса, магистратите ще се произнесат .

    Българската конституция е категорична - министри могат да бъдат само онези, които са български граждани. А към датата на назначаването си за министър и към този момент даже Кирил Петков е канадски гражданин.

    Петков обясни, че е подал документ за отказ от канадското си гражданство преди да стане министър, но не знае дали процедурата е приключила и в момента няма тапия, с която да удостовери пред българските власти, че не е канадски гражданин.
  • 51 Според

    9 3 Отговор
    правилата отказ от канадско гражданство се прави след попълване на декларация от страна на заявителя.
    След това държавните органи в Канада трябва да вземат решение дали ще уважат заявлението или не.
    Процедурата трае до 6 месеца, защото може документите да са непълни или да има нужда от изясняване на обстоятелствата.

    От което излиза, че и към настоящия момент Кирил Петков има двойно гражданство, с което не отговаря на условията на закона да бъде министър, а указът на държавния глава е в нарушение на Конституцията.
    Това пък означава, че са нелегитимни всички актове, които Петков е подписал като министър.
    А пък държавният глава влиза в хипотезата, че нарушава Конституцията.

    В следващите дни трябва да се стане ясно, дали Петков е заблудил държавния глава, или Радев е бил уведомен, че конституционното изискване не е спазено и въпреки това, издава указ на назначението на министъра на икономиката.

    Коментиран от #64

  • 52 Ясно е,

    8 6 Отговор
    че Кирил Петров е попълнил декларация с невярно съдържание - че няма двойно гражданство, което наказуемо. Ако обаче умишлено е заблудил държавния глава, то това попада под ударите на НК.

    Самият Петков твърди, че проблем няма, защото се е консултирал с член на Конституционния съд, който му обяснил, че се взема предвид датата на подаване на заявлението.
    Изявлението му е скандално, защото издава, че Петков е направил още едно нарушение на закона.
    Конституционният съд работи само с решения, забранено е на конституционните магистрати да дават консултации на когото и да било.

    Ако Петков бъде разпитан от прокуратурата и той издаде името на съдията, това ще има тежки последици за него.

    Ако пък го "спести", то санкцията ще падне върху Петков, защото ще прикрива закононарушение.
  • 53 При предишни

    7 6 Отговор
    подобни казуси мотивът на конституционните съдии беше категоричен:„Не е достатъчно да са налице материалноправните предпоставки за освобождаване от чуждо гражданство. Необходимо е да е осъществена предвидената със закон процедура, която завършва с издаване на съответен държавен акт", пише в решението на КС от 13 април 1995 г.

    Ситуацията с Кирил Петков днес е същата - не е завършена процедурата по отказ от гражданство и той няма издаден документ за това.

    "Това че, Кирил Петков е подал молба за отказ от гражданство, не го прави изряден пред закона", подчерта Марков и допълни, че "действията и на Петков, и на Радев са грубо нарушение".

    Кирил Петков незабавно трябва да бъде отстранен от министерския пост, са категорични юристи.

    А от поведението на Радев оттук нататък ще стане ясно дали е бил заблуден или е знаел и въпреки това е издал указа.

    Коментиран от #58

  • 54 С подписа

    6 3 Отговор
    на Петков са множество актове на Министерския съвет като смени на ръководства на ББР, на ДКК и още много други, които могат да бъдат оборени в съда и обявени за нищожни. Това вещае хаос в държавното управление, предупреждават експертите.

    Скандалът тръгна от питане на депутата от "Има такъв народ" Димитър Гърдев до министъра на външните работи Светлин Стоев, който трябва официално да отговори в парламента следващия петък.

    Стана ясно, че от българското Външно министерство са изпратили запитване чрез посолството на Република България в Канада за наличието на канадско гражданство на Кирил Петков към датата на назначаването му за министър на икономиката.

    От министерството уточняват, че няма срок в който Канада да отговори.

    Така се потвърждава констатацията, че към този момент Кирил Петков няма писмено уверение, че не е канадски гражданин.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 мдда

    6 4 Отговор
    Бантустанските гейчета искаха министър-председател да го правят "кирчо". Хубав, мамин... А тя каква излезе...
  • 57 Запознат

    4 5 Отговор
    Още през февруари месец 2017 г. в-к „Труд“ забеляза как кръгът „Капитал“ тестваше на терен възможността за политическа кариера на настоящия служебен министър на икономиката Кирил Петков.

    Интересът тогава бе породен от засиленото медийно присъствие на Петков в ефира на БТВ, където коментираше политически теми около учредяването на партията „Да, България“, докато успоредно с това телевизията рекламираше пробиотичен продукт за американския пазар, създаден от компания на възпитаника на Харвард.

    След фиаското на градската десница на предсрочните парламентарни избори през март 2017 г., Петков изненадващо напусна ръководството на „Да, България“.
    Твърди се, че това е станало заради съмненията на Христо Иванов, Антоанета Цонева, Иво Мирчев, че Петков може да ги измести от върха на новосъздаденото политическо ГМО.

    По-вероятно изглежда Петков да е бил умишлено изтеглен от първите редици на „Да, България“, за да бъде ползван на по-късен етап като „необременено“ политическо лице, както това се и случи с назначаването му от президента Румен Радев за служебен министър на икономиката.
  • 58 Смърфиета

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "При предишни":

    А гражданина Симеон Борисов бе, философ? Това законие ли е или без такова?
  • 59 Политическият

    4 2 Отговор
    инженер Иво Прокопиев в серия от публични изяви през последните месеци упорито се стреми да избягва обвързването си с Кирил Петков.

    Познавали се били бегло, защото Петков бил автор в „Капитал“, твърди Прокопиев, но имали общи възгледи за развитието на страната.

    Прокопиев добре знае, че ако Кирил Петков бъде разглеждан като представител на псевдотехнократското крило на „дълбоката държава“, оплела чрез мрежи от политически ГМО-та, неправителствени организации, медии и икономически кръгове целият държавен апарат, то неговата политическа цена ще спадне.

    Коментиран от #60

  • 60 В края

    5 2 Отговор

    До коментар #59 от "Политическият":

    на март 2020 г., днешните служебни министри Кирил Петков, Николай Денков и Асен Василев активно лансираха идеята на Иво Прокопиев за масово тестване на българите за коронавирус с отхвърлените като негодни бързи кръвни тестове.

    Планът за масово тестване щеше да струва на бюджета около половин милиард лева.

    Заради това и самият служебен икономически министър нетипично свенливо коментира участието си в създаването на проекта „Да, България“.

    Участието в публичните процеси обаче неминуемо оставя следи. И това прави опитите на Прокопиев и Петков да отричат своето близко сътрудничество по-скоро нелепи.

    Петков е политическият аватар на Прокопиев, който в последните над 20-години неотменно участва в управлението на страната, но без пряко политическо представителство, т. е. без лично да се явява на избори.

    Коментиран от #62, #63

  • 61 Сатъра на Хана

    4 2 Отговор
    Егати ,Демокрацията където един Зайчар един Свинар седят в къщи кьоркютюк пияни a Чалгаря им е надрусан на диванчето. Такава Демокрация даже в Африка я няма . Като искаш да си Ходжа трябва да се качиш на джамията
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 За момента

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "В края":

    - планът на Прокопиев изглежда да сработва.

    След три месеца начело на Министерство на икономиката, десетки безкритични интервюта, в които Кирил Петков изглежда като лектор на семинари за мултилевъл маркетинг на пробиотици, продуктът на политическото инженерство е готов за следващата стъпка.

    Далеч не изглежда случайно лансирането му като лице на бъдеща „президентска“ партия, а дори и като премиер на един проектокабинет, който кръгът „Капитал“ много се надява да се случи в 46-то Народно събрание чрез „Изправи се, БГ! Ние идваме“.

    Коментиран от #66

  • 64 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Според":

    ''...Публикувано във факти.бг: Това пък означава, че са нелегитимни всички актове, които Петков е подписал като министър....'' Малка поправка- не само нелегитимни, а нищожни- т.е. не произвеждат правна сила. Това означава, че би следвало да се приемат за правно нищо- все едно, никога не са били издавани от петков в качеството му на служебен министър. Това е огромен гаф за всяка една държава и да-той би следвало да е съобщил на президента, че е двоен гражданин, още преди да бъде номиниран. А ако радев е знаел и въпреки това го е назначил, това за мен означава, че радев извършва съзнателно нарушение на конституцията ни. По-нататък да се произнася КС- нека свършат малко работа и те....

    Коментиран от #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Само че човек

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "За момента":

    не може да избяга от миналото си, особено, ако част от него може да се окаже проблемно.

    Така се оказва, че двойното гражданство на Кирил Петков е точно такъв казус.

    В момента на Петков се гледа като на рохко яйце, което всячески трябва да бъде запазено.

    Нищо, че това става с грубо нарушаване на конституционно установени норми.
    За всеки трезвомислещ човек е ясно, че отказът на Петков от канадско гражданство не означава, че то е автоматично прекратено.

    Най-малкото, защото има тромава и дълга процедура това да се случи.
    Проблемно е, че в замитането на казуса са впрегнати неимоверни усилия, защото за пореден път показва безпринципност.
    И няма никакво съмнение, че Иво Прокопиев като дългогодишен консул на Канада в България, макар от 2019 г. на този пост вече да е неговата секретарка, играе водеща роля в осигуряването на нужния документ, който да „извади сух“ от скандала Кирил Петков.

    Тук на карта е поставено не само „светлото“ политическо бъдеще на Петков, но и решенията на служебното правителство, където водеща роля в икономическата сфера има именно кръгът „Капитал“.

    Коментиран от #69

  • 67 Смърфиета

    1 3 Отговор

    До коментар #64 от "гост":

    Не непременно. Има прагматичен аргумент, т.е. когато всички са съгласни по целесъобразност, в случая да се изчегърта ГРОБ. Второто е аргумента на силата, може да е простотия, но срещу ръжен не се рита. Петков се сурна на парите с двойно гражданство. В революционна обстановка може, но тогава конституцията става нищожна.

    Коментиран от #72

  • 68 шопе

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ШОПЕ И ТИ СЕ ОКАКА КАТО СЛАВУЦА ВЕЧЕ НЕ ЗНАЕШ КАКВИ ГИ ПЛЕЩИШ!СМЕНЯЙ НИКА !!!!
  • 69 На медийния

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Само че човек":

    терен също са предприети действия по осигуряването на информационна мъгла около канадското гражданство на Петков.

    Забележително е, как медиите реанимират историята с полицейското насилие върху няколко протестиращи цели 13 месеца по-късно, без новите кадри да показват нещо различно, което не бе видяно още след 10 юли миналата година.

    Скандалът с двойното гражданство на действащия икономически министър, което по всички международни журналистически стандарти би било водеща новина, в настоящия момент у нас се представя повече от лаконично.

    Дори и да се окаже, че канадският външен министър безпрецедентно се е задействал, пък било то и със задна дата, за да разреши скандала с канадското поданство на българския министър в мига, казусът ще остави петно върху имиджа на мултилевъл политика на Прокопиев - Кирил Петков.
  • 70 Анализатор

    4 2 Отговор
    През последните три месеца станахме свидетели на безпрецедентно лъскане на имиджа на двама министри от служебния кабинет на Румен Радев – този на финансите Асен Василев и на икономиката Кирил Петков. Двамата министри са доста близки до създателя на кръга „Капитал“ Иво Прокопиев и се ползват с пълната му медийна подкрепа.

    Притежаваните от Прокопиев медии, както и всички контролирани от него, а те не са никак малко, не се спряха и ден да сипят суперлативи към протежетата на разградския олигарх.

    Колко успешни били тези министри, колко много работа били свършили за краткия период на служебния кабинет, колко били изчегъртали от оборите на предишното управление на Борисов, колко жалко би било, ако тези добри момчета не продължат да бъдат министри и в бъдещия редовен кабинет и прочие още хвалебствия.

    Василев и Петков не спряха да дават интервюта, да обикалят телевизионните студия и да правят всякакви публични изяви и пиар акции. Както казват хората, когато нещо им дотегне – в къщи и чешмата в банята да пуснеш, я Асен Василев ще изтече от там, я Кирил Петков.

    Коментиран от #71

  • 71 Абсолютно

    2 2 Отговор

    До коментар #70 от "Анализатор":

    Те са навсякъде, в интернет сайтовете, на страниците на вестниците, в телевизионните новини и публицистичните предавания, и къде ли още не.

    Понеже мейнстрийма години наред се контролира от Прокопиев, то прокситата му в служебното правителство имат неограничени възможности за изяви, които да бъдат подобаващо отразявани. Не е имало досега по мащабна и целенасочена медийна манипулация, напрапваща ни мантрата за „успешните“ протежета на кръга „Капитал“ в екипа на служебния кабинет.

    И след цялото говорене, целия медиен водопад от притворно възхваляване, няма начин човек да не се запита – вярно ли е това.

    Не, не е вярно, цялото това говорене е само добре организирана медийна манипулация.

    Коментиран от #73

  • 72 юрист

    3 2 Отговор

    До коментар #67 от "Смърфиета":

    Тцъ- не може да има ''прагматиочен елемент''- или има нарушение на конституцията, или няма. Такива елементи нямат правна сила. Тук не става въпрос за целесъобразност, а за законосъобразност, а конституцията ни е висшият ни закон. Герб можеха да бъдат свалени от политическата сцена при едни редовни избори, защото от 2020 г. насам у нас се наслагват три кризи- здравна- с ковид пандемията; икономическата- с последиците от ковид пандемията за човешкия ни ресурс и бизнеса, и социална- божковите млади наркоманчета, докарани директно от кофишоповете от Холандия, които искат минимален гарантиран доход, но не искат да си мръднат малкия пръст да се трудят или да учат, за да го заслужат, считат, че всички трябва да им изпълняват желанията, само, защото са протестъри и газят наред всичките ни закони....Та- тези 3 кризи се случват в едно и също време и за да се решат проблемите им, трябва да има редовно НС и редовно правителство, защото според конституцията ни, служебен кабинет не може да приема, изменя, допълва или отменя закони- това е в правомощията само на едно редовно НС.
  • 73 Запознат

    6 3 Отговор

    До коментар #71 от "Абсолютно":

    Дори бърз анализ на извършеното от Василев и Петков ще покаже, че действията им са изцяло поставени в зависимост от медийния олигарх Прокопиев и спуснатите от него поръчки.

    Или иначе казано Василев и Петков са в служебното правителство единствено за да служат на Иво Прокопиев. И двамата наистина му служат добре. Само в контекста на слугинажа си към Прокопиев двамата министри могат да бъдат определени като „успешни“.

    Какво свърши харвардския възпитаник Асен Василев в областа на българските финанси така и не стана ясно, но пък се оказа, че е вещ в измамите от най- различен характер.

    Успешният му бизнес преди да заеме длъжността на финансов министър се оказва поредица от измами на партньори, съдружници и търговски контрагенти.

    Преди няколко седмици бившият съдружник на Василев от Дания Мортан Лунд обвини публично финансовия министър в измама, като излезе с лицето си по бТВ.
    Василев бил продал през 2009г. софтуер за резервации на самолетни билети, собственост на общата им фирма, на китайска компания без съгласието на съдружниците и то след като във фирмата са били инвестирани милиони за развитието на същия софтуер. Типично по български.
    За тази нагла измама на доверчиви чужди инвеститори не е нужно да имаш харвардско образование.

    Коментиран от #74

  • 74 Какво да кажем

    6 3 Отговор

    До коментар #73 от "Запознат":

    за другия харвардски възпитаник – министъра на икономиката Кирил Петков.
    Същият е и съучредител на „Да, България“ и деен автор на статии в медиите на кръга „Капитал“.
    Веднага след встъпването си в длъжност министър Кирил Петков бързо забърка публични скандали в ББР и в други държавни дружества, единствено с цел да изпълни поръчката на своя ментор Прокопиев, а и да вдигне собствения си рейтинг.
    Защото и до момента друг резултат от скандалите, освен евтин популизъм, няма.

    А и не е ясно дали Кирил Петков въобще е министър, защото не отговаря на изискванията на закона, тъй като е с двойно гражданство, българско и канадско.
    И не се е освободил от канадското преди да влезе в служебния кабинет.
    По- голям политически скандал от това да се подвизаваш в министерство на икономиката без да е ясно като какъв и да издаваш цял куп нищожни административни заповеди и разпореждания, защото нямаш законово основание да заемаш длъжността министър.

    С две думи – голямо мазало.

    Нали Кирил Петков е декларирал, че отговаря на условията да бъде назначен за служебен министър.
    А и условията се броят на пръстите на едната ръка, трудно биха объркали дори обикновен човек, а още по- малко един харвардски възпитаник.
  • 75 Запознат

    3 6 Отговор
    Още с първия си работен ден като „министър“ Петков подкара големите кредитополучатели в държавната ББР.

    Явно се беше подготвял дни наред преди да заеме поста. И какво се оказа – да, има големи кредити отпуснати на няколко фирми, но същите са обезпечени с активи и се погасяват редовно.

    Нито един от кредитополучателите не е нередовен, всички изрядно плащат вноските си, от което и ББР печели доста милиони под формата на лихви.
    От безотговорното говорене на Петков обаче пострада търговската репутация на големи български дружества, даващи работа на стотици работници и служители. Това ли трябва да е поведението на един „успешен“ български министър на икономиката. Да изпълнява поръчки на олигарх от задкулисието и да дискредитира големи български търговци, които и без това не са много. Така ли ще решават проблемите на „превзетата“ иначе държава, както „добрите“ медии на Прокопиев я наричат.

    Коментиран от #89

  • 76 Естествено

    3 4 Отговор
    Нищо няма да решават, защото са част от задкулисието, срещу което безсрамно се тупат в гърдите, че се борят, но само на думи.

    Сега за да излезе от ситуацията Петков започна да пророкува, като същински оракул – „очакваме 250 млн. от тези кредити да не се върнат“.

    За едно голо очакване на харвардския възпитаник ли бе цялото това напъване, опитите да се смени управлението на банката с негови хора, съдебните спорове и сътресението, което служителите на държавния трезор преживяха.

    Петков обаче не спира до тук.

    Сега „министърът“ е поискал от новото ръководство на банката да намери на всяка цена основания за прекратяване на кредитните договори с въпросните дружества, въпреки че са напълно редовни.

    Все адекватно поведение на един „успешен“ иначе министър на икономиката.
  • 77 Заедно

    2 4 Отговор
    с изпълнението на възложената му от Прокопиев поръчка Кирил Петков, подобно на съратника си в служебния кабинет Асен Василев, не загърбва и личния си интерес.

    Колко големи приказки се изприказваха в медиите за невероятната инвестиция, която „министър“ Петков осигурил на целекупния български народ. Колко иновативно.

    Немски електрически автомобили, които ще се произвеждали у нас и за които държавата ще плати 35 млн. евро според подписания от Петков меморандум за изграждането на завода.

    Впоследствие се оказа, че заявеното от Петков се разминава с действителността и поражда основателни съмнения относно реализацията на проекта въобще.

    Оказа се, че зад базираната в Ахен немска компания, създадена през 2015г., стоят албански собственици, започнали бизнеса си с перални втора употреба.
    А Петков и шефа на борда на директорите на компанията Али Визваеи са учили заедно в Харвард.

    Коментиран от #78

  • 78 Съмнение

    3 2 Отговор

    До коментар #77 от "Заедно":

    остава и в твърдението на Петков за нови 1000 работни места, след като дори дружеството майка в Ахен няма повече от 400 такива. И така нататък.

    Да не се окаже, че шумно рекламираната иновативна инвестиция, с която Петков бил толкова горд, е просто една обикновена далавера на двама харвардски възпитаници, един българин и един албанец, струваща на държавата 35 млн. евро.

    И като сме почнали с пророкуването, типично в стила на Кирил Петков, да видим въобще ще има ли завод, защото ние не очакваме такъв да се построи.

    Коментиран от #84

  • 79 Голямо чепкане

    7 8 Отговор
    На гражданството. Конституцията това, конституцията онова. В името на какво е създадена? Нали е създадена в полза на хората? Щом хората искат Петков какъв е проблема?

    Коментиран от #91, #93

  • 80 JEFF

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Сатана":

    Къде в Европа е 1 евро олиото ? Това беше . Сега го купувам на 1.45 . Беше дори под 1 евро, 0.98 до преди два месеца. Дизела е 1.35 . Навсякъде цените се вдигнаха , вие какво искате 0.4 ст. за ток ли ? Токът ми е 14 евроцента, добре че сме на централна газ, но пералня, съдомиялна, сушилня, климатик харчат ток.
  • 81 Цецо

    7 0 Отговор
    Всички сте за трепааанеее....
  • 82 JEFF

    7 3 Отговор
    Точно така , щом хората искат Кирил Петков значи няма проблем. Защо идва Батенберг, защо България се управлява от руски губернатори след освобождението ? Защо трябва да се спре едно добро дело на един свестен човек ? Злобата и завистта е водеща в България за съжаление.
  • 83 Red had

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "изчегъртайте Радев!":

    Тролче ще видиш как ще го изберат хората отново, а тикват без ромеовците е за никъде !

    Коментиран от #97

  • 84 Pilot

    1 2 Отговор

    До коментар #78 от "Съмнение":

    Като ти гледам разсъжденията и си мисля, не се напъвай , ходи прекопай градината , пий една ракия и си лягай !

    Коментиран от #85

  • 85 Д. Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Pilot":

    Ти май вече си я пийнал! Марш да спиш!
  • 86 шакир баницата

    4 3 Отговор
    ЕТО тези две партии са най гладни без да мислят за народа и хоп вкараха ни в криза .а можеше вече всичко да е наред .и сега се оправдават глупаци следващият път никой да не гласува за тези .
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Примитиви

    4 3 Отговор

    До коментар #44 от "ЧИБА БЕ МАНГ'АЛ 'ЗАБАВ":

    Смотаните гербери, когато им затапят пропагандните им опорки със смислени аргументи, изпадат в истерия!
  • 89 Светлина

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "Запознат":

    По-скоро си незапознат. Батаците там са много големи. Справка Техномаркет, за която дори не се говори заради служителите й. Но тази верига е в технически фалит от много време.
  • 90 ббнг

    2 0 Отговор
    МаяМ го е ударила на изслушвания. С изслушванията ще си остане и с голото говорене.
  • 91 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #79 от "Голямо чепкане":

    Ами тогава да няма закони.

    Всеки да се съди не според делата му, а според това какъв симпатяга е, респективно - каква гадина е.

    Във втория случай - даже без нищо да е направил - да се тика в затвора и толкова.

    Коментиран от #92

  • 92 Тоест

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Иван":

    За милиони няма закони, за кокошка - няма прошка!

    Българино, дори в пещерите за човека най-важна е справедливостта.

    Ти си останал още в палеозойската ера и нямаш мърдане - нито в съзнанието, нито в обществения ред.
  • 93 По същата

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Голямо чепкане":

    логика трябваше да чепкат и Симеон Дянков, защото и той е с българско и американско гражданство.
  • 94 КВО СТАНА

    3 1 Отговор
    КВО СТАНА БЕ НАЛИ ХОРАТА ИСКАХА КИРИЛ ПЕТКОВ / КОЙ ХОРА БЕ ТИЯ ДЕТО СЕ ТЪРКАЛЯХА ПО ПАВЕТАТА/ АМИ КОЛКО СА БЕ /АМИ 20%/ АМИ ЩО НЕ ВЪРЯТ ПАК ДА СЕ ТЪРКАЛЯТ ПО ПАВЕТАТА ОЩЕ Е ТОПЛО /АМИ ЩОТО ТОЯ ПЪТ ПИНГВИНА ЩЕ СЕ СКРИЕ В ДУПКАТА СИ А ТЯХ ДРУГИТЕ 80% ЩЕ ГИ КЮТЕЧАТ/
  • 95 chudomir

    0 1 Отговор
    Разбира се трябва да се ИЗДЪРЖИ на деструктивността. В противен случай забатачването продължава и всичката енергия на протестите ще се окаже пропиляна. Победители отново ще са същите, които плениха държавата по време на 12 годишното управление на ГЕРБ. Те са същите търсещи формални поводи да отстранят човека, който разкрива схемите им. И не само това - спира кражбите им и реално вкара милиони инвестиции за толкова кратък период. И най-важното, стои на пътя им към бъдещите корупционни практики. Отново, това е борба на ИЗДРЪЖЛИВОСТ и ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ и силно утвърждаващо е, че Кирил Петков и хората около него го разбират. От нас остава да дадем подкрепата си и не се поддаваме на на манипулации или песимизъм. Това е, към което се стреми задкулисието. Точно обратното, нека безрезервно насърчим един млад, можещ и ентусиазиран човек, вече доказал се. Само така се гради и отстоява нормалност.
  • 96 зъл пес

    1 1 Отговор
    Представяте ли си какво щеше да стане ако имаше министър с такъв казус в правителство на ГЕРБ?Вой и крякане до небесата на огромна част от тук пишещите братя и сестри,нали бе?
  • 97 пфу

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Red had":

    Ами като хората са мазохисти,нека пак да го изберат.
  • 98 Жоро

    1 0 Отговор
    Са зимата при чалгарчето славчУ ше ми едете......
  • 99 Електра

    0 0 Отговор
    Голям праз, по важно е, болшевиките крадци от четворната Кауно-Чалгарска - Импексово - Галевска и Дай БГ, коалиция да се разберат, за да може Кауна Радеф, да усвои едни милиарди, като купи още 8 самолета Ф-16, но на двойно по скъпа цена. Пък болните и пенсионерите, КОВИД ги ял...
  • 100 пагане

    0 0 Отговор
    Какви сте вие пишещите тук? Българи? Май не сте такива! Кой ви научи да мразите толкова много? Майките ви, училището? Забравихте ли за завета на хан Кубрат, за снопа съчки....., който не се счупил! Как ви харесва това отчуждение, взаимно оплюване? Дръжте се по- достойно, там отгоре някой със сигурност ни гледа!
  • 101 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    НИЕ СИ ОТИВАМЕ .......................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове